Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

date Ιούλ 16th, 2009 | filed Filed under: ΒΙΟΓΡΑΦ. π. ΑΥΓΟΥΣΤ.

ΘΕΜΑ Α΄

Εκτός από μια Σκοπιανή ιστοσελίδα που υβρίζει τον Γέροντα και τον θεωρεί επικίνδυνο και στα 103 του χρόνια, υπάρχει και κάποιος άλλος από την Αθήνα, που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποδείξη ότι ο Γέροντας είναι φυτό! Και ενώ αυτός ρίχνει λάσπη στα τίμια γηρατειά του σεβάσμιου ιεράρχου και οι Σκοπιανοί τον υβρίζουν, συμφωνούν και οι δύο σε κάτι. Γράφουν ότι ιστοσελίδα μας «γελοιοποιεί τον Καντιώτη».

Οι σκοπιανοί τον ονομάζουν «Χοειμενί της Μακεδονίας» και παίρνουν από την ιστοσελίδα αποσπάσματα παλαιοτέρων κηρυγμάτων του Γέροντος και τα ειρωνεύονται. Ο φίλος από την Αθήνα βλέπει τις φωτογραφίες της ιστοσελίδος μας, που δεν έχουν κίνηση, και βρίσκει ευκαιρία να τις αρπάξει για να αποδείξει ότι έχει δίκαιο αυτός και ο φίλος του ο Αεράκης, που πριν από την παραίτηση του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου  Καντιώτου τον παρουσίαζαν, πως δήθεν, δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του!!!

Για την ομάδα αυτών των ανθρώπων, που προσέφεραν μεγάλες ή μικρές υπηρεσίες στους εχθρούς των γηρατειών του σεβάσμιου ιεράρχου (δέστε στην κατηγορία ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ της ιστοσελίδος μας), αφιερώνουμε την πρώτη φωτογραφία απο την επίσκεψη του Γέροντα στην Πάρο. Έγινε 6 μήνες μετά την παραίτησή του από τον Μητροπολιτικό θρόνο. Ταξίδευσε με το πλοίο της γραμμής από Θεσσαλονίκη. Έκανε 18 ώρες ταξίδι και οι συμπατριώτες του οι Λευκιανοί του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή. Περισσότερα γι’ αυτή την επίσκεψη, θα δείτε σε βίντεο που σύντομα θα κυκλοφορήσει.
Τι θέλουν από ένα Γέροντα των 103 ετών; Να κάνει αγώνες δρόμου; Να παίζει μπάλλα, ή να χοροπηδά; Λίγο σοβαρότητα δεν βλάπτει. Ο π. Αυγουστίνος έχει πλήρη γνώση τι του γίνεται και αυτό το βλέπουν όσοι είναι κοντά του και δοξάζουν τον Θεό.
Ενα φυτό κάθεται στο κρεβάτι του και δεν πάει στην εκκλησία. Δεν μπορεί να μείνει 2 και 3 ώρες στο ναό. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μοιράσει αντίδωρο και να ευλογήσει τον λαό.
Ο Γέροντας σήμερα βρίσκεται πιο κοντά στο Θεό και κάνει αυτό που έχει ανάγκη περισσότερο ο κόσμος. Προσεύχεται. Προσεύχεται και για τους υβριστάς του.
Οι σκοπιανοί και οι άθεοι τον φοβούνται ακόμα και σήμερα και δεν έχουν άδικο. Υπάρχει καταγεγραμμένο τέτοιο υλικό, που με την ευλογία του Γέροντα παίρνει σάρκα και οστά και θα γίνει ως ο Θούριος του Ρήγα, μέσα στα χρόνια του Αντιχρίστου που έρχονται. Ο Γέροντας δίδει την ευλογία του, και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Επειδή δεν μισούμε τον φίλο της ιστοσελίδος, που υβρίζει τον Γέροντα και τον παρουσιάζει ως  «μισοπεθαμένο» και «φυτό», αλλά τον αγαπούμε και θέλουμε να καταλάβει ότι κάνει λάθος, δίνουμε σε δημοσιότητα κάποια DVD, με παλαιές ομιλίες του αγωνιστού ιεράρχου και τα επενδύουμε με πρόσφατα βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα.

