Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΣΦΥΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔIAΦΥΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ, ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΠΟΤΙΚΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΗΓΕΤΙΣΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ KAI ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

date Αυγ 22nd, 2016 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟI ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΙΩΓΜΟΙ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΜΑΣ

http://www.pentapostagma.gr/2016/08

http://blogs.sch.gr/savvop-nik/

π. Αυγουστ. Καντιωτης κηρυτ. Γρεβενα

Ο καιρός διαβαίνει κι΄ αργά και σταθερά σφίγγει ο κλοιός για πολλούς Ιερείς και Μοναχούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να κερδίσουν λίγο χρόνο πριν από την οριστική και αναπόφευκτη σύγκρουση και αποτείχιση τους από τα Δεσποτικά δεσμά των «ορθοδόξων» Οικουμενιστών ηγετίσκων και εντολοδόχων των ισχυρών της γής· Πατριαρχών, Μητροπολιτών, Ηγουμένων και της καμαρίλας τους, που πραξικοπηματικά έχουν καταλάβει την καθέδρα του Ποιμένος Χριστού και ως ληστές πηδάνε και μπαίνουν «αλλαχόθεν» (Ιωάνν.ι΄1)στην ποίμνη του Κυρίου μας και καταβροχθίζουν τα αμνάρια Του Θεού.
Αν και αυτό που κυρίως φοβούνται οι Ιερείς μας, και δικαιολογημένα αφού ως άνθρωποι οικογενειάρχες έχουν περισσές υποχρεώσεις στην πλάτη τους, είναι η οικονομική εξάρτηση από την υπηρεσία της Μητρόπολης στην οποία ανήκουν.
Την κάνουλα την βαστούν οι Μητροπολίτες, ως υπαλληλίσκοι των πολιτικάντηδων αφεντικών τους ,με ύφος αββά και ήθος νταβά, που απειλητικά όποτε θέλουν μπορούν να την κλείσουνε ή να δώσουν μία δυσμενή μετάθεση και να καταδικάσουνε έτσι τον κάθε φιλότιμο Ιερέα σε εξόντωση αυτού και της οικογένειάς του.
Ξεχνούν όμως πως πάντα την διαφορά την κάνει ο λαός στον οποίο δεν έχουν πλέον ούτε το ένα χιλιοστό από το έρεισμα που έχει και ο τελευταίος Παπαδάκος του τελευταίου χωριού των συνόρων.
Είναι επηρμένοι χάρτινοι πύργοι που λησμονούν ακόμη τα λόγια του Χριστού μας τα οποία βεβαιώνουν ότι τα πρόβατα της φωνής των γνησίων ποιμένων θα ακούσουνε και θα ακολουθήσουν (ας είναι και απλοί παπάδες αυτοί )ενώ από τους ψευδείς λυκοποιμένες Επισκόπους και Ηγουμένους θα αποστραφούν.(1)
Ας έχουνε λοιπόν θάρρος οι καταπιεσμένοι, παντί τρόπω, Ιερείς μας διότι στον προσεχή διωγμό τους όχι σε τίποτα δεν θα ζημιωθούν αλλά ως ήρωες και ομολογητές θα γίνουν ακόμη πιο αγαπητοί και συμπαθείς για την τιμιότητα και ειλικρίνεια από το ποίμνιό τους, το οποίο και θα αναλάβει μέσα σε όλα και με το παραπάνω την οικονομική στήριξή τους αλλά και πλουσιωτέρα την ευλογία Του θεού θα έχουν στην ζωή τους και στην οικογένειά τους.
Όταν θα έρθουν τα δύσκολα μπορούν κάλλιστα να ιερουργούν ανεμπόδιστα ακόμη και σε δωμάτια και σε πρόχειρους Ναϊσκους την Θείαν Ευχαριστία μαζί με το ποίμνιο Του Χριστού που θα συρρέει συγκινημένο και αμέτρητο , αφήνωντας πίσω άδεια τα παγκάρια και τις καρέκλες των μεγαλοπρεπών Ναών των αιρετικών και αυτό-αποσχισμένων από την Ορθόδοξο πίστη Οικουμενιστών Δεσποτάδων.
Να δούμε λοιπόν τότε την λεβεντιά τους όταν τους γυρίσει ο λαός την πλάτη!
Στην περίπτωση βέβαια και κλασσικά που θα προβούν οι Μητροπολίτες (από το πραιτώριό τους στην Μονή Πετράκη) σε αφορισμούς και καθαιρέσεις των εν λόγω ομολογητών Ιερέων αυτές θα είναι άκυρες αφού οι ίδιοι έχουν ήδη αυτοακυρωθεί και απομακρυνθεί ως παναιρετικοί Οικουμενιστές από την μάνδρα του Κυρίου μας και δεν υφίστανται πια ως κληρικοί και Ποιμένες.
Ας κάνουν λοιπόν οι Ιερείς μας το καθήκον της συνείδησής τους άφοβοι και ατρόμητοι, και στην κατάλληλη στιγμή η θεία Πρόνοια θα επέμβει δυναμικά και αποτελεσματικά προς δόξαν της Εκκλησίας μας.
(1) Ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ὁ μὴ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας εἰς τὴν αὐλὴν τῶν προβάτων, ἀλλὰ ἀναβαίνων ἀλλαχόθεν, ἐκεῖνος κλέπτης ἐστὶ καὶ λῃστής· ὁ δὲ εἰσερχόμενος διὰ τῆς θύρας ποιμήν ἐστι τῶν προβάτων. τούτῳ ὁ θυρωρὸς ἀνοίγει, καὶ τὰ πρόβατα τῆς φωνῆς αὐτοῦ ἀκούει, καὶ τὰ ἴδια πρόβατα καλεῖ κατ» ὄνομα καὶ ἐξάγει αὐτά. καὶ ὅταν τὰ ἴδια πρόβατα ἐκβάλῃ, ἔμπροσθεν αὐτῶν πορεύεται, καὶ τὰ πρόβατα αὐτῷ ἀκολουθεῖ, ὅτι οἴδασι τὴν φωνὴν αὐτοῦ· ἀλλοτρίῳ δὲ οὐ μὴ ἀκολουθήσωσιν, ἀλλὰ φεύξονται ἀπ» αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν. Ταύτην τὴν παροιμίαν εἶπεν αὐτοῖς ὁ ᾿Ιησοῦς· ἐκεῖνοι δὲ οὐκ ἔγνωσαν τίνα ἦν ἃ ἐλάλει αὐτοῖς. (ιωάνν.ι΄1-6)

