Αυγουστίνος Καντιώτης



Ο Αμβρoσιος Καλαβρυτων: «Η Συνοδος της Κρητης δημιουργησε νεα προβληματα! Στη συνειδηση της Εκκλησιας δεν εγινε αποδεχτη!» 2) «Αντιοικουμενιστικες δικαιολογιες. Αντι-οικουμενιστικες «κολοτουμπες»! 3) Βροντερο «οχι» του Άρειου Παγου στον πολιτικο γαμο ομοφυλων ζευγαριων 4) Αγιαννηδες και Ιαβερηδες ! Ο Νομος ειναι τυφλος αλλα οχι για ολους…

date Δεκ 13th, 2016 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων: «Η Σύνοδος της Κρήτης δημιούργησε νέα προβλήματα! Η συνείδηση της Εκκλησίας δεν την αποδέχθηκε!»

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΡΙΠΕΣ-ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ-ΑΠΟΡΙΕΣ!

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%82Η συνέλευση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας μας (Ι.Σ.Ι.) συνήλθε τον Νοέμβριο με ένα και μοναδικό θεμα: να κρίνη, να εγκρίνη ή να απορρίψη τις Αποφάσεις της λανθασμένως αυτοκληθείσης με το ηχηρό τίτλο «ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΟΔΟΣ» στο Κολυμπάρι της Κρήτης.

Το εκδοθέν Ανακοινωθέν της 24ης Νοεμβρίου κατά την λήξη των εργασιών της Ι.Σ.Ι. ενεφάνισεν τά πράγματα απολύτως ιδανικά! Δι” αυτού ετονίζετο η απόλυτος σύμπνοια των Μελών και η ενότης του Ιερού Σώματος. Ένα όμως είναι βέβαιο: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για την έγκριση των Αποφάσεων της εν Κρήτη συνελθούσης Συνόδου ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ! Η έγκριση υπήρξε σιωπηλή, δηλ. δεν εσημειώθησαν δυναμικές αντιδράσεις! Το επιχείρημα είναι «a contrario»! Δηλ. «εκ του αντιθέτου»!
ο Ανακοινωθέν εκείνο όμως προξένησε ενόχληση στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας. Υπήρξεν αμφισβήτησις ως πρός την αληθινή παρουσίαση των πραγμάτων. Μάλιστα κάποιος μαχητικός κληρικός με ανοικτή επιστολή του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο του Σώματος κ. Ιερώνυμο εζήτησε την δημοσίευση των Πρακτικών της Ι.Σ.Ι. Την συνέχεια στο:

http://www.pentapostagma.gr/2016/12/%CE%BF-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CF%81%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CF%81%CF%8D%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B7-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF

d47

«Αντι»οικουμενιστικές δικαιολογίες … Αντι-οικουμενιστικές «κολοτούμπες»!

Ο πόλεμος έχεις πρωτόγνωρα συναισθήματα. Δεν μπορείς να πατήσεις ένα κουμπί και να εξαφανίσεις τον φόβο. Σε έναν πόλεμο πάντα θα βρίσκονται κάποιοι που την ώρα της μάχης θα δειλιάσουν. Που θα σταματήσουν ή θα υποχωρήσουν.

Πολύ περισσότερο στις μέρες μας, που έχουν εξαφανιστεί τα αντρικά πρότυπα. Σήμερα βλέπουμε τους Αγίους και τους μάρτυρες να φιγουράρουν στις εκκλησίες μας ως «μαγικά» που θα διασφαλίσουν την μακροβιότητα και την υλιστική καλοπέραση μας και όχι ως πρότυπα αγώνα και αυτοθυσίας. Αν μπορούσαμε, πρόθυμα θα αφαιρούσαμε από τις εικόνες και τις τοιχογραφίες τις πανοπλίες, τα σπαθιά τους και κάθε σημάδι ρώμης και ανδρείας, ενώ όταν αναφερόμαστε στο μαρτύριο το εκλαμβάνουμε μάλλον χωρίς πόνο.

http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/12/blog-post_36.html#more

058837d2ea8c5l

Βροντερο «οχι» του Άρειου Παγου στον πολιτικο γαμο ομοφυλων ζευγαριων

Να μην αναγνωρίζεται ο πολιτικός γάμος μεταξύ ομοφύλων εισηγήθηκε σήμερα (12/12) στον Άρειο Πάγο ο αρμόδιος εισηγητής ζητώντας την επικύρωση της απόφασης του Εφετείου Δωδεκανήσου που έκρινε μη νόμιμο (ανυπόστατο) το γάμο μεταξύ δυο ανδρών….

