Αυγουστίνος Καντιώτης«ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»!!!!

Ἐδημοσιευθη στὶς 22.6.2015
 1. Θὰ τὸ κρατήσω στὴν δημοσιότητα, για νὰ βλέπουν οἱ χριστιανοί ποιοὶ γίνονται σήμερα ἐπίσκοποι!!! Αν υπήρχε ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΖΩΣΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ αὐτοὺς τοὺς τύπους θὰ τοὺς ἔστελνε σε αυστηρὸ μοναστήρι γιὰ νὰ ταπεινωθοῦν καὶ θὰ αναζητοῦσε αγίους ἱερομονάχους στὶς σπηλιές καὶ στὰ όρη, γιὰ νὰ τοὺς κάνει επισκόπους. Τότε θὰ εἶχαν αξία οἱ ἐκδηλώσεις καὶ τὰ λόγια τοῦ Δημάρχου Βοσκόπουλου καὶ τοῦ δημοτικοῦ συμβουλίου Φλωρίνης.
  «Είναι μεγάλη τιμή για το Δημοτικό Συμβούλιο η παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, καθώς μας έκανε υπερήφανους ως ο πρώτος Φλωρινιώτης ο οποίος λαμβάνει αυτό το αξίωμα και υπηρετεί σε μια τόσο υψηλή θέση της εκκλησιαστικής ιεραρχίας…
  Άφησε τη Μητρόπολη που διορίστηκε και πήγε στὴν έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλωρίνης για νὰ τὸν ἐγκωμιάσει ὁ Δήμος!!!
 2. Πίσω ‘από αυτές τις τιμητικές εκδηλώσεις πιθανόν να είχει και άλλη συνεργασία με τον δήμαρχο Βοσκόπουλο, εκ Μελίτης και οι δύο καταγόμενοι. Ερευνούμε για την συμμετοχή του και αν βεβαιωθούμε θα απαντήσουμε. Ας ξέρουν εκείνοι που πολεμούν ακόμα το έργο του Γέροντος θα γίνουν σύντομα τα αποκαλυπτήριά τους· «ουδέν κρυπτόν ό ου φανερόν γενήσεται.

AΠΑΝΤΗΣΗ

«Στόμα που κλείνει εμπρός στην αδικία, είναι ανάξιον ν᾿ ανοίγη εμπρός στη Θεία Κοινωνία (ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ)

Γραμμένο από την Ανδρονίκη Καπλάνογλου

Εφαρμόζοντας τη συμβουλή του Γέροντος Μητροπολίτου π. Αυγουστίνου, και μόνον αυτή, παρουσιάζω την αλήθεια αφού με δίδουν αφορμή και με προκαλούν τα νέα σχόλια στην ιστοσελίδα ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ, που δημοσίευσε άρθρο μας.

Παραιτηση Μητρ. Φλωρ. ΑυγΤο 1996-2000 έγιναν φοβερά γεγονότα στη Φλώρινα, για να παραιτηθεί ο σεβάσμιος Γέροντας αγωνιστής ιεράρχης π. Αυγουστίνος από Μητροπολίτης και κάποιοι συμμετείχαν στο παιχνίδι αυτό και ωφελήθηκαν, αλλά δεν κατάλαβαν ακόμα τίποτε!!! Οι τοπικές εφημερίδες που έβλεπαν τον σεβάσμιο Γέροντα στο γραφείο του καθημερινά και τη προσφορά του στο λαό, -παρά το βαθύ του γήρας-, καυτηρίαζαν τις φιλοδοξίες των αχαρίστων εκείνων ανθρώπων και κατέγραφαν τα γεγονότα. Ας δούμε κάποια αποσπάσματα εφημερίδων·

Η εφημερίδα της Φλώρινας «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ» έγραφε στις 19.5.1999

 • «…Αυτό που είναι λυπηρό και δεν το συγχωρεί ο πιστός λαός της Φλώρινας είναι η στάση ορισμένων ιερωμένων της Μητρόπολής μας που έχουν αναγάγει την αχαριστία σε επιστήμη και τις φιλοδοξίες σε τρόπο ζωής, ταυτιζόμενη όχι με τον Επίσκοπό τους αλλά με τους σφετεριστές… Πως το “χε πει ο Κατσιφάρας για τον Ανδρέα; «Αν δεν μας μάζευε ο Ανδρέας δεν θα μας ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας…»

