Αυγουστίνος Καντιώτης



«Σφουγγοκολαριοι» εκλεγονται δεσποτες ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

Εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» 12-10-1989

«Σφουγγοκολαριοι» εκλεγονται δεσποτες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣsatανας

Δεσπ. θρονοι επαθλα κολακων«Σύμφωνα με το σύστημα φοβερής ευνοιοκρατίας που επικρατεί, εκλέγονται Δεσπότες ως επί το πλείστον οι παρακοιμώμενοι και σφουγγοκολάριοι του Αρχιεπισκόπου».
Αυτό κατήγγειλε, μία μόλις ημέρα μετά την εκλογή του κ. Δημητρίου Μπεκιάρη στην Μητρόπολη Λάρισας και τον παραγκωνισμό του παράνομα εκδιωχθέντος από την Ιωαννίδειο Δικτατορία Επισκόπου κ. Θεολόγου Πασχαλίδη, ο Σεβ. Φλωρίνης Αυγουστίνος.
Σε μια ανακοίνωση – καταπέλτη ο κ. Αυγουστίνος χαρακτηρίζει το «διορισθέντα υπό Ιωαννίδη» Αρχιεπίσκοπο, κύριο υπεύθυνο της σφαγής των 12 Αρχιερέων «που καρατομήθηκαν» για παραβίαση της 3ης και 7ης Συντακτικής Πράξεως της Δικτατορίας. Κάνοντας λόγο για τις αντικανονικές ενέργειες του Σεραφείμ, υπογραμμίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος, που επιζητά την εκλογή των σκανδαλωδώς ευνοουμένων του, δε διστάζει να καθίσει καθέναν που αντιτίθεται στις επιθυμίες του. Ο Σεβ. Φλωρίνης χαρακτηρίζει τη διοίκηση της εκκλησίας «δικτατορική» και επισημαίνει ότι στις εκλογές Μητροπολιτών παραγκωνίζονται οι άξιοι και πνίγονται οι φωνές του λαού, «που ζει για τη θρησκεία και έπρεπε να εισακουσθεί», από τα γκλομπ των αστυνομικών. Προτείνει μάλιστα την άμεση συμετοχή του λαού στις εκλογές για την ανάδειξη Ιεραρχών και Αρχιεπισκόπου.
Αναφερόμενος στην ένσταση που κατέθεσε (μαζί με τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Ιωάννη) στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για αναβολή των εκλογών μέχρι την εκδίκαση της προσφυγής του κ. Θεολόγου στο ΣτΕ και την οποία απέρριψε ο Αρχιεπίσκοπος, χωρίς καν να αναγνωσθεί, ο Ιεράρχης Αυγουστίνος επισημαίνει ότι η αίτηση κατετέθη νόμιμα και κανονικά. Υπογραμμίζει ακόμη ότι έπρεπε να διεξαχθεί ψηφοφορία επί του περιεχομένου της αίτησης, που ήταν έτοιμοι να υπογράψουν 15 Μητροπολίτες. Τέλος προσθέτει ότι ο κ. Σεραφείμ τον απείλησε με παραπομπή σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.
Όσο για τον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Λάρισας κ. Μπεκιάρη, που «τρομοκρατήθηκε» μπροστά στις αντιδράσεις των Λαρισαίων, προσπάθησε χθες με μήνυμα που απηύθυνε προς το ποίμνιό του να εξισορροπήσει την κατάσταση, ζητώντας την ομόνοια και την σύμπνοια όλων των πιστών. Το κλίμα όμως στην Θεσσαλική πόλη εξακολουθεί να είναι τεταμένο – αν και σε χαμηλότερους τόνους – και η Λάρισα μοιάζει με ηφαίστειο που είναι έτοιμο να εκραγεί, όποτε επιχειρηθεί η ενθρόνιση του κ. Μπεκιάρη. Τα αεροπανα που προπαγανδίζουν την επιστροφή στην Μητρόπολη του κ. Θεολόγου εξακολουθούν να παραμένουν σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ το Σάββατο, πιθανή ημέρα της χειροτονίας του κ. Μπεκιάρη στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ή στη Μονή Πετράκη αναμένεται η «κάθοδος διαμαρτυρίας» εκατοντάδων Λαρισινών…

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.