Αυγουστίνος Καντιώτης



Η ΕΛΛΑΣ ΕΡΜΑΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΘΝΩΝ

date Νοέ 10th, 2012 | filed Filed under: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

ΕΛΛΑΣ ΘΥΜΗΣΟΥ

«ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ
εκδοση 1961, σελ. 298-303

Η Ελλάς μέχρι τώρα έχει δοκιμάσει πολλές πικρίες και μεγάλες απογοητεύσεις από την πολιτική των μεγάλων εθνών, αλλ’ εν τούτοις δεν εννοεί να σοφρονισθεί. Λησμονεί εύκολα τις συμφορές εκ της προδοσίας και απιστίας των συμμάχων της. Ελλάς! Θυμήσου μερικές ημερομηνίες της πολιτικής σου ζωής.

Θυμήσου τις μαύρες εκείνες ημέρες του Σεπτεμβρίου του 1922, κατά τις οποίες εκατομμύριο ορθοδόξου λαού είχε συρρεύσει εις την παραλία της Σμύρνης. Και ενώ τα θωρηκτά των μεγάλων δυνάμεων, των λεγομένων συμμάχων θα μπορούσαν με λίγες ομοβροντίας των τηλεβόλων των να τρέψουν εις άτακτον φυγή τις αγέλες των θηρίων της Άγαρ, που κατεσπάρασσαν τα άοπλα πλήθη, αυτοί απαθώς έβλεπαν την εθνική μας εκείνη συμφορά…

Θυμήσου της 6 Σεπτεμβρίου 1955, κατά την οποία στην Κωνσταντινούπολη παροικία των Ελλήνων παρεδίδετο εις τη φωτια και εις την ατίμωση. Ελλάς! Οι συμμαχοί σου δέν έδειξαν κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον. Ώ και εάν έσπαζαν και ένα μόνο υαλοπίνακα της  ιδικής τους πρεσβείας και ερράπιζαν και έναν μόνον δικό τους πολίτη! Εντός ολίγων ωρών υπεράνω του ουρανού θα εμφανίζονταν σμήνη βομβαρδιστικών αεροπλάνων και θα απειλείτο με καταστροφή ή βιαιοπραγήσα πόλη

Ελλάς! Θυμήσου τας συνεδριάσεις του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, κατά τας οποίας επί δικαίων αιτημάτων σου ουδεμία απόφαση επήρε

Ελλάς θυμήσου…. Εάν αφαιρέσεις το Ναυαρίνο, που δεν ήτο επίσημος ενέργεια των «χριστιανικών» κυβερνήσεων της Ευρώπης, αλλ’ εκδήλωση αγανακτήσεως των ναυάρχων, ποιές είναι οι αληθινές υπηρεσίες των λεγομένων συμμάχων σου, που σου προσέφεραν;

Σε εξαπάτησαν οι μεγάλοι και συ παρ’ όλα αυτά εξακολουθείς να πιστεύεις εις τους λόγους τους, περισσότερο απ’ ότι πιστεύεις στα δόγματα της αμωμήτου πίστεως, τα οποία αποκαλύφθηκαν εις τον κόσμο δια της φωνής των Προφητών και προ παντός δια του λόγου του Υιού του Ανθρώπου, του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΣΑΪΟΥ

Και λοιπόν τι εσεις θετικό έχετε να προτείνετε; θα μας ερωτήσουν.

Απαντούμε·

Πάνω από κάθε εξωτερική πολιτική αμφιβόλου ωφελείας, υπέρ της οποίας κόπτονται οι πολιτικοί μας αρχηγοί, μία είναι η πολιτική, η οποία 1οο% θα ασφαλίση το πολυπαθές μας έθνος. Και η πολιτική αυτή, μη γελάτε, ω άπιστοι και ασεβείς, είναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΣΑΪΑ. Αυτή συνιστά· η μικρή Ελλάς τις πονηρές αυτές ημέρες να επιζητήση, πάνω από κάθε άλλη συμμαχία, την συμμαχία με την κραταιά, την πανίσχυρη, και αήτητη δύναμη του Κυρίου.

Αλλά μια τέτοια συμμαχία για να γίνη ζωντανή πραγματικότητα και να φέρει τα λαμπρά αποτελέσματα αυτής προϋποθέτει πίστη ακλόνητη των Ελλήνων κατά το λόγο του Προφήτου· «Εάν μη πιστεύσητε, ουδέ μη συνιήτε». (Ησ. 7,9). Πρϋποθέτει Νινευϊτική μετάνοια των Ελλήνων, καθαρμόν του Γένους, κοινωνική δικαιωσύνη. Διότι η ηθική, η κοινωνική και θρησκευτική κατάσταση της Πατρίδος είναι χειρότερη από εκείνη, που με το εξαπλούν ουαί εκαυτηρίαζε ο προφήτης Ησαίας.  Η πλεονεξία στο έθνος μας οργιάζει. Αμύθητα πλούτη συσωρεύθηκαν σε ολίγους. Κατά επίσημη έκθεση οικονομικού συμβούλου ξένης Πρεσβείας 500 οικογένειες δεσπόζουν στην οικονομική ζωή της χώρας. Φοβερά δε ανεργία πλήτει εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, οι οποίοι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να βρουν οικτρόν θάνατον εις τα βάθη των ανθρακωρυχείων του Βελγίου.

