Αυγουστίνος Καντιώτης



1. ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 2. ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ! 3. ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

date Ιούν 9th, 2016 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

 Πατριαρχειο Σερβιας: Οριστικο ΟΧΙ στην ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ!!!

Μετά την Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, Γεωργίας, Αντιόχειας, τώρα ήρθε και η σειρά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Με επίσημη επιστολή, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Σερβίας ενημερώνει τον κ.Βαρθολομαίο ότι δεν θα παραστεί στην «Πανορθόδοξη» της Κρήτης!!!

https://dioptra-news.com/2016/06/10/

 Η Εκκλησια της Βουλγαριας δεν θα συμμετεχει στην Πανορθοδοξη Συνοδο

Καυστικός ο Μητροπολίτης Λοφτζού της βουλγαρικής Εκκλησίας κ. Γαβριήλ σχετικά με την Πανορθόδοξη και την απουσία της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Κατηγόρησε τους διοργανωτές για προειλημμένες αποφάσεις…> Γιατί να πάμε στη Σύνοδο όπου τα πάντα είναι λυμένα εκ των προτέρων και να δώσουμε και από πάνω μισό εκατομμύριο λέβα; … Να τα δώσουμε αλλά μόνο αν γνωρίζουμε ότι αυτό το γεγονός αξίζει»

http://ekklisiaonline.gr/patriarxeia/item/15414-

 ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ!

 Δεν υπάρχει δεν έρχομαι επειδή διαφωνώ (Πατριάρχης Βαρθολομαῖος).

Οἱ ἀποφάσεις τῆς Πανορθόδοξης θά δεσμεύουν καί ὅσους δέν συμμετάσχουν! Διαβάστε εδω·

http://kaiomenivatos.blogspot.gr/2016/06/blog-post_68.html#more

d47πατήρ Σάββας Λαυρεώτης 7-6-16 (Tv kosmos):

Για τη Ληστρικη «Αγια» και «μεγαλη» Συνοδο

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

https://youtu.be/UkRD0YVqm_o

Συνέντευξη του πατήρ Σάββα Λαυρεώτη (Πρωτεπιστάτου Ιερας μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου ορούς) 7-6-16 ( μέσω Skype )Στον Τηλεοπτικό σταθμο της Ροδου (Tv kosmos) Για τη Ληστρική «Αγία» και «μεγαλη» Ψευτο – Σύνοδο του Βαρθολομαίου που θα γινει στις 16-6-16 στο Κολυμπάρι της κρήτης. Πηγή βίντεο http://tvkosmos.gr/
πατήρ Σάββας Λαυρεώτης : ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ https://www.youtube.com/playlist?list=PLhEXqBkFjSSnHvn44meod7oAx6hVFPleV

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ

https://youtu.be/gVt_A3lo3IU

Συνέντευξη του πατήρ Σάββα Λαυρεώτη (Πρωτεπιστάτου Ιερας μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου ορούς) 7-6-16 ( μέσω Skype )Στον Τηλεοπτικό σταθμο της Ροδου (Tv kosmos) ΤΟ 2017 Η ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και το ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ » ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ & ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ». Πηγή βίντεο http://tvkosmos.gr
πατήρ Σάββας Λαυρεώτης : ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΚ ΕΔΩ https://www.youtube.com/playlist?list=PLhEXqBkFjSSnHvn44meod7oAx6hVFPleV

d47

ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ

«Τα βάσανα είναι ακόμα πολλά. Προσεύχεσθε, ενεργείτε και υπομένετε στερεά»!!!(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Σαραντα ημέρες πέρασαν από την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Σήμερα γιορτάζουμε την Ανάληψη, την άνοδό Του στους ουρανούς.