http://www.triklopodia.gr/%CE%B2%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80/

Αγιαννηδες και Ιαβερηδες ! Ο Νομος ειναι τυφλος αλλα οχι για ολους…

http://patrablog.blogspot.gr/2016/12/blog-post.htmlk

«Σε μια εποχή κρίσης οικονομικής και θεσμών διαφάνειας, αντί να έχουμε συμπόνοια ο ένας πολίτης προς τον άλλον συνηθέστατα ζητούμε τον αποκεφαλισμό, του ενός από τον άλλο…Ζητούμε με κακία, αυτό πού έπαθα εγώ να το πάθεις κι΄εσύ! Άνεργος ΕΓΩ, έ, τότε μακάρι άνεργος κι΄ ΕΣΥ. Έτσι μέ εμπάθεια και ζήλεια σκέφτονται πολλοί, φέρνοντας έτσι και την οργή του Θεού πάνω στην ζωή τους.Καί δυστυχώς δεν το καταλαβαίνουν… »
Αυτά μάς έλεγε προχθές ο φίλος ο Θανασάκης ο δάσκαλος κρατώντας μια εφημερίδα στα χέρια του και αναπτύσσοντας επί τούτου τις θεωρίες του…
Να δούμε λοιπόν τι άλλο έλεγε ο κύρ δάσκαλος, και τι η εφημερίδα του:

Αγιάννηδες και Ιαβέρηδες…
Το ποιός υπήρξε ο Γιάννης Αγιάννης, αυτός ο κεντρικός ήρωας του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι Άθλιοι» υποθέτουμε ότι σε όλους είναι περίπου γνωστό!
Είχε κλέψει ένα καρβέλι ψωμί γιατί πείναγε και τον κυνήγαγε για χρόνια η Γαλλική Αστυνομία με αρχηγό τον Ιαβέρη για να τον βάλει φυλακή! Ωστόσο μέ την εργατικότητά του και την εντιμότητά του κατόρθωσε να γίνει και Δήμαρχος μιάς Γαλλικής κωμόπολης, αλλά αυτός ο κακόψυχος αστυνόμος Ιαβέρης παρ΄ όλο πού ο Γιάννης Αγιάννης σε κάποια στιγμή της ζωής του τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, εν τούτοις θέλοντας οπωσδήποτε να εφαρμόσει τον Νόμο για εκείνο το καρβέλι ψωμί, στο τέλος τον αποκάλυψε και τον συνέλαβε!
Το τέλος υπήρξε η αυτοκτονία του Ιαβέρη πού σαν τον Ιούδα δεν μπόρεσε ποτέ να καταλάβει τον ωραίο ψυχικό κόσμο εκείνου πού λυσωδώς καταδίωκε…

«… Βαρύς έπεσε ο «χάρακας» του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας στην… παλάμη μιας 51χρονης η οποία πριν από 20 χρόνια είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού Σχολείου.
Αλλά και μιάς 17χρονης πού συνελήφθηκε από την Αστυνομία γιατί πούλησε λέει κάπου 15 τριαντάφυλλα χωρίς να έχει παραστατικά και άδεια εμπορίου!
Ή ακόμη ενός γέροντα χωρικού πού κάποιος τον κάρφωσε στην Αστυνομία «για παραμέληση σκύλου» .
Του κάνανε αυτεπάγγελτη μήνυση και τον πήγαν στα Δικαστήρια γέρο άνθρωπο γιά «παραμέληση» σκύλου…

