Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΙΟΥΣΤΙΝΟ ΜΠΑΡΔΑΚΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΚΑΝΤΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΙΣ ΣΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ· ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΕΜΟΥΝ ΚΑΤΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ bullying!!! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ! ΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΕΤΑΙ!!! – Παρελαση σχισματοφιλων στην Πατρα, ο Νεας Κρηνης & Καλαμαριας πεταξε καρφια για τους Πατρινους που αντιστεκονται

ΣΧΟΛΙΟ – AΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΣΠΟΤΗ

ΣΤΟΝ ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟ

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ!!! ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ Σ’ ΑΥΤΟ!!! ΠΟΛΥ ΑΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥ! ΑΣ ΣΥΜΜΑΖΕΥΤΕΙ, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΥΜΜΑΖΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ

  • Το υπό του μητροπολίτου νέας Κρήνης και Καλαμαριάς επί συνόδω λεχθέν, με βάση το οποίο «θέματα όπως το Ουκρανικό να μην βγαίνουν προς τα έξω για να μην πληροφορείται ο λαός για το τι διημείφθη σε Αυτήν, για να μην γίνεται στους Μητροπολίτες bullying», μου έδωσε την αφορμή να ανατρέξω, στο βιβλίο «ΣΥΝΟΔΙΚΑ», του μακαριστού μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου, όπου καταχωρείται εισήγηση-αγόρευσή του στη συνεδρία της ΔΙΣ (4/10/1089), με τίτλο «ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΖΩΗΡΟΤΗΣ-ΦΩΣ», απόσπασμα της οποίας και παραθέτω:
    «Και πάλιν επαναλαμβάνω το και άλλοτε λεχθέν υπ εμού, ότι ο τρόπος τηρήσεως των Πρακτικών είναι πλέον απηρχαιωμένος, και θα έπρεπε προ πολλού, συμφώνως και προς την πρόοδον της τεχνολογίας, να είχεν ούτος αλλάξει και να τηρώνται τα Πρακτικά καθ ον τρόπον τηρούνται εις την Βουλήν ή εις άλλα σώματα, ΟΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΣΑ ΣΥΖΗΤΗΣΙΣ, ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΑΓΗ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ (τα κεφαλαία είναι το γράφοντος).. Εάν λοιπόν εις τας συνεδριάσεις των κοσμικων οργάνων υπάρχη διαφάνεια, πολύ περισσότερον πρέπει να συναντάται τούτο εις ένα ανώντερον εκκλησιαστικόν σώμα, ως είναι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος», (βλέπε επισκόπου ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν.ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΣΥΝΟΔΙΚΑ, σελ.37-38, ΕΚΔΟΣΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ).
    Το ζητούμενο, επομένως, εν προκειμένω, δεν είναι η συγκάλυψη και η αδιαφάνεια αλλά η διαφάνεια, ευαγγελική αρετή..

https://tasthyras.wordpress.com/2019/11/24more-8696

Παρελαση σχισματοφιλων στην Πατρα, ο Νεας Κρηνης και Καλαμαριας πεταξε καρφια για τους Πατρινους που αντιστεκονται

Εχθές στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών είχαν την τιμητική τους οι «επίσκοποι» που έχουν συλλειτουργήσει με τους σχισματικούς. Στην Θεία Λειτουργία και στον Εσπερινό που έγινε το έλα να δεις.

Από πίσω και ο Μάνης Χρυσόστομος, ο οποίος απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα δεν χάνει αυτές τις «ευκαιρίες». Ήταν παρών και στο προηγούμενο συλλείτουργο στην Πάτρα με τον Αρκαλοχωρίου Ανδρέα, ο οποίος έχει συλλειτουργήσει με τον σχισματικό Ολβίας Επιφάνιο. Εχθές στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος. Θα παραθέσω απόσπασμα του κηρύγματός του και ένα μικρό σχόλιο.

Διαβάστε αδελφοί και φρίξτε.

Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Πατρών:

Ὁ Ἑσπερινὸς τῆς ἑορτῆς τῶν Ἀχαιῶν Ἁγίων,  στὴν Πάτρα.

Μὲ  ἐκκλησιαστικὴ λαμπρότητα καὶ μεγαλοπρέπεια ἐτελέσθη ὁ Ἑσπερινὸς τῆς ἑορτῆς τῶν ἐν Ἀχαΐᾳ καὶ ἐξ Ἀχαΐας Ἁγίων, τὸ Σάββατο 23.11.2019, στὸν Νέο Ἱερὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου Πατρῶν, μέ τήν συμμετοχή χιλιάδων εὐσεβοῦς Λαοῦ ἀπό τήν Πάτρα καί ἂλλες περιοχές, οἱ ὁποῖοι προσῆλθαν γιά νά προσκυνήσουν τήν ἱερά εἰκόνα τῆς Παναγίας Σουμελᾶ καί τά λείψανα τῶν Ἁγίων τῆς Ἀχαΐας.

