Αυγουστίνος Καντιώτης



ΟΙ ΑΘΕΪΟΙ ΣΦΥΡΟΚΟΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ

date Σεπ 17th, 2014 | filed Filed under: ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΗΣ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΚΑΙ ΕΡΩΤΑ

Να φανταστείτε στο σχολείο μας το βιβλίο των Θρησκευτικών λέγεται Χριστιανισμός και Θρησκεύματα (Β Γενικου Λυκείου). Θα ήθελα γρήγορα μια απάντηση σε αυτό το θέμα. Σκέφτηκα ακόμα και την απαλλαγή… Ωστόσο σαν βιβλίο θέτει εξαιρετικά επιχειρήματα ενάντια στην αθεΐα (Σχόλιο μαθητού στο βίντεο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου)
 Η ΑΘΕΪΑ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ!!!)

________

__________

Απάντηση·
Αγαπητέ Νίκο… να ξέρεις ότι τα θρησκευτικά θα γίνουν ακόμα χειρότερα, αλλά εσύ να παρακολουθείς το μάθημα. Ενα παιδί της Εκκλησίας δεν παίρνει απαλλαγή. Αν δεις μέσα στο βιβλίο σου κάτι που δεν ειναι σωστό, δεν είναι ορθόδοξο να το πεις στον καθηγητή σου μέσα στην τάξη, για να πάρει και αυτός θέση. Ετσι θα βοηθήσεις και τ’ άλλα παιδιά να προσέχουν τις παγίδες που τους στήνουν αυτοί που θέλουν άθεα την Ελληνική παιδεία.
Καλά είναι να επισημάνεις εκ των προτέρων στο βιβλίο σου τα καινούργια πράγματα που πρόσθεσαν οι μασόνοι. και οι άλλες συμμορίες των αθεων. Αν έχεις κάποια απορία, μπορείς να μας την γράψεις στο e-mail της ιστοσελίδος μας www.augoustinos-kantiotis.gr και θα σε απαντήσουμε.
Μη ψάχνεις να βρείς μεσα στο νέο βιβλίο των θρησκευτικών ύμνον υπέρ της αθεΐας, για να αντιδράσεις. Δεν είναι τόσο ανόητοι, για να το κάνουν· Ύπουλα και λίγο- λίγο ρίχνουν το δηλητήριο στα παιδιά της Ελλάδος.
Εσύ αν αγαπάς το ΘΕΟ και είσαι ζωντανό μέλος της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κάνε προσευχή και θα σου δώσει ο Θεός φωτισμό και ηρωϊκό φρόνημα, για να αντισταθείς στους δολοφόνους των μεγάλων ιδανικών. ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΑΘΕΪΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αλαλούμ με την απαλλαγή από τα θρησκευτικά…(πατήστε εδώ)

Συμβουλές του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου σε μαθητας

1) Αγαπητά μου παιδιά…
Να πάτε κόντρα στὸ παγκόσμιο ρεῦμα τῆς διαφθορᾶς. Κόντρα μ᾿ ὅλους τοὺς δαίμονες. Θ᾿ἀντισταθοῦμε ὡς Ἓλληνες, ὡς Ἑλληνίδες, ὡς χριστιανοὶ καὶ νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι ὅσον ὁλίγοι καὶ νὰ εἶστε δὲν θὰ νικήσουν οἱ ἂθεοι καὶ οἱ ἂπιστοι, θὰ νικήσουν οἱ πιστοί, γιατὶ πράγματι ὁ Χριστὸς δὲν ἀπέθανε, ἀλλὰ ζῆ καὶ βασιλεύει εἰς τοὺς αἰώνας τῶν αἰώνων (Σε μαθητάς και μαθήτριες των κατηχητικών της Πτολεμαΐδας το 1978)

2) «Υμείς εστε το φως του κόσμου» (Mατθ. 5,14), Mε τα λόγια αυτά ο Xριστός ζητά να είστε φως στο σχολείο, στο σπίτι, στη γειτονιά, παντού. Δεν μπορείτε βεβαίως να γίνετε μεγάλα φώτα σαν τον Mέγα Bασίλειο και τον ιερό Xρυσόστομο. Mπορείτε όμως να γίνετε ένα μικρό κεράκι. Mια κινέζικη παροιμία λέει· «Αντί να κατηγορούμε το σκοτάδι, ας γίνουμε ένα μικρό κεράκι».
Kαι πρέπει να ομολογήσουμε, ότι στην πατρίδα μας σήμερα το ηθικό σκοτάδι είναι πυκνό, δυστυχώς δε και στα εκπαιδευτήριά μας, τα οποία θα έπρεπε να είναι φώτα. Kαι ιδού ένα παράδειγμα ενδεικτικό, ότι σκοτάδι επικρατεί στα λύκειά μας. Διδάσκουν, ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον ουρακοτάγγο και όχι από το Θεό! Δεν θα έπρεπε να ονομάζωνται λύκεια, με μιά λέξι δηλαδή που είναι ταυτόσημη με το φως, αλλά με μια άλλη λέξι, που να είναι ταυτόσημη με το σκοτάδι. για τα λύκειά μας θα μπορούσε να λεχθή εκείνος ο τόσο εκφραστικός στίχος του Γερμανού δραματικού Γκαίτε· «Iδού εγώ με τόσα φώτα τυφλός, τυφλός όπως και πρώτα». (απόσπασμα από προσφώνησι σε μαθητάς του λυκείου το1988).

