Αυγουστίνος Καντιώτης



1. π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ… 2. ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΦΛΟΓΑ ΑΝΥΠΩΤΗ… 3. TO ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

_

«Έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της Αληθείας

και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου!» (Σοφία Σειράχ 4, 28)

Nικολάου Πανταζή 

Αυτό το φοβερά εντυπωσιακό, το άκρως δυναμικό, αγωνιστικό και πολεμικό χωρίο, ανέγνωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου, σε τεραστία επιγραφή με μεγάλα γράμματα στον τοίχο, επάνω ακριβώς από τον Ιστορικό, Θρυλικό και Θριαμβικό Άμβωνα της Ζωοδόχου Αιθούσης της Αδελφότητος Σταυρός, όταν κήρυττε φλογερά ο Νεο-Χρυσόστομος και Άγιος Πατήρ της Εκκλησίας μας, π. Αυγουστίνος. Επίθετο δεν χρειάζεται. Όταν μιλούμε για άλλους συνωνύμους, το επίθετό τους είναι αναγκαίο. Ο π. Αυγουστίνος ΕΝΑΣ ήταν, είναι και θα είναι ο μοναδικός. Μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, αμφιβάλλω αν θα ξανάρθει άλλος!

Με την απλή βιντεοκάμερα που είχα φέρει επί τούτου από την Αυστραλία και βιντεοσκοπούσα τις αγωνιστικές και ανεπανάληπτες ομιλίες του, παράλληλα σκεπτόμουν ενδομύχως: Αυτές οι βιντεοσκοπήσεις μια μέρα θα με κρίνουν… Έχοντας ο Άγιος Γέροντας έντονο το διορατικό χάρισμα, αμέσως μετα την ομιλία του, κατεβαίνοντας τα σκαλοπάτια του Άμβωνος, μου επανέλαβε λέξη προς λέξη, με τον χαρακτηριστικό του τόνο αυστηρότητος, τον αυτοελεγκτικό συλλογισμό μου… Και είπα «Θεέ μου, μην επιτρέψεις να σταθώ απλός, μηχανικός, άκαρπος και απαθής «καμεραμάν» αλλά αξίωσέ με να του μοιάσω έστω και στο νυχάκι…» Αλλά ακόμη και σήμερα, αυτό «το νυχάκι» παραμένει για μένα ύψος άφθαστο!

Σε αυτή την Αίθουσα πάλι, θαύμαζα τον Θεολογικό Αστέρα του Στρατευομένου Αντι-αιρετικού Στερεώματος και Πανθομολογητή Θεολόγο, (παρακαλώ με «Θ» κεφαλαίο, κι’ ας υπογράφει ο ίδιος πάντοτε εν ταπεινώσει, με «θ» μικρό) ο αξιότιμος και Αξιολογώτατος Ερμηνευτής της Αγίας Γραφής και των πάνυ δυσκόλων χωρίων αυτής, ο επ’ εσχάτων των αντιχρίστων χρόνων και αισχρών πατριαρχικών χρονικών ανυποστάτως και παναδίκως «αφορισθείς», ο τουναντίον εκ κοιλίας μητρός αυτού αφορισθείς προς την υψίστην Ποιμαντικήν της Θεολογίας Επιστήμην, ο αγαπητός Νικόλαος Σωτηρόπουλος, σε αυτήν την αίθουσα λέγω, έβλεπα και δάκρυζα, και ξαναβλέπω τώρα νοητώς και ξαναδακρύζω, ορώμην ενώπιόν μου διαπαντός, το δάχτυλό του να υψώνεται Προδρομικώς και να δείχνει της ως άνω επικεφαλίδα, το Θεόπνευστο αυτό τροπαιοφόρο, Αγιογραφικό χωρίο.

«Έως θανάτου αγώνισαι υπέρ της Αληθείας και Κύριος ο Θεός πολεμήσει υπέρ σου!» Όσες φορές και να το λες, και μύριες φορές να το ξαναδιαβάζεις, δεν το βαριέσαι. Δεν είναι και μικρό πράγμα να’ χεις ΣΥΜΜΑΧΟ και ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ τον…  Ίδιο τον Θεό! Τύφλα να ‘χουν τα Ηνωμένα Έθνη που μόνο διχόνια καταφέρνουν. Τύφλα να’χει ο κάθε Κόφι-Ανάν, ο Μπούσ, η Κοντολίσα Ραϊς και ο κάθε Μασονοπρόβλητος Ομπάμα! Αυτοί, «του θανατά», εμείς «έως Θανάτου!»

