Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΒαριες κατηγοριες για τον νεο Αρχιεπισκοπο Αμερικης Ελπιδοφορο: «Πρακτορας των Τουρκων»-Πως μπλεκουν την Ελλαδικη Εκκλησια και τις «Νεες Χωρες» α) ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ β) ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ. 

Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΚΡΥΨΗ

 *  *  *

ΤΗΝ ΠΑΜΠΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΑΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΕΕΣ ΧΩΡΕΣ(!!!), ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΗΝΕΣ ΝΑ TΑ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΑΠΕΚΟΨΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ  ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΣΕ ΜΑΣΟΝΟΥΣ,  ΑΘΕΟΦΟΒΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ.

Διαβάστε το βιβλίο σε pdf, του Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου:

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΙΣ

 *  *  *

Βαριες κατηγοριες για τον νεο Αρχιεπισκοπο Αμερικης:

«Πρακτορας των Τουρκων»-Πως μπλεκουν την Ελλαδικη Εκκλησια και τις «Νεες Χωρες»

https://www.pentapostagma.gr/2019/05/%ce%b2%ce%b1%f.html

Άρχισαν το όργανα στην πλευρά του Ατλαντικού μετά την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου.

Oι αντιδράσεις φουντώνουν και το ιστολόγιο Orthodox Christian Laity επικαλούμενο άρθρο στο Veterans Today  κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ τον κ.Ελπιδοφόρο για πράκτορα των Τούρκων!!

Χωρίς βεβαίως να υιοθετούμε τις πληροφορίες, παραθέτουμε τα στοιχεία που επικαλείται το άρθρο και αναμένουμε την αντίδραση από πλευράς Φαναρίου. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις κατηγορίες ο Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος έχει στενούς δεσμούς με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες. Το άρθρο αναφέρει πως κύριος στόχος της Άγκυρας είναι να αποδυναμώσει την Εκκλησία της Ελλάδας και να επεκτείνει την επιρροή της Κωνσταντινούπολης. Και ένας από τους κύριους ρόλους αυτής της διαδικασίας ανήκει στον Μητροπολίτη Προύσης.
Η σταδιοδρομία του ιεραρχείου εξελίσσεται πολύ γρήγορα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που επικαλείται το άρθρο, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ενδιαφέρθηκαν για την προώθησή του και συνεργάστηκαν μαζί του από τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

 

Και το άρθρο συνεχίζει υπογραμμίζοντας πως για την Άγκυρα, ο μητροπολίτης είναι σχεδόν ένας τέλειος πράκτορας:  μισός Τούρκος, μιλάει επίσης άπταιστα Ελληνικά και Αγγλικά. Συμπεριλαμβάνεται συχνά σε διάφορες επιτροπές που συμμετέχουν σε διεθνείς διακλαδικές εκδηλώσεις τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό, γεγονός που του επιτρέπει να παρακολουθεί όλες τις σχετικές διαμάχες και συμφωνίες μεταξύ των Ορθοδόξων αρχών. Επιπλέον, συχνά προσκαλείται σε κοινές δεξιώσεις και είναι μέλος των ελληνικών διπλωματικών κύκλων στην Τουρκία.

Eτσι, ποιοι είναι οι στόχοι της Άγκυρας και τι ανατίθεται στον Ελπιδόφορο με βάση όσα ισχυρίζεται το άρθρο:

«Προς το παρόν, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες επικεντρώνονται ιδιαίτερα στις σχέσεις μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Παρά την ένταση μεταξύ της Άγκυρας και του Φαναρίου, το τελευταίο τελεί υπό τον έλεγχο των τουρκικών αρχών. Και η Τουρκία δεν θα το πειράξει αν το Πατριαρχείο αποκαταστήσει τα δικαιώματά του στην Ελλάδα».

Προφανώς ο λόγος γίνεται για τις «Νέες Χώρες»  και το άρθρο αναφέρει πως το 1928 η ελληνική κυβέρνηση τις περιέλαβε μονομερώς στη δομή της Εκκλησίας της Ελλάδας, αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξακολουθεί να έχει την ευκαιρία να αποσύρει το νόμο του 1928. Έτσι, οι μητροπόλεις θα μεταφερθούν στην άμεση υποταγή του. Ωστόσο, γι ‘αυτό, πρέπει να αποδυναμώσει την Εκκλησία της Ελλάδας όσο το δυνατόν περισσότερο ή με κάποιο τρόπο να την προκαλέσει.

Το άρθρο σημειώνει πως αξιοποιώντας την ανοιχτά αντιδημοκρατική στάση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η Τουρκία προσπαθεί να προκαλέσει βαθιές διαφωνίες (τόσο βαθύτερα, όσο καλύτερο) στον ελληνικό κλήρο, προκειμένου να αυξήσει την περιφερειακή επιρροή της Κωνσταντινούπολης.

Το άρθρο καταλήγει σημειώνοντας πως με την εκλογή Ελπιδοφόρου η Άγκυρα θα χτυπήσει ένα πραγματικά μεγάλο τζάκποτ: κάτω από τις εξαιρετικά στενές σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής, θα είναι απαραίτητη μια ισχυρή φιγούρα που ενεργεί προς το συμφέρον της Τουρκίας ακριβώς κάτω από τη μύτη της Ουάσινγκτον

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.