Αυγουστίνος ΚαντιώτηςMHNYMATA

date Αυγ 29th, 2012 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

 

ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΕΥΧΟΣ 52

(Γιὰ ποιοὺς λόγους ἀναγκασθήκαμε νὰ κυκλοφορήσουμε καὶ ἐκλαϊκευμένη ἔκδοσι τῆς Διακηρύξεως τοῦ Τάματος τοῦ Ἔθνους)

Ἐπιστολή 790/20.9.2012 Γ.Ι.

ΑΚΡΩΣ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ

ΣΚΟΠΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

1. Ξενοκίνητοι, δοτοὶ καὶ τυφλὰ ὄργανα τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, Ἕλληνες πολιτικοὶ καὶ πνευματικὴ ἡγεσία πασχίζουν νὰ ἐφαρμόζουν τὰ δόγματα τῶν Henry Kissinger, Georg Soros καὶ ἄλλων σιωνιστῶν, ποὺ εἶναι περιληπτικῶς: «μόνο ἐὰν διαφθείρωμε τὴν γλῶσσα καὶ τὴν Ὀρθοδοξία, θὰ μπορέσουμε νὰ πολτοποιήσωμε τοὺς Ἕλληνες καὶ νὰ τοὺς κάνωμε ‘’κιμά’’»...

2. Ὄντως ἡ ἀλώβητος ἑλληνικὴ γλῶσσα καὶ ἡ Ὀρθοδοξία ὑπῆρξαν οἱ συνδετικοὶ κρίκοι τῆς φυλῆς μας, χάριν τῶν ὁποίων διατηρηθήκαμε ἀνὰ τὶς χιλιετίες. Αὐτὰ ἦταν τὰ τεράστια ἐμπόδια τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων, τὰ ὁποῖα ἐφαρμόζουν Ἕλληνες ἐξωμότες πολιτικοί, οἱ ὁποῖοι πασχίζουν νὰ ἐξοφλοῦν τὰ γραμμάτια γιὰ τὴν προβολή τους, τὴν ἀναρρίχησί τους καὶ τὴν διατήρησί τους στὴν ἐξουσία. Δυστυχῶς δὲν ὑπάρχει γενικὴ ἀντίστασι ἐκ μέρους τῆς πνευματικῆς καὶ θρησκευτικῆς ἡγεσίας, διότι, ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖστον, καὶ ἡ πνευματικὴ καὶ ἡ θρησκευτικὴ ἡγεσία πασχίζει διὰ τῆς ἀναξιοκρατίας νὰ ἀνέλθῃ καὶ νὰ διατηρηθῇ, προσφέρουσα «γῆ καὶ ὕδωρ»….διαβάστε τη συνέχεια στην ιστοσελιδα· http://www.fotgrammi.gr/index.php?option=com

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ : ΑΘΩΟΣ Ο ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ !

Ο κ. Ειρηναίος πρίν τον εκθρονίσουν αδίκως. Εδώ μέ Έλληνες αξιωματικούς στό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων…
Tόν δίκασαν καί τον καταδίκασαν αναπολόγητο φορτώνοντάς του στήν πλάτη αναπόδεικτες καί υποθετικές κατηγορίες.
Ο λόγος τού Αγίου Ιωάννου τού Χρυσοστόμου όταν κι΄ αυτόν παρομοίως δικάζανε καί εξαπέστελναν ξυπόλυτο μέσα στα χιόνια καί στούς πάγους στήν Κουκουσό τής Αρμενίας,  ότι «ούτε Σκύθες καί Σαυρομάτες, άγριοι λαοί, δέν θα δίκαζαν έτσι…» δέν τούς ήλθε καθόλου στόν νού, ούτε καί στήν συνείδηση…
Όμως τώρα, προϊόντος τού χρόνου, ήλθε η εκ τής Δικαιοσύνης λαϊκών ανθρώπων καί όχι Αρχιερέων, η δικαίωση!
Ο Ειρηναίος υπήρξε αθώος καί κακώς τον έμπλεξαν, τον καθαίρεσαν, τόν έφτασαν στήν τάξη τών μοναχών, καί έβαλαν άλλον στήν θέση του ! 
Τό μόνο «σφάλμα» τού Ειρηναίου υπήρξε  ότι τού έλειπαν τα πολλά πτυχία, τού έλειπαν οί ξένες γλώσσες, το αρχοντικό παράστημα, οί υψηλές διασυνδέσεις…
Ήταν  υπερβολικά απλός,  αγαθός, καί πολύ μικρός για την Πατριαρχική θέση τών Ιεροσολύμων, απλούτσικος για τα μάτια μερικών πού τον δίκασαν, μεγάλος όμως απέναντι τού Θεού πού τώρα τόν δικαίωσε! 
Καί τώρα, τί θά γίνει; Θά τόν βάλουν πάλι στόν θρόνο του; Θά δικαστούν, ή τουλάχιστον θά ελεγχθούν καί όσοι αδίκως τον γκρέμισαν; Ή θα εφεύρουν κάποια άλλη «συνετή καί ειρηνική» λύση απ΄ αυτές πού, καί από άλλες περιπτώσεις, ξέρουμε;

