Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΗ KAΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΧΤΥΠΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤ. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ Σ᾽ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ο ΓΕΩΡΓ. ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ ΣΤΙΣ 8.8.1993 ΞΕΣΗΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ· Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ…Ο ΑΠΟΣΤΟΛ. Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝ ΕΦΘΑΣΕ ΕΚΕΙ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ β) ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ· ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛ. γ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΚΕΙ & ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ Σ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ δ) ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛ.: ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ 2) ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;

date Ιαν 30th, 2018 | filed Filed under: ΕΛΛΑΣ

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΓΗ

 Ὁ Γεώργιος Κοινούσης στὶς κατασκηνώσεις τοῦ ἀκρίτα και ὲθνεγέρτη Μητροπολίτη Φλωρίνης Αὐγουστίνου Καντιώτου, ὅπου χτυπᾶ ἡ καρδιά τῆς Ἑλλάδος, στὶς 8.8.1993, τραγουδᾶ τό δικό του τραγούδι, μὲ τὶς μαθήτριες τῆς κατασκηνώσεως, μὲ μεγάλο ενθουσιασμό και ἀγάπη για τὴν Πατρίδα.

α) «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΓΗ…».

β) «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»· ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ. 

γ) «ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ»: ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ & ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΕ Σ’ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

https://youtu.be/BLtKY8ztw4Y
https://youtu.be/mQot7ovft

3) ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΚΡΙΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ: «ΤΟΝΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»
https://youtu.be/F0q_M8tcfiE

———-

———–

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΓΗ.

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΝ ΕΦΘΑΣΕ ΕΚΕΙ
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ, ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ ΝΗΣΙ ΑΓΙΩΝ, ΓΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ
ΝΑΣΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΝΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ
ΚΑΠΟΔΟΚΙΑ ΕΦΕΣΟΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

862c570e406e

Ι Μ Ι Α 1996

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ;

Το 2007, έγινε η πρώτη έκδοση του βιβλίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου (ISBN 978-960-06-2774-9). Το βιβλίο, στην ΕΝΟΤΗΤΑ 58, σελ. 163, έγραφε επί λέξει : «Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Iμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».
Το κείμενο αυτό, ακριβώς τρεις σειρές, αλλά με τρία τεράστια λάθη, απέκρυπτε την αλήθεια των γεγονότων και εύλογα προκάλεσε πολλές διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα. https://www.tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-02-16-20-59-10/1846-3-v15-1846
Μετά από όλα αυτά, στις 25 Ιουλίου 2010, το «Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης», εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο Τύπου :

ΑΡΧΙΖΕΙ /// Σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο  για το βιβλίο της Γ´ Γυμνασίου «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία», διευκρινίζουμε :
Η Υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων,  Άννα Διαμαντοπούλου, με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 19-10-2009, κατόπιν εισήγησης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ενέκρινε την ανατύπωση με βελτιώσεις από τον ΟΕΔΒ για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών – μεταξύ άλλων – και του βιβλίου της Ιστορίας της Γ’ Γυμνασίου, «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»,του οποίου η πρώτη έκδοση έγινε το 2007.Οι διορθώσεις αυτές περιλαμβάνουν και το επίμαχο σημείο. Συγκεκριμένα, στη σελ. 163 στιχ. 19-20: “με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια”  αλλάζει στο ορθό “ με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια”. Οι διορθώσεις αυτές θα συμπεριληφθούν, σε κάθε περίπτωση, στην επανέκδοση του βιβλίου τον Ιανουάριο του 2011, ενώ το Υπουργείο Παιδείας, θα αποστείλει συμπληρωματική εγκύκλιο για την ενημέρωση των καθηγητών, ώστε αυτές να περιλαμβάνονται στην προφορική διδασκαλία των μαθητών. Γραφείο τύπου ///ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.
Στην επανέκδοση του βιβλίου (ISBN 960-06-2013-Χ), στο αρχικό κείμενο προστέθηκαν τρεις λέξεις (από την Τουρκία ), αλλά τα τρία τραγικά λάθη παρέμειναν στις τρεις γραμμές του κειμένου (ΕΝΟΤΗΤΑ 58, σελ. 169) :
ΗΘΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

