Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΔΙΩΞΗ ΕΥΛΑΒΟΥΣ ΙΕΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟ

date Φεβ 11th, 2015 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

ΔΙΩΓΜΟΣ ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ

Παρασκευή 13/2/2015, νέα Ειρηνική Διαμαρτυρία έξω από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης

ΚαγκελαΠοιός ο διώκτης; Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος!
Έγινε Μητροπολίτης στην Αλεξανδρούπολη,  ζώντος του κανονικού επισκόπου Κωνστάντιου! Πήρε την θέση του όταν παράνομα και χωρίς απολογία εκδιώχθηκε από τον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ.
Ὅταν εκοιμήθη ο κακονικός Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, επί αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, εγκατέλειψε τη πτωχή μητρόπολη της Αλεξανδρουπόλεως και δια του ΜΕΤΑΘΕΤΟΥ, ενυφεύθη νέα, πλούσια και ωραία, την νύμφη του Θερμαϊκου τη Θεσσαλονίκη!!! Πράγμα που απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης έδωσε αγώνες και μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες για να μη παρανομήσουν οι αρχιερείς, με το μεταθετό. Ομως ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος τα κατάφερε!!! Έφυγε από τον Εβρο, για να δείξει τα πατριωτικά του αισθήματα στη Θεσσαλονίκη!!! Εφυγε και άφησε στην θέση του έναν δεσπότη φιλότουρκο και οικουμενιστή! Εφυγε για να εγκαινιάσει έναν καινούργιο τρόπο στην πανήγυρη του Αγίου Δημητρίου! Ο ευσεβής λαός έξω από τον ναό και οι άθεοι, οι μασόνοι και οι αιρετική μέσα στον ναό!!!

Δεν σκέπτεται ότι είναι γέροντας και το τέλος του είναι εγγύς; Ο π. Αυγουστίνος, που είχε αγιότητα, έλεγε· Μ’ αφήνει ο Θεός στη ζωή για να μετανοήσω. Αυτός, τί νομίζει; επειδή φέρει τον τίτλο του παναγιώτατου, έχει και την ουσία και δεν έχει ανάγκη από μετάνοια!!! «Ἐπελθὼν γὰρ ὁ θάνατος, ταῦτα πάντα εξηφάνισται».

