Αυγουστίνος Καντιώτης



1. ΠΟΥ ΠΑΜΕ; 2. «ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ», ΔΗΛ. ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ και ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ! 3. Επιστολες Μητροπολιτου Πειραιως Σεραφειμ προς τους Πατριαρχες Αντιοχειας, Σερβιας και Βουλγαριας 4. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

date Ιούν 10th, 2016 | filed Filed under: ΜΗΝΥΜ. ΠΑΡΑΛ. ΠΡΟΩΘ.

Quo Vadis (ποῦ πᾶμε) ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ !

Προσπαθοῦμε νὰ εἴμαστε αἰσιόδοξοι ἀλλὰ τὰ γεγονότα βοοῦν τελείως τὸ ἀντίθετο, ὄχι μόνο γιὰ τὸ παρὸν ἀλλὰ κυρίως γιὰ τὸ πολὺ ἀβέβαιο μέλλον. Ἀπὸ παντοῦ τὰ προβλήματα καθημερινῶς πολλαπλασιάζονται – «ἑνὸς κακοῦ δοθέντος μύρια κακὰ ἕπονται».

Ἡ συντριπτικὴ πλειονότητα τῆς πνευματικῆς ἡγεσίας ὄχι μόνον δὲν σηκώνει τὸ ἀνάστημά της ἀλλὰ ἀπεναντίας καθεύδει καὶ πασχίζει νὰ «κολλήσῃ στὴν καρέκλα» καὶ νὰ ἀναρριχηθῇ ἀκόμη πιὸ ψηλά, ὀμνύοντας γῆ καὶ ὕδωρ. Ὅλοι αὐτοὶ οἱ στερουμένοι «ἠθικῆς σπονδυλικῆς στήλης» εἶναι ἕτοιμοι νὰ ἀναφωνοῦν στὸ κάθε αἰσχρὸ κατεστημένο: «ὄχι μόνο πετάει ὁ γάϊδαρος, ἀλλὰ καὶ ὅποιος τολμήσει νὰ ἰσχυρισθῇ ὅτι δὲν πετάει, εἶναι ἕνας γάϊδαρος» !!!!!. Τοιουτοτρόπως συμβάλλει ἀμέσως ἤ ἐμμέσως στὴν συνεχῆ κατάπτωση τῶν ἠθῶν καὶ ἀξιῶν. Ἔτσι ὁ κάθε ἕνας «μανδαρίνος» καὶ ὁ κάθε δοκησίσοφος καθίσταται ἐκκρεμὲς καὶ ἄλλοτε μὲν τὸ παίζει ἄκρως δεξιὸς καὶ ἄλλοτε κεντρῶος καὶ ἄκρος ἀριστερός.
Ἔτσι ἐφαρμόζονται:
ὁ Ψαλμός : «τῶν οἰκιῶν ἡμῶν ἐμπιπραμένων ἡμεῖς ἄδομεν» καὶ τὸ
Γραφικόν : «ἀνὴρ δίψυχος ἀκατάστατος ἐν πάσαις ταῖς ὁδοῖς αὐτοῦ»..
http://www.fotgrammi.gr/index.php/news-tama/1089-10616-quo-vadis——

058837d2ea8c5l

«ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ», ΔΗΛ. ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ και ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟΙ!

ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΜΗΝΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ «5Ο THESSAΛONIKI PRIDE»
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
__________Οι θιασώτες και οπαδοί της ανωμάλου σαρκικής συνάφειας, οι γνωστοί Gays, για μια ακόμη φορά μας προκαλούν! Διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη ένα ακόμη Gay’s Party, δηλ. ένα Φεστιβάλ ανωμαλίας και ατιμίας, το 5ο κατά σειράν, το οποίον και διαφημίζουν ως «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας»!!!

http://mkka.blogspot.gr/2016/06/blog-post_9.html

058837d2ea8c5lΕπιστολές Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ προς τους Πατριάρχες Αντιοχείας, Σερβίας και Βουλγαρίας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

