Αυγουστίνος Καντιώτης



Περι των Μυροφορων & της συζυγου του Πιλατο 2) Η ΑΓΙΑ ΠΡΟΚΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΣΚΡΕΚΑ 3) ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 12/5/2018, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ 4) Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ

date Μαι 14th, 2018 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αναστασιμα θεματα (Β΄)- Περι των Μυροφορων & της συζυγου του Πιλατου

acebdceb1cf83cf84ceb1cf83ceb7-ceb9cf83cf84-103

[ΒΙΝΤΕΟ του π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ, του 2018]

https://www.youtube.com/watch?v=DeHrHAqw

d47

Η ΑΓΙΑ ΠΡΟΚΛΑ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΙΛΑΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ ΣΚΡΕΚΑ

Ἀπόσπασμα ὁμιλίας Μητροπολίτου Φλωρίνης Αὐγουστίνου τοῦ 1975

«…Ἔντρομη εἰδοποιεῖ τὸν σύζυγό της ποὺ βρίσκεται στὸ βῆμα· Πιλᾶτε, πρόσεξε. Ἡ ὑπόθεσι αὐτὴ δὲν εἶνε τυχαία. Ἔχεις μπροστά σου τὸν Ἀθῷο μὲ ἄλφα κεφαλαῖο. Δὲν πρέπει νὰ ὑπογράψῃς… Ὁ Πιλᾶτος πάλι κλονίζεται. Λαμβάνει σοβαρῶς ὑπ᾿ ὄψιν τὸ μήνυμα ―πόση ἐπίδρασι ἀσκεῖ στὸν ἄντρα ἡ καλὴ γυναίκα!― καὶ θέλει νὰ ἐπιμείνῃ. Ἀλλ᾿ αφνης κάμπτεται καὶ ὑπογράφει τὴν καταδίκη!…»

Μια νέα Πρόκλα σώζει τὸν π. Αὐγουστῖνο ἀπὸ τὸ Γερμανικό ἀπόσπασμα

Τὸ διηγεῖται ὁ ἴδιος σε γιορτή τῆς Κατασκηνώσεως στη Φλώρινα τὸ 1988.
«..Θυμούμαι, προ 50 ετών στην Κοζάνη, ποὺ με τη βοήθεια του Θεού καὶ τὴν συνεργασία ἐκλεκτῶν κυριῶν διοργανώσαμε τὰ συσσίτια τῆς ΕΣΤΙΑΣ, που ετρέφοντο 8.000 πεινασμένοι άνθρωποι. Εκεί συνέβη τότε να με συκοφαντήσουν στοὺς Γερμανούς και να με κατηγορήσουν ὡς κομμουνιστή… και ήμουν έτοιμος να καταδικαστῶ εις θάνατο. Ποιος μ’ έσωσε; Βέβαια ο Θεός με έσωσε. Αλλά μια ευγενής κυρία, που το όνομα της ελέγετο Αρτεμισία και ο άνδρας της ήτο εισαγγελέας, έπαιξε σπουδαίο ρόλο, για την σωτηρία μου. Και ενώ εγώ ευρισκόμουν εκεί στο δικαστήριο και ήμουν έτοιμος να δικασθώ και να καταδικασθώ ασφαλώς εις θάνατον, διότι εξουσίαζαν οι Γερμανοί, αυτή του έστειλε σημείωμα, που έγραφε… «Θόδωρε», έτσι τον λέγανε, «σε παρακαλώ, να προσέξεις πολύ την υπόθεση του Αυγουστίνου, για να μην γίνεις δεύτερος Πόντιος Πιλάτος και καταδικάσεις έναν αθώο άνθρωπο, ο οποίος ευεργετεί την πόλη»….

d47

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ 12/5/2018

ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ – ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ..!

https://synaksiorthodoxon.blogspot.gr/2018/05/1252018.html

d47

Ὑπάρχουν ἀκόμα ἐπισκοποι που πολεμοῦν την διαφθορα και δεν χαϊδευουν οὔτε παρασημοφορουν τους πολιτικους της μασοναριας, για να τους εχουν φιλους

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΛΑΟΥ

http://blogs.sch.gr/savvop-nik
Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα από ανακοίνωση τῆς Ι.Μ. Κερκύρας:
«Ο Σεβασμιώτατος παίρνοντας αφορμή από το θαύμα της Παναγίας, που απήλλαξε την Κέρκυρα από την ανομβρία στα τέλη του 15ου αιώνα, σημείωσε ότι η Θεοτόκος πάντοτε ακούει τις προσευχές, όσων με πίστη καταφεύγουν σε Εκείνη.
Η Παναγία μας είναι η Μεσίτρια προς τον φιλάνθρωπο Θεό. Ιδίως σήμερα που περνάμε την κρίση αυτή των ηθών και των αξιών, που δελεαστήκαμε από τις υποσχέσεις των ξένων για εύκολο πλουτισμό και υλική ευμάρεια, παραμερίζοντας παράλληλα τον Χριστό, τώρα λοιπόν βιώνουμε και τον ηθικό ξεπεσμό της πατρίδος μας.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων με όχημα την παγκοσμιοποίηση έχει στοχοποιήσει την Ορθόδοξη Ελλάδα, πολεμώντας την Εκκλησία, τον πολιτισμό αυτού του τόπου και τον συνδετικό κρίκο της κοινωνίας, την οικογένεια.
Δεν μπορεί κανείς να μην αγανακτεί, όταν βλέπει στον λεγόμενο “ναό” της δημοκρατίας, που αποτελεί τον θεματοφύλακα της αρχής της πλειοψηφίας των Ελλήνων, να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην θέληση της πλειοψηφίας αυτής και εν προκειμένω το νομοσχέδιο σχετικά με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Έχουμε φθάσει στο σημείο να κατηγορούνται και να χλευάζονται, όσοι καλούν σε πνευματική αφύπνιση τον λαό μας, ώς σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί. Πώς εννοούν αλήθεια μερικοί την πρόοδο ; Η κάθε είδους ελευθερία όταν προσβάλλει το ανθρώπινο πρόσωπο είναι ασυδοσία.
Φυσικά για κάποιον που ζει χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Δεν μπορούμε πλέον να μένουμε απαθείς σε όλα όσα τεκταίνονται στην πατρίδα μας, διότι θα μας ζητηθεί λόγος από τον Χριστό για την αδράνειά μας.
Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι οφείλουμε, οπλισμένοι με πίστη στον Αναστάντα Κύριο και ενωμένοι στο πρόσωπο της Παναγίας μας να αντισταθούμε και να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τις αξίες και τα ιδανικά που μας κληροδότησαν οι πατέρες μας και κράτησαν το Γένος μας ζωντανό, δια μέσου των αιώνων.»

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.