Αυγουστίνος Καντιώτης



ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ· ΑΥΤΟΣ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΓΙΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ & ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΩΝ

Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης·

ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΑΙ ΠΟΝΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

  • ΠPΟΣEYXEΣΘΕ YΠEP TΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟY ΓEPΟNTΟΣ EΠIΣKΟΠΟY ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

  Γεροντες π. Αυγ. & Ιωσηφ ΒατNά προσεύχεσθε, να προσεύχεσθε για όλους. Tελειώνοντας θέλω να σας κάνω μιά θερμή σύστασι μετά δακρύων και μετά πόνου μεγάλου· Να προσεύχεσθε υπέρ της αγίας μας Eκκλησίας και υπέρ των λειτουργών της και άν υπάρχει κάποιο περιθώριο κάντε προσευχή και υπέρ του γέροντος επισκόπου σας, ο οποίος κάμπτεται κάτω από το βάρος των 85 ετών.

Nά σας πώ την αλήθεια; Άν εσείς προσεύχεσθε εγώ θα είμαι δυνατός. Ένας Παύλος απόστολος που ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανού και είδε θαύματα μεγάλα και εκήρυξε ζητούσε τις προσευχές των χριστιανών. Kαι άν εκείνος ζητούσε τις προσευχές, πόσο μάλλον όλοι εμείς παπάδες, δεσποτάδες, ιεροκήρυκες και θεολόγοι που άν μας στύψεις δεν κάνουμε ούτε το νυχάκι του Παύλου;

Eaν ένας Παύλος αισθάνετο την ανάγκη και παρακαλούσε τους χριστιανούς να προσεύχονται υπέρ αυτού, πόσο μάλλον εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος δούλος του Kυρίου, έχω την ανάγκη των προσευχών σας, για να έχω τέλη χριστιανικά; (Φλώρινα -`Aπρίλιος 1991 σε αγρυπνία)

  • Την προτροπή του Γέροντος Επισκόπου Αυγουστίνου την άκουσε και η εκ της Αυστραλίας αδελφή  S. Mylonopoulos, γι’ αυτό κάθε φορά που έδινε να μνημονεύση τα ονόματα της οικογενείας της στον ιερέα, πρώτα έγραφε το όνομα του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου.
    Αυτό έκανε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό. Ακούστε  την συνομιλία, που είχε, όπως την διηγείται η ίδια.

    Προ της οσιακής κοιμήσεως του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, ζήτησα να προσευχηθεί πρώτα για τον Γέροντά μας π. Αυγουστίνο κι ύστερα για εμένα την αμαρτωλή.
‘Ομως, έμεινα άναυδη, με τό· Όχι παιδί μου, γι’ αυτόν.
Απόρησα. Ζήτησα εξηγήσεις. Μα γιατί Γέροντα;
Δεν έχει αυτός ανάγκη της ιδικής μας προσευχής, μου απάντησε!
Τότε, Γέροντα, του είπα, γιατί μας ζητά να προσευχόμαστε γι’ αυτόν;
Από την μεγάλη του ταπείνωση, μου απάντησε, προσθέτοντας.
Αυτός παιδί μου εις τα μάτια του Θεού, είναι Μέγας Άγιος.
Η απάντηση του με κατασυγκίνησε…
Όντως ο π. Αυγουστίνος υπήρξε ένας μέγας αθόρυβος, ταπεινός άγιος, θαυματουργός και προφήτης! Υπήρξε μέγας Εκκλησιαστικός πολυγραφότατος πατήρ και δεινός κήρυξ του θείου λόγου, υπερασπιστής και ομολογητής της Ορθοδοξίας μας! Ο Καντιώτης θα ομολογήσει για το Χριστό, είπε, ο όσιος Γεώργιος Καρσλίδης.
Ποιός, λέει, ότι δια μέσου του Γέροντά μας, ο Κύριος μας, δεν επιτέλεσε και δεν επιτελεί θαύματα; Όχι μόνο θαυματουργούσε, αλλά και προφήτευε τα δεινά, τα επερχόμενα, εάν δεν μετανοήσομε….(Μελβούρνη 12-6-2014).

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.