Αυγουστίνος Καντιώτης



ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ. ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ KAI ΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΟ 1943. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 2. Συγκέντρωση στο Συνταγμα στις 15 Ιουνιου 2018 για το συντελουμενο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της εκχωρησης του ονοματος της Μακεδονιας 3. Πενθιμα θα χτυπουν οι καμπανες στα Καλαβρυτα για το Σκοπιανο με εντολη Αμβροσιου

ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ. ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ KAI ΕΝΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΤΟ 1943. ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΘΗΣΑΝ

Για τις απειλές ταπορρητο26.2.1943 αποσπ.ων ψευτομακεδόνων του Kαναδά και της Aυστραλίας στν Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπῶν και Εορδαίας Αυγουστίνο Καντιώτη, οι οποίοι μεθόδευαν ακόμη και τη δολοφονία του, τὸ 1987, ὁ Μητροπολίτης Αὐγουστῖνος δήλωσε:
«Δεν φοβούμαι τον θάνατο για ένα τέτοιο εθνικό θέμα. Γιατί ο θάνατος ενός iεράρχου θα γίνει ρίζα για τη λύση του», (Εφημ. «Eλεύθερη Ωρα», φ. 10-11-1987).
Τὸ 30-12-1992 δεν δίστασε ν’ απαντήση στις προκλητικές δηλώσεις του Aμερικανού προέδρου Mπούς για το Mακεδονικό.

diaxor.

Ν. Λυγερός – 15 Ιουνίου 2018 Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό για την αξιοπρέπεια της Μακεδονίας

Όλοι οι Έλληνες, κάθε ηλικίας, κάθε περιοχής συμμετέχουν μαζίΤσιολist στα Συλλαλητήρια της αντίστασης για την προστασία του ονόματος 
Μακεδονία διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να φανεί η θέληση του Ελληνισμού γι’ αυτό όσοι πήγαν κι όσοι θα πάνε στα επόμενα 
είναι οι αγωνιστές του Έθνους.
Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό… Όταν το πολιτικό σύστημα δεν επαρκεί, πρέπει ο ίδιος ο λαός να πάρει την απόφαση ν’ αντισταθεί στους απαράδεκτους συμβιβασμούς με τον πιο ενεργητικό τρόπο που του προσφέρει η Δημοκρατία. Δεν μας αφορούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, η ουσία μας είναι η ιστορία μας και αυτές οι διπλωματικές κινήσεις λειτουργούν ενάντια στο Έθνος…

diaxor.
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών:
Δελτίο Τύπου για το συντελούμενο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία των Αθηνών αναλογιζόμενα το βάρος της ιστορικής ευθύνης και το μέγεθος του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που έχει συντελεσθεί εις βάρος της ιστορίας της Πατρίδας μας επισημαίνουν τα εξής:

1. Η υπεύθυνη Κυβέρνηση του τόπου δια του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά και του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα αψήφησαν με τον πιο αναίσχυντο τρόπο τα εκατομμύρια των Ελλήνων οι οποίοι στα μεγαλειώδη συλλαλητηρία διατράνωσαν την αντίθεση τους στην εκχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος των Σκοπίων. Αυτό συνιστά μέγιστη προσβολή και ωμή παραβίαση θεμελιωδών αρχών του δημοκρατικού μας πολιτεύματος! Οι λειτουργοί της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης οφείλουν να διερευνήσουν βάσει των πραγματικών περιστατικών την πλήρωση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (134 παρ. 1 ΠΚ) το οποίο απειλεί με ισόβια κάθειρξη όποιον με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους καταλύει ή αλλοιώνει ή καθιστά ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού!

diaxor.
Πένθιμα θα χτυπούν οι καμπάνες στα Καλάβρυτα για το Σκοπιανό με εντολή Αμβρόσιου

Οργή και αγανάκτηση για την «αρνητική για τη χώρα μας και τον απανταχού Ελληνισμό εξέλιξη» εκφράζει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, μετά τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για το «Βόρεια Μακεδονία».
Μάλιστα, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος έδωσε εντολή να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών στην Αιγιαλεία και τα Καλάβρυτα μέχρι και το προσεχές Σάββατο από τις 11 έως της 11.15 το πρωί.
Αναλυτικά, η ανάρτηση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αναφέρει:

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΟΡΓΗ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

Ανακοινώθηκε, δυστυχώς, η «συμφωνία» για την ονομασία των Σκοπίων με την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία»! Το γεγονός αυτό πλημμυρίζει με οργή και αγανάκτηση την ψυχή μας, φαντάζομαι δε, ότι το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχή κάθε γνήσιου Έλληνα! Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορούν να κυριαρχήσουν στην ψυχή μας!
Έτσι, λοιπόν, επαληθεύθηκε η προαναγγελία, στην οποία είχαμε προβεί στις 7 Ιουνίου με την ανάρτησή μας στο προσωπικό μας blog: «mkka.blofspot.com».
Την παραθέτουμε καί σήμερα.
http://mkka.blogspot.com/2018/06/blog-post_92.html

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.