Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ! ΠΟΥ «ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»!!!! ΜΠΡΑΒO ΤΟΥ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΙΠΛΑ!!!

Ἐδημοσιευθη στις 11.6.2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: katihisis.blogspot.gr/2015/06/2015_9

ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ ΜΠΑΡΔΑΚΑ, ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ NEAΣ KΡHNHΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΣΧΗΜΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

Ο ανώνυμος  σχολιαστή στις 9 Ιουνίου 2015 – 5:29 μ.μ., sto istologio katihisis.blogspot.gr γράφει:

  •  «Στη Φλώρινα ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας αγωνίστηκε να εκλεγεί μητροπολίτης Φλωρίνης ο Θεόκλητος, και να παραιτηθεί ο γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης…

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ Π. ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ

Tα παλαιά δημοσιευματα

1. ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

2. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

3. ΑΝΑΝΔΡΟΙ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΙ

4. O MHTΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΡΟΛΟΓΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΙΝ TΟΥ, το 2001

Ακούστε με πόση ἄνεση υπαγορεύει το κείμενο.

__________________________________

_______________________________

    Ο νεαρός π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, νεοχειροτονημένος ιερεύς· «αγωνίστηκε να εκλεγεί μητροπολίτης Φλωρίνης ο Θεόκλητος, και να παραιτηθεί ο γέρων Αυγουστίνος Καντιώτης». Αυτό δεν είναι ψέμα· όμως δεν τιμᾶ ούτε αυτόν που το λέει, ούτε αυτόν που το έκανε, γιατί είναι άτιμο πράγμα. Αν δεν ανέβαινε στον θρόνο ο π. Θεόκλητος πως θα προβάλλονταν και θα γίνονταν γνωστός στους επισκόπους ο π. Ιουστίνος, που κοιμόταν και ξυπνοῦσε με το όνειρο να πάρει μίτρα και πατερίτσα; Πῶς θ’ άνοιγε ο δρόμος για να γίνει και αυτός δεσπότης; Δυστυχῶς, οι ιεράρχες μας δεν ψάχνουν ή δεν θέλουν αγίους ιεράρχας, αλλά προωθοῦν εκείνους που δε θα φέρουν εμπόδια στό άθεο και Oικουμενιστικό σύστημα!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ· 1. ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

Πιο «σημαντικό έργο» εκανε ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας; Μπορεί ο ανώνυμος σχολιαστής νὰ μας γράψει, εκτὸς ἀπό τις πανηγυρικὲς εκδηλώσεις που διοργάνωνε και τις εκδρομές που έκανε, έστω και ένα σπουδαίο πνευματικό έργο που έκανε στη μητρόπολη Φλωρίνης και να μας το στείλει με e-mail, για να το δημοσιεύσουμε; Του περίσσευε χρόνος από τα ταξίδια που έκανε και από τα πανηγύρια που πήγαινε; Στα πιο απίθανα μέρη της Ελλάδος ακόμα και του εξωτερικού τον συναντούσαν οι χριστιανοί! Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις και στις ονομαστικές γιορτές των δεσποτάδων, τον βλέπαμε σε φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν και σε βίντεο! Ακόμα και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων τους παρασημοφόρησε, μετά την υποδοχή του Πάπα! Δεν τους άγγιξε ούτε στην επιδερμίδα ο λόγος και οι θυσίες του αγωνιστού ιεράρχου που τους χειροτόνησε; Αλλά πῶς θα γινόταν δεσπότης ο πρωτοσύγκελλος;

1.  Μετά από εκείνη την φοβερή επίσκεψη με τον Πάπα-Βαρθολομαίο-πατριάρχη Ιεροσολύμων,  στους Αγίους Τόπους, που μίλησε ο ουρανός και πήρε φωτιά το Σπήλαιο της Γεννησεως του Χριστού, πήγε ο Ιουστίνος Μπαρδάκας με τον δεσπότη του και εκδρομείς από την Φλώρινα να  πάρουν την ευχή του πατριάρχη!!! Τους έπρεπαν τα παράσημα! Αυτός είναι ο χριστιανισμός τους! Αυτό εἶναι το σπουδαίο έργο που έκαναν;

2. Μήπως σημαντικό έργο θεωρεί την αποκαντιωτοποίηση της Φλώρινας; Γι’ αυτό βραβεύτηκε από τους δεσποτάδες. Αν είχε το πνεύμα του Γέροντα δεν θα έβλεπε ούτε στον ύπνο του τον δεσποτικό θρόνο.

