Αυγουστίνος Καντιώτης1. ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 2. Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

ΟΙ ΝΑΝΟΙ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΠΑΠΟΥΤΣΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Δεσπ. θρονοι επαθλα κολακωνΓιατί δὲν λένε σήμερα τὰ ἡρωϊκὰ ὄχι τῶν Ἁγίων Πατέρων οἱ περισσότεροι τῶν ἐπισκόπων καὶ περιορίζονται μόνο σὲ πανάκριβες στολές καὶ μεγάλα συλλείτουργα;
Φιλόδοξοι ἀρχιμανδρίτες, κούφιοι πνευματικὰ ἄνθρωποι βάζουν σκοπό τῆς ζωῆς τους νὰ φορέσουν μῆτρα καὶ ν᾽ἀρπάξουν πατερίτσα μὲ ὅποιον τρόπο μποροῦν. Αὐτὸ μόνο τους ἐνδιαφέρει. Δεν αναλογίζονται το βάρος τοῦ ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος και τὴν εὐθυνη για τὴν σωτηρία τῶν ψυχῶν. Δεν βλέπουν τὴν πνευματική τους ἀνικανότητα. Οἱ ἅγιοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, ἔτρεχαν στὰ βουνὰ καὶ στὶς ἐρήμους, γιὰ νὰ ἀποφύγουν τὴν εὐθύνη τοῦ ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος. Τοὺς ἄρπαζε ὁ πιστός λαός καὶ τους ἀνέβασε στο ἐπισκοπικό θρόνο. Τώρα ἀρπάζουν αὐτοὶ τοὺς ἐπισκοπικους θρόνους καὶ δὲν εἶναι οὔτε θεόκλητοι οὔτε δημόκλητοι, ὰλλά αὐτόκλητοι! Οὔτε ὁ Θεὸς τοὺς κάλει στὸ ἐπισκοπικὸ ἀξίωμα, οὔτε ὁ λαός τοὺς ἐπιλέγει, γι` αυτό δεν πᾶνε κόντρα στο αντίχριστο σύστημα, ποὺ τοὺς βοήθησε.

Βλέπουν τὸν πατριάρχη Βαρθολομαῖο να καταπατῆ τοὺς νόμους τοῦ Εὐαγγελίου, τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες τῆς Ἐκκλησίας, τὶς ἀποφάσεις τῶν Αγίων Οἰκουμενικῶν Συνόδων καὶ δὲν μιλοῦν!!! Τὸν βλέπουν νὰ ὀνομάζει ἐκκλησίες στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης κάθε εἶδος αἰρετικῶν καὶ δὲν τοῦ φέρνουν καμία ἀντίσταση!!! Τὸν βλέπουν νὰ κανει συμπροσευχὲς μὲ βουδιστές, μασόνους σιωνιστές καὶ μουσουλμάνους, παπικούς καὶ προτεστάντες καὶ δὲν λένε οὔτε ἕνα οὔκ ἔξεστί σοι. Τί ἐργάτες τοῦ Εὐαγγελίου εἶναι; Ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἔγινε όργανο των σκοτεινῶν δυνάμεων καὶ σβαρνίζει τους Ὀρθοδόξους πίσω από το άρμα τῆς πανθρησκείας και οι δεσποτάδες μας τρέχουν ὰπό πίσω του και τον μνημονεύουν ως ορθοτομοῦντα τον λογο της ἀληθείας!!! Λένε ψέματα στὸν Θεό!!!!!!!!! Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης, κατονομάζει τὴν αἰτία τῆς πορώσεως των σημερινῶν επισκόπων:

