Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΘΑ ΒΡΟΝΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΤΡΑΠΤΕ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΕΠΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΗ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΕΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ & ΑΣ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2. Αντιδραστε, επιτελους, και για ποσα αφορουν την Πιστη μας, πατερες της μητροπολεως Φλωρινης!

date Δεκ 22nd, 2018 | filed Filed under: EKKΛΗΣΙΑΣΤ. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ, ΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΘΩΜΕΝ! ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ!

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΗ Ο ΠΑΠΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ. Η ΕΛΛΑΣ Η ΑΙΩΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΗ

———————–

———————-

Αντιδραστε, επιτελους

και για ποσα αφορουν την Πιστη μας,

πατερες της μητροπολεως Φλωρινης!

Του Βασιλείου Π. Κερμενιώτη

Σεβαστοί 112 ιερείς της μητροπόλεως μας, ευλογείτε.
  Διάβασα την προχθεσινή ανακοίνωσή σας1. Πολύ καλά κάνετε και διαμαρτύρεστε γιατί η εκκλησιομάχος Κυβέρνηση θέλει να βγάλει από τη μισθοδοσία του δημοσίου τον κλήρο μας και να αλλάξει το άρθρο 3 του Συντάγματος που ορίζει τα περί «επικρατούσης Θρησκείας», με όσες αρνητικές επιπτώσεις συνεπάγεται αυτό. Επιτρέψτε μου όμως, πατέρες, ως ένας απλός πιστός της μητροπολιτικής μας περιφέρειας, να εκφράσω το παράπονό μου και σας βεβαιώνω ότι αυτή τη στιγμή εκφράζω και πολλούς άλλους Χριστιανούς της Μητροπόλεώς μας που πονούν πολύ με τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εκκλησίας μας:
1ον   Εκφράσατε τη διαμαρτυρία σας και για τα αντίχριστα νομοσχέδια της Κυβέρνησης περί «αλλαγής φύλου» και λοιπά. Γιατί όμως όταν αυτά ήταν να ψηφισθούν δεν βγάλατε ένα ψήφισμα ανάλογο μ’ αυτό;
2ον  Επίσης, επιβεβαιώνετε ότι άλλαξε προς το χειρότερο ο χαρακτήρας του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πράγματι, από τη σχολική χρονιά 2017-2018 τα Θρησκευτικά είναι, πλέον, αντίχριστα και προσηλυτίζουν τα παιδιά μας στην αιρετική πίστη του Οικουμενισμού. Ερωτώ: Γιατί ποτέ γι’ αυτό το μείζον θέμα δεν έχετε βγάλει ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας;
Οι περισσότερες Μητροπόλεις, ακόμη και οι «φιλοπατριαρχικές»2, έχουν βγάλει εγκύκλιο προς τους γονείς καλώντας τους να επιστρέψουν τα βιβλία ως απαράδεκτα.3 Στη δική μας τη Μητρόπολη γιατί δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα;
Αλλά κι εσείς, οι ιερείς μας, ο καθένας ξεχωριστά, δεν φέρετε τεράστια πνευματική ευθύνη; Δεν είναι αυτονόητο πνευματικό σας χρέος, από το Ναό στον οποίο διακονείτε ο καθένας σας, να καλέσετε τους γονείς να επιστρέψουν τα βιβλία; Είναι η δεύτερη χρονιά που διδάσκεται στα παιδιά μας το αντίχριστο μάθημα, κι εσείς δεν έχετε βγάλει άχνα! Απορώ, πατέρες, πώς μπορείτε το βράδυ να κοιμόσαστε ήσυχοι, όταν γνωρίζετε ότι οι ψυχούλες των παιδιών της ενορίας σας δηλητηριάζονται πνευματικά και μαγαρίζονται και μόνο που κουβαλούν στις τσάντες τους αυτά τα βιβλία-«εκτρώματα»!
3ον   Έπρεπε να απειληθεί η διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου για να βγάλετε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας;

