Αυγουστίνος Καντιώτης



OTAN ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ & ΣTHN ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ

date Ιούν 10th, 2014 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ

π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ·

προδ«Οι σκοτεινές δυνάμεις βλέπουν και ζυγίζουν τις αντιδράσεις των Ορθοδόξων και ανάλογα προχωρούν… Αν οι αντιδράσεις είναι δυναμικές κάνουν πίσω και περιμένουν τον κατάλληλο καιρό, για να προχωρήσουν τα οικουμενιστικά τους σχέδια».
Όσο οι επίσκοποί μας είναι βουβοί και δεν μιλούν, τόσο γρηγορότερα βήματα κάνει ο πατριάρχης Βαρθολομαίος προς ολοκλήρωση των σκοτεινών τους σχεδίων!!!

ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΧΑΘΕΙ,
ΝΑ ΦΙΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΙΛΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ONOMAZEI ΑΓΑΠΗ!!!! ΑΓΑΠΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΟΠΟΔΙΤΩΝ!

ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΓΑΠΗ=ΑΠΑΤΗ, KAI

H OΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 θεοσ του Βαρθολ   Σαν είδε ο πατριάρχης Βαρθολομαίος ότι δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους ορθοδόξους επισκόπους, για την συνάντηση που είχε με τον Πάπα στα Ιεροσόλυμα, έκανε και νέα παρανομία! Την πυρκαγια στο Σπήλαιο της Βηθλεέμ την επομένη ημέρα από την αναχώρησή τους, -σημείο από τον ουρανό- δεν την έλαβε καθόλου υπ’ όψιν ο ασυνείδητος!

Ανακοίνωσε ότι μετά από 11 χρόνια, το 2025, θα κάνουν νεα συνάντηση με τον Πάπα στην Νίκαια της Βιθυνιας, την σημερινή πόλι Ιζνίκ, για να γιορτάσουν την ένωση, 1700 χρόνια  μετά από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδου!!! Όλα θέλει να τα γελιοποεί και να τα μαγαρίζει ο αθεόφοβος! Και οι επίσκοποί μας έχουν υπνο βαθύ! Είναι άλαλοι και κωφοί! Δεν μιλούν. Και όμως κάποιοι υπολογίζουν την φωνή τους.

Το Αγγλικο ιστολόγιο Christian Leaders May Return to Nicaea: What Does It Mean , σχολιάζοντας τα λόγια του πατριάρχου, λέει·
Τα 12 χρόνια είναι πολλά για να προβλέψουμε τι θα γίνει. Είναι σαν να λέμε με σιγουριά· Ποιός θα είναι το 2025 πρόεδρος των Ηνωμένων πολιτειών! Αυτό είναι αδύνατο να το ξέρουμε. Και εξ’ άλλου το ζευγάρι Πάπας και Βαρθολομαίος είναι πάνω από 70 χρόνια και μπορεί και οι δυό να πεθάνουν ή να γίνουν συνταξιούχοι…

Αλλά και κάτι άλλο· Για τον Πάπα είναι εύκολο να γιορτάσει την ένωση, γιατί δεν θα έχει αντιδράσεις από την καθολική εκκλησία, για τον πατριάρχη όμως Βαρθολομαίο δεν είναι εύκολο, γιατί σύμφωνα με την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ο οικουμενικός πατριάρχης είναι «πρώτος μεταξύ ίσων», άρα δεν έχει τόσο μεγάλη εξουσία να κάνει ότι θέλει…
Και το ιστολόγιο· http://www.patheos.com/blogs/getreligion/2014/05/ Pod people: Vatican III? Nicea III? Press blind spot 666?  λέει· Ότι το προσκύνημα του Πάπα Francis στη Μέση Ανατολή ήταν κατά κύριο λόγο ένα πολιτικό γεγονός και δεν ήταν συμβολική πρόσκληση του Βαρθολομαίου προς τον Πάπα στα Ιερουσαλήμ. Έγινε για την ένωση των εκκλησιών. Γιατί λοιπόν να μην ήταν αυτή η συγκέντρωση άξια;

Διαβάστε την ανακοίνωση, για την νέα συνάντηση το 2025 που έκλεισε ο Βαρθολομαίος με τον Πάπα από την ιστοσελιδα του Βατικανού 

http://vaticaninsider.lastampa.it/nel-mondo/dettaglio-articolo/articolo/francesco-terra-santa-34433

ΟΡΓΑΝΑ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ 2Παραθέτουμε το κείμενο μεταφρασμένο