  • «…Για να γίνεις δεσπότης σήμερα ή πρέπει να κάνεις τούμπα μέσα στην στοά των μασόνων και να προσκυνήσεις τον διάβολο· Τι διαβολο-δεσπότης θα γίνεις; Ή θα επιτρέψει η μασονία να γίνεις εάν δεν την πολεμάς και έχεις ευγένεια απέναντί της. Γι’ αυτό βλέπεις όλοι αυτοί που είναι υποψήφιοι δεσποτάδες σιωπούν, κανείς τους δεν μιλά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Ξέρουν πολύ καλά ότι θα τους φάει το φίδι.
    Μωρέ χίλιες φορές διάκονος, χίλιες φορές καλόγερος και να φωνάζω μέρα νύκτα ότι είστε σατανάδες, παρά να με δώστε μήτρες και μπαστούνες. Και αν με κάνετε δεσπότη, τί θα γίνει; Σας τα χαρίζω όλα βρε διαβόλοι….»

Ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος παιδὶ τῆς 5ης Φάλαγγας που σπούδασε στὴν Ρώμη, πολεμᾶ ἀπό μέσα τὴν Ὀρθόδοξη πίστη μας, παραδίδει τὰ ὄσια καὶ ἱερὰ στοὺς αἰρετικοὺς καὶ τοὺς ἀθέους. Δουλεύει γιὰ τὶς σκοτεινὲς δυνάμεις καὶ τὴν πανθρησκεία καὶ οἱ δεσποτάδες μας ἀγρὸν ἀγοράζουν!
Ποια εἶναι ἡ 5 φάλαγγα, που ἀνηκει ὁ πατριάρχης; Ἀς ἀκούσουμε τί εἶπε προφητικά τὸ 1959, ὁ π. Αὐγουστῖνος, ποὺ δὲν μασοῦσε τὰ λόγια του:

  •  Όπως στα χρόνια του χιτλερισμού, του φασισμού, μέσα στο έθνος μας υπήρχαν Έλληνες-πράκτορες του εχθρού, έτσι και τώρα μέσα στους κόλπους του έθνους μας δημιουργήθηκε η πέμπτη φάλαγγα.
    Ποια είναι η πέμπτη φάλαγγα; Είναι οι φίλοι του πάπα. Είναι κάτι ψευτοθεολόγοι, είναι κάτι άνθρωποι – ο Θεός να φυλάξη από δαύτους. Έρχεται η πέμπτη φάλαγγα στο έθνος μας, για να διαλύση την Ορθοδοξία μας. (Ἡ ὁμιλία ἀπομαγνητοφωνημένη: «Ἡ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΗ» http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=6363 καὶ ἠχητικά ὁλόκληρη ἡ ὁμιλία «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ & ΠΑΠΙΣΜΟΣ»: https://youtu.be/cxGIX-sTM6U)

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΟΙΜΕΝΩΝ. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός.

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, διά της ομολογουμένως πεπαρρησιασμένης του γραφίδος, μέμφεται, ορθώς και δικαίως, την εκκλησιαστική ηγεσία επί προδοσία της αποστολής της εν σχέσει προς το μάθημα των Θρησκευτικών. Και αξιεπαίνως εκζητεί τη συγγνώμη της ΠΕΘ και του καταπροδομένου από την επίσημη Εκκλησία, ευσεβούς λαού που αγωνίζεται με αξιοσημείωτο σθένος για τη διασφάλιση του Ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού και χαρακτήρα του πολύπαθου μαθήματος.

Δυστυχώς, ΔΥΣΤΥΧΕΣΤΑΤΑ, η προδοσία της αποστολής της εκκλησιαστικής ηγεσίας δεν εξαντλείται μονάχα στη σκανδαλώδη στάση της επί του προκειμένου μείζονος και ζέοντος και σπουδαιοτάτου θρησκευτικού, εθνικού, κοινωνικού και πολιτισμικού ζητήματος αλλά εξικνείται πολύ πιο πέρα και περιλαμβάνει και άλλες ουσιωδέστατες πτυχές της εκκλησιαστικής ζωής και παρουσίας.