Ενας ενοχλητικός Μοναχόςd47

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, από την Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος

Θέμα: Διαμαρτυρία για την δίωξη μοναχών της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας
Σχετικά: Δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
ΑΠΟ: Ομάδα Προσκυνητών Αγίου Όρους Αργολίδος εκπροσωπούμενη από τον Ιωάννη Καρυανό

ΠΡΟΣ: Καθηγούμενο Αρχ. Πρόδρομο
Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας, 63086 Άγιον Όρος
Τηλ/πο 2377023013, Ναύπλιον, 13 Αυγ 2016

Πανοσιολογιώτατε,
Είμεθα μία ομάδα ελευθέρων ατόμων με κοινό μας γνώρισμα την Χριστιανική Ορθόδοξη ομολογία και ότι επίσης είμεθα προσκυνητές στο Άγιο Όρος, από την Αργολίδα. Έχοντας την ευθύνη της εκπροσωπεύσεώς τους, σας καταθέτω την αγωνία και
τις απορίες μας για τα προσφάτως τεκταινόμενα στην Ιερά Μονή σας. Τα στοιχεία επικοινωνίας μου αναγράφονται παρακάτω.
Ως προσκυνητής της Ιεράς Μονής σας και κατά την διάρκειά της, είχα την ευλογία και χαρά να έχω προσωπική γνωριμία με μοναχούς σας, και μεταξύ άλλων και με τον γέροντα Σάββα Λαυρεώτη. Οφείλω να καταθέσω ότι η πραότητα και το ήθος του χαρακτήρος του, αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη του στον Λόγο του Θεού και Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, η αταλάντευτη θεολογική σκέψη και η καθαρότητα του λόγου του, με ενέπνευσαν στην πίστη μου και ενεδυνάμωσαν αυτήν.
Από αρκετών ημερών έχει έλθει στην αντίληψή μου, από καθημερινά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της χώρας, ότι εις την Ιερά Μονή σας είναι σε εξέλιξη ένα σοβαρό θέμα αναφορικά με διώξεις μοναχών.
Ειδικότερα, αντιλαμβάνομαι ότι μοναχοί και γέροντες εγκαλούνται από την Ιερά Μονή για συμπεριφορά μη αρμόζουσα προς το μοναχικό τους σχήμα, όσον αφορά στην στάση τους απέναντι στις θέσεις και αποφάσεις της λεγομένης «Συνόδου της Κρήτης».
Παράλληλα, διαβάζω ότι και οι ακολουθούμενες προς τούτο διαδικασίες, απέχουν από το να θεωρηθούν κανονικές και συμβατές με μία ακριβοδίκαιη διοικητική πράξη ελέγχου, απολογίας και (πιθανού) κολασμού.

