Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

 Ο ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΡΠΑKΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

___

______

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ· ΠΩΣ Ο  Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ,  ΑΡΠΑΖΑΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ, ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ,  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΟΖΑΝΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

30daf441abc8

ΠΡΕΠΕΙ Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ

Aπο το βιβλίο Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου

«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 28-31

Αμεσος διωγμoς – Πρεπει να αντισταθουμε

ΟΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ-ΕΣΧ.-Κ.Έτσι παρουσιάζεται ο διωγμός. Έν τούτοις όμως μέσα στο λαό μας, υπάρχει μία μερίς λαού που αγωνίζεται. Υπάρχει, είναι γεγονός. Με την καλλιέργεια, με το κήρυγμα, με την κατήχηση, με την εξομολόγηση, με προσπάθειες πολλάς και διαφόρους, με τα βιβλία, με τα περιοδικά που είχαμε την ελευθερία και τα κυκλοφορήσαμε, κ.λ.π., έχει δημιουργηθεί μία γενιά φοβουμένων τον Κύριον. Πόσοι είναι; Ο αριθμός των είναι άγνωστος, ο Θεός τους ξέρει. Δε μπορούμε να τους μετρήσουμε, δεν μπορούμε να τους αριθμήσουμε πόσοι είναι.

Πάντως δεν είναι πολλοί. Και όχι μόνο δεν είναι πολλοί, αλλά και δεν είναι ζωντανοί. Δεν έχουν τη ζωντάνια που είχαν οι Χριστιανοί των πρώτων αιώνων. Και συνεπώς, όπως πηγαίνουμε τώρα μεν τροπικώς είμεθα χωρισμένοι από τους άλλους, τροπικώς δεν έχουμε σχέσεις. Δηλαδή ναι μεν ζούμε μέσα στην ίδια κοινωνία αλλά μεθαύριο θα δημιουργηθούν τοιαύται συνθήκαι, τοιαύτα γεγονότα, ένεκα των οποίον δεν θα μπορούμε πλέον να μένωμεν μαζί τους όχι μόνο τροπικώς αλλά και τοπικώς θα χωρίσωμεν, και τοπικός θα γίνει ο χωρισμός. Αυτοί θα μας αναγκάσουν σε ένα τοιούτον τοπικόν χωρισμό.

«Τα κλέψατε από το λαό…»

40 Μαρτυρες οικοτρ. Κοζαν.Διότι φανταστείτε σήμερα υπάρχουν αρκετά οικοτροφεία, κέντρα χριστιανικά, τα οποία οι άλλοι μισούν θανασίμως και σκέπτονται την εξόντωση  τους. Όν τρόπον στην Αλβανία ο Χότζας τα εξόντωσε όλα τα χριστιανικά σωματεία, όλας τας κινήσεις, όλας τας ενορίας, δεν αποκλείεται και εδώ να συμβεί το ίδιο. Ούτε προφητεύω ούτε μάντης κακών, αλλά βλέπω τα πράγματα, την φοράν των γεγονότων. Δεν αποκλείεται αυτοί μεθαύριο τα ιδρύματα εκεί όπου είμεθα, όλα αυτά τα οποία κτίσαμε με κόπο και μόχθο, να τα πάρουν. Διερωτώνται και απορούν οι άπιστοι και οι άθεοι πως χριστιανικά σωματεία κατόρθωσαν και χτίσανε μέγαρα, μέλαθρα, παλάτια, αυτά τα παλάτια της χριστιανικής αγάπης. Διερωτώνται οι φιλάργυροι και οι πλεονέκται, οι οποίοι σπαταλούν εκατομμύρια κάθε βράδυ στα κέντρα τους, πως τα’ αποκτήσανε αυτά οι Χριστιανοί, από πού τα κλέψανε τα χρήματα.

Ενώ είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα κτήρια (τα οποία δεν κτιστήκανε σε ένα χρόνο αλλά σε διάρκεια πολλών ετών) κτιστήκανε με κόπο και με μόχθο και με θυσίες ολίγων ιεραποστολικών προσώπων, τα οποία συνεισέφεραν τα μέγιστα, εκ του υστερήματος και της θυσίας των. Τίποτα από αυτά δεν παραδέχονται οι διώκται. «Είναι κλοπιμαία, κλέψατε το λαό…», λένε. Όπως δηλαδή τότε στους πρώτους αιώνας, έτσι και τώρα αλλάξανε μόνο το κατηγορητήριο. Τότε λέγανε για τους Χριστιανούς ότι προσκυνούν την κεφαλήν του όνου, ότι κάνουν θυέστεια δείπνα, ότι σφάζουν τα παιδιά τους, ότι τρώγουν τας σάρκας των παιδιών τους, ότι διαπράττουν βδελυρότητας κ.λ.π. Τώρα άλλαξαν το τροπάριον τους και λένε άλλα πράγματα ότι « Είστε κλέπται, τα κλέψατε απ’ το λαό και συνεπώς αφού τα κλέψατε από το λαό εσείς, να επιστρέψουν στο λαό». Και όταν λένε«στο λαό» ξέρετε τι εννοούν; Εννοούν αυτά τα οποία γνωρίζω κάτι παρόμοιο που είδα μέσα στην Κοζάνη το 1945. Ανακαλύψανε κάτω από την πλατεία της Κοζάνης ένα ολόκληρο θησαυρό λιρών και είπαν «Να τα δώσουμε στο λαό τα χρήματα αυτά, γιατί είναι του λαού…». Βγάλανε λοιπόν τις κρυμμένες λίρες από το υπόγειο, από την άλλη κατακόμβη – ο μαμωνάς δημιούργησε δική του κατακόμβη γιατί το χρήμα κυριαρχεί – που την ανακάλυψαν με προδοσία, φέρανε τιε λίρες στην επιφάνεια και λέγανε « Αυτές είναι του λαού, αυτές ανήκουν στο λαό…».