  • Ο Κύριος είπε΄ «Ταῦτα λελάληκα ὑμῖν ἵνα μὴ σκανδαλισθῆτε…..Ἔτι πολλὰ ἔχω λέγειν ὑμῖν, ἀλλ’ οὐ δύνασθε βαστάζειν ἄρτι. 13 ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πάσαν τὴν ἀλήθειαν· οὐ γὰρ λαλήσει ἀφ’ ἑαυτοῦ, ἀλλ’ ὅσα ἂν ἀκούσει λαλήσει, καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν…» (Ιω.αν. 16)

«Καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν…» (Ιω.αν. 16)
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός λέει΄

  • «Θάρθη καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη από τη φωτιά, αλλά σεις να μην αλλάξετε την πίστι σας, όπως θα κάμουν οι άλλοι»(Ελέχθη εν Σιατίστη)

Όσοι σήμερα αγαπητοί αδελφοί εκφραζόμαστε και αφήνουμε, το στίγμα μας στο στερέωμα του ιντερνιακού ουρανού, αλλά και τις » ουρές» μας (contrails=«ουρές–ίχνη συμπύκνωσης»*), στον αέρα της »ανώτερης ατμόσφαιρας», ας λάβουμε ως ευγενική χορηγία, τα όσα διδάγματα είναι συμπυκνωμένα στον παρακάτω λόγο του Αγίου Κοσμά του Ισαποστόλου·

  •  «Τι σας φαίνετε εύλογον να κάμνωμεν;»
    «Σεις τι λέγετε, να φύγω ή να καθήσω;» Έχω δύο λογισμούς. Ο ένας λογισμός μου λέγει: φθάνουν αυτά οπού είπες εις τους χριστιανούς, και σήκω πρωί, πήγαινε και εις άλλο μέρος να διδάξης. Ο άλλος λογισμός μου λέγει: Μη πηγαίνεις κάθισε να τους ειπής και τα επίλοιπα και αύριον φεύγεις. Σεις τι λέγετε, να φύγω ή να καθήσω; – Να καθήσης, άγιε του Θεού.»

Ο Άγιος ρωτάει τους (πιστούς) ακροατές του! Ο καλός ποιμήν ρωτάει το μικρό ποίμνιο της »πλατείας». Το αν καθίσει ή φύγει, το θέτει στην κρίση του λαού του Θεού ή καλύτερα στην »κατάσταση» της Πλατείας, γιατί πολλές φορές ο όχλος γίνετε εργαλείο΄ όπως των τότε, έτσι και των εδώ »Φαρισαίων» και »αρχιερέων»!
(Ο Μεγάλος Παρηγορητής!)

  • «Είνε καλόν να μου δώσητε ολίγην παρηγορίαν, πληρωμήν»!

