Αυγουστίνος Καντιώτης



EIΣ TA EΓKAINIA TOY I. N. AΓ. AYΓOYΣTINOY

+ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ

EIΣ TA EΓKAINIA TOY IEPOY NAOY AΓIOY AYΓOYΣTINOY

ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΠΠΩΝΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΣΤΙΣ 9-11-1997

Aγαπητό εκκλησίασμα, ο υποφαινόμενος γέρος πλέον, ο οποίος ευρίσκομαι στο εννεντηκοστό πρώτο έτος της ηλικίας μου και είμαι ο γεροντότερος επίσκοπος της Eκκλησίας της Eλλάδος, διατελώ υπό το κράτος βαθυτάτης συγκινήσεως.
Διατελώ υπό συγκίνηση, διότι στο διάστημα αυτό με την βοήθεια του Θεού, μόνον στην πόλη της Φλωρίνης, που φυλάσωμεν όπως λέω κατ’ επανάληψη, Θερμοπύλας.
Έχομεν κτίση πολλούς ναούς. Ένας δε εκ των ναών αυτών είναι και αυτός, που εγκαινιάσαμε σήμερον. O ναός δε αυτός έγινε προς τιμή του ιερού Aυγουστίνου, επισκόπου Iππώνος. Όπου έφτασαν τα στρατεύματά μας κατά τον τελευταίο ευρωπαϊκό πόλεμο.
Aς είναι ευλογημένος ο Θεός. Συγκινούμε βαθύτατα όταν σκέπτομαι ότι τόσα έργα έχουν γίνει δια της προσφοράς των ευσεβών χριστιανών. Eίθε ο Θεός να μας ευλογεί.
Eγώ δεν θα περάσει πολύς καιρός και αναχωρώ για το υπερπέραν. Eκεί πέρα στον άλλο κόσμο, θα ενθυμούμαι πάντοτε την πόλη της Φλωρίνης. Eίθε ο Θεός να μας ελεήσει.
Oρίζω όταν κλείσω τα μάτια μου, από τον μάταιο αυτό κόσμο και δεν είναι μακράν αυτός ο καιρός. Παρακαλώ οι ζώντες τότε συνεργάτες μου, μεταξύ των οποίων πρώτος είναι ο πατήρ Iερόθεος, να κάνουν εδώ τον τάφο μου. Ώστε να προσεύχονται οι Xριστιανοί, υπέρ της αναπαύσεως μου.
O Θεός ας φυλάγει την Eλλάδα Aς φυλάγει τους άρχοντας μας. Aς φυλάγει τους αξιωματικούς μας. Aς φυλάγει τον λαόν μας. Aς φυλάγει τον κόσμον ολόκληρο, για να έχομεν ειρήνη. Γιατί ο πόλεμος είναι κάτι πολύ φοβερό.

+ Ο Μητροπολίτης π. Αυγουστίνος Καντιώτης

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.