Δεν γίνεται καμία αναφορά για τη θυσία των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, του πληρώματος του ελικοπτέρου ΠΝ 21 της Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ» – Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη, Υποπλοιάρχου ΠΝ και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, Αρχικελευστή ΠΝ – που θυσιάστηκαν, την 31η Ιανουαρίου 1996 στη θάλασσα των Ιμίων, υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. https://www.tideon.org/index.php/2012-02-03-08-47-53/2012-02-16-20-59-10/3900-imia

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

Μέσα στις τρεις σειρές του βιβλίου γίνεται πλαστογράφηση της αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας.
Οι συγγραφείς του βιβλίου, ‘ελαφρά τη καρδία’ (άραγε μόνο 😉 γράφουν για αμφισβήτηση, και χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη η οποία, εν προκειμένω σημασιολογικά, είναι τελείως λάθος και πλήττει τα εθνικά μας δίκαια.
Αποσιωπούν ότι υπήρξε Τουρκική πολεμική επιχείρηση κατάληψης των Ελληνικών νησίδων Ίμια, από 28 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1996.
Η Ελλάδα, μέσω του επίσημου διδακτικού (;) βιβλίου, παραδέχεται ότι δεν έχει ξεκάθαρα την κυριαρχία των νησίδων Ίμια, καθώς την διεκδικεί η Τουρκία !!! Η λέξη «διεκδίκηση», σημαίνει :
(i)«αγώνας για την απόκτηση κάποιου αγαθού που ανήκε σε κάποιον και του το καταπάτησαν» (βλέπε, Το Μεγάλο Λεξικό, A. Γεωργοπαπαδάκου, Εκδόσεις Α. Μαλλιάρη, σελ.300) και
(ii)(ii) «υπεράσπιση, άμυνα» (βλέπε, Ετυμολογικό Λεξικό, Γ. Μπαμπινιώτη, σελ.368).

Όποιος γνωρίζει στοιχειώδη ελληνικά, καταλαβαίνει…

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ
Οι συγγραφείς, εκτός από την ιστορία, φαίνεται να αγνοούν ή να παραποιούν και τη Γεωγραφία. Δεν υπάρχει μια βραχονησίδα Ίμια αλλά υπάρχουν δυο νησίδες Ίμια και έτσι αναφέρονται στους ελληνικούς και ξένους Ναυτικούς Χάρτες. Τα ανατολικά Ίμια με υψόμετρο 14 μέτρα και βάθη θαλάσσης από 5 μέχρι 35 μέτρα και τα δυτικά Ίμια με υψόμετρο 21 μέτρα και βάθη από 7 μέχρι 35 μέτρα. Είναι νησίδες που ανήκουν στην αλυσίδα νησιών με την ονομασία «Δωδεκάνησα» και διοικητικά υπάγονται στο Δήμο Καλύμνιων. Έχουν συνολική έκταση 10 στρέμματα. Μάλιστα, στα δυτικά Ίμια μέχρι και τον Απρίλιο του 2004, υπήρχε κτηνοτροφική δραστηριότητα.

***

Δυστυχώς, επί μια δεκαετία (2007-2017), στο βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ´ Γυμνασίου, εξακολουθούν και υπάρχουν τρία τραγικά λάθη που παραποιούν την αλήθεια, μετατρέπουν την ΙΣΤΟΡΙΑ σε μυθιστόρημα και
υποσκάπτουν τα θεμέλια της εθνικής μας κυριαρχίας.
Το Σκοπιανό που βιώνουμε στις μέρες μας, δεν μας δίδαξε τίποτα ;

Αλεξανδρούπολη Ιανουάριος 2018
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.