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ»
«Ετούτος ο τάφος έχει την εξουσίαν να διδάξη βασιλείς, πατριάρχας, ιεραρχείς, ιερείς, άνδρας και γυναίκας, νέους και γέροντας και όλον τον κόσμον.»
Τώρα, είναι καλό αδελφοί μου να δώσουμε και πάλι στις μέρες μας, λίγη παρηγοριά σ΄ αυτούς που τόσους αιώνες »κράτησαν»! Ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης λέει πως΄ » όταν ένας είναι αποφασισμένος να πεθάνει για τον Χριστό», ή καλύτερα όταν πεθάνει για την αμαρτία και ζει μόνο για τον Χριστό ,τότε η νίκη είναι βεβαία! Τότε ένας υιός Ισραήλ μπορεί να διώξει χιλίους και πλέον εχθρούς ή καλύτερα να πωματίσει ,να κλείσει τα »χείλι» αυτών που λαλούν το ψεύδος (!)… και δύο μαζί να »τρέψουν» και να εκτρέψουν τον καινοφανή ποταμοθεό της πανθρησκείας!
Ας ακούσουμε πρώτα τον Άγιο Κοσμά του Ισαπόστολο· «Καλά, παιδιά μου, να καθήσω, αμή είνε καλά να δουλεύη ένας άνθρωπος το αμπέλι, ή να βόσκη πρόβατα, και να μη φάγη εκ των καρπών του; Τώρα και εγώ εδώ οπού ήλθα και κοπιάζω είνε καλόν να μη μου δώσητε ολίγην παρηγορίαν, πληρωμήν; Και τι πληρωμήν θέλω εγώ; Χρήματα; Και τι να τα κάμω; Εγώ, με την χάριν του Θεού, μήτε σακκούλα έχω, μήτε σπίτι, μήτε άλλο ράσο και το σκαμνί οπού έχω ιδικόν σας είνε, το οποίον εικονίζει τον τάφον μου. ετούτος ο τάφος έχει την εξουσίαν να διδάξη βασιλείς, πατριάρχας, ιεραρχείς, ιερείς, άνδρας και γυναίκας, νέους και γέροντας και όλον τον κόσμον. Ανίσως και επεριπατούσα δια άσπρα, θα ήμουν τρελός και ανόητος αμή τι είνε η πληρωμή μου; να καθήσετε από πέντε, δέκα, να συνομιλήτε αυτά τα θεία νοήματα, να τα βάλετε μέσα εις την καρδίαν σας, δια να σας προξενήσουν την αιώνιον ζωήν.
«Να καθήσετε από πέντε, δέκα, να συνομιλήτε αυτά τα θεία νοήματα»!!! !(Άγιος Κοσμάς). Διαφορετικά «Ἱστὸ ἀράχνης ὑφαίνουμε, ἕνα λεπτὸ καλάμι θὰ μᾶς διαλύσῃ.»!!!(π. Αυγουστίνος)
Ας ακούσουμε τα λόγια του αείμνηστου Αυγουστίνος Καντιώτης, που είπε πολλά χρόνια μετά την άλωση της Μεγάλης Πόλης, πριν πέσει και η Μεγάλη »Μακεδονία» μας!΄
«…Ἀδελφοὶ Ἕλληνες! Μὲ πόνο ψυχῆς καὶ δάκρυα σᾶς προσφωνῶ κατὰ τὴ θλιβερὴ αὐτὴ ἐπέτειο. Ἂς βάλουμε τὸ χέρι στὴν καρδιὰ κι ἂς ρωτήσουμε καθένας τὸν ἑαυτό του κι ὁ ἕνας τὸν ἄλλο· Ζῇ μέσα μας ἡ ὀρθὴ πίστι, ἡ ἀνυπόκριτη ἀγάπη στὸν Κύριο καὶ τὸν πλησίον; Ἂν εἶνε μαζί μας ὁ Κύριος, τότε ἡ πατρίδα μας θὰ εἶνε ἀπόρθητο φρούριο. Ἂν ὅμως πλήθυνε ἡ ἀνομία, πάγωσε ἡ ἁγνὴ ἀγάπη, νεκρώθηκε ἡ Ὀρθόδοξος πίστις, ὑψώθηκαν ἀνάμεσά μας ξένοι βωμοί, νέα εἴδωλα τοῦ ψευτοπολιτισμοῦ, τότε νέα συμφορά, μεγαλύτερη σὲ βάθος καὶ ἔκτασι ἀπὸ τὴν ἅλωσι τῆς Κωνσταντινουπόλεως, θὰ πέσῃ στὸ ταλαίπωρο ἔθνος μας. Ὁ «Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται», δὲν ἐμπαίζεται (Γαλ. 6,7). Εἶνε «πῦρ καταναλίσκον», φωτιὰ ποὺ κατατρώει (Δευτ. 4,24· 9,3. Ἑβρ. 12,29). Κανένας ἔξυπνος οἰκονομικὸς συνδυασμός, καμμιά συμμαχία μὲ ξένα κράτη δὲ θὰ μᾶς σώσῃ, ἂν ἀπιστοῦμε καὶ νεοειδωλολατροῦμε καὶ βλασφημοῦμε καπηλικῶς τὰ θεῖα. Ἱστὸ ἀράχνης ὑφαίνουμε, ἕνα λεπτὸ καλάμι θὰ μᾶς διαλύσῃ.

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.