Αυγουστίνος Καντιώτης



ΚΑΤΑΝΤΙΑ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ» ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ!!!

date Οκτ 1st, 2012 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΤΕΦΑΝΩΝΕΤΑΙ

MAT διώχνουν τους μοναχούς, στο Άγιο Όρος…

Διαβάσαμε·

«Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στις Καρυές και ετοιμάζονται να επέμβουν εάν οι μοναχοί δε φύγουν οικειοθελώς, ενώ στο σημείο αναμένεται και εισαγγελέας.
Η διαμάχη των… μοναχών της Μονής Εσφιγμένου με τον Πατριάρχη κρατά πολλά χρόνια και ξεκίνησε όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς.
Οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας αρνούνται να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη ως παράνομη και δεν εγκαταλείπουν το χώρο.

Οι 6 νέοι μοναχοί ζητούν·

http://esfigmenou.blogspot.gr/

«Με νέα αγωγή η Νέα αδελφότητα Εσφιγμενιτών – Κατσουλιέρηδων ζητάει από τους 107 Μοναχούς της Ιστορικής Μονής Εσφιγμένου:

Μετά από 16 αιώνες να μην λένε ότι είναι Εσφιγμενίτες. Για κάθε φορά που το λένε ή το γράφουν η Ιστορική Μονή να καταβάλλει 5000 ευρώ και να τιμωρείτε με φυλάκιση ο κάθε μοναχός της Ιστορικής Μονής … μπράβο ρε Νέα αδελφότητα ωραία Χριστιανική αγάπη εκφράζετε.

 και 1.000.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης … δηλαδή πήρε η Νέα αδελφότητα ότι περιουσιακό στοιχείο είχε η Ιστορική αδελφότητα, πήραν το όνομα και ζητάν για ηθική βλάβη 1000000: Οι ίδιοι που για να καρπωθούν όσα τους χαρίστηκαν δεν δίστασαν να επιτεθούν σε άλλους μοναχούς με βαριές και λοστούς».
Αυτοί οι άνθρωποι γιατί έγιναν μοναχοί, για να κολασθούν; Τον Θεό όπως φαίνεται δεν τον φοβούνται και τους ανθρώπους δεν τους  ντρέπονται;

 Χρησιμοποιούν την δικαιοσύνη για να νομιμοποιήσουν την παρανομία; Με τον ίδιο τρόπο πριν από μια 10ετία κατέλαβε ο Δήμος Κοζάνης το Οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων», του  Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου στην Κοζάνη και έκανε έξωση τις πτωχές μαθήτριες του οικοτροφείου εν καιρώ χειμώνος!!!

Πως κατέλαβε το ίδρυμα ο Δήμος Κοζάνης; Με την «δικαιοσύνη»!!! Εκεί έγιναν νόμιμες όλες οι πλαστογραφίες και οι απάτες! Και έγιναν νόμιμοι οι πλαστογράφοι.

Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο αναγνώστης, αν δει ένα απόσπασμα που έχουμε αναρτήση στο YouTube, στις 14-9-2009 με τον τίτλο: «ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Π ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚOΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ».

Οι ευσυνείδητοι δικασταί είδαν τις πλαστογραφίες, γι᾽αυτό δύο εισαγγελείς τους παρέπεμψαν με την κατηγορία· «…πλαστογραφια και απάτη κατ᾽εξακολούθηση…». Ορίστηκε δικάσιμος στις 20-5-2008, δηλαδή αρκετά χρόνια μετά τις πρώτες πλαστογραφίες που παραγράφηκαν. Η δίκη ανετράπη μια εβδομάδα πριν την δικάσιμο· Πως; Ο δημοκράτης κ. Κουκουλόπουλος και ο νυν δήμαρχος Μαλούτας, που εμφανίζονταν ως μάρτυρας υπερασπίσεως των πλαστογράφων και οι εισαγγελείς τους το γνωρίζουν!!!

Και όταν παρ’ όλη την  υψηλή προστασία που παρείχαν στους πλαστογράφους, το Συμβούλιο Εφετών Κοζάνης αποτελούμενο από τρείς έντιμους δικαστάς, τους παρέπεμψε με βούλευμα στο Tριμελές, στις 4-11-2008, με την κατηγορία· «Πλαστογραφία μετὰ χρήσεως, κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ»· καὶ «Χρήση νοθευμένου εγγράφου μετὰ χρήσεως κατ’ ἐξακολούθηση ἀπὸ κοινοῦ», είχα περάσει 8 χρόνια και είχαν παραγραφεί πολλές πλαστογραφίες και τότε «ανακάλυψε» ο εισαγγελέας  που ευθύνονταν για τις παραγραφές και ήταν στην έδρα, ότι το μέλος του Συλλόγου που αντιστέκονταν δεν είχε πλέον έννομο συμφέρον!!! Οι πλαστογράφοι είχαν έννομο συμφέρον, γι’ αυτό είχαν δύο δικηγόρους και τον εισαγγελέα δικό τους!!! Ωραία δικαιοσύνη!!! Να τη χαίρονται.

Ισως θα πρέπει να δώσουμε στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία της κατάλειψις, για να φανεί ο τρόπος που καταλαμβάνουν τα χριστιανικά ιδρύματα.

Ο Γέροντας Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος Καντιώτης μας έμαθε να αγωνιζόμεθα. Ο αγώνας, έλεγε, είναι των ανθρώπων, αλλά το αποτέλεσμα του Θεού. Μας έμαθε και ένα σύνθημα· «Ο αγωνιστής είτε νικάει είτε νικιέται είναι νικητής». Μας είπε πριν από χρόνια ότι τα χριστιανικά ιδρύματα που είναι προπύργια της Ορθοδοξίας θα τ’ αρπάξουν οι άθεοι, αλλά εμείς να μην τους τα δώσουμε μόνοι μας. Θα τα πάρουν, αλλά να τα πάρουν με δυσκολία.


     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.