Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΑΛΗΘΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ;

Εδημοσιεύθη στις 5/9/2013

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ

π. Αυγουστινος ΚαντιωτηςΠρόσωπο της Μητροπόλεως Φλωρίνης δικαιώνει τον ψεύτη Προικοννήσου Ιωσήφ και αναμεταδίδει το ψέμα, ότι ο Γέροντας μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος ζήτησε συγνώμη γιατί διέκοψε το μνημόσυνο του πατριάρχη Αθηναγόρα.

Βάζουμε ένα ερωτηματικό (;) στην είδηση και ρωτάμε: Αληθεύει η πληροφορία; Γιατί αυτό το ψέμα δεν προσβάλει μόνο τον κεκοιμημένο Γέροντα, αλλά και ολόκληρη την Ορθοδοξία. Μέχρι τώρα ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, που ξέρει την αλήθεια, δεν μίλησε και δεν διέψευσε τον Προικοννήσου και πιθανόν γι’ αυτό να κυκλοφορεί το ψέμα. Παρακαλούμε αν δεν αληθεύει η πληροφορία να στείλουν από τη Μητρόπολη ένα e-mail στην ιστοσελίδα μας για να το διαψεύσουμε εμείς.

Αν αδιαφορήσει και δεν απαντήσει, (για να μην δυσαρεστήσει τον Προικοννήσου και τον πατριάρχη), τότε θα απαντήσουμε εμείς και θα δημοσιεύσουμε και άλλα πράγματα που δεν θα αρέσουν στον επίσκοπο Θεόκλητο.

Καιρός είναι να πάρει θέση ο Μητροπολίτης Θεόκλητος και να αποδείξει αν είναι με τον π. Αυγουστίνο ή είναι με τους εχθρούς του. Εαν είναι με τους εχθρούς του Γέροντος, να μη παραπονιέται γι’ αυτά που δημοσιεύουμε.

Ο π. Αυγουστίνος απαντούσε πάντοτε στις κατηγορίες και στις συκοφαντίες των εχθρών του και αυτό το ξέρει ο επίσκοπος Θεόκλητος. Σε δύο κηρύγματα του από του άμβωνος ζήτησε από τα πνευματικά του παιδιά, όταν φύγει από αυτή την ζωή, να βγάλουν βιβλίο με  τίτλο· «ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ» και να δημοσιεύσουν όλες τις κατηγορίες των συκοφαντών, αλλά και όλες τις απαντήσεις τις δικές του. Το υλικό βρίσκεται στα χέρια μας και έχουμε την ευλογία από τον ίδιο τον Γέροντα να βγάλουμε το βιβλίο, αλλα έχουμε και την υποχρέωση σαν πνευματικά του παιδιά να απαντούμε εμείς στους νέους συκοφαντίες, τώρα που ο αείμνηστος Γέροντας βρίσκεται στην αιωνιότητα,  γιατί αν απαντήση ο π. Αυγουστίνος από εκεί που βρίσκεται δεν θα έχουν καλό τέλος οι συκοφάντες και οι συνεργάτες τους.

Και ένα μήνυμα στα ανθρωπάκια του πατριάρχη και της παγκοσμιοποίησης, που ζουν με το ψέμα και την απάτη·  Ο Γέροντας άφησε τόσο υλικό για την γούνα  τους, που θα τους ξετινάξει. Να μη τολμήσουν ξανά να εκφέρουν τέτοια γελοία ψέματα, για να παραπλανήσουν τους πιστούς, γιατί ο αγωνιστής ιεράρχης και από τα ουράνια θα τους καταδιώξει. Υπάρχουν χιλιάδες ομιλίες του Γέροντα, που μιλούν, εναντίον των αιρετικών ενεργειών του πατριάρχη και καλούν τον πιστό ορθόδοξο λαό σε αγώνα ιερό, για να μη χάσει την Ορθόδοξη πίστη του. Ελέγχει σκληρά τους πνευματικούς εκείνους, που αποκοιμίζουν τους πιστούς και τους βάζουν επιτίμια, όταν διαμαρτύρονται.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΙΤΕ

Απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Αθήνα 30-1-1962

_

_

Επίκαιρη. Δίνει απαντήσεις για την θέση των Τριών μεγάλων Ιεραρχών στο θέμα της καθάρσεως της Εκκλησίας.

«Ακούω φωνή· Εσείς δεν ακούτε; Από την Καισάρεια…ακούεται η βροντερά φωνή του Μεγάλου Βασιλείου· Ακούω την σάλπιγγα του ιερού Χρυσοστόμου. Ακούω την απαστράπτουσα φωνή του Γρηγορίου· Εσείς δεν ακούτε; Σάλπιγγες είναι. Τι  μας λένε; «Αγωνισθείτε για την Εκκλησία του Χριστού μας. Αγωνιστείτε για να καθαριστεί η Εκκλησία από τα ανάξια στελέχη της, για να έρθει η Εκκλησία στο ύψος των Πατέρων… Γιατί τα λέω αυτά;…

Δυστυχώς υπάρχει μία εσφαλμένη γραμμη των πνευματικών πατέρων και εξομολόγων. Τί λέγουν; «Εμείς την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε. Τί κάνει ο διάκος στην εκκλησία, τι κάνει ο παπάς, τι κάνει ο δεσπότης; (κάνει με το χέρι σιωπή)

ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ;

Το θεωρώ σατανικό το ρήμα τούτο.

Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε και να αφήσουμε την Εκκλησία τουυ Χριστού στα χέρια των καθαρμάτων και των Γεροντίων και των εκφύλων; Ετσι λέτε; Πολύ καλά.

  • Είναι σαν να λένε· Να καίγεται το σπίτι και την ψυχούλα σου κοιτάξε· να μην σβήσεις την φωτιά.
  • Να μπούν στο κατάστημά σου κλέφται και διαρρήκται και να σου λέει· Μη κουνηθείς, να μη ειδοποιήσεις την αστυνομία, την ψυχούλα σου να κοιτάζεις.
  • Σαν να λένε· Να έχεις μαντρί με πρόβατα και να μην ενδιαφέρεσαι να διώξεις τους λύκους.
  • Σαν να λένε· Να έχεις ωραίο αμπέλι με σταφύλια και ν” αφήσεις  τ” αγριογούρουνα να πάνε με τις μουτσούνες τους να το καταστρέψουν. Υπάρχει γεωργός που αδιαφορεί για το γεώργιό του; Υπάρχει αμπελουργός, που  αδιαφορεί για την άμπελόν του; Υπάρχει ποιμήν που αδιαφορεί για τα πρόβατά του; Υπάρχει αξιωματικός, που αδιαφορεί για το στράτευμά του; Δεν μπορεί αδελφοί μου να γίνει αυτό.

Εάν είσαι χριστιανός και πονείς την Εκκλησία του Χριστού· πρέπει κοντά στον άλλο αγώνα που κάνεις για τον εαυτό σου, ν” αγωνιστείς για την Εκκλησία του Χριστού. Η ανοχή αυτή που δεικνύουμε για την Εκκλησία του Χριστού είναι ενοχή και έγκλημα, είναι αμαρτία…. Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε και να αφήσουμε την Εκκλησία να περιέλθει στα καθάρματα και τα αποφώλια τέρατα και στους Γεροντίους και στην συνοματαξία αυτών; Την ψυχούλα μας να κοιτάξουμε. Το βιολί αυτό των πνευματικών πατέρων που ευνούχισαν τον ευσεβήν Ελληνικόν λαόν.…..(τη συνέχεια ακούστέ την στο βίντεο)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.