Κι΄αντί οι «αρμόδιοι» να του κάνουν έστω μία σύσταση τον καταδίκασαν ( αν αληθεύει αυτό;) σε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ!
Κι΄όλα αυτά την ίδια ώρα πού εκατοντάδες μωράκια σκοτώνονται στις κλινικές και στα Νοσοκομεία από τις εκτρώσεις ! Πού εάν τα αφήναμε να μεγαλώσουν θα γίνονταν άνθρωποι όπως εμείς!
Διατίμησαν δηλαδή τον σκύλο ως καλύτερο και ακριβότερο από ένα άνθρωπο!
Τώρα, το πού θα τα βρεί να τα δώσει, αυτό είναι μια άλλη ιστορία! Μήπως περιμένουν να τα «κόψει» από τον τοίχο να τά δώσει στο ανάλγητο Κράτος ;
Σ΄ ένα Κράτος πού μέσω διαφόρων Νόμων προσπαθεί να πάρει τις περιουσίες και τα σπίτια των πολιτών πού δεν έχουν να πληρώσουν τα βαριά πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους πού για ασήμαντες αφορμές βάζουν τα όργανά του;
Εδώ κλαίμε, ή γελάμε ; Διαλέξτε!
Ο Θανασάκης ο δάσκαλος είχε εδώ πάνω τον αντίλογό του, και αγανακτισμένος μας είπε:
«…Τά άλλα χιλιάδες πλαστά απολυτήρια και πτυχία κάποιων ιδιωτικών σχολών Λαρίσης, Ιωαννίνων, και βάλε( πού έχουν πέσει στα Δικαστήρια τόσα χρόνια πηγαίνοντάς τα με αναβολές για παραγραφή ) και με τα οποία ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ εκατοντάδες πλαστογράφοι ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;
Και μάλιστα σε θέσεις Νοσηλευτικής ευθύνης, ζωής και θανάτου ασθενών, ΟΥΔΕΙΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ;
Την φτωχή την καθαρίστρια βρήκανε να τσουβαλιάσουν επειδή άλλαξε ένα γράμμα στο…πτυχίο της και από Ε΄ το έκανε ΣΤ΄ αυτή βρήκανε; Αυτούς πού φάγανε τόσα δίς και βούλιαξαν την Ελληνική Οικονομία φέρνοντας τους δανειστές, την ανεργία, τα 200 ευρώ μισθό, το εγκληματικό κούρεμα των Ασφαλιστικών Ταμείων και των μικροομολογιούχων, όλα αυτά δεν τα βλέπει και δεν τα καταδικάζει ΚΑΝΕΙΣ;
Ποιός – ποιοί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα «Ελευθερία», η ποινή της καθαρίστριας έφτασε τα 15 χρόνια κάθειρξης καθώς για περίπου 20 χρόνια είχε εκμεταλλευτεί αυτήν την πράξη και εργαζόταν ως υπάλληλος (συγκεκριμένα καθαρίστρια) σε κρατικό παιδικό σταθμό Θεσσαλικού δήμου.
Η συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των πλαστών πτυχίων που σχετίζονται με το δημόσιο (για τα οποία είχε γίνει μεγάλη συζήτηση στις αρχές του καλοκαιριού), είχε όμως ιδιαίτερα στοιχεία όπως αποκαλύφθηκαν μέσα από την ακροαματική διαδικασία.
Η 51χρονη πήγε στο Δημοτικό Σχολείο (άλλης πόλης από την οποία διαμένει και εργάζεται τώρα) όπου φοιτούσε και πήρε ένα πιστοποιητικό.
Αυτό έγραφε επάνω πως είχε φοιτήσει την Ε΄ Τάξη, όμως αυτή σύμφωνα με το δικαστήριο, το άλλαξε και το έκανε Στ’ Τάξη. Με αυτήν την πράξη της «απέκτησε» τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν για να συμμετάσχει σε έναν διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού που προκηρύχτηκε από το τότε υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Η αρμόδια επιτροπή αλλά και το, τότε, ΔΣ του Σταθμού παραπλανήθηκαν και τη διόρισαν από το μακρινό 1996. Από τότε μέχρι σήμερα της καταβλήθηκαν μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με το δικαστήριο.
Κατά τη διάρκεια της υπεράσπισης της γυναίκας, αναφέρθηκε αρχικά πως η ίδια μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Προβληματική ήταν και η κατάσταση και στην οικογένεια που απέκτησε στη συνέχεια (λόγω τοξικομανίας μέλους).
Έκανε αυτήν την πράξη όπως τονίστηκε για να συντηρήσει άμεσα την οικογένειά της που το είχε μεγάλη ανάγκη λόγω της ιδιομορφίας αυτής. Αναφέρθηκε επίσης πως η εργασία που παρείχε ήταν εντελώς άσχετη με το προσόν που απαιτούσε η προκήρυξη.
Στους ισχυρισμούς της συμπεριλήφθηκε ακόμα και η φράση της ισάξιας αντιπαροχής λόγω εργασίας σε σχέση με τη ζημιά που επήλθε από την πράξη της.
Τέλος ειπώθηκε πως κατά τη διάρκεια της εργατικής της θητείας στη συγκεκριμένη θέση όλα αυτά τα χρόνια, έδειξε ζήλο και αφοσίωση προσκομίζοντας μάλιστα και μια σχετική έκθεση.
Η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις: της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Η καταδικασθείσα άσκησε έφεση η οποία είχε αναστέλλουσα δύναμη.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500103183

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.