«Έως θανάτου αγώνισαι…» Λένε συχνά πως δεν πρέπει να φτάνουμε στα άκρα. Οι άνθρωποι «των άκρων» λέγονται «εξτρεμιστές» από το «extremus». Ο θάνατος όμως είναι το άκρον της ζωής. Ο Θεός ζητάει να αγωνιζόμαστε μέχρι τελικής πτώσεως, μέχρι θανάτου. Αυτό κι’ αν είναι θεϊκή ακρότις!…

Tην συνέχεια στην ιστοσελίδα apotixisi.blogspot.gr

862c570e406e

Αυγουστίνος Καντιώτης! Εξαίσιο θρησκευτικό και εθνικό σύμβολο και ακάματος κοινωνικός εργάτης!

Λυκούργου Νάνη
Ο μακαριστός ιεράρχης, δεν υπήρξε μόνο μια εξέχουσα εκκλησιαστική προσωπικότητα αλλά, επιπλέον, διαθέτει και ένδοξες περγαμηνές εθνικής και κοινωνικής δράσεως. Στην κατεχόμενη Κοζάνη, κατά τη διάρκεια της απαισίας μνήμης Γερμανικής κατοχής, με τα θρυλικά συσσίτια, τα οποία διοργάνωσε, διέσωσε από τον εκ πείνης θάνατο 8150 ψυχές! Συνεπεία της εθνικής του δράσεως επέσυρε τη μήνι των αρχών κατοχής ένεκα της οποίας αποφασίστηκε η εκτέλεσή του απ την οποία γλύτωσε εκ θαύματος!
Κι όμως, ο δήμος Κοζάνης, παρ όλο που ο δήμαρχος σε ομιλία του ενώπιον του πατριάρχη Βαρθολομαίου, πληθύος μητροπολιτών, επισήμων αρχών και χιλιάδων Κοζανιτών, αναγνώρισε την ατίμητη προσφορά του, όπως και αυτήν του μακαριστού Ζακύνθου και είτα Κιλκισίου Αποστόλου Παπακωνσταντίνου, που επίσης δραστηριοποιήθηκε ποιμαντικά στην Κοζάνη, ούτε σε μία πάροδο δεν έδωσε όνομα προς τιμήν του εξαίσιου ιεράρχη, τη στιγμή κατά την οποίαν τιμώνται ποικίλα μηδενικά και ασημαντότητες! Εν έτει 1942, διέτρεξε τις πόλεις και τα χωριά του νομού Φλωρίνης, του εγκαταλελειμμένου ποιμαντικά, απ τον προκάτοχό του, ευαγγελιζόμενος το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας, συγκακακουχούμενος με το λαό του Θεού, ιερουργώντας, εξομολογώντας, κηρύττοντας, παρηγορώντας.

862c570e406e

 

ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ π. ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ

Ποῦ βρῆκε φλόγ᾽ ἀνύπνωτη καὶ τόσο ἅγιο πάθος;π. Αυγουστινος902 ist
Στὰ τρίσβαθα ποίου οὐρανοῦ καὶ τῆς ψυχῆς ποῖο βάθος!

Ποῖα γλῶσσα ν᾽ ἀναμετρηθει, ποῖα γλαφυρή γραφίδα
Μ᾽ ὅσα ἐκεῖνος πάλεψε γιὰ πίστη καὶ πατρίδα;

Πρόδρομος καὶ Χρυσόστομος καὶ πύρινος Ἡλίας
Ἀπὸ λήθαργο θανάσιμης μᾶς ξύπνησε ὑπνηλίας.

Καὶ σὰν τὰν ἀλογόμυγα τοῦ δηκτικοῦ Σωκράτη
Σπιρούνιζε τῆς Ἐκκλησιάς τὸ ράθυμο τὸ ἄτι.