Δημοσιοποιoῦνται αἱ εὐχαριστήριαι ἐπιστολαί τάς ὁποίας ἀπέστειλεν ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ πρός τήν Α.Θ. Μακαριότητα τόν Πατριάρχην Ἀντιοχείας κ. Ἰωάννην Ι΄, τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην Σερβίας κ. Εἰρηναῖον καί τόν Μακαριώτατον Πατριάρχην Βουλγαρίας κ. Νεόφυτον, διά τήν ἄρνησιν συμμετοχῆς Αὐτῶν εἰς τήν συγκληθησομένην Ἁγίαν καί Μεγάλην Σύνοδον μέ τήν συγκεκριμένην θεματολογίαν καί διαδικασίαν.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 10ῃ Ἰουνίου 2016 (Τὴν συνέχεια)

http://www.pentapostagma.gr/2016/06/επιστολές-μητροπολίτου-πειραιώς-σερ.htm

058837d2ea8c5l«Δέσποτα, μὴ ἐάσῃς ἡμᾶς ὀρφανούς,

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΜΕΡΟΣ Γ΄

ΠΡΙΝ (Η ΣΥΝΟΔΟΣ) ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΟΝΟΜΑ
(ΘΕΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ!)
(ΑΥΤΟΣ*-ΕΚΕΙΝΟΣ*-Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ*)

«Ἓν οἶδα ὅτι ουδὲν οἶδα»;
Η διάσημη φράση του σοφού Σωκράτη΄ «ένα ξέρω ότι, τίποτα δεν ξέρω», είναι κανόνας ζωής, μέχρι να φτάσουμε ολοκληρωτικά στην κατάκτηση της γνώσης. Την κατάκτηση αυτή διατρανώνει ο «τυφλός» με την απάντηση που δίνει στους Φαρισαίους: «Ένα ξέρω, πως πριν ήμουν τυφλός και εδώ και λίγη ώρα βλέπω.»! (Αλλά και εμείς ένα ξέρουμε’ Πως με τη βοήθεια του Θεού μας και των αγίων Του, αυτή η πίστη κράτησε 20 Αιώνες! Δεν θα την προδώσουμε εμείς!)

ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΤΟΥ »ΤΥΦΛΟΥ» ΜΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ

Α: ΄΄ΑΥΤΟΣ ΕΙΠΕ΄΄!
Το όνομα του τυφλού – που το γνώριζαν σίγουρα οι »συμπολίτες» του – η Αγία Γραφή δεν μας το γνωστοποιεί!
Σ΄ *αυτόν, «Λέγουν πάλι (οι Φαρισαίοι)…. Συ τι λες γι’ αυτόν τον άνθρωπο; Γιατί τα δικά σου μάτια άνοιξε. Και *αυτός είπε πως, είναι προφήτης»!!! Σήμερα που ο κόσμος αναγνωρίζει τον Ιησού ίσον με τους άλλους μεγάλους προφήτες, δεν είναι λίγοι οι αδελφοί μας Χριστιανοί που στην συνείδησή τους διαμορφώνεται μία νέα πλάνη( Ο »ΙΔΙΟΣ»),ότι ο Ιησούς είναι όπως και οι άλλοι… πως είναι ίδιος με τους άλλους προφήτες! Σημειώνουμε πως, η αποδοχή αυτή από τον λοιπό κόσμο, ίσως να αποδεικνύει ότι το Ευαγγέλιο έχει γίνει ήδη γνωστό και πως η συνάντηση αυτή έδωσε τον πρώτο γέννημα-συμπέρασμα: Και *αυτός(ο »τυφλός» κόσμος) είπε πως, είναι προφήτης»!!!

Β: ΄΄ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ΄΄!

«Δεν πίστεψαν λοιπόν οι Ιουδαίοι γι’ αυτόν πως ήταν τυφλός και είδε το φως του, μέχρι που φώναξαν τους γονείς του… *Εκείνος τους απάντησε: λίγο πριν σας είπα και δεν ακούσατε; τι πάλι θέλετε να ακούτε; Μήπως θέλετε και σεις να γίνετε μαθητές του; Εκείνοι γέλασαν μαζί του και είπαν εσύ είσαι μαθητής εκείνου…»

Γ: ΄΄Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ΄΄!