3. Μήπως εννοεῖ την ανακάλυψη του αγίου Αγαθαγγέλου ἐκ Μοναστηρίου, που τον βάπτισε, εκ Φλωρίνης! Και διοργάνωσε γιορτές και πανηγύρια, που είχε ἐλειψη η Μητρόπολη Φλωρίνης, στα 33 χρόνια της επισκοπικής δράσεως του αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου;

4. Για να αποκτήσει το Μητροπολιτικό Μέγαρο της Φλώρινας σαλόνι ξοδεύτηκαν πάνω ἀπὸ 1.500.000 ευρώ! Γκρέμισαν τον τοίχο του γραφείου του π. Αυγουστίνου και το συνέδεσαν με το σαλόνι. Σφράγισαν την πόρτα του γραφείου, για να βάλουν το ανσανσέρ και δεν άφησαν τίποτε που να θυμίζει το γραφείο του Γέροντος, που θα έπρεπε να το κρατήσουν ως ιερό χώρο, για να τον επισκέπτονται οι πιστοί. Και 15 τώρα χρόνια το μητροπολιτικό μέγαρο  είναι ακατοίκητο, γιατί στο εσωτερικό του χρειάζονται πολλά χρήματα για να τελειώσει. Μήπως αυτό το έργο ἐννοεῖ ο σχολιαστής σημαντικό και μεγάλο;

5. Ποιος κέρδισε από την άνοδο του π. Θεοκλήτου στην εξουσία; Ο λαός τῆς Φλώρινας; Οι αρχιμανδρίτες τῆς μητροπόλεως; ή ο π. Ιουστίνος Μπαρδάκας; Αυτός που κερδίζει υλικά αγαθά και μεγάλες θέσεις, γι᾽αυτόν λέει ο λαός ότι έχει κουτάλα και τρώει.

Και κάτι ακόμα· Μπορεί να μας πει ο σχολιαστής της κατήχησις ποιοι είναι οι παρατρεχάμενοι, που έκαναν κουμάντο στη Μητρόπολη, επί πατρός Αυγουστίνου; Θα απαντήσω εγώ, γιατί αυτός που πετᾶ ανώνυμες συκοφαντίες, δεν έχει την τόλμη να πει ονόματα.

Ὅλα τα φορτώναν στον αείμνηστο οδηγό του π. Αυγουστίνο, τον Αλέξανδρο Φωκά, που τον έφαγαν με τα λόγια τους. Εκείνος εκτός απ᾽ όλες τις δουλειές της Μητροπόλες που έκανε, σαν χαμάλης, δεν δέχθηκε να σπουδάση, για να διακονεί τον π. Αυγουστίνο και δεν πήρε  τα 33 χρόνια τις επισκοπικής διακονίας του π. Αυγουστίνου ούτε μία μέρα άδεια, για να πάει στο πατρικό του. Και το μισθό του τον κατέθετε στο ταμείο της Μητροπόλεως. Έως ότου τον έφαγαν με τα λόγια τους και πέθανε σε ηλικία 60 ετῶν από την καρδιά, πριν από  την παραίτηση του π. Αυγουστίνου, το 1999. Τον κατηγοροῦσαν ακόμη και νεκρό, γιατί αγαπούσε τον π. Αυγουστίνο  και απαντοῦσε στους συκοφάντες, ακόμα και με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο. Αν και ήταν του δημοτικού, έλεγε ο Γέροντας, έγραφε πολύ καλά και είχε φίλους με μεγάλη πνευματική μόρφωση.

Γράφω ένα περιστατικό που έχει σχέση με τον π. Ιουστίνο και τον Αλέκο.

Πληροφορήθηκα από παιδιά των κατηχητικών της Πτολεμαϊδος ότι ο π. Ιουστινος έλεγε, ότι ο Αλέκος είπε ψέματα στον π. Αυγουστίνο, ότι χάλασε το αυτοκίνητο και δεν τον πήγε στην Σύνοδο για να υποβάλλει την παραίτηση.

