Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ 2) Νεωτερες εξελιξεις για το ψευδες Δελτιο Τυπου της Ιεραρχιας (π. Θεοδωρος Ζησης) 3. ΑΓΑΛΙ – ΑΓΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΑΣ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΙ 4. «Ο ΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ»

date Δεκ 15th, 2016 | filed Filed under: ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ

ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΜΙΑ ΜΟΝΑΧΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ο Γέροντας επίσκοπος π. Αυγουστίνος Καντιώτης παρουσιάζει την δραματική κατάσταση της ανθρωπότητας, και με δυο λόγια λέγει·

ΧΡΙΣΤΟΣ ἤ χαος

  • «Κοιτώ μπροστά μου και με πιάνει απελπισία. Κοιτώ πίσω απελπισία. Κοιτώ δεξιά απελπισία. Κοιτώ αριστερά απελπισία. Κοιτώ κάτω απελπισία.
    Σηκώνω τα μάτια μου στον Ουρανό και εκεί βρίσκω τον Θεό, που είναι η ελπίδα, το φως, η ζωή, χαρά και η σωτηρία του κόσμου…»

Να σχολιάσουμε τα λόγια του σεβαστού Γέροντος; Δεν χρειάζεται. Όπου να στρέψουμε το βλέμμα μας σήμερα μας καταλαμβάνει απελπισία.
Όλα ισοπεδώνονται. Πίστη, Πατρίδα, Οικογένεια πολεμούνται και διαλύονται. Έθνη χάνονται. Μια ομάδα κτηνανθρώπων προσπαθεί να καταλάβει τον πλούτο της ανθρωπότητος, να καταστρέψει τα ήθη και να σύρει στην αιχμαλωσία όλη την γη.
Τα χρόνια της Αποκαλύψεως είναι κοντά μας. «Πουλήστε το πουκάμισό σας και αγοράστε Αποκάλυψη», ἔλεγε συχνά στα κηρύγματά του ο Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης.
Αλλά μέσα στο πολιτικό, οικονομικό και ηθικό σκοτάδι ένα φως μόνο υπάρχει· «Ανω σχώμεν τας καρδίας». Κοντά στο Θεό, με μετάνοια να καταφύγουμε και από εκεί μόνο να περιμένουμε βοήθεια.
Αυτά που λέει η Αποκάλυψη θα γίνουν, αλλά να μη φοβηθούμε. Ο Θεός θα συντομεύσει, «τις ημέρες χάρι των εκλεκτών». Ν᾽ αγωνιστούμε και Παντοδύναμος Θεός που μας τα προείπε, θα μας βοηθήσει. Νὰ μη πανικοβαλόμεθα. Δεν θα μας αφήσει ο Χριστός μόνους, αρκεί εμείς να ζητήσουμε την προστασία του, να μείνουμε κοντά του και ν᾽ ἀγωνιστοῦμε.

d47

π. Θεόδωρος Ζήσης

Νεωτερες εξελιξεις για το ψευδες Δελτιο Τυπου της Ιεραρχιας (π. Θεοδωρος Ζησης)

——————-

—————-

ΑΓΑΛΙ – ΑΓΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΑΣ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΙ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 13.12.16

