Αυγουστίνος Καντιώτης



ΜΗΝΥΜΑΤΑ

date Οκτ 14th, 2013 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 28 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2013

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΧΕ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΙΑ!

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ!  ΤΩΡΑ;………….

_________Για μια ακόμη φορά ευρισκόμεθα μπροστά στη μεγάλη Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940! Μια μεγάλη ιστορική Επέτειο της νεώτερης ιστορίας μας, η οποία γεμίζει, πρέπει δηλ. να γεμίζει, με εθνική υπερηφάνεια ολόκληρη την ύπαρξή μας.
_________Δυστυχώς όμως η κατάσταση, όπως σήμερα έχει διαμορφωθεί δεν μας αφήνει περιθώρια για να νοιώσουμε αυτό που λέγεται «εθνική υπερηφάνεια»!  Μα γιατί; θα με ερωτήσετε.
_________Για πολλούς λόγους, απαντώ. Να μερικοί, που έτσι πρόχειρα επιλέγω:
_______________________

« Η Παιδεία μπροστά στην πρόκληση του νεοταξικού ολοκληρωτισμού»

Η εισήγηση του κ. Σταύρου Μποζοβίτη Θεολόγου, μέλους της Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο Σωτήρ», με θέμα : « Η Παιδεία μπροστά στην πρόκληση του νεοταξικού ολοκληρωτισμού», που πραγματοποιήθηκε στην πολύ επιτυχημένη Ημερίδα που διοργάνωσαν η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων και ο Δήμος Πεντέλης με τη συνεργασία της Εστίας Πατερικών Μελετών και του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βορείων Προαστίων την 12ην Οκτωβρίου 2013 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων (Οδός 17 Νοέμβρη 15, και Αγίου Γεωργίου) του Δήμου Πεντέλης.
Το γενικό θέμα της Ημερίδας ήταν: Τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Πιλοτικά κ.α.), και τα εν χρήσει Σχολικά Βιβλία Θεωρητικής Κατευθύνσεως (Θρησκευτικών, Φιλολογικών Μαθημάτων και Ιστορίας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
___

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.