Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ Σαββατο, 26-10-2019 2) ΚΟΛΑΚΕΣ! ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ!!!! ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ!!! 3) Μεγαλη παραπληροφορηση για την επισκεψη του Πατριαρχη στο Άγιον Όρος, παρουσιαζεται στις διαφορες ιστοσελιδες οτι δηθεν «συσσωμο το Αγιον Ορος υποδεχθηκε τον Πατριαρχη Βαρθολομαιο» 4) Το Ουκρανικο πριν απο εντεκα χρονια

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΤΣΙΦΑ

Σάββατο, 26-10-2019

Το Σάββατο 26 Οκτώβριου 2019 στο τελωνείο της Κακαβιάς και ώρα 10:30 με 11 περίπου το πρωί θα πραγματοποιηθεί Μνημόσυνο και συλλαλητήριο για τον Ήρωα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος πριν ένα χρόνο, ανήμερα της επετείου του ΟΧΙ, δολοφονήθηκε από Αλβανούς κατσαπλιάδες.
Διαβάστε ἐδῶ το ἀνκοινωθεν:

Ιστολόγιο Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου:www.ellinokratein.blogspot.gr

090634b9b49e9b3e4c9bc943

ΚΟΛΑΚΕΣ! ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!!!!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ!!!

«Πνευματικός Κτήτορας της Μονής Βατοπαιδίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης»!!!

ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΙ…

Mία ακόμη πτυχή της σύγχρονης, πολύπτυχης εκκλησιαστικής φαιδρότητας και αμετροέπειας.
https://www.romfea.gr/agioritika-nea/32434-pneumatikos-ktitoras-tis-monis-batopaidiou-o-oikoumenikos-patriarxis

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Μεγαλη παραπληροφορηση

 για την επίσκεψη του Πατριάρχη στο Άγιον Όρος, παρουσιάζεται στις διάφορες ιστοσελίδες
ότι δήθεν «σύσσωμο το Αγιον Ορος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική:
Η Ιερά Κοινότητα των 20 Ιερών Μονών δεν αποδέχθηκε την πρόσκληση της Μονής Ξενοφώντος να παρευρεθεί στο πατριαρχικό συλλείτουργο της Κυριακής, όπου ο Πατριάρχης μνημόνευσε τον Επιφάνιο. Συλλειτούργησαν μόνο 7 ηγούμενοι Μονών (Βατοπεδίου, Χιλιανδαρίου, Διονυσίου, Σιμωνόπετρας, Ιβήρων, Σταυρονικήτα και Παντοκράτορος), παρόλο που η Μονή κάλεσε όλους τους ηγουμένους, σε μια προσπάθεια να φανεί ότι όλο το Άγιον Όρος είναι εδώ.
Στην υποδοχή του Πατριάρχη στις Καρυές απουσίαζαν οι ηγούμενοι των Μονών Καρακάλλου, Ξηροποτάμου, Αγίου Παύλου και Κωνσταμονίτου. Μάλιστα η Μονή Κωνσταμονίτου δεν έστειλε κανένα εκπρόσωπο. Παρόλα αυτά οι ιστοσελίδες γράφουν: «Σύσσωμο το Αγιον Ορος υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο – Και οι 20 Μονές παρών». Αντίθετα, παρόντες ήταν 100 αστυνομικοί με εκπαιδευμένα σκυλιά.

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Το Ουκρανικο πριν απο εντεκα χρονια

