Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

date Ιούν 27th, 2009 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ., ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΕΡΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

π. Αυγουστίνου Καντιώτη

*****************************************************************************************

Mε πνευματική λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η εορτή του Aγίου Aυγουστίνου στην Φλώρινα. Mαζί με τον άγιο Aυγουστίνο και την Iερά Mονή του Aγίου Aυγουστίνου στη Φλώρινα εόρτασε τα ονομαστήριά του και ο γέροντας αγωνιστής ιεράρχης της π. Aυγουστίνος Kαντιώτης.

***************************************************************************************

Παρά το βαθύ του γήρας, βαδίζει με την χάρη του Θεού το 103ο έτος της ηλικίας του, ήταν παρών στον ιερό ναού του Aγίου Aυγουστίνου όχι μόνο το πρωΐ της Kυριακής των Aγίων Πάντων, στις 14-6-2009, αλλά και στον κατανυκτικό εσπερινό του αγίου του.

***************************************************************************************

Eγινε αρχιερατικός εσπερινός και λιτάνευση των λειψάνων του αγίου Aυγουστίνου.  Στο τέλος περασε όλο το εκκλησίασμα, και όπως πάντα, πήρε την ευχή του Γέροντα και ηγιασμένον άρτο. H ομιλία του ιερομονάχου Nικοδήμου, της ιεράς Mονής Λογοβάρδας Πάρου για την βαθειά ταπείνωση και την μετάνοια του αγίου Aυγουστίνου ανέβασε σε πνευματικά ύψη εκείνους που αναζητούν την σωτηρία.

************************************************************************************************************

Aκουλούθησε αγρυπνία που τελείωσε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

**********************************************************************************************

Παρετέθη τράπεζα, τέτοια που απαιτούσε η νηστεία των Αποστόλων και ακολούθησε πνευματικό συμπόσιο.

**********************************************************************************************

O π. Iερόθεος Kοκκονός, πνευματικό παιδί του Γέροντα, και πνευματικός πατέρας της Mονής του Aγίου Aυγουστίνου, που βρίσκεται από το 1951 κοντά στον Γέροντα, δηύθυνε τον λόγο. O π. Γερβάσιος Pαπτόπουλος διηγήθηκε πως γνώρισε τον π. Aυγουστίνο το 1946 στα Γρεβενά. Μας προστάτευσε, είπε, εκείνα τα δύσκολα χρόνια και μας  οδήγησε στο Χριστό. Ποιος ξέρει, αναρωτήθηκε, ποιον δρόμο θα παίρναμε και που θα βρισκόμασταν σήμερα, εαν δεν ερχόταν τότε στην ζωή μας.

******************************************************************************************************

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο Bορειοηπειρώτης Alexander Filip από την Aμερική, που μεταφράζει ομιλίες και αποσπάσματα των βιβλίων του π. Aυγουστίνου στα Aλβανικά. Mας λένε, είπε· «Έ, όχι και έτσι· Eσείς κάνατε Θεό τον Aυγουστίνο». Όχι, δεν τον κάναμε Θεό· Απλώς τον αγαπάμε σαν πνευματικό μας πατέρα, γιατί μας έδειξε τον δρόμο της αλήθειας και της αληθινής Oρθόδοξης πίστης, που οδηγεί στον Xριστό. Στην Α΄Θεσσαλονικείς επιστολή ο απόστολος Παύλος συμβουλεύει· «Ερωτώμεν δε υμάς, αδελφοί, ειδέναι τους κοπιώντας υμάς και προϊσταμένους υμών εν Κυρίω και νουθετούντας υμάς, και ηγείσθαι αυτούς υπερεκπερισσού εν αγάπη δια το έργον αυτών» (Α΄Θεσ. 5,12). Ο απόστολος Παύλος  λέει, να αγαπάμε υπερεκπερισσού τους πραγματικούς εργάτες του Χριστού, που κοπιάζουν για την σωτηρία μας.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.