Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΗ ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

date Μαρ 20th, 2013 | filed Filed under: ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΡΑΜΑ!

Δημοσιεύθηκε ο χάρτης της “Νέας Τουρκίας”

xartis_milliet_kypros_tourkiki ιστΤην κατάσταση αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, σε δημοσίευμα της στις 23 Μαρτίου, όπου εμφανίζεται ο χάρτης της νέας Τουρκίας που περιλαμβάνει εκτός των άλλων και ολόκληρη την Κύπρο, (με κίτρινο χρώμα ), καθώς και την βόρειο Ελλάδα μέχρι τις… παρυφές της Θεσσαλονίκης.

Στον ίδιο χάρτη στα τουρκικά εδάφη περιλαμβάνονται και όλες οι βόρειες επαρχίες της Συρίας που σφαδάζεται από τον εμφύλιο, καθώς και όλες οι πετρελαιοφόρες περιοχές του βορείου Ιράκ, όπου η Τουρκία ελέγχει απόλυτα τον Κούρδο ηγέτη, Μεσούτ Μπαρανί.

Η τουρκική εφημερίδα κάνει λόγο για την αναβίωση του παλιού κεμαλικού σχεδίου, αυτή την φορά με τις ευλογιές της νεοοθωμανικής Τουρκίας του Ερντογάν, που περιλάμβανε παλιά εδάφη της Οθωμανικής αυτοκρατορίας πριν αυτή καταρρεύσει οριστικά κατά τον Α παγκόσμιο πόλεμο…(την συνέχεια εδώ)·

http://www.pseed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=773%3A2013-03-23

ΤΙΝΟΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Αποσπάσματα ομιλιων του Μητροπολίτου Φλωρίνης

 

_

_

ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821

Καθώς ο Κανάρης, μετά τήν πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδος, επέστρεψε νικητής, η Δημογεροντία του απένειμε δάφνινο στεφάνι.

Ο δοξασμένος πυρπολητής τό δέχθηκε μέ συγκίνησι καί κατευθύνθηκε αμέσως στήν Εκκλησία.  Εκεί προσκύνησε κάνοντας ευλαβικά τό σημείο του σταυρού καί απέθεσε τό στεφάνι του στά πόδια της Θεοτόκου.

-Δικό σου είναι, Παναγία μου, ψιθύρισε ταπεινά, καί βγήκε από τό ναό.

Μέ τέτοια πίστι μεγαλούργησαν τότε η Πατρίδα καί οι υπερασπιστοί της ελευθεριάς!

_

Ήρθαν καί μέ  ρέθιζαν καί μ’ έταζαν νά μπώ σέ ξένες φατρίες καί είς κόμματα.

Τους είπα: Όποιον κόμμα είναι ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΟΥ, με εκείνο είμαι καί με το Σύνταγμα, δηλαδή το Ευαγγέλιο του Θεού…

                             Ιωαν. Μακρυγιάννης

 «Ελληνες, ποτέ μήν ξεχνάτε τό χρέος σέ Θεό καί σέ Πατρίδα!  Σ’ αυτά τα δύο σας εξορκίζω· Η ΝΑ ΝΙΚΉΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…».

                                             Παπαφλέσσας.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η μόνη χώρα που αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει τους στρατούς τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα:

 • Αλβανία Ιταλία Γερμανία Βουλγαρία

ΟΧΙ ΕΛΛΑΔΟΣ istΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (σε ημέρες)

 • Ελλάδα 219, Νορβηγία 61, Γαλλία 43 (η υπερδύναμη της εποχής), Πολωνία 30, Βέλγιο 18, Ολλανδία 4, Γιουγκοσλαβία 3, Τσεχοσλοβακία 0, Λουξεμβούργο 0, Δανία 0 (οι,Δανοί παραδόθηκαν,σένα μοτοσικλετιστή του Hitler που μετέφερε αίτημα του Hitler  στο Δανό βασιλιά για διέλευση του Ναζιστικού στρατού. Ο Δανός βασιλιάς για να δείξει την υποταγή του, παράδωσε το Στέμμα του στο μοτοσικλετιστή για να το πάει στο Βερολίνο και στο Hitler  ….)

