Αυγουστίνος Καντιώτης



ΥΜΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ!!! ΕΞΩΔΙΚΑ, ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ!!!

date Απρ 15th, 2018 | filed Filed under: ΔΙΩΓΜΟΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Την Μεγαλη Τεσσαρακοστη ο δεσπότης Θεόκλητος Πασαλης έστειλε το παρακάτω εξωδικο εγγραφο προς τους μοναχούς των δύο Μονών

Προς

????????????????????????????????????

?????

Τον Πανος. Αρχιμανδρίτην
Πρώην Ηγούμενον Ιεράς μονής Αγίας Παρασκευης Μηλοχωρίου Μάξιμον Καραβα

Έχοντες υπ’ όψιν:
Α) την παράγραφον 1 του άρθρου 44 του Ν. 590/1977 << Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος>> (ΦΕΚ Α’ 146) και
Β) το άρθρον 102 του Ν. 53853/1932 <> (ΦΕΚ Α’ 110)
Θέτομεν υμάς εις προσωρινήν απαγόρευσιν από πάσης ιεροπραξίας μέχρις εκδόσεως της αποφάσεως του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου, επειδή εκκρεμεί ποινική διαδικασία για παραπτώματα δυνάμενα να επιφέρουν την ποινή της καθαίρεσης.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα στον πανος. Αρχιμ. Για να λάβει γνώση για τις νόμιμες και κανονικές συνέπειες.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ

Την Κυριακη των Βαΐων αντί για την κατανυκτική ατμόσφαιρα των Παθων του Κυρίου, ο παραπάνω δεσπότης έστειλε εγκύκλιο για να διαβαστεί σε όλους τους ναούς η τιμωρία των ιερέων που δεν τον μνημονεύουν, λόγω του πατριάρχου, ο οποιος δεν ορθοτομεί πλέον, τον λόγο της αληθείας!!!

‘Ακολουθεί επιστολή του επι 40 χρονια σεβάσμιου ηγουμένου Μάξιμου Καραβά, τον οποίον ο π. Θεόκλητος τον ονομάζει πρώην:

http://www.ptolemaidanews.gr/new/news.php?lang=173&cat=142&id=43864

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.