Η ιερή αποστολή των ποιμένων προδόθηκε από την εκκλησιαστική ηγεσία με την επαίσχυντη μεταβολή της αρχήθεν αποφασισθείσης στάσεώς της στο Κολυμπάρι εν σχέσει προς το τελικό «συνοδικό» κείμενο που αφορά στις σχέσεις Ορθοδοξίας και αιρετικών «χριστιανών», με το «πράσινο φως», που ουσιαστικά αυτή άναψε, για την ψήφιση του φασιστικής υφής και εμπνεύσεως ΔΗΘΕΝ αντιρατσιστικού νόμου, με την ένοχη σιωπή και αδιαφορία της στην περίπτωση αισχίστων και βορβορωδών «καλλιτεχνικών» έργων, καθαπτομένων βαναύσως των ιερών Προσώπων και Θεσμίων της Αμωμήτου ημών Πίστεως, με τη σκανδαλώδη αποφυγή συνοδικής ενασχολήσεως και καταδίκης της βδελυκτής στα όμματα του Αγίου Θεού νεονικολαιτικής συφιλίδος, όπως αυτή ενσαρκώνεται από τους θεράποντες της «ερωτοθεολογίας» (τον πρύτανη της εν λόγω κακοδοξίας ένιες μητροπόλεις καλούν να μιλήσει στους νέους…), με την ένοχη υπόθαλψη και συγκάλυψη της αντιπατερικής και πατρομάχου Βολιώτικης σφηκοφωλιάς-«ακαδημίας» και του διαρκώς παραπαίοντος «προστάτη και κηδεμόνα» της, με τη μετατροπή των

επισήμων εκκλησιαστικών περιοδικών σε παραρτήματα της γνωστής και μη εξαιρετέας και βραχυκυκλωμένης από τους «Καιρίτες» «Σύναξης», με τη σκανδαλώδη αρχιεπισκοπική παρέμβαση προ των τελευταίων επισκοπικών εκλογών, με το πρόσφατο αίσχος της υποτονικής αντιδράσεώς της απέναντι στο νομοθετικό αισχρούργημα «περί αλλαγής φύλου» και τους αυτουργούς του, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Δημοκρατίας, που κατά τα άλλα εκκλησιάστηκε σκανδαλωδέστατα προχθές στο ναό του αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη παρισταμένης, απαθώς, πλειάδος επισκόπων, προεξάρχοντος του, κατά τα άλλα, διώκτου ευσεβών κληρικών μητροπολίτου Ανθίμου και προέβη και σε δηλώσεις, από πάνω, σχετικά με το μέγα άγιο, με την ποιότητα και συχνότητα των λεγόμενων «λαμπρών πολυαρχιερατικών συλλείτουργων»-δεσποτικών φεστιβάλ, με την έλλειψη αρθρώσεως και εκφοράς γνησίου εκκλησιαστικού και αγιοπατερικού λόγου επί υψίστων ηθικών και κοινωνικών ζητημάτων, ναρκοθετούντων τη σωτηρία του ποιμνίου. Αυτό το τελευταίο, μάλλον είναι και το σημαντικότερο.

