Αυγουστίνος Καντιώτης



ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – Οι καλοπερασακηδες δεσποταδες που εκαναν αγωνα για να φορεσουν την μιτρα και να παρουν πατεριτσα, δεν ιδρωνει το αυτι τους, απο επιστολες των χριστιανων· θα συγκινηθουν ομως, οταν ληξη η μακροθυμια του Θεου και ερθη το φρικτο τους τελος. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΦΕΝΤΗ, ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

date Νοέ 11th, 2019 | filed Filed under: IOYΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ,

ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

(Οι καλοπερασάκηδες δεσποτάδες που ἔκαναν ἀγώνα για νὰ φορέσουν την μίτρα και νὰ παροῦν πατερίτσα, δεν συγκινοῦνται ἀπὸ ἐπιστολές τῶν χριστιανῶν· θὰ συγκινηθοῦν ὅμως, ὅταν λήξη ἡ μακροθυμία τοῦ Θεοῦ και ἔρθη τὸ φρικτό τους τέλος)

Λαϊκοί της Ι. Μ. Φλωρίνης

Μπαρδακας -Ουκρανος

Χθες, Κυριακή, 10/11/2019, με την ευκαιρία της ομιλίας του σεβ. Μητροπολίτη Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου σε εκδήλωση ενός χριστιανικού Συλλόγου της Πτολεμαΐδας, ομάδα λαϊκών μελών της μητροπόλεώς μας του απηύθυνε μία ανοιχτή επιστολή, με την οποία εκφράζουν τον πόνο και την αγωνία τους για τις τραγικές και ραγδαίες εξελίξεις που συμβαίνουν στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία, δυστυχώς, οδηγείται σε ένα νέο μεγάλο Σχίσμα.
Ήδη, τα πατριαρχεία της Ρωσίας και της Σερβίας έχουν διακόψει την εκκλησιαστική κοινωνία με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και πριν λίγες μέρες ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη μνημόνευση του αρχιεπισκόπου Ελλάδος Ιερώνυμου και κάθε αρχιερέα που αναγνωρίζει τη νέα εκκλησιαστική δομή της Ουκρανίας.
Εκπρόσωπος των επτά (7) λαϊκών που υπέγραψαν την επιστολή ―τα ονόματά τους στο τέλος της επιστολής― την παρέδωσε, ανά χείρας, στον σεβασμιώτατο Καλαμαριάς, ο οποίος τον ευχαρίστησε και τον επαίνεσε για το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της Εκκλησίας. Αντίγραφο της επιστολής κοινοποιήθηκε και στον σεβ. Μητροπολίτη μας, μέσω του Πρωτοσυγκέλου της μητροπόλεώς μας, του π. Νικηφόρου Μανάδη.
Επειδή ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς διαδραμάτισε ένα σημαντικό ρόλο στο ζήτημα της αναγνώρισης της Ουκρανικής αυτοκεφαλίας από την Εκκλησία της Ελλάδος και σε συνδυασμό με το ότι είναι ένας άνθρωπος που επί πολλά χρόνια διακόνησε τη μητρόπολή μας, κρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε την επιστολή από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή προς τον σεβασμιώτατο ΕΔΩ: https://drive.google.com/open?id=1F1t3PJgKR7eueqYy5R9bfk06sQvLRIEo

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.