Τόσα άλλα σοβαρότατα πνευματικά ζητήματα υπάρχουν! Δεν θα αναφερθώ στην αιρετική ψευδοσύνοδο της Κρήτης πού κατάφερε βαρύ πλήγμα στο Σώμα της Εκκλησίας μας και για την οποία ουδέποτε διαμαρτυρηθήκατε. Θα αναφερθώ σε σύγχρονα δραματικά γεγονότα: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτές τις μέρες το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε μία απαράδεκτη αντικανονική ενέργεια παρέχοντας αναγνώριση και Αυτοκεφαλία στους …Σχισματικούς της Ουκρανίας, αγνοώντας την Κανονική Εκκλησία της χώρας!4 Το Πατριαρχείο θεωρεί πλέον μοναδική Εκκλησία της Ουκρανίας εκείνους που δεν τους αναγνωρίζει κανένα Πατριαρχείο και καμμία αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία!5 Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εξυπηρετώντας τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αμερικανών6, πρόσθεσε στο κομπολόι των αντιεκκλησιαστικών του ενεργειών μία ακόμη παρανομία με την οποία προκαλεί σχίσμα στην Ορθοδοξία7 και πιθανόν εμφύλιο πόλεμο σε μία Ορθόδοξη χώρα, στην Ουκρανία!8 (Ήδη το Πατριαρχείο της Ρωσίας έχει διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως! 9)
Γι’ αυτό το κολοσσιαίο ζήτημα δεν θα αρθρώσετε μια υποτυπώδη διαμαρτυρία; Δεν θα εκδώσετε κάποιο ψήφισμα;
4ον Επίσης, πριν από λίγο καιρό, το Οικουμενικό Πατριαρχείο προέβη σε μία ακόμα προκλητική ενέργεια επιτρέποντας …τον δεύτερο γάμο των κληρικών! 10 Όπως γνωρίζετε, αυτό απαγορεύεται ρητά από τους Ιερούς Κανόνες! H Ιερωσύνη είναι απόλυτο κώλυμα για τέλεση γάμου.11 Ούτε και γι’ αυτό το θέμα ψελλίσατε ένα λόγο διαμαρτυρίας! Μήπως, πατέρες, είστε σύμφωνοι με το «σεπτό μας Πατριαρχείο»; Θεωρείτε σωστό να στεφανώνεται ένας ιερέας πάνω από το καλυμμαύχι του; Αν είναι έτσι, τότε να ψάξουμε να βρούμε καμμία νύφη για τους χήρους ιερείς μας! (…και γιατί όχι και για τους αρχιμανδρίτες μας, γιατί έτσι που το πάει το Πατριαρχείο δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να επιτρέψει και τον πρώτο γάμο, αφού επέτρεψε τον δεύτερο!)
5ον Πρόσφατα, διεξήχθη σε Ναό της Πτολεμαΐδας το ιερατικό σας συνέδριο με ομιλητές και δύο …Οικουμενιστές Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ!12 Αμφότεροι είχαν ψηφίσει, πριν λίγα χρόνια, την ίδρυση τμήματος «Ισλαμικών σπουδών» μέσα στη Θεολογική Σχολή! 13 Πώς το ανεχτήκατε αυτό, πατέρες; Πώς και δεν σηκώθηκε έστω και ένας από ’σάς να διαμαρτυρηθεί και να πει, ευθαρσώς, στον μητροπολίτη και τον Πρωτοσύγκελο ότι «Εγώ δεν δέχομαι να με κατηχήσουν δύο Οικουμενιστές»!
Ο ένας εκ των δύο ήταν ο κ. Σκαλτσής ο οποίος, πρόσφατα, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Αρχιεπίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών της Ελλάδας «για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και τη συμβολή του στο διάλογο και την ενότητα μεταξύ των Χριστιανών»!14 Το άλλο πρόσωπο ήταν η κυρία Κούκουρα. Δεν νομίζω ότι είναι σύμφωνο με την εκκλησιαστική Παράδοση γυναίκες να διδάσκουν τους ιερωμένους! (Όλοι οι ομιλητές είχαν πλάτη το τέμπλο και τους Αγίους)
6ον  Επίσης, δεν εκφράσατε καμία διαμαρτυρία και για τα βλάσφημα άρθρα που δημοσιεύτηκαν πρόπερσι, τόσο στις τοπικές εφημερίδες, όσο και στις ιστοσελίδες της Φλώρινας, του Αμυνταίου και της Πτολεμαΐδας! Τέλος, δεν «ίδρωσε το αυτί» σας ούτε από τις τρεις αντιχριστιανικές εκπομπές που έκανε στο FLASH TV ένας συνεφημέριός σας! Φαίνεται ότι η προστασία του ποιμνίου σας από την διαβρωτική επίδραση της αίρεσης δεν εμπίπτει στον κύκλο των ενδιαφερόντων σας.
(Να πω και κάτι καινούργιο: Σε λίγες μέρες, στις 3 Ιανουαρίου, έρχεται να ομιλήσει στην Πτολεμαΐδα ο διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη», το οποίο έχει σαφώς Οικουμενιστικό προσανατολισμό. Δεν ξέρω ποιοι τον κάλεσαν, αλλά βλέπω ότι την ομιλία του τη διαφημίζει συνέχεια μία φιλική προς τον Οικουμενισμό ιστοσελίδα της Πτολεμαΐδας στην οποία αρθρογραφεί συχνά ο Πρωτοσύγκελος μας, ο πατήρ Νικηφόρος).

7ον  Όταν κάποιοι πιστοί έρχονται και σας εκφράζουν τον πόνο τους και την ανησυχία τους για την προδοσία που λαμβάνει χώρα εντός της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κάποιοι από ’σάς τους καθησυχάζετε λέγοντάς τους ότι «Εμείς δεν πρέπει να ασχολούμαστε μ’ αυτά τα θέματα. Να κάνουμε προσευχή και θα επέμβει ο Θεός». Σας ερωτώ λοιπόν, πατέρες: Γιατί και για το θέμα της μισθοδοσίας σας δεν κάνετε μόνο προσευχή και δεν το αναθέτετε στο Θεό, αλλά σπεύσατε να κάνετε και ψήφισμα διαμαρτυρίας; Δηλαδή διαμαρτυρόμαστε μόνο όταν θίγονται τα προσωπικά μας συμφέροντα και όχι όταν υβρίζεται ο Χριστός; Γιατί; Μήπως για να μην δυσανασχετήσει ο Μητροπολίτης Θεόκλητος, που με τη σειρά του δεν θα ήθελε με τίποτα να δυσαρεστηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος; Εν τέλει, η Εκκλησία μας είναι ανθρωποκεντρική ή Χριστοκεντρική;

Συγχωρήστε με, πατέρες, αν σας στενοχώρησα.
Την ευχή σας.
Καλά Χριστούγεννα
Μετά της προσηκούσης τιμής,
Βασίλειος Π. Κερμενιώτης

Kermeniotis_b@yahoo.gr
Πτολεμαίδα, 22/12/2018

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ:

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.