1. Ὡς τὰ γεγονότα βοοῦν, οἱ γενίτσαροι τοῦ πνεύματος καταντοῦν ἑκατομμύρια φορὲς πιὸ ἐπικίνδυνοι ἀπ᾿ ὅ,τι οἱ «γενίτσαροι» τῆς ξιφολόγχης.
2. Π.χ. οἱ ἀναρχικοί, οἱ ἐξτρεμιστές, οἱ μαρξιστές-λενινιστές, οἱ ἀναρχικοί, οἱ μπαχαλάκηδες, οἱ χαοτικοί, οἱ ἐξωκοινοβουλευτικὲς ὀργανώσεις, οἱ ἐξτρεμιστὲς μουσουλμάνοι, οἱ τζιχαντιστές, οἱ φανατικοὶ τοῦ κράτους ISIS, οἱ μασῶνοι, οἱ σιωνιστὲς καὶ λοιπὰ «φροῦτα» τῆς ἐποχῆς μας δὲν σέβονται οὔτε ἱερά, οὔτε ὅσια, οὔτε θεσμούς, οὔτε σύμβολα, οὔτε πατρίδα, οὔτε θρησκεία. Ἀκόμη καὶ αὐτὸς ὁ σχιζοφρενὴς νέος Χίτλερ, ὁ εἰδεχθέστατος σουλτάνος, Ταπὶτ Ἐρντογὰν, ὁ ἐξτρεμιστὴς «γενίτσαρος» ἐναντίον τῆς Ἑλλάδος διὰ τῶν ὀργάνων του λέγει, θὰ κατεβάσουν τὶς ἑλληνικὲς σημαῖες ἀπὸ ἑλληνικὰ νησιὰ καὶ θὰ τὶς στείλουν μὲ κούριερ στὴν Ἑλλάδα. Ἀντιθέτως Ἕλληνες γενίτσαροι «ἐθνοπατέρες» καταθέτουν καὶ νομοσχέδιο, διὰ νὰ μὴ διώκωνται οἱ ἀνωτέρω, ποὺ ποδοπατοῦν καὶ καῖνε τὶς ἑλληνικὲς σημαῖες σὰν «κουρελόπανα».
3. Μάλιστα δὲ καὶ παιδιὰ δεξιῶν πολιτικῶν, στρατηγῶν, ἀστυνομικῶν διευθυντῶν καὶ λοιπῶν φρονοῦν τὰ ἴδια, διότι καὶ αὐτοὶ εἶναι ἐξωμότες, πειθήνια ὄργανα τῶν καταχθονίων σκοτεινῶν δυνάμεων, ὡς π.χ. τοῦ Henry Kissinger, τοῦ Georg Soros καὶ λοιποὶ σιωνιστὲς ἀπὸ τὰ πρωτόκολλα τῶν σοφῶν τῆς Σιῶν μέχρι καὶ σήμερον διεπίστωναν ὅτι δὲν μποροῦν νὰ ἐξαθρώσουν καὶ νὰ κατακρημνίσουν πλήρως τὶς αἰώνιες ἠθικὲς καὶ πνευματικὲς ἀξίες τῆς φυλῆς μας, ἀδιάφθορο Οἰκογένεια, ἀκεραίαν καὶ ἐλευθέρα Πατρίδα καὶ ἀνόθευτο Ὀρθοδοξία, χάριν τῶν ὁποίων μέχρι τοῦδε διατηρήσαμε τοὺς πυλῶνες τῆς φυλῆς μας, ὁμότροπον, ὁμόγλωσσον, ὁμόθρησκον, ὅμαιμο… ://www.fotgrammi.gr/index.php/news-tama/1168———–131216

d47

«Ο ΚΑΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΛΟΝΗΤΟΣ»

(Φλωρίνης Αυγουστίνος, 30-3-70)

Νίκος Σακαλάκης, Μαθηματικός

Μέσα στη σημερινή δίνη του οικουμενισμού, όλο και περισσότερο οι ορθόδοξες ψυχές αισθάνονται την ανάγκη της προσευχητικής ικεσίας στον Άγιο Τριαδικό Θεό, ώστε οι επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας να πάρουν την ορθή, θεολογικά και ιστορικά, θέση απέναντι στην αίρεση του Οικουμενισμού, που ως «Λέων ωρυόμενος» ζητά την ανατροπή-κατάποση της Ορθοδοξίας.