29/05/2014

“A Nicea nel 2025 tutti i cristiani celebrino un sinodo davvero ecumenico”/

«Στη Νίκαια το 2025 όλοι οι χριστιανοί θα γιορτάσουν μια σύνοδο, πραγματικά οικουμενική;

Αυτό είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος: και τη συναίνεση, με τον Πάπα Φραγκισκο, τελούμενα αφήσουμε (σαν κληρονομιά) σε όποιον μας διαδεχτεί
….Ρώμη
Μετά την επιστροφή του από την Ιερουσαλήμ, από τη συνάντηση που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο στους Άγιους Τόπους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Κων/πολης, αποκάλυψε μια σημαντική συνάντηση για την ένωση μεταξύ των καθολικών και των ορθοδόξων: θα βρεθούν μαζί το 2025 στη Νίκαια, όπου εορτάστηκε πρώτη φορά η πραγματική οικουμενική συνάντηση της αδιαίρετης Εκκλησίας.
Μιλώντας με τον ανταποκριτή των «ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ», ο Βαρθολομαίος είπε ότι  μαζί με τον Πάπα Φραγκίσκο «συμφωνήσαμε να αφήσουμε ως κληρονομιά για τους εαυτούς μας και τους διαδόχους μας να συναντηθούμε στη Νίκαια το 2025, για να εορτάσουμε όλοι μαζί, μετά από 17 αιώνες, την πρώτη πραγματική Οικουμενική Σύνοδο, όπου συντάχθηκε τα πρώτα άρθρα του Συμβόλου της Πίστεως».
Το Συμβούλιο της Νίκαιας (σημερινό Ιζνίκ, 130 χλμ νοτιανατολικά της Κων/πολης) συγκέντρωσε πάνω απο 300 επισκόπους το 325, από την Ανατολή και τη Δύση και θεωρείται ως η πρώτη πραγματική οικουμενική Σύνοδος. Σε αυτή συντάχθηκε το Σύμβολο της Πίστεως, παρόμοιο με εκείνο που διαβάζεται σήμερα στη Θεία Λειτουργία, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ιησούς είναι ομοούσιος τω Πατρί, ενάντια στην ιδεολογία των Αρειανών.
Ο Βαρθολομαίος συνάντησε τον Φραγκίσκο στην επέτειο των 50 χρόνων από το αγκάλιασμα ανάμεσα στον Παύλο 6ο και του Αθηναγόρα. Η συνάντηση του 1964 έσπασε μια μακρά σιωπή αιώνων ανάμεσα στους χριστιανούς της Ανατολής και της Δύσης, με όλες τις κοινωνικοπολιτικές συνέπειες, που έχουν προκύψει και από τις οποίες η Ευρώπη υποφέρει ακόμα.
Η συνάντηση στους Άγιους Τόπους, στις μέρες μας δίνει μια νέα αρχή στο διάλογο ανάμεσα στους καθολικούς και τους ορθόδοξους, με δυο χριστιανικά οράματα, που παρά τη διαφορά τους, έχουν μια κοινή οπτική για τα μυστήρια και την αποστολική παράδοση.
Ο διάλογος για την ένωση ανάμεσα στους καθολικούς και τους ορθόδοξους- δήλωσε ο Βαρθολομαίος στα «ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ»- ξεκινά από την Ιερουσαλήμ. Σε αυτήν την πόλη, το προσεχές φθινόπωρο, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Καθολικής-Ορθόδοξης Μικτής επιτροπής, που θα γίνει υπό την αιγίδα του  ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Θεόφιλου του 3ου. Είναι ένα μακρύ ταξίδι στο οποίο όλοι πρέπει να συμμετάσχουν, χωρίς υποκρισίες».

« Η Ιερουσαλήμ», συνέχισε ο Βαρθολομαίος-« είναι ο τόπος, η γη του διαλόγου ανάμεσα στο Θεό και τον άνθρωπο, ο τόπος, όπου πήρε σάρκα ο Λόγος του Θεού. Οι προκαθήμενοί μας, Αθηναγόρας και Παύλος ο 6ος επέλεξαν αυτό το μέρος για να σπάσουν τη σιωπή που κρατούσε στους αιώνες, ανάμεσα στις αδελφές Εκκλησίες».

« Περπάτησα, μαζί με τον αδελφό μου Φραγκίσκο, σε αυτόν τον ΄Αγιο Τόπο, όχι με το φόβο του Κλεοπά  και του Λουκά στην πορεία τους προς τους Εμμαούς(Κατά Λουκά 24, 13-35), αλλά εμπνευσμένος από την ελπίδα τους, όπως τους την δίδαξε ο Δάσκαλός τους.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.