Αυγουστίνος Καντιώτης



Στην Βορειο Ηπειρο η εκπομπη «360 Μοιρες» 2) Οι Βορειοηπειρωτες απαντουν στους Αλβανους: «Ειμαστε Ελληνες – Η τρομοκρατια δεν θα περaσει 3) Οι Αλβανοι απελυσαν δασκαλα επειδη ειπε αληθειες για την επετειο του «ΟΧΙ»! 4) ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ;

Στην Βορειο Ηπειρο

η εκπομπή «360 Μοίρες» 11.11.2014

_____

 

______

Βoρεια Hπειρος

Οι Βορειοηπειρωτες απαντουν στους Αλβανους: «Ειμαστε Ελληνες – Η τρομοκρατια δεν θα περaσει

– Ολοι το Σάββατο στους Βουλιαράτες για τον Κωνσταντίνο μας»

www.echedoros-a.gr

Αλβανικές αρχές και εθνικιστικοί κύκλοι εκφοβίζουν την ομογένεια ενόψει του μνημοσύνου για τον Κατσίφα. Συγκεκριμένα Αλβανοί εθνικιστές ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του ελληνικού… εθνικισμού, την ώρα του μνημοσύνου, σε κεντρική πλατεία του Αργυροκάστρου.
Με ανακοίνωση, η Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικών Σωματείων Ελλάδος ζητάει να δοθεί δυναμική παρουσία Βορειοηπειρωτών στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, καταγγέλλοντας το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούν μεθοδικά τα Τίρανα κατά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

  • “Η πολιτική εκφοβισμού, η καχυποψία, ο ρατσισμός και το καθεστώς τρομοκρατίας που βιώνουν οι Βορειοηπειρώτες σήμερα στον τόπο τους προσβάλλει την αξιοπρέπεια, την ηθική και την κοινωνία μας, και δεν πρέπει να περάσει.
    Δεν είμαστε ούτε φασίστες ούτε εξτρεμιστές. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Αυτό που θέλουμε είναι ο πλήρης σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας, τα οποία είναι κατοχυρωμένα με την ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ, που έχει υπογράψει η Αλβανία και οφείλει να σεβαστεί.
    Καλούμαστε όλοι να πούμε «όχι»…… Την συνεχεια: https://www.pentapostagma.gr/2018/12/%CE%BF%CE%B9-%CE%B2%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BB.html

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Οι Αλβανοι απελυσαν δασκαλα επειδη ειπε αληθειες για την επετειο του «ΟΧΙ»!

 

Για την ομιλία της στις 28 Οκτωβρίου 2018 με θέμα «Η Ελληνική Μειονότητα κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», οι Αλβανοί απέλυσαν δασκάλα από το σχολείο Λειβαδιάς Αγίων Σαράντα.

Θεώρησαν την παρέμβασή της εθνικιστική, ενώ στην ουσία ξεδίπλωσε πτυχές της ιστορικής πραγματικότητας. Ένα ακόμη γεγονός, που δείχνει το ανθελληνικό μένος των Αλβανών.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η επίθεση της Ιταλίας κατά της Ελλάδος παρουσιάστηκε στην αλβανική κοινή γνώμη ως μάχη για την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας και ότι πάμε να καταλάβουμε την Τσαμουριά. Αυτό έγινε, για να ενταχθεί στον πόλεμο κατά της Ελλάδος ο αλβανικός στρατός και να έχουν συμμάχους και την μειονότητα των μουσουλμάνων της Θεσπρωτίας. Τα πέτυχαν και τα δύο».

Και η δασκάλα στην ομιλία της πρόσθεσε: «Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα, είναι απ΄ τις λίγες, αν όχι μοναδική περίπτωση εθνικής μειονότητας στην Ευρώπη που δεν συνεργάστηκε με τους φασίστες για την επίλυση του εθνικού της ζητήματος. Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα τάχτηκε ανεπιφύλακτα και αγωνίστηκε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων κατά του ναζιστικού άξονα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΙΑΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΤΗΣ ΟΡΙΟΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΣΚΟΠΙΩΝ;

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι άγνωστοι -μέχρι στιγμής- δράστες έδρασαν το βράδυ της Παρασκευής, αφαιρώντας και καταστρέφοντας συνολικά 105 πυραμίδες οριοθέτησης των συνόρων με την γειτονική χώρα.
Μπροστά σε ένα πρωτοφανές και ιδιαίτερα περίεργο θέαμα βρέθηκαν συνοριοφύλακες της ΕΛ.ΑΣ. κι άντρες του Ελληνικού Στρατού που υπηρετούν στα σύνορα με την ΠΓΔΜ στην περιοχή της Φλώρινας, καθώς διαπίστωσαν ότι περίπου 105 πυραμίδες οριοθέτησης των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών είχαν κάνει φτερά.
Μάλιστα, οι περισσότερες από τις πυραμίδες-κολόνες οριοθέτησης είχαν εκθεμελιωθεί από το έδαφος, ενώ μερικές άλλες είχαν υποστεί σοβαρές φθορές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας το περιστατικό έλαβε χώρα μεταξύ 23ης και 24ης Νοεμβρίου στην περιοχή μεταξύ της κοινότητας Μεσοκάμπου και της Κοινότητας Αχλάδας Φλώρινας.
Για το περίεργο αυτό περιστατικό διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές της περιοχής, ενώ άμεσα αναμένεται η επανατοποθέτηση των πυραμίδων που αφαιρέθηκαν.

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.