Πανοσιολογιώτατε,
Φυσικά δεν κατέχω το αλάθητο, αντιθέτως, οι πληροφορίες μου περιορίζονται μόνον σε όσα ο Τύπος διακινεί. Ομοίως, δεν υπερηφανεύομαι για τις γνώσεις μου περί της Εκκλησιαστικής και Μοναστικής Τάξεως και των πράξεών της, και παρακαλώ, συγχωρήστε με για τις ελλείψεις μου αυτές.
Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι τα προσλαμβανόμενα με έχουν, όχι απλώς συγκλονίσει, αλλά με έχουν βαθύτατα σκανδαλίσει.
Νομίζω επίσης ότι καλόν είναι όχι μόνον το είναι, αλλά και το φαίνεσθαι εις την προκειμένη περίπτωση.
Δεν δύναμαι να αποδεχθώ ευκόλως, ότι είναι δυνατόν:
α. Να έχουν υποπέσει μοναχοί σε Κανονικό σφάλμα, τόσον μεγάλο.
β. Χειρότερα, αυτοί να ενεργούν αντίθετα προς τις διδαχές του Κυρίου.
γ. Η Σύναξις της Ιεράς Μονής να ενεργεί παρακάμπτοντας απλούς διοικητικούς κανόνες.
δ. Ακόμη χειρότερα, η αίρεση του Οικουμενισμού να ευρίσκει ευήκοα ώτα εντός του Αγίου Όρους.

Πανοσιολογιώτατε,
Ζητώ ταπεινά συγγνώμην που καταχρώμαι του χρόνου σας, επιθυμώ όμως πέραν της εν Χριστώ σωτηρίας μου ως πιστός Χριστιανός, και την ανάπαυση από λογισμούς σε αυτόν τον κόσμο.
Επιθυμώ να ενημερωθώ για τα όσα έχουν συμβεί (διώξεις μοναχών και αιτιολόγησή τους), υπευθύνως και αρμοδίως από εσάς.
Επιθυμώ την πιστοποίησή σας για την κανονικότητα των πράξεων της Συνάξεως της Ιεράς Μονής.
Επιθυμώ την εξασφάλιση του Προπυργίου της Ορθοδοξίας που ηγείσθε, από αιρετικές και οικουμενιστικές δοξασίες.
Επιθυμώ τέλος και κυρίως, την διαβεβαίωσή σας για την προσήλωση της Ιεράς Μονής, των μοναχών σας και υμών προσωπικώς, εις τον Λόγο του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και την αδιάλειπτον προσευχή σας για την Μία, Αγία και Καθολική Εκκλησία.

Για την Ομάδα Προσκυνητών Αγ. Όρους
Μετά τιμής,
εν Χριστώ προσκυνητής
Ιωάννης Καρυανός
του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΗ233243)
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ.
Εφέσου 14, Ναύπλιον
Τηλ.: 6972664871
Email: jok64@otenet.gr

ΣΧΟΛΙΟ (ἀπὸ «Ἀκτίνες»)
Ο/Η Ανώνυμος είπε…

 • Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ Ιωάννη Καρυανέ, συγχαρητήρια για την επιστολή σου αλλά μη νομίζεις ότι θα πάρεις κάποια απάντηση. Οι οικουμενιστές εζήλεψαν το αλάθητο του Πάπα και δεν δέχονται να δίνουν λόγο σε κανένα για της πράξεις τους.
  Από το Κολυμπάρι και μετά, υπάρχει και επίσημα πλέον, η αιρετική ψευδο-«εκκλησία» των οικουμενιστών και των φιλο-οικουμενιστών (ή αλλιώς αντι-οικουμενιστών του χαρτοπολέμου).
  Λίγη υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν όλα και ο καθένας θα πρέπει να λάβει θέση απέναντι στις αποφάσεις της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.
  Μελέτησε σε παρακαλώ το Άρθρο 1 – Παράγραφος 1, του καταστατικού της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα καταλάβεις πολλά:
 • «ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α’
  Γενικαί Διατάξεις
  Άρθρον 1.
  1. Η Εκκλησία της Ελλάδος, ούσα θείον καθίδρυμα και έχουσα κεφαλήν τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν, είναι αναποσπάστως ηνωμένη δογματικώς μετά της εν Κωνσταντινουπόλει Μεγάλης και πάσης άλλης Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας, στοιχούσα τη διδασκαλία της Αγίας Γραφής και τηρούσα απαρασαλεύτως, ως και πάσαι αι λοιπαί Ορθόδοξοι Εκκλησίαι, τα δόγματα, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνας και τας ιεράς παραδόσεις.»
 • Για να δούμε τι θα κάνουν οι Ιεράρχες μας με το παραπάνω άρθρο ???

Κυριάκος Βαρβέρης

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.