Μπορεῖ ἡ σπείρα τῶν νωθρῶν, τῶν δόλιων κι ἀφρόνων
Τρέλα τὸν οἴστρο νὰ τὸν λέει τῶν ἅγιων καὶ σωφρόνων

Ὅμως ὁ χρόνος κι ὁ Θεός. Ποὺ δίκαια δικάζουν
Τ᾽ ἀντίδωρα στοὺς κάλπικους κι ἀληθινούς μοιράζουν…

            π. ᾽Ηλίας Ὑφαντής

4f923ef952

TO ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΩΝΩΝ

http://papaililiasyfantis.wordpress.com

ΠΕΙΡΑΤΑΙ-ιστ copyΧαμός και χαλασμός! Μέγα θέμα πολιτικό, νομικό, κοινωνικό, ηθικό: Εξαιτίας της πρωτοφανούς σπουδής, με την οποία έγιναν οι συλλήψεις σε βάρος βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής. Προκειμένου να αποδειχθεί, αν το κόμμα τους είναι εγκληματική οργάνωση. Γεγονός για το οποίο θα αποφανθεί αρμοδίως η λεγόμενη, Δικαιοσύνη.  Αν βέβαια είναι ζωντανή και ανεξάρτητη και όχι εξαρτημένη και αποθαμένη.

Επιτρέψτε όμως σε μας-το φτωχό προλεταριάτο-που δεν γνωρίζουμε τα άρθρα και τους νόμους, αλλά διαθέτουμε το στοιχειώδες κοινό περί δικαίου αίσθημα, να αναρωτηθούμε και να ρωτήσουμε: Τα μνημονιακά κόμματα και οι κυβερνήσεις τους, δεν συνιστούν εγκληματικές οργανώσεις και μάλιστα του χειρίστου είδους;

Ή μήπως, ΕΔΩ και ΤΩΡΑ δεν δολοφονούν την πατρίδα μας; Και δεν υπονομεύουν τη θρησκεία μας! Και δεν πλαστογραφούν  την ιστορία μας! Και δεν εξευτελίζουν-κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους-την παιδεία μας;  Και δεν δολοφονούν μυριοτρόπως τα παιδιά μας! Και παράλληλα την οικογενειακή και οικονομική και ηθική μας υπόσταση. Κάνοντας θεσμικό και νομικό καθεστώς το έγκλημα και την κακουργία. Και κηρύσσοντας απηνή διωγμό ενάντια σε κάθε έννοιας δικαιοσύνης και δικαιωμάτων του λαού!

Αλλά, θα μας αντιτείνουν κάποιοι: Μα, επιτέλους, δεν έχουν κι αυτοί δικαίωμα στα ανθρώπινα λάθη; Το όργιο όμως της κακουργίας τους φωνάζει πως δεν κάνουν κανένα λάθος. Και ότι αυτοί και οι πάτρωνές τους συμμετέχουν σε ένα, μέχρι την παραμικρότερη λεπτομέρεια, προμελετημένο σατανικό σχέδιο, που αποσκοπεί στην πολύτροπη καταστροφή της πατρίδας και εξαθλίωση του λαού μας. Έτσι ώστε η υποδούλωση μας να είναι, όχι μόνο σε πλάτος, αλλά και σε βάθος ολοκληρωτική.

Και προωθούν το δολοφονικό τους σχέδιο, ακάθεκτοι. Χωρίς καθόλου αναστολές. Το 2007 και το 2009 έκαψαν  τη μισή Ελλάδα και θυσίασαν στην πυρά της ιερής τους εξέτασης ένα σωρό αθώους, προκειμένου, όπως φαίνεται, να προωθήσουν το σχέδιό τους. Αλλά και η δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου φαίνεται να υπαγόταν στην ίδια αυτή δολοφονική προοπτική. Όπως και τώρα η δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Που και αυτή δείχνει να εντάσσεται στο ίδιο πρόγραμμα. Αφού το μνημονιακό καθεστώς διερχόταν περίοδο κάμψης. Και είχε ανάγκη απ’ τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης: Σε τρόπον ώστε να ξεχάσουμε τις τέσσερις, περίπου χιλιάδες αυτοκτονίες, που, σε τελική ανάλυση είναι δολοφονίες. Το πογκρόμ των  καταιγιστικών και κανιβαλικών απολύσεων απ’ τα σοκολατόπαιδα του τεμπελχανίου της αμαρτωλής οικογενειοκρατίας. Και όλο το όργιο της επιδρομής εναντίον μας. Και να εστιάσουμε την προσοχή μας στο τηλεοπτικό πηγαινέλα των συλληφθέντων, πέρα από κάθε νομική και ηθική δεοντολογία, χρυσαυγιτών. Και την ακατάσχετη προπαγανδιστική φλυαρία κάποιων εξωνημένων δημοσιοκάφρων…

