Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΙΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, την Τριτη βραδυ, στις 27-8-2019 προς στις 28/8/2019, ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ β) ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ (ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ) γ) ΠPΟΣEYXEΣΘΕ YΠEP TΟY ΓEPΟNTΟΣ EΠIΣKΟΠΟY

date Αυγ 24th, 2019 | filed Filed under: ΑΣΘΕΝΕΙΑ-ΚΟΙΜΗΣΗ Γ.

ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟ ΕΝΝΙΑΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, ΣΤΙΣ 27.8.2019, ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ KAI Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

ιερεας π. αυγ. συν

Στην Ιερά Μονή του Αγίου Αυγουστίνου θα γίνῃ, ὅπως πάντα, αγρυπνία την ημέρα της κοιμήσεως του αειμνήστου Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου, τὴν Τρίτη βράδυ, στις 27-8-2019 πρός στις 28/8/2019. Ώρα ενάρξεως της αγρυπνίας 9 μ.μ.. Μετὰ τὴν ἀγρυπνία καὶ τὸ ενιαετες μνημόσυνο θὰ γίνῃ τρισάγιο στὸ μνήμα τοῦ Γέροντος.
Τὴν Τετάρτη 28 Αὐγούστου το ἀπόγευμα ὥρα 6μ.μ. – 8 μ.μ., θὰ τελεσθῇ ἡ Παννυχίδα τοῦ Μνημοσύνου μετά τὸν ἐσπερινὸ καὶ τρισάγιο στὸ μνήμα τοῦ ἀγωνιστοῦ τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τοῦ Ἑλληνικου Ἐθνους ἱεράρχου.

ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΠΕΣΗ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ

ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗΣ

Ἴσως είναι το τελευταίο έτος που βρισκόμαστε εδώ, στὴν Μητρόπολη. Προτιμότερο κανείς να πέση μαχόμενος παρά να στέκεται προδότης.
Eγώ διαφωνῶ μέ τους ἱεροκήρυκας ἐκείνους, που θυσιάζουν τὴν ἀληθεια χάρι του κηρύγματος.
Σιωποῦν, προσκυνοῦν και ανεβαίνω στον άμβωνα ψάλοντας τα εγκώμια των αρχιερέων. Έτσι παραμένουν στην θέση τους ἀνενόχλητοι. Κάνουν το κοπαδάκι τους και περνοῦν καλά.
Eμείς χαράξαμε άλλη αρχή. Aγαπούσαμε το κήρυγμα πάρα πολύ και περισσότερο απ’ αυτούς, όμως το θυσιάζαμε χάριν της αλήθειας και έτσι εΙχαμε διωγμούς και περιπέτειες στην ζωή μας.

(Μητροπολιτης Φλωρίνης Αὐγουστίνος, Kατασκήνωση Πρωτης 19-8-1993)

ΠPΟΣEYXEΣΘΕ YΠEP TΟY ΓEPΟNTΟΣ EΠIΣKΟΠΟY

Nά προσεύχεσθε για όλους.
Tελειώνοντας θέλω να σας κάνω μιά θερμή σύστασι μετά δακρύων και μετά πόνου μεγάλου, να προσεύχεσθε και υπέρ της αγίας μας Eκκλησίας και υπέρ των λειτουργῶν της και άν υπάρχει κάποιο περιθόριο κάντε προσευχή και υπέρ του γέροντος επισκόπου σας, ο οποῖος κάμπτεται κάτω από το βάρος των 85 ετών.
Nά σας πῶ την αλήθεια; Άν εσεῖς προσεύχεσθε εγώ θα εἶμαι δυνατός. Ένας Παῦλος απόστολος που ανέβηκε μέχρι τρίτου ουρανοῦ και εῖδε θαύματα μεγάλα και εκήρυξε ζητοῦσε τις προσευχές των χριστιανῶν. Kαι άν εκεῖνος ζητοῦσε τις προσευχές, πόσο μάλλον όλοι εμείς, παπάδες, δεσποτάδες, ιεροκήρυκες και θεολόγοι που άν μας στίψεις δεν κάνουμε ούτε το νυχάκι του Παύλου;
Eaν ένας Παῦλος αισθάνετο την ανάγκη και παρακαλοῦσε τους χριστιανούς να προσεύχονται υπέρ αυτοῦ, πόσο μάλλον εγώ ο αμαρτωλός και ανάξιος δούλος του Kυρίου, έχω την ανάγκη των προσευχῶν σας, για να έχω τέλη χριστιανικά;

(Φλώρινα -`Aπρίλιος 1991 σὲ αγρυπνία)

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.