  • Ρώτησα τον Αλέκο και τον π. Αυγουστίνο αν αληθεύει, και μου είπαν ότι ήταν ψέμμα. Ο π. Αυγουστίνος με την πίεση που δεχόταν  το 1996 από κάποιους ιερείς και από κάποιες βρωμοεπιστολές  που κυκλοφορούσαν, αποφάσισε να παραιτηθεί. Όταν το έμαθε το ποίμνιό του, ξεσηκώθηκε. Του έστειλε συγκινητικότατες επιστολές, (κάποιες δημοσιεύθηκαν στην ΣΑΛΠΙΓΓΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ) και δεν παραιτήθη.
  • Κάλεσε τότε στο γραφείο του και τους δυο και είπε στον π. Ιουστίνο οτι δεν είναι αληθινό αυτό που διαδίδει. Τότε ο Ιουστίνος ομολόγησε ότι το έκανε αυτό και εἶπε αὐτὰ τὰ λόγια γιατί ξέρει ότι ο Αλέκος κάνει τέτοια πράγματα». Ομολόγησε  ότι έπλασε με την φαντασία του την ψεύτικη κατηγορία. Φυσικό ήταν να θυμώσει ο Αλέκος για το θράσος του νεοχειροτονηθέντα νεαροῦ κληρικοῦ και να  τον απαντήσει καταλλήλως. Το βράδυ που τηλεφώνησα στον π. Αυγουστίνο, μου είπε· «Μη λές παιδάκι μου αυτά που ακούς, γιατί αυτοί μαλώνουν».

Και τελευταίο· Γράφει ότι κάποιοι και κάποιες έχασαν την κουτάλα, γι᾽αυτό δεν θέλουν τον π. Ιουστίνο. Πιστεύω ότι εμένα εννοεί, αφοῦ είμαι η μόνη από τα πνευματικά παιδιά του π. Αυγουστίνου, που  επέτρεψε ο Γέροντας να καταγράψω, με πολύ προσοχή, τον πόλεμο που δέχθηκε  από τις σκοτεινές δυνάμεις και από τα δήθεν πνευματικά του παιδιά, λίγα χρόνια πριν από την παραίτησιν του. Γι’ αυτό και απαντῶ·

α) Για όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα στο ιστολόγιο http://www.augoustinos-kantiotis.gr, κανείς από τους ενόχους δεν με ενόχλησε προσωπικά ποτέ, γιατί γνωρίζουν τί στοιχεῖα έχω στα χέρια μου. Και τι μπορῶ να βγάλω στην δημοσιότητα αν χρειασθεί. Με το σταγονόμετρο και με πολύ φόβο Θεοῦ, βγάζω κάποια στοιχεία, όταν προκαλοῦν, γιατί πιστεύω ότι η ιστορία του Γέροντος αγωνιστοῦ ιεράρχου π. Αυγουστίνου πρέπει να καταγραφεί ολόκληρη.

β) Έχω την ευλογία του Γέροντος γι’ αυτό που κάνω. Τον ενημέρωνα για τις επιστολές που έστελναν στην Ιερά Σύνοδο και για τα δημοσιεύματα που έγραφα στις εφημερίδες, πριν από την παραίτησίν του και δεν μου το απαγόρευε. Σε κανέναν δεν άφηνε να μιλά,  γι’  αυτά τα γεγονότα και ας τους κατηγορούσαν, εμένα δεν μου το απαγόρευσε ποτέ. Ο σεβάσμιος Γέροντας σήκωνε τον σταυρό της αχαριστίας με υπομονή.

γ) Ερωτῶ· πια κουτάλα είχα και έχασα; Έδινα όλα τα λεφτά από την δουλειά μου για να λειτουργεί το οικοτροφείο των «40 Μαρτύρων», του π. Αυγουστίνου στη Κοζάνη, που ήμουν υπεύθυνη επι 25 χρόνια. Και έκανα όλες τις δουλειες, ακόμα και του βοθροκαθαριστή, χωρίς να παίρνω ούτε δραχμή. ¨Ετσι μας έμαθε ο Γέροντας.