Μπορεί, κανείς, να ισχυρισθεί στα σοβαρά ότι ο λόγος που εξέρχεται από πολλούς εκ των επισκόπων μας και αποτυπώνεται στις γραφίδες τους στοιχεί με την αγιογραφική, αγιοπατερική και ιεροκανονική παρακαταθήκη και διδαχή; Συνιστούν γνήσια εκκλησιαστικές θέσεις οι κατά καιρούς εκφερόμενες και διατυπούμενες απόψεις-ιδεοληψίες των γνωστών και μη εξαιρετέων μητροπολιτών Δημητριάδος, Σύρου, Αργολίδος, Αλεξανδρουπόλεως, Μεσσηνίας; Ή είναι λόγος προσαρμοσμένος και συντονισμένος άριστα με τις επιταγές της «πολιτικής ορθότητας»; Λόγος ανθρωπάρεσκος, που χαιδεύει αυτιά, που δεν ελέγχει, που δεν δυσαρεστεί, που δεν θίγει το συστημικό κατεστημένο αλλά επαινείται και «αγκαλιάζεται» από αυτό. Πληθωρική αγαπολογία και σχεσιολογία, μεταναστολαγνεία, υπερτονισμός της αγάπης του Θεού και αποσιώπηση της δικαιοσύνης Του, απουσία αναφοράς σε ουσιαστική μετάνοια, σε αιώνια κόλαση, σε μέλλουσα κρίση και ανταπόδοση, στη μετά φόβου και τρόμου κατεργασία της σωτηρίας μας, λόγος που «ευχερώς εκδίδει εισιτήριον διά τον Παράδεισον», για να μνησθούμε και του μακαριστού Φλωρίνης Αυγουστίνου. Τόσος πια κομπλεξισμός προκειμένου να μην χαρακτηρισθούν ως επηρεασμένοι από το δικανικό πνεύμα της Δύσεως; Ακούστηκαν ποτέ οι λεγάμενοι να κατονομάζουν ως αιρετικούς τους παπικούς, προτεστάντες, αγγλικανούς, μονοφυσίτες και να τους προτρέπουν στην εν μετανοία επιστροφή τους στη μάνδρα της αγιωτάτης Εκκλησίας μας; Πότε ήλεγξαν με παρρησία τους αντίχριστους πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς άρχοντες; Πότε τους δυσαρέστησαν; Πότε ονειδίσθηκαν για το Χριστό; Πότε τους αποκάλεσαν οι εκπρόσωποι του συστημικού κατεστημένου «σκοταδιστές», «μεσαιωνιστές», «ταλιμπάν», «φοβικούς» κ.τ.ό; Πότε τους λοιδόρησαν και τους απαξίωσαν όπως κάποιους ομολογητές συνεπισκόπους τους;

Επίσκοποι, ΠΛΗΝ ΕΠΑΙΝΕΤΕΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ, ανάξιοι της αποστολής τους και κατώτεροι των προσδοκιών του πιστού λαού, δειλοί, ένοχοι, συμβιβασμένοι, άφωνοι, άπραγοι, απλοί διαχειριστές της επισκοπικής εξουσίας, διεκπεραιωτές εγκυκλίων και γραφειοκρατικών πράξεων, νεροκουβαλητές και αβανταδόροι της αντίθεης εξουσίας. Κάποιοι από αυτούς λαλίστατοι και ακάματοι όταν πρόκειται να πετροβολήσουν παραδοσιακούς και ομολογητές κληρικούς και λαικούς (όρα περίπτωση Θεσσαλονίκης Ανθίμου) και όταν επίκειται, πλειοδοτώντας σε «πολιτικά ορθές» και τραγικά α-θεολόγητες και αντι-εκκλησιαστικες θέσεις, να αποσπάσουν ψευτοπροοδευτικά εύσημα-εφαλτήρια, ενδεχομένως, για τη μελλοντική ανύψωσή τους στην επίφθονη αρχιεπισκοπική καθέδρα (όρα προαναφερθείσες περιπτώσεις ψευτοπροοδευτικών μητροπολιτών).

Ακόμη και κοσμικώς φρονούντες συμπατριώτες μας έχουν διαπιστώσει τη σκανδαλώδη αφωνία και απραξία των «ποιμένων» μας. «Πού είναι η Εκκλησία;», αναρωτιούνται, μέσα σε αυτόν το σεισμό; «Γιατί δεν μιλάνε οι δεσποτάδες;», τους ακούει κανείς να διερωτώνται ευλόγως! «Τι κάνει ο Ιερώνυμος;», τους ακούμε συχνά να λένε! Και να οικτείρουν τους επισκόπους και να εκφράζονται απαξιωτικά για την Εκκλησία…

Τι να τους απαντήσει, άραγε, κανείς;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.