Ξεκινησε η πρωτη επισημη διωξη του

αντιοικουμενιστη ιερεα π. Νικόλαο Μανώλη

Σχολιο Λ. Ν.
Περιφρονώντας τις εκκλήσεις του πιστού λαού, άνευ πραγματικού λόγου και αιτίας, η μητρόπολη Θεσσαλονίκης αποφάσισε την κλιμάκωση της διώξεως του π.Νικολάου, Προς τούτο προέβη στην απαγόρευση του λειτουργείν και κηρύττειν από την πλευρά του ειρημένου κληρικού στερώντας από τους πιστούς της ενορίας στην οποία θεοφιλώς και επί σειράν ετών δραστηριοποιείται ποιμαντικά το θείο κήρυγμα.
Ποίο το έγκλημα του πατρός Νικολάου; Μήπως είναι ανήθικος, κλέπτης και καταχραστής του ιερού χρήματος;
Μήπως διδάσκει «έτερον ευαγγέλιον» παρασύροντας στην απώλεια ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανε;
Μήπως το ποίμνιό του αιτήθηκε απ την προισταμένη του αρχή την απομάκρυνσή του;
Τίποτε απ όλα αυτά!
Απλώς, επειδή, κατά ποιμαντικό χρέος ενεργών και εμφορούμενος από αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, καυτηρίασε τον παναιρετικό οικουμενισμό που λυμαίνεται τον εκκλησιατικό βίο και τους θεράποντες του τελευταίου εκκλησιαστικούς αξιωματούχους!΄
Κάτι τέτοιο, καθώς φαίνεται, στη γέμουσα συγχύσεως εποχή μας θεωρείται έγκλημα! Αν είναι δυνατόν!
Και επί τη βάσει επιεικέστατα γελοίων, ανεπέρειστων, κατασκευασμένων, εμπαθών και οζουσών μεσαιωνισμού και δεσποτισμού κατηγοριών διώκεται!
Στο πρόσωπό του ποινικοποιείται διώκεται, και φιμώνεται ο αντιοικουμενιστικός λόγος! Επιπροσθέτως με τη δίωξη του θριαμβεύει ο δεσποτισμός και η παπίζουσα εξουσιαστική νοοτροπία από τη μεριά των επισκόπων! Ο δεσποτισμός, το μεγάλο αυτό καρκίνωμα της εκκλησιατικής ζωής, παίρνει «σάρκα και οστά» στην περίπτωση του άδικου διωγμού π.Νικολάου Μανώλη!
Το ποίμνιό του «πίνει νερό στο όνομά του» όπως διαφαίνεται απ την πληθώρα των αντιδράσεων που ξέσπασαν απ την πλευρά του επί τω ακούσματι της ενάρξεως και μετά ταύτα κλιμακώσεως των διώξεών του! Η μητρόπολη, ενεργούσα ως ενεργεί, έρχεται σε καταφανή αντίθεση προς αυτό! Περιφρονεί χιλιάδες φωνών διαμαρτυρίας πυροδοτώντας την αγανάκτηση των ορθοφρονούντων πιστών!Αντί να αφουγκρασθεί την αγωνιώδη κραυγή του και την έμπονη διαμαρτυρία του εξ αιτίας του γεγονότος ότι κινδυνεύει να στερηθεί τον πνευματικό του πατέρα και διδάσκαλο αυτή επέλεξε την αδιαλλαξία!
Αναλογίζονται, άραγε, οι της μητροπόλεως πού οδηγεί αυτή η επιεικώς άφρων τακτική τους; Σκέπτονται άραγε σοβαρά τον αντίκτυπο των βεβιασμένων και επιπόλαιων ενεργειών τους;
Επιτρέπεται να ενεργούν κατά τρόπο άκριτο και επιπόλαιο;
Τις ψυχές που έχουν βρει πνευματικό καταφύγιο κάτω απ το πετραχήλι του σεβαστού πατρός δεν τις σκέπτονται;
Τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων;
Τους ακροατές του κηρύγματος;
Τους συνεργάτες του πατρός στα πλαίσια του πολυποίκιλου και πολυσχιδούς ενοριακού-ποιμαντικού έργου της ενορίας του προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης;
Άνοιξαν μέτωπο οι της μητροπόλεως! Άνοιξαν μέτωπο με τον πιστό λαό που όταν διακυβεύεται το δίκαιο και η ηθική δε μένει με σταυρωμένα τα χέρια αλλά με τρόπο δυναμικό εκφράζει τη διαμαρτυρία του!
Τι κρίμα να υφίσταται ψυχικό χάσμα μεταξύ ποιμνίου και ποιμένων! Εκεί οδηγεί η αλαζονική και εξουσιαστική νοοτροπία απ τη μεριά των τελευταίων!
Δε φθάνουν όμως οι φωνές της διαμαρτυρίας μονάχα απ την πλευρά του ποιμνίου! Απαιτείται συστράτευση όλων των εν προκειμένω ορθώς φρονούντων πιστών στο πλευρό του π.Νικολάου και του δεινώς αλγούντος ποιμνίου! Το όλο πρόβλημα δεν εξαντλείται στο επίπεδο μιας ενορίας αλλά έχει γενικότερες προεκτάσεις! Η επιχειρούμενη φίμωση του αντιοικουμενιστικού λόγου θα πρέπει όχι μόνο να προβληματίσει αλλά και να συνεγείρει τους πάντες σε δυναμικό αγώνα διαμαρτυρίας! Ουσιώδη πτυχή του εν λόγω αγώνα αποτελεί και η όσο το δυνατό μαζικότερη συμμετοχή του εντίμου κήρου και του πιστού λαού στην εκδήλωση διαμαρτυρίας την προσεχή Παρασκευή έξω από το κτίριο της μητροπόλεως όπου και θα απολογηθεί επί τη βάσει του προαναφερθέντος γελοίου και κατασκευασμένου κατηγορητηρίου ο π.Νικόλαος!
Σαν χριστιανοί ορθόδοξοι δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί όταν σφαγιάζεται το δίκαιο και φιμώνονται οι ελεύθερες και ασυμβίβαστες φωνές!

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.