Αυγουστίνος Καντιώτης



AΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

date Φεβ 12th, 2013 | filed Filed under: ΒΙΝΤΕΟ (αποσπασμ.)

Η εκπομπή έγινε όταν ο επίσκοπος π. Αυγουστίνος έγινε 100 ετών

(Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της εκπομπής)

_

 

Η εκπομπή έγινε στις 24-1-2007 στην πόλη της Κοζάνη, όπου τα άγρια χρόνια της κατοχής ο π. Αυγουστίνος στάθηκε φύλακας άγγελος στην πόλη και σ’ όλη την γύρω περιοχή. Την έσωσε κυριολεκτικά από το θάνατο της πείνας με τα 8.500 συσσίτια που έκανε ημερησίως και τα φλογερά κηρύγματά του.

  Ο π. Αυγουστίνος έφυγε μετά την κατοχή από την Κοζάνη, αλλά δεν ξέχασε την πόλη. Την επισκεπτόταν όταν μπορούσε.  Ίδρυσε το Σύλλογο των «40 Μαρτύρων» με τους συνεργάτες του.
Συνέχισε την έκδοση του φυλλαδίου της Κατοχής “ΕΣΤΙΑ“ με την νέα ονομασία «Χριστιανική Σπίθα». Συντάκτης του χριστιανικού αυτού φυλλαδίου που άναβε φωτιές ήταν ο ίδιος ο π. Αυγουστίνος, υπεύθυνος όμως για την διακίνηση μέχρι το  1961 ήταν ο Κοζανίτης Γεώργιος Παφίλης, που στα συσσίτια της Κατοχής ήταν ο φύλακας άγγελος των τροφίμων. Κρατούσε βιβλία και κατέγραφε όλα τα τρόφιμα που έφταναν στην ΕΣΤΙΑ. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της απολύτου εμπιστοσύνης του Γέροντος.

Ο π. Αυγουστίνος αγάπησε την πόλη και τους ανθρώπους της και έκανε ότι μπορούσε για την πνευματική τους προκοπή. Έκτισε αίθουσα ομιλιών για να ακούεται ορθόδοξος λόγος. Κάθε φορά που περνούσε από την πόλη και έπαιρνε άδεια από τον Μητροπολίτη Κοζάνης μιλούσε σ’ αυτήν.

Την ιστορική αυτή αίθουσα ομιλιών την κατέστρεψε ο Δήμος Κοζάνης με δήμαρχο τον Πάρη Κουκουλόπουλος και αντιδήμαρχο τον Λάζαρο Μαλούτα, όταν παράνομο μπήκαν το Μ. Σάββατο του 2003  σ’ αυτήν και άρχισαν να κτίζουν δωμάτια, με χρήματα της Ευρωπαϊκης ΅Ενωσης, μετατρέποντάς της σε ΚΑΠΗ!!!! Λες και στερούνταν ο Δήμος Κοζάνης από τους δικός του χώρους, που παραμένουν και σήμερα αναξιοποίητοι. Με ξένα κόλυβα έκανε ψυχικό ή για κάποιον άλλο λόγο κατέστρεψε το έργο του π. Αυγουστίνου στην Κοζάνη;;;
Για να πάρετε μια εικόνα και να κατέλαβε πως ο Δήμος Κοζάνης κατέλαβε το ίδρυμα, πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους της ιστοσελίδας μας·

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Π ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚ ΑΥΓ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΚΑΙ· DVD «Δήμος Kοζάνης –Δήμαρχος Kουκουλόπουλος- Kατα… επισκόπου Aυγουστίνου Kαντιώτου»

Πάνω από την αίθουσα ο π. Αυγουστίνος έκτισε οικοτροφείο  μαθητών που λειτουργούσε στην πόλη 50 χρόνια και εκατοντάδες φτωχά παιδιά (αγόρια από το 1958-1976) και μαθήτριες (1977-2003) εβρισκαν στέγη και φαγητό και μπόρεσαν να σπουδάσουν.
Στις 4/12/2003 κατελήφθη και το Οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων» κάνοντας έξωση τις φτωχές μαθήτριες του Οικοτροφείου. Η υπεύθυνη του Οικοτροφείου, που επί 25 χρόνια προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες της και έμενε σ’ αυτό, με την ευλογία πάντα του Γέροντος ιδρυτού του Συλλόγου και των μελών του ιστορικού Συλλόγου, δεν τους άφησε να το φάνε με ευκολία, το πάλεψε μέχρι να παραγραφούν οι πλαστογραφίες των εγγράφων που χρησιμοποίησαν.  Ο Δήμος Κοζάνης παρ’ όλο που έβαζε χέρι στις ξένες περιουσίες δεν πρόκοψε. Είναι από τους πιο χρεωκοπημένους Δήμους της Ελλάδος. Διαολομαζέματα, ανεμοσκορπίσματα, λέει ο λαός. Πρέπει να ξέρουν ότι τα χριστιανικά ιδρύματα είναι κάρβουνα αναμμένα και δεν τρώγονται εύκολα. Εμείς ευχόμεθα τώρα που δεν έχουν άλλα λεφτά να πάρουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σεβαστούν τον χώρο και να φροντίσουν για την συντήρησή του.
Ο τρόπος που κατέλαβαν το ιστορικό ίδρυμα, για να πάρουν λεφτά από την Ευρωπαίκή Ένωση δείχνει τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι σκοτεινές δυνάμεις για να διαλύσουν την Ελλάδα μας. Αν δεν ξυπνήσουμε και δεν πούμε στοπ στους δήθεν σωτήρες του Έθνους, -όποιοι και εάν είναι-, θα ξεπουλήσουν ολόκληρη την Ελλάδα μας στους τοκογλύφους, και αφού αρπάξουν όλες τις περιουσίες των Ελλήνων θα μας κάνουν δούλους τους για στήσουν την παγκόσμια κυβέρνηση που ονειρεύονται κάποιοι προδότες Έλληνες, την οποία κυβέρνηση η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ονομάζει κυβέρνηση του Αντιχρίστου. 

Ας πλησιάσουμε τον Θεό με μετάνοια και προσευχή, είναι ο Μόνος που μπορεί να μας σώσει και αναστήσει ηγέτας πνευματικούς και  άξιους πολιτικούς, που στερείται αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας

 

_____

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.