Ο έγκλειστος Πατριάρχης κ. Ειρηναίος σέ κάποιο δωμάτιο τού Πατριαρχείου…
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΙΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ;
 

ΛΥΚΟΙ ΒΑΡΕΙΣ ΜΕ ΡΑΣΑ

ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ…..ΜΕ ΡΑΣΑ

του κ. Ηρακλή Μωραϊτη
Είναι γραφικό πια αλλά και απογοητευτικό, να βλέπει κανείς ιερομόναχους στις αίθουσες δικαστηρίων, πόσο μάλλον να στρέφονται δικαστικά μοναχοί εναντίον μοναχών. Αν όμως κάτσεις και θυμηθείς σίγουρα είναι πιο απογοητευτικό οι εικόνες περασμένων χρόνων με βαριές και λοστούς αλλά και πάλι σε καμία περίπτωση αυτό δεν δίνει άλλοθι να βλέπεις αγιορείτες πατέρες να σέρνουν άλλους πατέρες στα δικαστήρια και μάλιστα για οικονομικούς λόγους.
 Ένα ακόμη χτύπημα λοιπόν της Νέας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου κατά της Ιστορικής,  αυτή την φορά όχι με λοστούς και βαριές αλλά με μία ακόμη αγωγή για καθαρά οικονομικούς λόγους, όπου σχετικές αγωγές και μηνύσεις ξεπερνούν τον αριθμό των πενήντα. Απλά για την ιστορία να σας θυμίσω, αν δεν ξέρετε ήδη, η Νέα αδελφότητα αριθμεί έξι ή εφτά μοναχούς και η Ιστορική Μονή τους 107 και αφού υπήρξαν πνευματικές διαφωνίες με το Φανάρι, ο Οικουμενικός διόρισε μια Νέα Ιερά Μονή Εσφιγμένου εν μια νυκτί αγνοώντας Νόμους (Καταστατικός Χάρτης Αγ. Όρους) και το αυτοδιοίκητο των Μονών. Αποτέλεσμα αυτού, μια αδελφότητα μετά από δεκαέξι αιώνες να χάνει το όνομα της και μία Νέα αδελφότητα με κουρά εκτός Αγίου Όρους άρα πιο ελαστική σε πνευματικά θέματα, βλ. επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι και συλλείτουργο με τον Οικουμενικό, να κερδίζει ένα τίτλο Μοναστηριού που μέχρι χθες ήταν κακό παράδειγμα για τις υπόλοιπες Μονές αφού σε κάθε ατόπημα του Οικουμενικού η Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν «μάσαγε τα λόγια της».
 Με μια κίνηση ματ (παράνομα & αντικανονικά αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) λοιπόν ο Οικουμενικός, επίσημα παίρνει, για λόγους εκδίκησης προς τους Εσφιγμενίτες και παραδειγματισμού ως προς των υπολοίπων Μονών, το όνομα από εκεί που το είχαν 16 αιώνες η συγκεκριμένη αδελφότητα και το δίνει σε μοναχούς με κουρά εκτός Αγίου Όρους … από εκείνη την μέρα αρχίζουν οι σκληρές σκηνές ροκ με βαριές και λοστούς από μεριάς της Νέας αδελφότητας διότι καλό το όνομα που τους χαρίστηκε αλλά οι επαγγελματίες ρασοφόροι θέλουν και κάτι που μπορείς να το καταθέσεις σε τράπεζα και με όποιο μέσο. Έτσι λοιπόν αρχίζουν με βαριές μετά λοστούς και τα τελευταία χρόνια με αγωγές και μηνύσεις να κερδίσουν και δικαστικά ότι περιουσιακό στοιχείο είχε και έχει η Μονή. 