Η εφημερίδα της Φλώρινας «Ο ΠOΛITHΣ, στις 20.6.99, με τίτλο “MATΩNOYN” TO ΓEPONTA KANTIΩTH έγραφε·

 • «…Eιλικρινά η πίστη μας κλονίζεται, όταν- ήμαρτον Θεέ μου- με αθλιότητες επιδιώκουν κάποιοι, για τους οποιουσδήποτε λόγους και ευτελείς σκοπιμότητες και ιδιοτέλειες να “αποπέμψουν από τον Eπισκοπικό Θρόνο έναν Iεράρχη που ανάλωσε τη ζωή του για το Xριστό και την Eλλάδα, έναν Iεράρχη που αφιέρωσε τις δυνάμεις του, τα πάντα για να υπηρετήσει τον άνθρωπο, να γλυκαίνει τον πόνο, να ενισχύσει τους αρμούς της κοινωνίας, να θεμελιώση την ηθική… Kι άλλες εποχές “τρόϊκές” και ιατροί θέλησαν να αποπέμψουν τον Eπίσκοπό μας. Δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε, ότι και σήμερα θα επιχειρήσουν το ίδιο, αρνούμενοι και τον ελάχιστο σεβασμό στο γηραιότερο Iεράρχη της Eλλαδικής Eκκλησίας. Πόνος και θλίψη διακατέχει το Φλωρινιώτικο Λαό και δεν πρόκειται να επιτρέψη και να συγχωρήση αυτούς που θα μεθοδεύσουν ένα τέλος που δεν αρμόζει στον Aυγουστίνο Kαντιώτη.

Η εφημερίδα της Φλώρινας «EΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» στις 19/5/99

 • H πλειοψηφία του ποιμνίου τον αποδέχεται ακόμη και τώρα και σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται.
  Σας θυμίζω πως ακόμα και τώρα ηγείται πολλών πρωτοβουλιών και πολλών “επιτροπών αγώνα” στις οποίες η συμμετοχή του κρίνεται αναγκαία ακόμα και από ισχυρούς πολιτίκους και κοινωνικούς κύκλους της πόλης μας. Aκόμη και σήμερα ο λαός της περιοχής μας υπολογίζει στην δύναμη της φωνής του “AYΓOYΣTINOY”.

Όταν ένας φταίει και έχει συναίσθηση, δεν μιλά όταν ακούγεται η αλήθεια ή αν έχει το θάρρος ομολογεί δημόσια την αδυναμία του, όπως έκανε ο επίσκοπος Γόρτυνος, που ζήτησε από τον Γέροντα π. Αυγουστίνο δημόσια συγνώμη, μέσα στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Αυγουστίνου και ενώπιόν του, λέγοντας· Γέροντα συγχωρέστέ με, που έφυγα από κοντά σας. Εγώ φταίω, γιατί τα φτερά μου ήταν μικρά και δεν μπορούσα να πετάξω τόσο ψηλά.
Ποιός δεν συγκινήθηκε τότε, με την δημόσια ομολογία του; Ποιός δεν χαίρεται, όταν τον βλέπει να αγωνίζεται;

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ

Δεν έχω κανένα προσωπικό εναντίον των δυο επισκόπων εκ Φλωρίνης, που ίσως πικραίνω, καταγράφοντας την ιστορία του π. Αυγουστίνου.

Ο Μητροπολίτης Θεόκλητος ήταν πάντοτε ευγενέστατος μαζί μου. Ο νέος μητροπολίτης Νέας Κρήνης Καλαμαριάς π. Ιουστίνος ως μαθητής του εκκλησιαστικού Λυκείου έπαιρνε το μαγνητόφωνό μου και έγραφε τα μαθήματα που έκανε ο σεβάσμιος Γέροντας Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος στους νέους και έτσι έχω κάποια σειρά μαθημάτων του 1990, στους μαθητάς, επειδή αυτός τα μαγνητοφωνούσε,  γι᾽αυτό τον ευχαριστῶ. Δέν υπάρχει λοιπόν, ούτε ίχνος κακίας και μίσους εναντίον τους και δεν ντρέπομαι να τους κοιτάξω στο πρόσωπο. Για όσα γράφω έχω στοιχεία και τα γράφω. Μακάρι να συναισθάνονταν πόσο πίκραναν τον Γέροντα και να είχαν το αγωνιστικό πνεύμα το δικό του και τότε, θα σκεφτόμουν πολύ, για να γράψω αυτό το κομμάτι της ιστορίας του αγωνιστού ιεράρχου.

ΤΗΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ

ΔΙΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αν ξέχασαν τα γεγονότα πρό της παραιτήσεως, επειδή ανέβηκαν στην εξουσία, ας διαβάσουν το άρθρο ΜΙΑ ΠΤΥΧΗ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, που τους πείραξε όταν το δημοσίευσα για πρώτη φορά στις 24-2-2009 και ζήτησαν μέσω του εξομολόγου μου, να το κατεβάσω και να το διαγράψω, αμέσως. Δεν υπήκουσα, γιατί πολύ πιο νωρίς είχα πάρει την ευλογία του αγωνιστού ιεράρχου και μένω πιστή στην υπόσχεση. Η ιστορία του φρουρού της Ορθοδοξίας και του Ελληνικού  Έθνους π. Αυγουστίνου Καντιώτου πρέπει να γραφεί ολόκληρη είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Είτε έχουν εξουσία και είναι καλάμια όρθια, που ο π. Αυγουστίνος χτυπούσε, είτε όχι. Μακάρι να καταλάβουν την άσχημη συμπεριφορά τους στον άγιο Γέροντα και να κάνουν αγώνα για την Ορθόδοξη Πίστη. Υπόσχομαι ότι θα παρουσιάζω από την ιστοσελίδα κάθε ορθόδοξη αγωνιστική τους κίνηση, γιατί τους αγαπώ και δεν τους μισώ, όπως νομίζουν. Όλοι αμαρτάνουμε, αρκεί να το καταλαβαίνουμε και να μετανοούμε.

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΩ ΚΑΝΕΝΑΝ

Απάντηση στο Μητροπολίτη Θεοκλητο, που έκανε κήρυγμα στην πανήγυρη της Mονής του αγίου Αυγουστίνου, όχι στον εορτάζοντα άγιο, αλλά επάνω στο σχόλιο· «ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»! και προσπάθησε να αποδείξη το αντίθετο. Αλλά σεβασμιώτατε δεν το γράψαμε εμείς το σχόλιο και δεν είναι δικός μας ο τίτλος -γι’ αυτό το βάζουμε σε εισαγωγικά-, δικό σας πρόσωπο το έγραψε και εμείς απλώς το επιβεβαιώσαμε, με στοιχεία.

 • Την Κυριακή στις 15-6-2015 ακούσαμε και τον π. Ιουστίνο να  λέει στην Αγία Σκέπη Πτολεμαίδος ότι κάποιοι τον αδικούν ως προς την σχέση του με τον π. Αυγουστίνο γιατί θέλουν «να χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως μοναδικούς διαδόχους του και τα μοναδικά του πνευματικά παιδιά».
 • Στη μεγάλη είσοδο κρατώντας το άγιο Ποτήριο στις δικές του ευχές που προσθέτει, είπε· «…Επι των πνευμάτων ακαθάρτων οχλούμενων…των εξαρτημένων εκ ναρκωτικών…. των αγωνιζόμενων εν παρθενία..και των εν σωφροσύνη συζύγων...των μισούντων, συκοφαντούνταν και αγαπώντων ημάς…».  Δεν σας συκοφαντούμε π. Ιουστίνε και μη προσθέτετε κρατώντας το άγιο ποτήριο κάτι που δεν είναι αλήθεια. Αυτούς που λέει την αλήθεια και δεν το κάνει από κακία δεν είναι συκοφάντης.
 • Αφού αγαπάς τον Γέροντα να μας εξηγήσεις, γιατί στις εκδηλώσεις για τα 100χρονα από την απελευθέρωση της Φλωρίνης 1912- 2012, στην ομιλία που έκανες μπροστά στον αρχιεπίσκοπο και τον Φλωρινιώτικο λαό, δεν ανάφερες ούτε και ως όνομα το Μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη, που ήταν ποιμενάρχης της Φλώρινας τα 33 χρόνια!!! Αλλά και πολύ πριν γίνει ο π. Αυγουστίνος επίσκοπος Φλωρίνης επισκέφθηκε και κήρυξε το 1942 (πρώτη περιοδεία) στα χωριά της Φλώρινας και Αλμωπίας. Και το 1943 ήρθε μέσα στην Φλώρινα που την είχε εγκαταλείψη ο επίσκοπος ο Βασίλειος (προκάτοχός του)και την ποίμανε τηλεγραφικώς από την Αθήνα. Περιόδευσε και κήρυξε Χριστό και Ελλάδα, εκεί που οργίαζε η Βουλγαρική προπαγάνδα και η μπότα των Γερμανών ήταν ο τρόμος των Ελλήνων. Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος προσέφερε όσο κανείς άλλος στη Φλώρινα και εσύ δεν τον ανάφερες καθόλου στην ιστορία της πόλεως! Αθεος και εχθρός του Γέροντα να ήταν ο ομιλητής θα τον μνημόνευε για την ιστορία, εσύ τον  αγνόησες! Μή λές λοιπόν ότι σε αδικούμε και σε συκοφαντούμε. Μή λές ψέματα κρατώντας το άγιο Ποτήριο.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ

Στο άρθρο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Ο π. ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ! ΠΟΥ «ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ Ο ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ Ο ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ»!!!! ΜΠΡΑΒO ΤΟΥ! ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΙΠΛΑ!!!, ζητούσαμε να μας γράψουν, εκτός από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε συχνά στη Φλώρινα, πιο άλλο σπουδαίο έργο έκανε ο πρώην πρωτοσύγκελλος. Δεν πήραμε απάντηση.

Στο ιστολόγιο αποτείχιση που αναδημοσίευσε το άρθρο μας, γράφτηκαν 34 σχόλια και κάποια φαίνονται ότι είναι από το χέρι του πρώην πρωτοσυγκελλου και νυν μητροπολίτου Νεας Κρήνης και Καλαμαριάς, γιατί ποιος ἄλλος θα μπορούσε να μιλήσει για τις άδειες που έπαιρναν ή δεν έπαιρναν οι ιερεις για να λειτουργήσουν σε ναούς της Μητροπόλεως  ή πήγαιναν στο εξωτερικό, χωρίς την αδεια του Μητροπολίτου, που πιθανόν να είναι ψέματα αυτά που λέει. Γράφει ο κόσμος ανώνυμα σχόλια, αλλά δεν λέει τέτοια πράγματα, που μόνο αυτός μπορεί να τα ξέρει.

Θα απαντήσω σε ένα από τα 34 σχόλιο που εγραφη στις 17 Ιουνίου 2015 – 9:25 μ.μ. για την δίωξη του αρχιμανδρίτου π. Μελέτιο Βαδραχάνη, που δεν υποδέχθηκε τον πατριάρχη στη Φλώρινα·

 • «Στην υποδοχή του Πατριάρχη δεν παρέστησαν και άλλοι ιερωμένοι της Μητροπόλεως Φλωρίνης και εν τούτοις δεν διώχθηκαν. Να σου υπενθυμίσω ότι δεν παρέστη ούτε ο Αυγουστίνος, τον οποίο φυγάδευσαν στην Εύβοια εκείνοι που τον είχαν αναλάβει στα γεράματά του. Ο π. Μελέτιος επαύθη προπάντων γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΥΠΑΚΟΗ στην προϊσταμένη του εκκλησιαστική αρχή».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δεν εδιώχθηκαν, π. Ιουστίνε και άλλοι ιερείς που δεν παρέστησαν στην υποδοχή πατριάρχη, γιατί αντέδρασε δυναμικά ο λαός της Πτολεμαϊδος και έφερε σε δύσκολη θέση τον Μητροπολίτη, που έχασε την ψυχραιμία του όταν ο λαός διαμαρτύρονταν. Τα κανάλια της Κοζάνης και το βιβλίο «ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ», εκδοση 2005, κατέγραψαν τα γεγονότα και αν θέλετε μπορούμε να το δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα.

Όσο για την «φυγάδευση» του π. Αυγουστίνου, που μιλάτε με τόσο ασέβεια, μάθετε ότι ήξερα ότι θα διαδίδατε τέτοια λόγια και πήγα στην Ευβοια την ημέρα που ήρθε ο πατριάρχης στη Φλώρινα και βρήκα τον π. Αυγουστίνο και τον ρώτησα  δύο φορες αν ήθελε να συναντηση τον πατριαρχη που πήγε στη Φλώρινα, και με απήντησε με αυστηρό ύφος «όχι δεν θέλω», την μία φορά τον βιντεοσκόπησα. Μήν αναμασάτε τα παραμύθια σας.

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΑΡΧΗ  ΜΙΛΑΤΕ,

ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!

 ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΦΑΡΜΩΣΑΤΕ;

Θα αναφέρω τρία περιστατικά και απαντήστε με.