ΘΕΜΑ Β΄

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ

(Απάντηση σε νέο αναγνώστη της ιστοσελίδος μας)

Πολλοί θέλουν να δουν και να πάρουν την ευλογία του Γέροντα αγωνιστού ιεράρχου π. Αυγουστίνου Καντιώτου. Αυτό δεν είναι δύσκολο και μπορούν να το επιτύχουν με δύο τρόπους.

1. ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

p. Ayg....istΑν έχουν την δυνατότητα να ανεβούν στην Φλώρινα. Ο Γέροντας εκκλησιάζεται τις Κυριακές και τις μεγάλες γιορτές στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος. Εκεί μπορούν να τον δούν και να πάρουν την ευλογία και αντίδωρο από το χέρι του (μέχρι στιγμής αυτό γίνεται).

-Μπορούν ακόμη να τον επισκεφθούν τις βραδυνές ώρες στο σπίτι που μένει. Αυτό όμως πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννοήσεως με τους πατέρας που βρίσκονται κοντά του. Και αυτό το λέμε, γιατί γέροντας είναι και δεν ξέρουμε αν πάντοτε θα μπορεί. Το τηλέφωνο των πατέρων στην Φλώρινα είναι 2385046993.

2. ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ

ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

«Θα συναντιόμαστε», μας έλεγε, «στα υψήπεδα της προσευχής». Ζητούσε τις προσευχές μας, και έλεγε. «Όταν εσείς προσεύχεσθε εγώ το αισθάνομαι και παίρνω δύναμη».
Επομένως, όσοι δεν μπορούν να τον επισκεφθούν στην Φλώρινα, να μη στεναχωρούνται.
Με την προσευχή μπορούν να κάνουν την καλύτερη συνάντηση. Να λένε το «Χριστέ βοήθει επισκόπω Αυγουστίνω», με την καρδιά τους  και εκείνος θα το αισθάνεται και θα δίνει την ευλογία του. Αυτή την συνάντηση προτιμούσε ο Γέροντας.
Όσο για τις συμβουλές που κάποιοι επιθυμούν να πάρουν από τον π. Αυγουστίνος·
«Έχω γράψει», λέει ο ίδιος «100 βιβλία, αυτά να διαβάζουν».
Κυκλοφορεί και μιά μεγάλη σειρά ομιλιών του σε κασέττες. Τώρα τελευταία η Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου βγάζει νέα σειρά ομιλιών του σε CD. Μπορούμε να πάρουμε από εκεί τις συμβουλές του.
Ότι ήταν να πει, το είπε ο Γέροντας, τώρα προσεύχεται και σιωπά και ζητά από εμάς εφαρμογή. Κάποιοι αυτό το θεωρούν αδυναμία των γηρατειών του, εμείς που δεχόμαστε τις ευλογίες του, το θεωρούμε δύναμη.
-Κάποια μέρα του ζητούσαμε επίμονα να μας πει μια συμβουλή·
Και εκείνος μας κοίταξε, και είπε αυστηρά· «Και άμα σας πω, μήπως θα το εφαρμόσετε;»
Αυτή η κουβέντα μας έβαλε στην θέση μας.
ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕΙΡΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΛΕΕΙ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ. ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ (Μόνο θα μας δώσει λίγο χρόνου, για να κάνουμε την σχετική έρευνα).
Αλλά και η ιστοσελίδα μας αυτό τον σκοπό έχει. Βάζει αυτούσια τα λόγια του αγωνιστού ιεράρχου και φιλοδοξεί να απομαγνητοφωνήσει ένα μεγάλο μέρος τών ομιλιών και συμβουλών του.

Comments are closed.