Χθές για 20 θέσεις υπαλλήλων του ΙΚΑ προσήλθαν 1.800 υποψήφιοι. Στεναχώρια οικονομική, αλλά αλόγιστη σπατάλη χρημάτων εις κέντρα διασκεδάσεων, καθημερινές μέθες και κραιπάλες, δεξιώσεις και χοροεσπερίδες, εκδρομές, φυσιολατρικές, επιδείξεις γυμνών σαρκών, χαρτοπαίγνια, προικοθηρίες, αγοραπωλησίες ανδρικών κρεάτων, διαλύσεις γάμων, σκάνδαλα οικογενειακά, ιδού το βρωμερό ρεύμα εν μέσω του οποίου κυλίεταιι η ζωή των λεγομένων αριστικρατικών κύκλων της Πατρίδος μας. Αγέλες πορνών και παλλακίδων εξεχύθηκαν εις τους δρόμους, και κατέκλυσαν ξενοδοχεία, πλάζ, παραλίες, νήσους. Το όνομα του Θεού βλασφημείται δημοσίος. Άθεοι δημοσιογράφοι ονομάζουν το σκότος φως και το φως σκότος. Πορνικά περιοδικά και εφημερίδες, με πρωτοφανείς σκανδαλώδεις εικόνες και περιεχόμενον προκλητικώτερο ακόμη, στολίζουν τα περίπτερα και διαφημίζονται από του ραδιοφωνικού σταθμού. Και κατόπιν τούτων των  συπτωμάτων της παρακμής περιμένουμε, ως οι άφρονες Ιουδαίοι, να σωθούμε εκ των έξω, εκ της συμμαχίας μετά των μεγάλων δυνάμεων!

_____

*Το βιβλίο «ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ» ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος το έγραψε το 1961, αλλά περιγράφει την σημερινή κατάσταση της Πατρίδος μας

ΕΘΝΙΚΟΝ ΣΥΝΘΗΜΑ·

ΚΡΑΤΑΙΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Αγαπητοί μας συμπατριώται Έλληνες! Όσοι πιστεύετε ακραδάντως εις τον Κύριο γίνετε θερμοί κήρυκες της πολιτικής, την οποία προτείνει ο προφητικός λόγος. Σύμμαχος μας κραταιός έστω ο Θεός. Ιδού το σύνθημά μας.

Eάν υπήρχε μία κυβέρνηση, η οποία να εσκέπτετο και να ενεργούσε χριστιανικώς, ενα θα ήτο το κύριον μέλημα της· Η  επαναφορά, η ένταξη της Ελλάδος εις την φωτεινή ευθεία τροχιά της συμμαχίας του Θεού, εκ του Οποίου έχει απομακρυνθεί τεραστίως πλανωμένη εις αβύσσους της εξωτερικής, ματαίας,  σατανικής πολιτικής.

Ελλάς, προσφιλής μας Πατρίς! Άκουσε τη φωνή της αιωνιότητος. Πλησίασε και πάλι τον Θεό των Πατέρων σου. Κήρυξε τριήμερη νηστεία και κλαύσε δια τα πολλά των υιών και θυγατέρων σου αμαρτήματα.

Εξάλειψε από τους δρόμους και τις πλατείες καθε ασχήμια. Σβήσε την πυρκαϊά της βλασφημίας. Τίμησε την Κυριακή ημέρα. Πάταξε την κλοπή, την αρπαγή και την πλεονεξία. Ανακούφισε τον πτωχό λαό. Σφράγισε τα ποικίλα κέντρα της διαφθοράς. Καύσε τις πορνικές εφημερίδες και περιοδικά. Λάβε αυστηρά μέτρα  κατά της γενοκτονίας, του φοβερού τούτου εγκλήματος, το οποίο γίνεται στους κόλπους των Ελληνικών οικγενειών μαίες και γιατροί, οι οποίοι καυχώνται για το πλήθος των εκτρώσεων. Άκουσε την εκ του Αγίου Όρους ερχομένη φωνή του ηγουμένου της Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου π. Γαβριήλ, ο οποίος και με ιδιαίτερο βιβλίο, το οποίο τελευταία εξέδωσε, χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου εκ της παιδικτονίας….

Ελλάς αγνίσθητι…Έκκλινον από κακού και ποίησον αγαθόν. Και πρώτον μετανοούσα και επιστρέφουσα προς τον Θεόν πρέπει να πράξης είναι η εκπλήρωση μιας ιεράς υποσχέσεως, ενός τάματος, το οποίο οι λαμπροί υιοί σου, οι ήρωες της επαναστάσεως του 1821, υποσχέθησαν, ότι δηλαδή άμα τη απελευθερώσει του έθνους εκ του Τουρκικού ζυγού θα ανεγείρουν  εις την νέαν πρωτεύουσα του έθνους μεγαλοπρεπή ναό, τον οποίον θ’ αφιέρωναν εις τον ΣΩΤΗΡΑ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα η υπόσχεση αυτή δεν εκπληρώθηκε. Ας εκπληρωθεί τώρα……

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.