Αν, λοιπόν, υπήρχε ζωντανή και ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, όλος αυτός ο εσμός των δωσιλόγων θα έπρεπε πρώτοι και καλύτεροι να έχουν συλληφθεί και λογοδοτήσει για τα πρωτοφανή τους εγκλήματα. Και όχι  να φτάσουμε στο κατάντημα να παρουσιάζονται οι άτιμοι ως τιμητές και υπερασπιστές της δημοκρατίας και Ηρακλείς της δικαιοσύνης. Όταν  εκ θεμελίων τις κατεδαφίζουν και τις καταποντίζουν.…

Μα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα-θα πουν κάποιοι-τη διέπραξε, αποδεδειγμένα, χρυσαυγίτης. Ναι, αλλά ο κοινός νους, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, λέει ότι στα τέτοιου είδους εγκλήματα πρέπει να προσέχουμε, πρωταρχικά, όχι στο ποιοι φαίνονται ότι τα διέπραξαν, αλλά στο ποιοι ωφελούνται από αυτά. Και αυτοί, που, προφανέστατα, ωφελήθηκαν είναι η δικομματική συμμορία και οι εντολοδότες τους. Ενώ οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής φάνηκαν, όπως ήταν επόμενο, αιφνιδιασμένοι και  πανικόβλητοι. Γεγονός, που δείχνει ότι, όχι μόνο δεν είχαν σκηνοθετήσει το έγκλημα, αλλά τους προέκυψε και ως εφιάλτης και πισώπλατη μαχαιριά.

Ποιοι και πώς το σκηνοθέτησαν; Ο Χίτλερ είχε πει ότι σε κάθε τόπο θα βρούμε κάποια καθάρματα, που θα είναι διατεθειμένα να υπηρετήσουν τους σκοπούς μας. Κι ακόμη πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξουδετερώνουμε τους αντιπάλους μας. Που σημαίνει ότι οι μαφιόζοι του ντόπιου και του διεθνούς κατεστημένου θα μπορούσαν να επιστρατεύσουν κάποιον απ’ αυτούς τους πολλούς τρόπους, για να φτάνουν στο σκοπό τους. Έτσι ώστε να συνεχιστεί η δολοφονία του λαού. Βγάζοντας την ουρά τους απέξω και δείχνοντας, ως ΑΛΛΟΘΙ τους, κάποιους ως αποδιοπομπαίους.

Ενισχύεται δε η άποψη αυτή από το γεγονός ότι στην αναξιοπιστία των πολιτικών απατεώνων, προστέθηκαν και οι ομοβροντίες κατευθυνόμενης προπαγάνδας των εκ περισσού αναξιόπιστων ΜΜΕ. Που σημαίνει ότι, όσο περισσότερο ξεσαλώνουν όλοι αυτοί οι εξωνημένοι, τόσο περισσότερο πρέπει όλοι μας να υποπτευόμαστε ότι περισσεύει το σκοτάδι της δολοφονικής σκοπιμότητας. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι παγκόσμιοι αρχιρατσιστές και αρχισυνωμότες επαναφέρουν την αξίωσή τους να ψηφιστεί ο διαβόητος αντιρατσιστικός νόμος…

Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το ότι σ’ όλο αυτό το δολοφονικό ντελίριο έρχεται να προστεθεί και η οξύμωρη  συμπεριφορά κάποιων, λεγόμενων, χριστιανών. Οι οποίοι, ενώ καταδικάζουν τον παγανισμό και τον ρατσισμό του χρυσαυγιτισμού, υποστηρίζουν, το δολοφονικό μνημονιακό καθεστώς. Το οποίο, ως πληρωμένος δολοφόνος, υπηρετεί τον σιωνιστικό σατανισμό και τον ναζιστικό κανιβαλισμό.

παπα-Ηλίας

http://papaililiasyfantis.wordpress.com

yfantis.ilias@gmail.com

_____

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.