Αυγουστίνος Καντιώτης



Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ

date Ιαν 17th, 2016 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ

  • Ἐνῶ οἱ καθηγητές τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς Θεσσαλονίκης, στὴν πλειοψηφία τους ἔγιναν προδότες τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καὶ ὑπέγραψαν τὴν ἄλωση τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς στοὺς ισλαμιστάς, για νὰ κάνουν τμήμα ἰσλαμικῶν σπουδῶν, μέσα στὴν Θεολογική Σχολή!!! Καὶ ἐνῶ ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος μὲ κάποιους δεσποτάδες, ποὺ δὲν ἔχουν οὔτε ἱερὸ οὔτε ὅσιο, πρόδωσαν τὴν Ὀρθόδοξη πίστη, ἔγιναν οἰκουμενισταί καὶ ὑπηρετοῦν ὄχι τὸν Χριστὸ ἀλλα τὶς σκοτεινές δυνάμεις, ἡ Πανελλήνια Ἔνωση τῶν Θεολόγων κρατᾶ γερά τὸ λάβαρο τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ δίνει ἀγῶνες γιὰ μιὰ ὀρθόδοξη παιδεῖα.

Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων(ΠΕΘ)

peth

Ανάρμοστη και προσβλητική, για την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ανακοίνωση
του Υπουργού Παιδείας κ. Νικολάου Φίλη

Το Υπουργείο Παιδείας σε Δελτίο Τύπου του, της 14ης Ιανουαρίου 2016, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και αναδημοσιεύτηκε και από τα ΜΜΕ, αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής : «Ο Υπουργός Παιδείας παρέδωσε την απόφαση της Δ.Ι.Σ., την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιεροθέου αλλά και παλαιότερα κείμενα που αφορούν το Μάθημα των Θρησκευτικών (Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Ανθίμου, Εισήγηση Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, Απόφαση της Δ.Ι.Σ. της 5/11/2012) στον Πρόεδρο του Ι.Ε.Π., ώστε να αποτελέσουν αντικείμενο εξέτασης και συζήτησης στις εργασίες της ειδικής επιτροπής για το Μάθημα των Θρησκευτικών»i.

Από την παραπάνω ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας προκύπτουν κάποια εύλογα και σημαντικά ερωτήματα, τα οποία η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων οφείλει να θέσει δημόσια προς τον κ. Υπουργό Παιδείας :

Τὴν συνέχεια στὴν ἰστοσελίδα :www.ipaideia.gr/deltio-tipou-tis-peth-anarmosti-kai-prosvlitiki-gia-tin-diarki-iera-sinodo-tis-eklisias-tis-elados.htm

d47

Ανοιχτή Επιστολή – Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων

Επιμόρφωση δασκάλων και Θεολόγων σε μη ισχύον Πρόγραμμα Σπουδών, για το μάθημα των Θρησκευτικών

ΙΕΠ και Περιφερειακή Διεύθυνση επιμορφώνουν δασκάλους και Θεολόγους

σε μη ισχύον και ληγμένο Πρόγραμμα Σπουδών του ΕΣΠΑ!!

Κύριε Υπουργέ,

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) καταγγέλλει ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις του Α΄ και Β΄ Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης, οργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια για το πιλοτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για δασκάλους και Θεολόγους καθηγητές, όταν όλοι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουμε λάβει εντολή ήδη από την έναρξη του σχολικού έτους, μέσω Εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας, ότι το σχολικό έτος 2015-16 διδάσκονται τα ισχύοντα βιβλία του (2006) με βάση το ισχύον Διαθεματικό Ενιαίο Πρόγραμμα Σπουδών του 2003.

Αυτό μας δημιουργεί έντονη ανησυχία, γιατί σε επισκέψεις μας σε σας κ. Υπουργέ, στην Αναπλ. Υπουργό, στον πρ. Γεν. Γραμματέα και, πρόσφατα, στον νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), λάβαμε ρητές διαβεβαιώσεις ότι τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του ΕΣΠΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών, δηλαδή τόσο το πιλοτικό του 2011 (αναθεωρημένο το 2014) για το Δημοτικό και Γυμνάσιο όσο και εκείνο του 2015 για το Λύκειο, δεν ισχύουν, ούτε θα ισχύσουν και ότι θα δημιουργηθούν νέα Προγράμματα μετά από δημόσιο διάλογο και με τη συνεργασία όλων των ενδιαφερομένων. Από ό,τι γνωρίζουμε, τις ίδιες διαβεβαιώσεις έλαβε από σας και η ηγεσία της Εκκλησίας.

http://www.petheol.gr/nea/anoichteepistole-katangeliatespethgiaepimorphosedaskalonkaitheologonsemeischyonprogrammaspoudongiatomathematonthreskeutikon..

.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.