«*Ο άνθρωπος απάντησε και είπε· εσείς δεν ξέρετε από πού είναι και αυτό είναι περίεργο, και όμως αυτός μου άνοιξε τα μάτια. Ξέρουμε πως ο Θεός δεν ακούει τους αμαρτωλούς, αλλά ακούει εκείνους που τον σέβονται και κάνουν το θέλημα του. Από τότε που κτίστηκε ο κόσμος δεν ακούστηκε πως άνοιξε κανείς τα μάτια ενός ανθρώπου που γεννήθηκε τυφλός. Δε θα μπορούσε να κάνει τίποτα τέτοιο, αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος από το Θεό…Και τον έβγαλαν έξω».

Δ: Η ΔΕΥΤΕΡΗ (ΜΕΓΑΛΗ) ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !
(ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ!)

Ο Ιησούς άκουσε πως τον έβγαλαν έξω και του είπε, όταν τον βρήκε· συ πιστεύεις στον υιό του Θεού; Εκείνος απάντησε και είπε· Και ποιος είναι, Κύριε, για να πιστέψω; Ο δε Ιησούς του είπε· και τον είδες και αυτός που σου μιλεί αυτός είναι. Και είπε αυτός· πιστεύω, Κύριε, και τον προσκύνησε».(Κατά Ιωάννην Θ΄ 1-38)

«Βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον»

Αγαπητοί, όλοι όσοι έχουν λάβει (όπως και εμείς) το Ορθόδοξο, Άγιον Βάπτισμα, πήραμε »όνομα»! Ο απόστολος των Εθνών Παύλος τονίζει:«Κι εμείς δεν λάβαμε το πνεύμα του κόσμου, αλλά το Πνεύμα που στέλνει ο Θεός, για να μπορούμε να μάθουμε αυτά που ο ίδιος ετοίμασε για χάρη μας».
Τι σημαίνει όμως το όνομα; Σημαίνει: «Υποσχέσεις από και προς»! »Υπόσχεση» από τον Θεό προς τον άνθρωπο, και διπλή »υπόσχεση» από τον άνθρωπο προς τον Θεό, δηλαδή να τηρεί τις εντολές Του και να μισεί τα έργα του Πονηρού! Επίσης ένα όνομα π. χ. Βαρβάρα = ελληνικό γυναικείο βαφτιστικό όνομα (προσώπου)!!!

ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ONOMATOΣ
NO NAME
[ Έν’ Άλογο Χωρίς Όνομα (A Horse with No Name)]
Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως:
Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ= ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ=ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Η ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΣΑΡΚΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΖΩΝΤΟΣ= Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ = ΜΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!

ΑΡΝΗΣΗ ΠΙΣΤΕΩΣ = ΑΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ)

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε πως:
ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ = ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ = ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ = Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ »ΠΑΙΔΙΩΝ»! = Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ »ΣΟΦΩΝ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ( των αληθινά τυφλών!!!)
Ο Νικόλαος Καβάσιλας κράζει: «Ο Χριστός, ερχόμενος στον κόσμο, μας άνοιξε την πόρτα της αιωνίας ζωής. Μετά την ανάληψή Του προς τον Πατέρα δεν την έκλεισε πίσω Του, αλλά την άφησε ανοιχτή, για να την διαβούμε εμείς»!
(Και εμείς οι αγέννητοι! Και εμείς οι νεκροί!(Κυρίως όμως των παιδιών όλου του κόσμου μας, και όλων των ΄΄κόσμων΄΄ !!!)

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

«Ο Χριστός, ερχόμενος στον κόσμο, μας άνοιξε την πόρτα της αιωνίας ζωής….»
Συμπερασματικά,λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε πως:
ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ = ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ! = Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΝΟΜΑΤΑ(ΑΓΝΩΣΤΟΣ)=Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ(ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ) = Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΩΣ ΠΙΣΤΗ = Η ΠΙΘΑΝΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟ (2016) = Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΖΑΝΙΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ(ΚΑΖΑΝ ΡΩΣΙΑΣ) = Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ!!!

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μετά την φανέρωση του Υιού του ανθρώπου στον κόσμο μας ( και σε όλο το σύμπαν) το να στεκόμαστε στα συμπεράσματα των σοφών του κόσμου, π.χ. «Ένα ξέρω ότι, τίποτα δεν ξέρω», συνιστά άρνηση (προδοσία) της πίστης μας! Έστω την ύστατη αυτή ώρα ,και με την ευχή του αγίου γέροντος μας, ας «ομοφωνήσουμε» και εμείς κράζοντας και φωνάζοντας : «Ένα ξέρω, πως πριν ήμουν τυφλός και εδώ και λίγη ώρα βλέπω.»!

Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ Ή ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ;

Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ-ΤΩΝ ΒΡΥΟΡΡΗΤΩΡΩΝ* ΜΑΣ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΣΟΥΣ!!!
«Θα νικήση η Ορθοδοξία…», «Αυτά τα παιδιά τα ορκίζω είς το όνομα του Χριστού…» ( +επίσκοπος Αυγουστίνος)

«Αλλά έχουμε μια ελπίδα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος μου. Αν είμαι ορθόδοξος, θα πεθάνω στα μπουντρούμια, εξώριστος για την πίστι των πατέρων μου. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος μου με την γλώσσα που μεταχειρίζομαι ενώπιον βασιλέων και δεν αποκλείεται το κήρυγμα αυτό να είναι το τελευταίο. Ένα όμως γνωρίζω πολύ καλά· ότι μέσα στα χώματα της πατρίδος μου υπάρχουν φοιτηταί της θεολογίας, νέοι πού σπουδάζουν. Αυτά τα παιδιά τα ορκίζω είς το όνομα του Χριστού και της υπεραγίας Θεοτόκου· είς μνήμην του Βασιλείου, του Χρυσοστόμου, του Μάρκου του Ευγενικού και όλων των πατέρων της Εκκλησίας μας· ν’ αγωνισθούν και θα νικήσουν. Να σταθούν μπροστά στην πέμπτη φάλαγγα, να υψώσουν τα μέτωπα και τα λάβαρα της Ορθοδοξίας και θα νικήσουν. Δεν θα νικήσουν οι φράγκοι, ούτε οι προτεστάντες. Θα νικήση η ορθόδοξος παράταξις και θα μείνη η Ελλάς μας χώρα ορθόδοξος, «βασίλειον ιεράτευμα, έθνος άγιον» (Α΄ Πέτρ. 2, 9). Ο δε Κύριος Ιησούς Χριστός ας ευλογή πάντας υμάς, εις τον αγώνα αυτόν της πίστεώς μας. Αμήν.»( +επίσκοπος Αυγουστίνος)

Επαναλαμβάνουμε πως όλοι όσοι έχουμε λάβει το Ορθόδοξο Άγιο Βάπτισμα, πήραμε »όνομα»!
ΔΙΔΑΧΗ ΑΓΙΟΥ ΚΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ
«Και γω, αδελφοί μου, που ηξιώθην και εστάθηκα εις αυτόν τον άγιον τόπον τον αποστολικόν δια την ευσπλαχνίαν του Χριστού μας, εξέτασα πρώτον δια λόγους σας και έμαθα πως με την χάριν του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και Θεού δεν είστε Έλληνες, δεν είστε ασεβείς, αιρετικοί, άθεοι, αλλ’ είστε βαπτισμένοι εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, και είσθε τέκνα και θυγατέρες του Χριστού μας. Και όχι μόνο δεν είμαι άξιος να σας διδάξω, αλλά μήτε τα ποδάρια σας να φιλήσω. Διότι ο καθένας από λόγους σας είναι τιμιώτερος απ’ όλον τον κόσμον. Πρέπει δε να ηξεύρετε και η ευγένειά σας διά λόγου μου, το ηξεύρω πώς άλλοι σας λέγουν άλλα, όμως αν ίσως και θέλετε να μάθετε την πάσαν αλήθειαν, εγώ σας την λέγω.»