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ

 • Αλβανοί 1165
 • Ιταλοί 8000
 • Βούλγαροι 25.000
 • Γερμανοί

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

 • Ελλάδα 10%
 • Σοβιετική Ένωση 2,8%
 • Ολλανδία 2,2%
 • Γαλλία 2%
 • Πολωνία 1,8%
 • Γιουγκοσλαβία 1,7%
 • Βέλγιο 1,5%

Αποσπασματα για τους Ελληνες

 • «Χάριν της ιστορικής αλήθειας πρέπει να επιβεβαιώσω ότι μόνο οι Έλληνες, απ’ όλους τους αντιπάλους που μας αντιμετώπισαν, πολέμησαν με το μεγαλύτερο θάρρος και περισσότερο αψήφισαν το θάνατο..»

Adolph Ηitler (Από ομιλία του στο Reichstag στις 4 Μαΐου 1941)

 • «Η λέξη ηρωϊσμός φοβάμαι οτι δεν αποδίδει στο ελάχιστο τις πράξεις αυτοθυσίας των Ελλήνων, οι οποίες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για τη νικηφόρα έκβαση της κοινής προσπάθειας των εθνών, κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ, για την ανθρώπινη ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Εάν δεν ήταν η ανδρεία των Ελλήνων και το θάρρος τους, η έκβαση του Β’ ΠΠ θα ήταν ακαθόριστη.»

 • Winston Churchill (Παραφρασμένο από μια από τις ομιλίες του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 24 Απριλίου 1941)

 • Μέχρι τώρα συνηθίζαμε να λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες.

Winston Churchill (Από μια ομιλία στο BBC στις πρώτες ημέρες του ελληνο-ιταλικού πολέμου)

 • «Λυπάμαι επειδή γερνώ και δεν θα ζήσω πολύ για να ευχαριστήσω τους Έλληνες, των οποίων η αντίσταση ήταν αποφασιστική για το ΒΠΠ

Joseph Stalin (Από μια ομιλία στο ραδιοσταθμό της Μόσχας στις 31 Ιανουαρίου 1943 μετά απότηνίκητου Stalingrad και τη συνθηκολόγηση της 6ης γερμανικής στρατιάς υπό τον στρατηγό Von Paulus).

 • «Εάν οι ρώσοι κατόρθωσαν να προβάλουν αντίσταση στην είσοδο της Μόσχας για να σταματήσουν και να αποτρέψουν το γερμανικό χείμαρρο, το οφείλουν στους Έλληνες, οι οποίοι καθυστέρησαν τις γερμανικές μεραρχίες, την ώρα που θα μπορούσαν να μας κάνουν να γονατίσουμε

Georgy Constantinovich Zhoukov (Στρατηγός του σοβιετικού στρατού: Απόσπασμα τα απομνημονεύματά του για το ΒΠΠ)  

 _

 • «Ανεξάρτητα από αυτό που οι μελλοντικοί ιστορικοί θα πουν, αυτό που μπορούμε να πούμε τώρα, είναι ότι η Ελλάδα έδωσε στο Μussolini ένα αξέχαστο μάθημα, ότι ήταν το κίνητρο για την επανάσταση στη Γιουγκοσλαβία, ότι κράτησε τους Γερμανούς στην ηπειρωτική χώρα και στην Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι ανέτρεψε τη χρονολογική σειρά όλων των σχεδίων της Γερμανικής Ανώτατης Διοίκησης και έφερε έτσι μια γενική αντιστροφή ολόκληρης της πορείας του πολέμου και νικήσαμε.

» Sir Robert Antony Eden Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικού της Μεγάλης Βρετανίας 1940-1945,  Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας 1955-1957 – παράφραση από μια ομιλία του στο βρετανικό Κοινοβούλιο 24/09/1942)

 _

 • Δεν θα ήταν υπερβολή να πω οτι η Ελλάδα ανέτρεψε  τα σχέδια της Γερμανίας στην ολότητά τους και την ανάγκασε να αναβάλει την επίθεση στη Ρωσία για  έξι εβδομάδες. Αναρωτιόμαστε ποιά θα ήταν θέση της Σοβιετικής Ένωσης χωρίς την Ελλάδα.» 

Sir Harold Leofric George Alexander (Βρετανός στρατηγός κατά τη διάρκεια του ΒΠΠ –παράφραση από μια ομιλία του στο βρετανικό Κοινοβούλιο στις 28 Οκτωβρίου 1941) 

 • «Είμαι ανίκανος να δώσω το κατάλληλο εύρος της ευγνωμοσύνης που αισθάνομαι για την ηρωϊκή αντίσταση του λαού και των ηγετών της Ελλάδας.» 

