Αυγουστίνος Καντιώτης



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΙΒΗΡΙΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΤΗΣ Ι. ΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

date Ιούλ 30th, 2014 | filed Filed under: ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

  

   ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ, ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ TOY ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΑΦΩΝΟΙ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΙΒΗΡΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ!!!!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΟΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!
ΕΝΑΣ ΚΑΤΩΡΘΩΝΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥ. ΑΡΑΓΕ ΠΗΡΕ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΟΥ;

Το απόσπασμα της ομιλίας που ενόχλησε τον συγκεκριμένο μοναχό,
θα το δημοσιεύσουμε στην επόμενη ανάρτηση

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΗΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙ·

Επίσκεψη του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου στο Αγιον Όρος

Μητρ.Φλωρινης -ΑΓ.ΟΡΟΣ(Η φωτογραφία είναι από άλλη επίσκεψη, στη Μονή Δοχειαρίου)

 ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΟΣ

ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ
63087 – ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
ΕΝ ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΆΝΝΗΣ ΤΗ 28/9/1990

Αδελφέ εν Χριστώ χαίρε εν Κυρίω…

   Εκτός από την μεγάλη πυρκαγιά που διήρκεσε 15 μέρες, ο Θεός γνωρίζει γιατί ήρθε και ο Πατριάρχης στο Άγιον Όρος. Και ο καταξιωμένος, ο λαοπρόβλητος και λαοφιλής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, ο φωτεινός αυτός αρχιερέας και ισάξιος των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας. Και με αξίωσε ο Θεός εμένα τον ανάξιον να παρευρεθώ στη πανήγυρι της Μεταμορφώσεως και να ακούσω ένα κήρυγμα φλογερό. Ήμουν τυχερός την ώρα του κηρύγματος, που διαμαρτυρήθηκαν και έφυγαν ένας ή δύο της Ιεράς επιστασίας, ήμουν δίπλα πολύ κοντά στον Άγιο Σεβασμιώτατο, τον είδα και έκλαιγε μέσα από τα γυαλιά του λέγοντας την αλήθεια και από συγκίνηση έκλαιγα μαζί του και εγώ.

 Από το εκκλησίασμα και από τους μοναχούς και προσκυνητάς κανένας δεν έφυγε, έμειναν στο πλευρό του Αγίου και αξίου Γέροντος Αυγουστίνου. Τον εκτιμώ, τον σέβομαι και τον αγαπώ σαν τον αείμνηστο και άγιο Γέροντά μου και εύχομαι ο Θεός και οι προσευχές όλων να του δίνουνε δυνάμεις, σε τούτους τους δύσκολους καιρούς, για να αγωνισθεί για το καλό της Ορθοδοξίας μας και της πατρίδος μας…

Με αγάπη Χριστού

μοναχος Σεραφ.

ο υποτακτικός του αειμνήστου και αγίου Γέροντος
Ιερομονάχου Παύλου
Σεραφείμ Μοναχός
ο ελεεινός και αμαρτωλός

Υ.Γ. Το γράμμα επειδή είμαι αγράμματος το έγραψε ένας μοναχός που άκουγε τα κηρύγματα του πατρός Αυγουστίνου.

_________________
_______________

Δεν γνωρίζουμε, αν ο μοναχός Σεραφείμ βρίσκεται στην επίγειο ζωή. Αν βρίσκεται του φιλάμε με σεβασμό το χέρι και ευχόμεθα να τον προστατεύσει ο Θεός, για να μην τον πετάξουν από το κελί του, σαν ζηλωτή, μετά από την δημοσίευση της επιστολής του! Αν είναι στη θριαμβεύουσα Εκκλησία να εύχεται υπέρ όλων των αγωνιστών της Ορθοδόξου πίστεως, στα δύσκολα χρόνια που ζούμε.

Όταν ένας διαφωνεί με τις αιρετικές θέσεις του πατριάρχη Βαρθολομαίου ή του όπου αιρετικού επισκόπου, τον λένε ζηλωτή και τον εκδιώκουν από το κελί του! Αυτό ονομάζεται τρομοκρατία και δεν έχει θέση στο Περιβόλι της Παναγιάς. Γι’ αυτό τα μοναστήρια του Αγίου Όρους δεν μιλούν βλέποντας τα αίσχη του πατριάρχου Βαρθολομαίου. Θα πρέπει να είναι παλληκάρι και έτοιμος για μαρτύριο ένας μοναχός, για να ελέγξει τον Οικουμενιστή Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που συμπροσεύχεται με τους Παπικούς, τους Διαμαρτυρομένους, τους Πεντηκοστιανούς τους Μουσουλμάνους, τους Βουδιστάς, τους Σιωνιστάς και με όποιο διάβολο μπορεί να φανταστεί κανείς! Την στιγμή που οι Ιεροί Κανόνες της Ορθοδόξου Εκκλησία επιβάλλουν την καθαίρεσήν του.

Ο μοναχός Σεραφείμ που ήταν αυτόπτης στο κήρυγμα του Γέροντος, γράφει για την επίσκεψη του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου και για την διαμαρτυρία, ενός ή δύο ατόμων.  Αυτά τα άτομα  υπερίσχυσαν της πλειοψηφίας των μοναχών και κατόρθωσαν την απέλαση του επισκόπου. Ο Λούλης ως διοικητής του Αγίου Όρους εν καιρώ νυκτός απέλασε τον π. Αυγουστίνο!!!!!!

Το απόσπασμα της ομιλίας που ενόχλησε, θα δημοσιευθεί στο επόμενω άρθρο

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.