*Αυτός τώρα αδελφοί μου, που βλέπει τον Ιησού για Προφήτη(!),ας προσέξει..
*Εκείνος πάλι που δεν γνωρίζει τον Θεό των Πατέρων του, επειδή είναι νέος και γιατί δεν προλαβαίνει από την φοίτησή του στα (Ξο.Τι.Κα.),στα Ξενόγλωσσα Τμήματα Κατάτμησης(κατάτμηση = κατατεμαχισμός= φαινόμενο κατά το οποίο τα πετρώματα χωρίζονται σε κομμάτια κανονικά ή ακανόνιστα εξαιτίας φυσικών επιδράσεων!), ας ρωτήσει να μάθει…
Αλλά και αυτός * ο άνθρωπος του Θεού ,που με τον(κακό) θυμό και με το (κακό) αγωνιστικό του παράδειγμα, κλείνει την πόρτα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σ΄ *αυτούς που ψάχνουν να βρουν την Μία Καθαρή Πηγή της Ζωής, δηλαδή την «μία, αγία, καθολική και Αποστολική Εκκλησία» του αναληφθέντος Χριστού, ας θυμηθεί τα ουαί…ουαί…….
Τέλος ο καθένας μας ας ζυγιαστεί και ας ζυγισθεί, γιατί εξ αιτίας και μόνο, της ΄΄θηλυκής΄΄ άσωτης(προσωπικής) ζωής του, της τρυφηλής και με πολλές ανέσεις, υβρίζεται το Όνομα του Θεού μας από τα έθνη!
Η ευθύνη όλων μας είναι τεράστια, εν όψει και της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που πρόκειται να γίνει επί των ημερών μας!
Έχοντας στον νουν μας τα παρακάτω προφητικά λόγια του κύρου Αυγουστίνο Καντιώτη: «Ἀπὸ ποιούς, παρακαλῶ, θὰ συγκροτηθῇ ἡ Σύνοδος αὐτή; Ποῦ τὰ μεγάλα πνευματικὰ ἀ­ναστήματα; ποῦ οἱ ἥρωες καὶ ὁμολογηταί, ποὺ θ᾽ ἀποτελοῦν ἐγγύησι Ὀρθοδοξίας; Ἀλλοίμονο, τέτοια πρόσωπα θὰ λείπουν. Κυρίαρχη δὲ θέσι θὰ κατέχουν στὴ Σύνοδο πρόσωπα ὑπόδικα ἐνώπιον τῆς Ὀρθοδόξου συνειδήσεως, ἐπίσκοποι καὶ μητροπολῖται ἄνευ ποιμνίων, μὲ τίτλος κενούς, ποὺ θὰ ἀγορεύουν ἐλαφρᾷ τῇ συνειδήσει, χωρὶς αἴσθημα εὐθύνης.Ὑπὸ τέτοιες συνθῆκες συγκαλουμένη ἡ Με­γάλη Σύνοδος θὰ ἀποτύχῃ οἰκτρὰ καὶ θὰ γίνῃ πηγὴ νέων πνευματικῶν συμφορῶν γιὰ τὸν Ὀρθόδοξο κόσμο», ας κηρύξουμε την εβδομάδα αυτή εβδομάδα προσευχής και νηστείας, και ας κλάψουμε και ας θρηνήσουμε, με τον θρήνο της »παραμονής», παραμένοντας Ορθόδοξοι και περιμένοντας την ημέρα της εορτής της Πεντηκοστής!

Ο θρήνος της »παραμονής»
[ Στίχ. Αἰνεῖτε τὸν Κύριον πάντα τὰ ἔθνη ἐπαινέσατε αὐτὸν πάντες οἱ λαοί.
Κύριε, οἱ Ἀπόστολοι ὡς εἶδον σε, ἐν νεφέλαις ἐπαιρόμενον, ὀδυρμοῖς δακρύων, ζωοδότα Χριστέ, κατηφείας πληρούμενοι, θρηνοῦντες ἔλεγον΄ Δέσποτα, μὴ ἐάσῃς ἡμᾶς ὀρφανούς, οὓς δι’ οἶκτον ἠγάπησας δούλους σου, ὡς εὔσπλαγχνος΄ ἀλλ’ ἀπόστειλον, ὡς ὑπέσχου ἡμῖν, τὸ πανάγιόν σου Πνεῦμα, φωταγωγοῦν τὰς ψυχὰς ἡμῶν.]

«Ητοιμάσθην και ουκ εταράχθην»!!!
(ΙΟΥΝΙΟΣ = ΘΕΡΙΣΤΗΣ)
Ας είμαστε ακόμη αδελφοί μου έτοιμοι, γιατί στις ημέρες μας περισσότερο από ποτέ, τα »ξανθά στάχια» της παραβολής είναι έτοιμα προς θερισμό! Ας προσευχηθούμε ο Θεός να στείλει θεριστές!

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Β. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.