Charles de Gaul  (Από μια ομιλία του στο γαλλικό Κοινοβούλιο μετά από το τέλος του ΒΠΠ).

 _

 • «Η Ελλάδα είναι το σύμβολο της βασανισμένης, ματωμένης αλλάζωντανής Ευρώπης. Δεν ήταν ποτέ μια ήττα τόσο αξιότιμη για εκείνους  που την υπέστησαν

Maurice Schumann Υπουργός Εξωτερικώντης Γαλλίας 1969-1973, μέλος της γαλλικής ακαδημίας 1974
(
Από ένα μήνυμα που απηύθυνε από το BBC του Λονδίνου στους υποδουλωμένους λαούς της Ευρώπης στις 28 Απριλίου 1941, η ημέρα που ο Ηitler κατέλαβε την Αθήνα μετά από έξι μηνών πόλεμο ενάντια στο Μussolini και έξι εβδομάδες ενάντια στο Ηitler).

 _

 • «Πολεμήσατε άοπλοι και νικήσατε, μικροί ενάντια σε μεγάλους. Σας οφείλουμε ευγνωμοσύνηεπειδή μας δώσατε το χρόνο να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας. Ως Ρώσοι και ως άνθρωποι σας ευχαριστούμεΜόσχα, ραδιοσταθμός όταν επιτέθηκε ο Ηitler στην ΕΣΣΔ

_

 • «Ο πόλεμος με την Ελλάδα απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο στα στρατιωτικά και ότι πάντα μας περιμένουν εκπλήξεις

Benito Mussolini(Από ομιλία της 10/5/1941)

 • «Στην 28η Οκτωβρίου 1940 στην Ελλάδα δόθηκε μια προθεσμία τριών ωρών για να αποφασίσει σχετικά με τον πόλεμο ή την ειρήνη, αλλά ακόμα κι αν δίνονταν τρεις ημέρες ή τρεις εβδομάδες ή τρία έτη, η απάντηση θα ήταν η ίδια. Οι Έλληνες δίδαξαν την αξιοπρέπεια στο πέρασμα των αιώνων. Όταν όλος ο κόσμος έχασε την ελπίδα του, οι Έλληνες τόλμη σαν να αμφισβητήσουν το αήττητο του γερμανικού τέρατος, υψώνοντας απέναντιτου το υπερήφανο πνεύμα της ελευθερίας.»  

Franklin D Roosevelt, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933 – 1945

 • Η ηρωική προσπάθεια των Ελλήνων… Ενάντια στην επίθεση της Γερμανίας, αφού νίκησαν τόσο βροντερά τους Ιταλούς στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο ελληνικό χώμα, γέμισε τις καρδιές των αμερικανών με ενθουσιασμό και κίνησε την συμπάθεια τους

Franklin D Roosevelt, Πρόεδρος ΗΠΑ 1933 – 1945

 • Στις 10 Απριλίου 1941, μετά από την ελληνική συνθηκολόγηση με τη Γερμανία, τα βόρεια οχυρά της Ελλάδας παραδίνονται.  Οι Γερμανοί εκφράζοντας το θαυμασμό τους στους Έλληνες στρατιώτες, δήλωσαν ότι είναι τιμημένοι και υπερήφανοι έχοντας ως αντίπαλό τους έναν τέτοιο στρατό και ζήτησαν να επιθεωρήσει οΈλληνας διοικητής το γερμανικό στρατό σε μια ένδειξη τιμής και αναγνώρισης!   Η γερμανική σημαία αναρτήθηκε μόνο μετά την πλήρη απόσυρση του ελληνικού στρατού

 ____

 • Ένας γερμανός αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο διοικητή της ομάδας μεραρχιών ανατολικής Μακεδονίαςυποστράτηγο Δέδε, ότι ο Ελληνικός Στρατός ήταν ο πρώτος στρατός στον οποίο τα μαχητικά αεροπλάνα Stuka δεν προκάλεσαν τον πανικό. «Οι στρατιώτες σας» είπε, «αντί τη ςμανιώδους φυγής, όπως έκαναν στη Γαλλία και στην Πολωνία, μας πυροβολούσαν από τις θέσεις τους

«ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ «- AΙΣΧΥΛΟΣατέρας της τραγωδίας)

ΙΣΠΑΝΙΚΟ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.