Στη Φλώρινα πήγαινα όταν λειτουργούσε ο π. Αυγουστίνος και είχα επικοινωνία μαζί του τηλεφωνική μέχρι την παραμονή το βράδυ, στις  2.8.2010, ήμέρα Δευτέρα. Λίγες ωρες πριν πάθει το εγκεφαλικό,  μου έδωσε την ευχή του.  Έχω καταγράψει σε μαγνητόφωνο πολλές συνομιλίες, ακόμα και τηλεφωνικές μαζί του και όταν χρειάζεται να απαντήσω στους κατηγόρους τις δημοσιεύω με πολύ προσοχή.

Ηταν φανερό ότι ο σατανάς χτυπούσε τον αγωνιστή ιεράρχη της Φλώρινας π. Αυγουστίνο και το έργο του μ᾽ όλες του τις δυνάμεις, γιατί τον φοβόταν.

O ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Πριν από την σύνοδο της ιεραρχίας, που θα αποφάσιζε αν ο Γέροντας είχε υποβάλει την παραίτησιν του να κάνει δεσπότη τον π. Θεόκλητο, συνέβη κάτι φοβερό στον π. Αυγουστίνο. Ξεκαρφώθηκε η βιβλιοθήκη του δωματίου του, που χρόνια βρισκόταν καρφωμένη στον τοίχο, και όταν το βράδυ πήγε να πάρει κάποιο βιβλίο για να διαβάσει, του ήρθε καπάκι στο κεφάλι. Δεν είδα ποτέ το δωμάτιο του Γέροντα και δεν έχω οπτική εικόνα, γιατί ο επάνω όροφος της Μητροπόλεως που ήταν τα υπνοδωμάτια των, ήταν άβατος στις γυναίκες. Γνώριζα όμως ότι στο δωμάτιο του είχε πολλά βιβλια και διάβαζε και τη νύκτα. Την Κυριακή στη Θεία Λειτουργία τον είδαμε μ’ επίδεσμο στο κεφάλι. Ρώτησα και μου είπαν ότι ξεκαρφώθηκε η βιβλιοθήκη του και έπεσε επάνω του μαζί με τα βιβλία. Πως γλύτωσε; Ο Θεός για μία ακόμη φορά τον προστάτευσε.  Αν έμενε επι τόπου, θα άνοιγε εύκολα ο δρόμος για να γίνει δεσπότης ο π. Θεόκλητος και ίσως να μην είχαμε τα φοβερά παρασκήνια της παραιτήσεως, απ’ αυτούς που ευεργέτησε.

Ο Θεός κράτησε τον π. Αυγουστίνο στον θρόνο και δεν έκανε το χατήρι αυτών που ήθελαν να φύγει έστω και νεκρός. Το διάστημα αυτό, αν και γέροντας, έμενε κοντά στο ποίμνιό του και καθημερινά δεχόταν κόσμο στο γραφείο του και δεν έπαυε να λειτουργεί, να χειροτονεί, να εγκαινιάζει ναούς και να δίνει μάχη με τις σκοτεινές δυνάμεις, για να μη λειτουργήσει το καζίνο στη Φλώρινα και νίκησε.

 Παραιτήθηκε το 2000, εκοιμήθη το 2010 και έφτασε στην ηλικία των 104 ετῶν. Το έργο του δεν χάθηκε, οι αγώνες του δεν πήγαν χαμένοι. Τον έχουν για σημαία τους οι ορθόδοξοι χριστιανοί. Αφησε τέτοιο υλικό πίσω του, που αν το αξιοποιήσουμε μπορεί να βομβαρδίζει τα κάστρα του διαβόλου που υψώνονται σήμερα και να ενισχύει τους πιστούς. Τα χιλιάδες φλογερά κηρύγματα και η εκατοντάδα των βιβλίων του και οι αγώνες του είναι πνευματικά όπλα στα χέρια των ορθοδόξων χριστιανῶν. Ο Γέροντας από ψηλά δίνει την ευλογία του σ’ όλους τους αγωνιζομένους χριστιανούς.

Ας παλεύουν κάποιοι για να αποκτήσουν μίτρες και πατερίτσες, εμας μας φτάνει η ευχή του Γέροντα.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.