1. Αφου ο π. Θεόκλητος και εσύ κάνατε υπακοή στην προϊσταμένη σας αρχή, γιατί ο γέροντάς σου έκανε δική του αδελφότητα μέσα στην μικρή πόλη; Πήρε ευλογία από τον Μητροπολίτη του πριν την κάνει;

Ο Γέροντας μητροπολίτης π. Αυγουστίνος ἔλεγε· Nα, τώρα δεν απουσιάζει ο Θεόκλητος; E, δεν μπορώ να τον εφέρω, όχι διότι δεν τον αγαπώ, αλλά δεν μας υπήκουσαν αυτοί και διαίρεσαν την Mητρόπολη. Κάποιος πολύ ορθώς είπε· «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου εαυτοίς και επί τον ιματισμό μου έβαλον κλήρο»… Άλλος να αρπάξει 5, άλλος να αρπάξει 7, άλλος να αρπάξει 8...(Αν θέλετε υπάρχει και ηχητικό το απόσπασμα).
2. Ο Τσιαρκνιας εγκωμίαζε τον π. Θεόκλητο στην εφημερίδα του ΜΟΓΛΕΝΑ, το 1983, ενώ έβριζε τον π. Αυγουστίνο και τον ονόμαζε Χομεϊνη, μπουλτοζέρη των ναών και άλλα! Πῶς ο Μητροπολίτης Αυγουστίνος, για τον Σκοπιανό Τσιαρκνιά ήταν κακός και ο πρωτοσύγκελλος καλός; Ο Τσιαρκνιᾶς έμπαινε κρυφά από τον επίσκοπο του στα Σκόπια και ο Γέροντας τον είχε υπό παρακολούθησε και στο τέλος τον έδωσε απολυτήριο να φύγει από την Μητρόπολή του και ο πρωτοσύγκελλος τα ήξερε αυτά, γιατί δεχόταν να τον επαινεί ένας τέτοιος άνθρωπος και δεν διαμαρτύρονταν;
3. Θυμηθείτε το 1999 στην πανήγυρη του Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδος, πήγατε στην εορτή με έναν δεσπότη και μίλησε και είπε αν θυμάμαι καλά ότι θα κάνετε μητρόπολη και την Εορδαία. Πήρατε τότε αδεια από την προϊσταμένη σας αρχή, που ήτο ο π. Αυγουστίνος;

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ

Στον Αγιο Κωσταντίνο  Ομονοίας, που έγινε η χειροτονία του Γέροντα αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου, τον οποίο εξέλεξε το Πνεύμα το Άγιο και όχι ανθρώπινες μεθοδεύσεις, κατέβηκαν πούλμαν απ’ όλη την Ελλάδα και κατέκλυσαν τον ναό οι πιστοί. Πάνω από 10.000 πιστός λαός ήταν στην χειροτονία του Γέροντα και σίωνταν ο ναός από τα άξιος. Αυτή ονομάζεται χειροτονία ορθόδοξη, αυτή η χειροτονία είναι· «ψήφου κλήρου και λαού», αυτή έχει την χάρη του Θεού και όχι εκείνες που κοντεύουν οι δεσποτάδες που παρευρίσκονται να είναι περισσότεροι από τον πιστό λαό και οι νέοι μητροπολίτες που εκλέγονται να είναι άγνωστοι στον πιστό λαό που θα ποιμάνουν. Μη λοιπόν καυχέσαι για την χειροτονία σου

ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

Όσο στο ότι· «πίνει νερό στο όνομα του Θεοκλήτου και του Ιουστίνου όλη η Μητρόπολη Φλωρίνης» είναι υπερβολές που μόνο οι ίδιοι μπορούν να τις λένε. π. Ιουστίνε, μη παινεύεσαι μόνο σου, είδαμε πόσα λεωφορεία κατέβηκαν στην Αθήνα για τη χειροτονία σου, 2-3;

Τώρα αν συγκεντρωθούν αρκετά πούλμαν για την ενθρόνιση σου, μετά από την εντολή που πήραν οι ιερείς να  βάλουν λεωφορεία από τις ενορίες τους δεν έχει καμία αξία, γιατί δεν θα είναι αυθόρμητη η προσέλευση κάποιον πιστών. Άλλες ενορίες θα βάλουν δωρεάν πούλμαν, άλλες θα έχουν εισιτήριο και θα συνδιάσουν την ενθρόνιση με κάποιο άλλο προσκύνημα νωρίτερα, αλλά αυτό δεν είναι για καύχηση.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.