Αγνοώντας τα σημαντικά και άμεσα συνδεμένα με αυτό που θα έπρεπε το ράσο τους να εκπροσωπεί, πως θα επιβιώσουν τα 107 γερόντια της Ιστορικής Μονής. Να ήταν όμως μόνο αυτό, αρχίζει και ο πραγματικός «πόλεμος» με απαγορεύσεις τροφίμων, φαρμάκων και κάθε τι που επιτρέπει στους 107 την δικαίωμα στην επιβίωση. Αυτή λοιπόν ήταν η εικόνα της Νέας αδελφότητας Εσφιγμενιτών μέχρι χθες … γιατί σήμερα μετά την τελευταία αγωγή που κατέθεσαν στα τέλη του Αυγούστου ενισχύεται δραματικά.
Με νέα αγωγή η Νέα αδελφότητα Εσφιγμενιτών – Κατσουλιέρηδων ζητάει από τους 107 Μοναχούς της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου:
·         μετά από 16 αιώνες να μην λένε ότι είναι Εσφιγμενίτες
·         για κάθε φορά που το λένε ή το γράφουν η Ιστορική Μονή να καταβάλλει 5000 ευρώ και να τιμωρείτε με φυλάκιση ο κάθε μοναχός της Ιστορικής Μονής … μπράβο ρε Νέα αδελφότητα ωραία Χριστιανική αγάπη εκφράζετε.
·         και 1000000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης … δηλαδή πήρε η Νέα αδελφότητα ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Ιστορική αδελφότητα, πήραν το όνομα και ζητάν για ηθική βλάβη 1000000: Οι ίδιοι που για να καρπωθούν όσα τους χαρίστηκαν δεν δίστασαν να επιτεθούν σε άλλους μοναχούς με βαριές και λοστους.
Αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτό το Άγιο Όρος, με αυτούς τους επαγγελματίες ρασοφόρους εκφράζουν πια έστω και τις μισές βασικές αξίες της πίστης μας. Ως που θα φτάσει αυτή η κατρακύλα ΕΛΕΟΣ !!!
Αφήστε την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου ήσυχη διότι το ποίμνιο σκανδαλίζεται με αχαριστίες τύπου Νέας αδελφότητας Εσφιγμενιτών. Συνετιστείτε εκεί στο Άγιο Όρος… γιατί έχετε κάνει πολλά και οι συνέπειες από μέρους του κόσμου θα είναι δραματικές . Η ηγεσία της εκκλησίας θα πρέπει τέτοια στοιχεία να τα απομονώνει και όχι να τους χαρίζει και Μοναστήρια με ιστορία. Η επαναφορά της νομιμότητας όπως ίσχυε και πριν τον διορισμό της Νέας αδελφότητας Εσφιγμενιτών – Κατσουλιέρηδων πιστεύω θα δώσει λύση σε πολλά που συμβαίνουν με την Νέα Αδελφότητα (και ακόμα δεν τα γράφουμε αλλά μην πιστεύετε ότι δεν ξέρουμε). Η φυσική εξόντωση 107 μοναχών φέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην ίδια θέση με τα όσα κάνει η Τουρκική μεριά εναντίον στο ίδιο, μόνο που η Άγκυρα δεν τα κάνει σε ομόθρησκους. Επιτέλους ας γίνει η Χριστιανική αγάπη πράξη από την κεφαλή της εκκλησίας, εκτός και αν υφίσταται από μεριάς της εκκλησιαστικής ηγεσίας μόνο η «Χριστιανική» εκδίκηση.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.