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

Προκαλούν θλίψη τα επιχειρήματα που προβάλλουν όσοι έχουν αναλάβει την υποστήριξη της ενεργείας του κ. Βαρθολομαίου στο Ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα. Επικαλούνται τα γεγονότα του …988 και του 1589, και δεν εξετάζουν τα όσα συνέβησαν προ ολίγων ετών.
Υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία πάντα ήταν στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου (…) , αγνοώντας ότι οι Ουκρανοί είναι οι Ρώσοι ακρίτες, που είχαν την ατυχία δυτικά να γειτονεύουν με την Ρωμαιοκαθολική Πολωνία και ότι χωρίς καμία αντίδραση από το Φανάρι από το 1686 ήταν μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας. Επίσης αναφέρουν Ιερούς Κανόνες, που ουδεμία σχέση έχουν με την εκ μέρους του κ. Βαρθολομαίου αναγνώριση των σχισματικών και την με μη κανονική χειροτονία κληρικών της Ουκρανίας….
Οι προπαγανδιστές του Φαναρίου ανατρέχουν σε γεγονότα πριν από 1031 και πριν από 430 χρόνια (!!!) και αγνοούν ή ρίχνουν στη λήθη τα γεγονότα που συνέβησαν το 2008, πριν δηλαδή μόλις έντεκα χρόνια με τον σημερινό Πατριάρχη. Τον Ιούλιο της χρονιάς αυτής εορτάστηκαν στο Κίεβο, πρωτεύουσα της Ουκρανίας, τα 1020 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρως. Τα 1000 χρόνια (1988) δεν εορτάστηκαν, διότι ακόμη δεν είχε καταρρεύσει το κομμουνιστικό καθεστώς. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας το 2008 Βίκτορ Γιούσενκο (περισσότερο εθνικιστής και δυτικόφιλος από τον Ποροσένκο του 2018) επιχείρησε τότε να αναγνωρισθούν ντε φάκτο οι εθνικιστές σχισματικοί της Ουκρανίας, με την βοήθεια του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προσεκλήθη στο Κίεβο να προστεί των εορτασμών και δέχθηκε την πρόσκληση.
Το Πατριαρχείο της Μόσχας αντέδρασε τότε έντονα. Πίστευε ότι η εκ μέρους του προέδρου Γιούσενκο πρόσκληση του κ. Βαρθολομαίου ήταν για να μην ηγηθεί ο Μόσχας των εορτασμών, αλλά ο Κωνσταντινουπόλεως. Επίσης επισήμαναν τον κίνδυνο σχίσματος αν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη συλλειτουργούσαν και οι σχισματικοί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σημερινού υπευθύνου του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Νίκου Παπαχρήστου στην «Καθημερινή» (Κυριακή 27 Ιουλίου 2008, σελίς 4) ο κ. Βαρθολομαίος σε επιστολή του προς τον τότε Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο «χαρακτήρισε προσβλητικούς τους ισχυρισμούς του (Σημ.γρ. ότι έχει συμμαχήσει με τους σχισματικούς της Ουκρανίας) και έκανε λόγο για “βεβιασμένες κρίσεις ή απειλάς επί τη βάσει ακρίτων σπερμολογιών, αι οποίαι δεν εκφράζουν την πάντοτε υπεύθυνον θέσιν της Μητρός Εκκλησίας”. Κάλεσε δε τον κ. Αλέξιο να συλλειτουργήσουν στο Κίεβο προκειμένου να καταδείξουν την ενότητα της Ορθοδοξίας και επανέλαβε πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ως θεματοφύλακας της κανονικής τάξης, συμπαρίσταται στην Εκκλησία της Ρωσίας για την αποκατάσταση της τοπικής Εκκλησίας της Ουκρανίας». (Σημ. Η υπογράμμιση του γράφοντος). Επισημαίνεται ότι ο κ. Βαρθολομαίος χαρακτήρισε τότε «σπερμολογίες» τα περί συμμαχίας του με τους Ουκρανούς σχισματικούς!…
Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή», του Ιουλίου του 2008, και στην ίδια σελίδα ο ανταποκριτής της στη Μόσχα αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αξιόπιστοι κύκλοι του Πατριαρχείου Μόσχας με τους οποίους συνομίλησε η “Κ” υποστήριζαν πως με την “παράνομη” παρουσία του στις εκδηλώσεις στο Κίεβο ο Οικουμενικός Πατριάρχης βοηθάει το σχέδιο που από κοινού έχουν θέσει οι ΗΠΑ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βίκτορ Γιούσενκο για την αποκοπή της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας από το Πατριαρχείο της Μόσχας. Αν αυτό συμβεί τότε θα έχει επιτευχθεί το μεγαλύτερο μέρος του στόχου, με αποτέλεσμα στη συνέχεια ο δρόμος για οριστικό ξερίζωμα κάθε πνευματικής και πολιτισμικής σχέσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να ανοίξει διάπλατα». Επαναλαμβάνεται ότι αυτά γράφονται το 2008…
Στο ίδιο φύλλο της “Κ”, του 2008, ο υποστηρίζων μετά πάθους τα δίκαια του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Αρ. Πανώτης σε άρθρο του αφού αναφέρει τα γνωστά ιστορικά επιχειρήματα, που και σήμερα αναμασώνται από τους πατριαρχικούς κονδυφόρους, σημειώνει: « Η Μητέρα που γέννησε εν Χριστώ τον λαό του Κιέβου είναι η μόνη που εκ των ιερών κανόνων “δύναται” να θεραπεύσει τον επιζήμιο “εκκλησιαστικό διχασμό” με μια Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδο». Προσοχή στο «δύναται» και στο ότι για να αποφευχθεί ο εκκλησιαστικός διχασμός απαιτείται Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδος. Αυτήν ακριβώς ζητούν όλοι οι αξιοπρεπείς και υπεύθυνοι Πρωθιεράρχες και απορρίπτει ο κ. Βαρθολομαίος. Και Την ζητάνε όχι γιατί τον εχθρεύονται, αλλά επειδή πιστεύουν ότι είναι η μόνη λύση προς αποφυγή του σχίσματος.
Από το Συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και του Πατριάρχου Μόσχας Αλεξίου, τον Ιούλιο του 2008 στο Κίεβο, ο πρώτος κέρδισε από τον δεύτερο το ότι αναγνώρισε τα πρεσβεία τιμής που κατέχει και το ότι δέχθηκε να συμμετάσχει στους εορτασμούς του Κιέβου, παρά τις ενστάσεις που είχε προβάλλει, αφού ήθελε εκείνος να προστεί, για να υπογραμμίσει τους αδελφικούς δεσμούς αίματος και εκκλησιαστικού πνεύματος που συνδέουν Ουκρανούς και Ρώσους. Ο Μόσχας από την πλευρά του κέρδισε το ότι ο κ. Βαρθολομαίος στο Συλλείτουργο αναγνώρισε με κάθε επισημότητα τον ανήκοντα στη Ρωσική Εκκλησία τότε Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο, το ότι δεν δέχθηκε να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις οι σχισματικοί και το ότι έτσι δέχθηκε ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας είναι υπό την δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας.
Μέσα σε έντεκα χρόνια όλα αυτά, που είχε δεχθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο ίδιος τα ανέτρεψε και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει περιπέσει στον ισχυρότατο κλύδωνα του σχίσματος. Όλα τα υπόλοιπα, που λέγονται, γράφονται ή πράττονται, είναι εκ περισσού.-
…………………………………………………
Δειτε:https://apotixisi.blogspot.com/2019/10/blog-post_22.html#more Οι φωτογραφίες είναι από τους εορτασμούς στο Κίεβο, στις 27 Ιουλίου 2008, για τα 1020 χρόνια από την βάπτιση των Ρως στον Δνείπερο ποταμό, με πρωτοβουλία του Πρίγκηπα του Κιέβου, Αγίου Βλαδιμήρου. Η πρώτη φωτογραφία είναι από την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στο Κίεβο από τον ανήκοντα εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο της Μόσχας αείμνηστο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο και τον τότε Πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτωρα Γιούσενκο. Στις άλλες δύο φωτογραφίες είναι από το συλλείτουργο στο Κίεβο του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον αείμνηστο Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο.Έτσι για να μην θυμόμαστε μόνο τί συνέβη πριν από 400 ή και 1000 χρόνια και να ξεχνάμε τί συνέβη πριν από έντεκα χρόνια…

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.