            Στὰ πρόπυλα τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ ἔγινε ἡ ὑποδοχὴ τῶν Λειψάνων τῶν Ἀχαιῶν Ἁγίων οἱ ὁποῖοι τιμῶνται ἀπὸ τὴν τοπικὴ Ἐκκλησία καὶ ἐν συνεχείᾳ ἐτελέσθη ὁ Πανηγυρικὸς Ἑσπερινὸς, χοροστατοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης καί Kαλαμαριᾶς κ. Ἰουστίνου καὶ συγχοροστατούντων τῶν Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτῶν, Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, τοῦ Θεοφιλεστάτου Ἐπισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου καί τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν κ.κ. Χρυσοστόμου, τῇ συμμετοχῇ πολλῶν Ἱερέων καί Διακόνων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.

          Τόν θεῖο λόγο ἐκήρυξε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης καί Καλαμαριᾶς κ. Ἰουστῖνος, ὁ ὁποῖος ὡμίλησε ἐν συγκινήσει γιά τήν εὐσέβεια τῶν χιλιάδων πιστῶν πού προστρέχουν κατ’ αὐτάς γιά νά προσκυνήσουν τήν χαριτόβρυτο καί ἁγία εἰκόνα τῆς Παναγίας Σουμελᾶ, γιά τήν βαθειά πίστη τῶν Ἑλλήνων, ἡ ὁποία οὐδέποτε ἐξέλιπε καί οὐδέποτε θά ἐκλείψῃ καί γιά τήν πηγαία εὐλάβεια τῶν νέων ἀνθρώπων πού συνέρρευσαν στόν περίλαμπρο Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου γιά νά προσκυνήσουν τήν Παναγία καί τά Λείψανα τῶν Ἁγίων.

          Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, στήν σύντομη προσλαλιά του εὐχαρίστησε τούς Ἁγίους Ἀρχιερεῖς γιά τήν εὐλογητή παρουσία τους καί τούς εὐχήθηκε τά δέοντα καί ἀνεφέρθη μέ λόγια θερμά στούς Ἐκπαιδευτικούς ὃλων τῶν βαθμίδων, οἱ ὁποῖοι ἰδιαιτέρως προσκαλοῦνται στήν ἐν λόγῳ ἑορτή, τούς εὐχαρίστησε γιά τήν προσφορά τους, τούς ἐπήνεσε καί τούς διεβεβαίωσε γιά τήν συνεχῆ προσευχή πού γίνεται πρός τόν Θεόν, ὑπέρ αὐτῶν.

Ἐπίσης ἀνεφέρθη στούς νέους  φοιτητές καί στούς πρώτους τῶν πρώτων, πού πέτυχαν στίς Ἀνώτατες Σχολές ἐφέτος, ἐπήνεσε τά παιδιά, τούς Γονεῖς καί τούς Καθηγητές τους καί τά ἐκάλεσε ὀνομαστικῶς νά παραλάβουν τούς ἐπαίνους, τά βραβεῖα καί τήν «εὐλογία» γιά τίς σπουδές τους, τῆς Τοπικῆς Ἐκκλησίας.

          Οἱ ἐπιτυχόντες μέ αὐτή τήν πρωτιά εἶναι οἱ ἐξῆς:

α)Τζόλας Ἰωάννης τοῦ Ἀναστασίου, μέ βαθμό πρόσβασης 19.377  στήν Ἰατρική Σχολή τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν,

β)Κομποσιώρας Δημοσθένης τοῦ Γεωργίου, μέ βαθμό πρόσβασης 19.317,  στήν Ἀνώτατη Σχολή Οἰκονομικῶν καί Ἐμπορικῶν Ἐπιστημῶν τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν,

γ)Βέργος Πολύκαρπος τοῦ Χαριδήμου μέ βαθμό πρόσβασης 19.314, στή Σχολή Ἠλεκτρονικῶν Ὑπολογιστῶν τοῦ Πολυτεχνείου Πατρῶν,

δ)Παπαδόπουλος Γεώργιος τοῦ Σωτηρίου μέ βαθμό πρόσβασης 19.220 στήν Ἰατρική Σχολή τοῦ Πανεπιστημίου Πατρῶν,

ε)Κατσιγιάννη Δήμητρα τοῦ Γερασίμου, στήν Σχολή Διαιτολογίας καί Διατροφῆς τοῦ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Ο Πατρών προσκάλεσε υπόδικους για σχίσμα «επισκόπους» για να καταφάγουν και το δικό του ποίμνιο. Το ποίμνιο της Πάτρας με ευθύνη του επισκόπου του συλλειτουργήθηκε με υπόδικους για σχίσμα.  

Ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στο μεγαλύτερο μέρος του κηρύγματός του [ξεκινάει από το 1.33.00.] εξήρε την ευλάβεια του Πατραϊκού λαού και την προσήλωσή του στην Πίστη των Πατέρων. Τι καλά που θα ήταν εάν και ο ίδιος Μητροπολίτης προσηλωνόταν στους Πατέρες και δεν κοινωνούσε με σχισματικούς, καθηρημένους και αχειροτόνιτους ουνιτίζοντες. Πρέπει όμως «θέματα όπως το Ουκρανικό να μην βγαίνουν προς τα έξω για να μην πληροφορείται ο λαός για το τι διημείφθη σε Αυτήν, για να μην γίνεται στους Μητροπολίτες bullying». Τους Μάρτυρες και τους Αγίους τότε γιατί τους επικαλέστηκε ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στο κήρυγμά του εάν ο ίδιος φοβάται μην του κάνουν…… bullying;

Από πότε οι εις τύπον και τόπον Χριστού επίσκοποι κρύβονται από το ποίμνιό τους; Μήπως από τότε που πήραν άλλον δρόμο από εκείνον των Πατέρων της Εκκλησίας; Μήπως από τότε που τα βρήκαν με τους λύκους; Μήπως για αυτόν τον λόγο επαινούν κάθε λίγο και λιγάκι την αγνή πίστη του λαού;  «Πίστευε εσύ μόνο, τι ωραία που πιστεύεις, μην κοιτάς όμως εμάς». Πως αλλιώς θα κερδίσουν και την τυφλή εμπιστοσύνη του; Όταν σου λέει ο άλλος πόσο καλός είσαι, δεν σου έρχεται να τον ελέγξεις αλλά να τον ακούς να σε κολακεύει. Μόνο που καλύτερα να σε φάει κόρακας παρά κόλακας. Έτσι δυστυχώς εκμεταλλεύονται την άγνοια του Ορθόδοξου λαού, στην οποία εσκεμμένα τον έχουν αφήσει, και τον νανουρίζουν κολακεύοντάς τον.

Στο τέλος του κηρύγματός του ο Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, ο οποίος προτιμά να κρύβεται γιατί φοβάται το bullying, σήκωσε τα λάβαρα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος! Κάλεσε τον Πατραϊκό λαό σε αντίσταση, ενώ πέταξε καρφιά για τους Πατρινούς που αντιστέκονται! Την τελευταία του όμως πρόταση, η οποία επισφράγισε ένα κήρυγμα το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μνημείο υποκρισίας, την αφήνω να την διαβάσετε μόνοι σας.

«Συνεχίστε να κρατάτε αντίσταση σε όλους αυτούς που ειρωνεύονται την Πίστη και που θέλουν να την ξεθεμελιώσουν μέσα από τις καρδιές των Ελλήνων. Συνεχίστε να ανάβετε καντήλια οι μάνες, να ζυμώνετε πρόσφορα, να διδάσκετε τα παιδιά σας Χριστό και Ελλάδα. Συνεχίσετε εδώ στην Πάτρα να υπακούετε στο επίσκοπό σας, να τον αγαπάτε και να τον σέβεστε και να στρέφετε την πλάτη σας σε όλους αυτούς που αμφισβητούν το επισκοπικό του κύρος. Συνεχίστε αδελφοί μου να υψώνετε λάβαρα, είναι πλέον ημέρες αντίστασης. Το οφείλουμε στις γενιές των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων που έρχονται. Οφείλουμε να τους αφήσουμε ακέραια την Πίστη και ακέραια την Πατρίδα. Συνεχίστε αδελφοί μου, με την βοήθεια του Αγίου Ανδρέου και όλων των Αγίων θα νικήσει και πάλι ο Χριστός. Γιατί ο Χριστός είναι η ζωή, ο Χριστός είναι η αλήθεια, το φως και η οδός. Εύχεστε άγιοι αρχιερείς [σ.σ. απευθύνεται στους υπόδικους για σχίσμα] να παραμείνουμε εδραίοι και πιστοί εν οις επιστώθημεν!!! Αμήν

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.