3) Σήμερα χίλια χέρια σπρώχνουν τους νέους στο κακό, στην αθρησκεία και στην ανηθικότητα. Αισχρά έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες, προβολή κινηματογραφικών ταινιών, το ανεξέλεγκτο βίντεο, τα ναρκωτικά, οι κακές συναναστροφές, οι εκπομπές ραδιοφώνων και τηλεοράσεων, πρό παντός δε η έλλειψι προτύπων πίστεως και αρετής, ιδού το πνευματικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζήτε και αναπνέετε. Όπως ε­ίπαμε, είνε θαύμα ένας νέος σήμερα να ζήση χριστιανική ζωή. Mήν απογοητεύεσθε όμως. H ιστορία, αλλά και σύγχρονα παραδείγματα, μαρτυρούν ότι κάτω και από τις πλέον σκληρές κοινωνικές συνθήκες, ο νέος μπορεί να ζήση τη ζωή εκείνη που ταιριάζει στον προορισμό για τον οποίο πλάσθηκε ο άνθρωπος· οι δε νέοι μας πλάσθηκαν για να γίνουν ήρωες, εκλέγοντας σάν άλλοι Hρακλείς το δρόμο της αρετής και του καθήκοντος.

4) Αγαπητά μου παιδιά! θα συναντήσετε πολλά εμπόδια. Στενή και τεθλιμμένη και ανηφορική είνε η οδός της αρετής. Kαί τα πρόσωπα εκείνα, που θα έπρεπε λόγω θέσεως, ηλικίας, μορφώσεως και επιστήμης να σάς βοηθήσουν, όχι μόνο δεν σάς βοηθούν, αλλά και σάς παρασύρουν στο κακό. Αλλά εσείς προσέξτε! Mη σας παρασύρη το ρεύμα του κακού, που καθημερινώς ογκώνεται. Eσείς βαδίζετε κόντρα στο ρεύμα. Eσείς οι λίγοι δημιουργήστε ένα νέο πνευματικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο, με τη βοήθεια του XPIΣTOY, θα νικήσετε όλα τα εμπόδια και θ” αναδειχθήτε νικηταί στον πιό ωραίο και πιό σπουδαίο αγώνα, τον αγώνα της αρετής, και να είσθε βέβαιοι ότι θα αισθάνεσθε τη χαρά και αγαλλίασι που δίνει η αγαθή συνείδησι. (Σε μαθητάς του λυκείου το 1990)

5) …Ανησυχῶ, γιατὶ ξέρω ὅτι, αὐτὴ ἡ αἰσχρὴ κοινωνία τοῦ 20ου αἰῶνος, ὂχι μόνο ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα ἀλλὰ παντοῦ, ποὺ δυστυχῶς ἒχει ὅνομα ὅτι εἶνε χριστιανική, ἀλλὰ τὸ 95% εἶνε ἀντιχριστιανική. Μέσα σ᾿αὐτὴ τὴν κοινωνία ποὺ ζοῦν τὰ παιδιά συναντοῦν πολλὰ ἐμπόδια, ποὺ δὲν τοὺς ἀφήνουν, νὰ διαμορφώσουν ἕναν πάγιο χριστιανικὸ χαρακτήρα. Ὃλα τὰ σπρώχνουν στὴν ἀθεΐα. Τὸ ραδιόφωνο, ἡ τηλεόραση, τὰ βιβλία, ἡ διδασκαλία, τὸ ὅλο κλίμα τῆς κοινωνίας εἶνε ἐναντίον τῆς χριστιανικῆς Πίστεως καὶ ἡθικῆς. Καὶ εἶνε ἡρωισμὸς τὰ χρόνια αὐτὰ ὁ νέος νὰ πιστεύη στὸ Χριστό. Γι᾿αὐτὸ αὐτοὶ ποὺ πιστεύουν εἶνε λίγοι ἐν σχέση μὲ τὴν πλειονότητα τῶν νέων, ἐν σχέση μὲ τὸν κόσμο τῆς ἀθεΐας καὶ ἀπιστίας.
Εἶνε ὁλίγα τὰ παιδιὰ αὐτά, ἀλλὰ ὅσο ὁλίγα καὶ νὰ εἶνε, ἒχουν μέσα τους μιὰ μαχητικότητα  ἀκατάβλητη, γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως.
Τὰ παιδιά αὐτὰ τὰ ἡρωϊκά, τὰ παιδιὰ ποὺ μέσα στὶς φλέβες τους, τρέχει αἶμα ἡρώων καὶ μαρτύρων, πρέπει νὰ τὰ ἐπενθυμήσουμε τὸ ρητό: «Ἀντίστητε τῶ διαβόλω καὶ φεύξετε ἀφ᾿ἡμῶν».

 

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.