Άραγε οι λίρες πήγανε στο λαό; Όχι. Ύστερα από δύο – τρεις μέρες πιαστήκανε αυτοί αγρίως μεταξύ τους μέσα στο δημαρχείο άρπαξε ο καθένας όσα μπορούσε τα μοιράστηκαν μεταξύ τους και έτσι τελείωσε η ιστορία. Κατάλαβες; Μεταξύ των έγινε διαπληκτισμός μεταξύ των κυριών αυτών έγινε η μοιρασιά.

Θα καταλάβουν τα ιδρύματα και θα σας εκδιώξουν…

Αυτοί λοιπόν, οι πλεονέκται και οι φιλάργυροι και άδικοι οι οποίοι δεν γνωρίζουν ούτε προσφορά ούτε θυσία ούτε τίποτα, έχουν τέτοιο μίσος για τα χριστιανικά ιδρύματα, που δεν αποκλείεται να έρθουν μία ωραία πρωία εδώ πέρα και όπου αλλού υπάρχουν κέντρα χριστιανικά σε όλη την Ελλάδα, να χτυπήσουν την πόρτα και να πουν :

  • -Είμαστε αντιπρόσωποι, είμεθα εξουσία.
  • -Τι εξουσία;
  • -Μέχρι το βράδυ θα αδειάσετε το οίκημα. Το χειαζόμεθα, να το κάνωμε κέντρο νεότητος.
  • -Μα…, μου…
  • -Τίποτα. Το βράδυ θα φύγετε. Όπως μπήκατε, έτσι θα φύγετε. Ότι είναι μέσα είναι δικό μας δε θα πάρετε τίποτα απολύτως.

Οπότε πλέον τι θα κάνεις; Δε μπορείς να παραμείνεις μέσα, διότι κινδυνεύει η ζωή σου, θα εκτελεσθείς.

Και θα γίνει αυτό καθ’ άπασαν την Ελλάδα θα εκκενωθούν όλα τα ιδρύματα. Κόποι, μόχθοι, εργασία, κέντρα πνευματικά, που ακούγονται ψαλμωδίαι προς τον Θεό και ύμνοι και ήτανε κέντρα λατρείας κ.λ.π. όλα αυτά θα κλείσουν δια μίας. Έσβησε ο χριστιανισμός;

  • Tα λόγια αυτά λέχθηκαν στις 10-5-1983. Είκοσι χρόνια μετά στις 4-12-2003 το μαθητικό οικοτροφείο του συλλόγου «40 Μάρτυρες» Κοζάνης, -έργο του Γέροντος επισκόπου-, που προστάτευσε εκατοντάδες πτωχά παιδιά και τα βοήθησε να σπουδάσουν, έκλεισε βιαίως, με την πρόχειρη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, για να καταλάβει τις εγκαταστάσεις του ο Δήμος Κοζάνης!!! Οι πτωχές μαθήτριες και η υπέυθυνη του οικοτροφείου πετάχτηκαν στο δρόμο!!!..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

_____

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

ΠΩΣ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΠΑΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΑΡΠΑΖΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

__

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ENA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ.pdf

_

Εκτος από το ενημερωτικό δελτίο που παραθέτουμε σε  .pdf  το οποίο κυκλοφόρησε στις 3-11-2003, κατά χιλιάδες στην πόλη της Κοζάνης, το οποίο κατατέθη και στον τότε εισαγγελέα Κοζάνης·

  • Μπορείτε να δείτε και το βιντεο· ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ – Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ. Μικρά αποσπάσματα της ταινίας ανέβηκαν στο  YouTube  στις 13 Μαρτίου  2009 (http://www.youtube.com/watch?v=Z5iRb3kWIGo) και στις 14 Σεπτεμβρίου του 2009 (http://www.youtube.com/watch?v=w0_RJUqSpjU). Στις 27 Ιούνιου 2013 ανεβάσαμε όλη σχεδόν την ταινία.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.