Η δειλία των Ορθοδόξων, η επισκοπική απραξία έναντι της αιρέσεως και το χειρότερο, η πνευματική αποδοκιμασία-τιμωρία των Ορθοδόξων αγωνιστών (Αγιορείτες πατέρες, π. Παΐσιος Αμύνταιου), αναπόφευκτα γίνονται συνοδοιπόροι του οικουμενισμού. Πρόσφατα, σε εγκύκλιό του ο Σεβασμιώτατος της Φλώρινας π. Θεόκλητος, ανέπτυξε μια συλλογιστική, μια θεολογικά ελικοειδή γραμμή, για να στηρίξει το μύθο της απο-εκκλησιοποίησης (εκτός εκκλησίας) όλων εκείνων, που διακόπτουν το μνημόσυνό του, λόγω της συνοδοιπορίας του με τα αιρετικά φρονήματα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Η επανάσταση της συνειδήσεως – επαινετή από τον ΙΕ΄ κανόνα της Α-Β Συνόδου – του π. Παϊσίου, που διέκοψε το μνημόσυνο του Σεβασμιωτάτου Θεοκλήτου, χαρακτηρίσθηκε ως εκκλησιαστική «αταξία» μέσα στη Νέα Τάξη του Οικουμενισμού.
Στη σχετική εγκύκλιο διαβάζουμε: «Με την φυσιολογική και σταδιακή αναχώρηση των αποστόλων εκ του επίγειου κόσμου φάνηκε αμέσως η ανάγκη προσώπων, που θα έπρεπε να έχουν την αποστολική διαδοχή με πνευματική και διοικητική εξουσία».
Ερώτημα: Αρκεί, Σεβασμιώτατε, μόνο η αποστολική διαδοχή ενός επισκόπου να τον θέτει εντός εκκλησίας, όταν δεν συνοδεύεται η διαδοχή αυτή και από την αποστολική πίστη; Τι φρονούν οι Πατέρες;
Ο Πατριάρχης Ιερεμίας ο Β΄, παρατηρεί: «Μηδέν παρά τα διατεταγμένα τοις ΙεροίςΑποστόλοις και τας αγίας συνόδους μεταχειρίζεσθαι ή φρονείν. Ο γαρ τούτον τον όρονφυλάττων ορθώς συγχορευτής (σύντροφος) ημίνέσται, συγκοινωνός και ομόπιστος».
Οι σύγχρονοι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως (1920-2016) είναι συγκοινωνοί και ομόπιστοι τωνΑποστόλων; Ασφαλώς όχι, Σεβασμιώτατε. Ο π. Παΐσιος τα διατεταγμένα έπραξε. Σε άλλη παράγραφο της εγκυκλίου υπογραμμίζεται:
«Ο χειροτονών επίσκοπος όμως κράτησε έναν ομφάλιο λώρο αγίου συνδέσμου με τους χειροτονούμενους από αυτόν πρεσβυτέρους. Ποιος είναι αυτός; Είναι η μνημόνευση του οικείου επισκόπου». Στο βιβλίο «περί συνεχούς Θ. Μεταλήψεως» (αγίων Νοταρά-Νικοδήμου) στην «ΕΝΣΤΑΣΗ ΙΒ» διατυπώνεται με μοναδική ορθόδοξη διαύγεια, ότι και ο Επίσκοπος ευρίσκεται υπό εξουσία-ομφάλιο λώρο.
Στο κεφάλαιο αυτό ο Μ. Βασίλειος, Ι. Χρυσόστομος, Αρεοπαγίτης Διονύσιος και Ιγνάτιος ο Θεοφόρος, αναλύουν το ρητό «Πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών και υπείκετε».
Περιγράφουν τον άξονα: Θεός-Ευαγγέλιο-Σύνοδοι-Αρχιερείς-πρεσβύτεροι-ορθόδοξο πλήρωμα, λαϊκοί και μοναχοί. Σχετικά, ο Άγιος Ιγνάτιος σε επιστολή του σε Αρχιερέα, υπενθυμίζει τον άξονα αυτό: «Κανένα πράγμα να μη γίνεται χωρίς τη γνώμη σου· και συ πάλιν να μη κάμνης κανένα έργο χωρίς τη γνώμη και την προσταγή του Θεού· λοιπόν το να έχει ο Αρχιερεύς το Ευαγγέλιο επάνω στην κεφαλή του είναι σημείο, ότι ευρίσκεται υπό εξουσία (ομφάλιος λώρος)».
Στ’ αλήθεια, Σεβασμιώτατε, τι γίνεται όταν ένας Αρχιερεύς κόψει με αίρεση τον ομφάλιο λώρο, που τον συνδέει με τη χάρη της Εκκλησίας; Στην εγκύκλιό σας το τονίζετε: «Κανείς δεν είναι αδέσποτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας».
Όπως γνωρίζετε, η διαχρονική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει προβλέψει κανόνες για τη διαφύλαξη της ενότητας. Οι κανόνες δεν αφορούν μόνο τους υφισταμένους αλλά και τους Αρχιερείς και τις Συνόδους. Η σύνοδος της Κρήτης έκανε υπακοή στην Εκκλησία; Στην Πατερική γραμματεία (Β.Ε.Π.Ε.Σ. 3,310) υπάρχει το έργο του Ιουστίνου του φιλοσόφου και μάρτυρας με τίτλο: «προς Τρύφωνα Ιουδαίον, διάλογος».
Στο έργο αυτό, που αφορά την αφοσίωση στη Χριστιανική πίστη (αποστολική πίστη), διαβάζουμε: «Δεν υπάρχει εκείνος, που ημπορεί να εκφοβίσει και καταστήσει δούλους ημάς, οι οποίοι εις όλην την γην έχομεν πιστεύσει εις τον Ιησούν».
Ενώ βεβαίως αποκεφαλιζώμεθα και σταυρωνόμεθα και ριπτώμεθα εις τα θηρία και εις τα δεσμά και εις την φωτιάν και εις όλα τα άλλα βασανιστήρια, είναι φανερό ότι δεν εγκαταλείπομεν την μετά θάρρους διακήρυξη της πίστεως (ομολογίας)».
Να υπογραμμίσουμε, ότι ο Σεβασμιώτατος π. Αυγουστίνος Καντιώτης, δεν έβλεπε αντιθετικά το δίδυμο Εκκλησία-διακοπή μνημοσύνου (λόγω αιρέσεως).
Δεν έβλεπε τον 15ο κανόνα της Α – Β συνόδου ούτε ως διασπαστικό της ενότητας της Εκκλησίας, ούτε ακυρωτικό των μυστηρίων της. Αντίθετα, την εφαρμογή του κανόνα την βίωνε ως αγιοπνευματική εντατικοποίηση της Εκκλησιαστικής Ορθόδοξης ζωής, για την απομάκρυνση των αιρέσεων. Είναι δυνατόν η Εκκλησία να διατύπωσε διασπαστικούς νόμους;
Γι’ αυτό και στο τηλεγράφημά του προς την Ιερά Σύνοδο (30-3-70) έγραφε για την κανονικότητα της παύσης του μνημοσύνου του αιρετικού Πατριάρχη Αθηναγόρα:
«Ιεράρχαι, διαμαρτυρηθέντες ή και παύσαντες μνημόσυνο Πατριάρχου, όχι μόνο απαλλάσσονται ευθύνης, αλλ’ είναι άξιοι επαίνου, ως ορθώς ερμηνεύοντες και εφαρμόζοντες τον ΙΕ΄ κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, του οποίου η ισχύς κανονικώς παραμένει ακλόνητος».

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

Πηγη: http://www.ipaideia.gr/o-kanon-einai-aklonitos-mitropolitis-florinis-augoustinos-kantiotis-30-3-70.html
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2016/12/blog-post_730.html
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/12/30-3-70.html
http://aktines.blogspot.gr/2016/12/blog-post_78.html#more
http://emmadimitris.blogspot.gr/2016/12/30-3-70.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.