Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ; 2) ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ…ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 3) Σπανουδακης: Καλυτερα να ανεθεταν τις γιορτες για το 1821 στο Τουρκικο υπουργειο πολιτισμο

date Μαρ 3rd, 2020 | filed Filed under: ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥΣ  ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ;

Ανθιμος-μουφτηςΔήλωση Τούρκου μουφτή… και δήλωση Έλληνα μητροπολίτη…

Δεσπότη μου δεν είσαι ούτε ο επικεφαλής κάποιας ΜΚΟ, ούτε στέλεχος στο συγχωρεμένο και ευρωλιγούρικο ΠΟΤΑΜΙ. Δηλαδή πήγατε πάνω, είδατε μαζί με τους άλλους δεσπότες της Θράκης τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι μας που υπερασπίζονται την τιμή και την ύπαρξη της πατρίδας μας και αυτό που αποκόμισες είναι η ¨κηδεία του ευρωπαϊκού οράματος¨ ;  Που ζεις ; Η πατρίδα μας αντιμετωπίζει ταυτόχρονη, πολυμέτωπη και βίαιη εισβολή αλλόθρησκων αλλοδαπών και εσύ μας μιλάς για την Σιμόν Βέιλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ & ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΜΟΥΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ «ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ»
https://tasthyras.wordpress.com/2020/03/03/%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%86%CF%84%CE%AE-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AE%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7/#more-12469

d47

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ…ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ειλικρινά τι θα μπορούσε να συζητήσει ένας Αμερικανός πρέσβης με τον Έλληνα υπουργό Εσωτερικών, για θέματα θρησκείας και Ορθοδοξίας. Και όμως έγινε και αυτό!
Έτσι μετά τις αλλεπάλληλες περιοδείες του Αμερικανού πρέσβη σε όλη την χώρα σε μορφή επιθεώρησης μιας αποικίας, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση και η συνάντηση επεκτάθηκε και σε θέματα Ορθοδοξίας και πίστης….
Η Ορθοδοξία λοιπόν στην…υπηρεσία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού προς… δόξα ιεραρχών της ελληνικής αποικίας.

Διαβαστε: http://nikosxeiladakis.gr/%ce%b4%e%b1%cf%83-%ce%b8/

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Σπανουδακης: Καλυτερα να ανεθεταν τις γιορτες για το 1821 στο Τουρκικο υπουργειο πολιτισμο

σ.σ. Υπέροχο.
Σταμάτης Σπανουδάκης
Δεν θα έγραφα αυτά τα λίγα λόγια, αν δεν έβλεπα και άκουγα τι, αλλά κυρίως ποιοί μας ετοιμάζουν τις γιορτές, για το 1821. Πόσο απροκάλυπτα πιά, δυστυχώς όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις μας και τα υπάκουα παρακλάδια και παπαγαλάκια τους, με το πρόσχημα της εορτής των 200 χρόνων, προσπαθούν και εκ’ δεξιών πια τώρα, να πληγώσουν και να γκρεμίσουν, όλα όσα είμαστε, πιστεύουμε και αγαπάμε. Καλύτερα να ανέθεταν τις γιορτές τους, στο Τουρκικό υπουργείο πολιτισμού, αν βέβαια υπάρχει κάτι τέτοιο.
Οι Τούρκοι τουλάχιστον, θα σεβόντουσαν νομίζω αυτήν την ηρωική χούφτα ανθρώπων, που γονάτισε «για του Χριστού την πίστη την αγία», την «παντοδύναμη» αυτοκρατορία τους.
Κρίμα Νέα δημοκρατία, κρίμα κύριε πρωθυπουργέ, κρίμα πρόεδρε της παρ’ ολίγον δημοκρατίας, κρίμα και λοιπές πολιτικές, αδύναμες δυνάμεις.
Μα που πήγαν οι Έλληνες; Πάντως όχι στην βουλή.

Αυτά τα λίγα περί των εορτών και των ανθρώπων που θα μας «διδάξουν» την «πραγματική» ιστορία μας. Πως βρε παιδιά μου, θα καταφέρετε να βγάλετε απο το αίμα μας, την Ελλάδα πού κυλάει; τούς ήρωες, τους αγωνιστές, τους Αγίους, και τελικά τον ίδιο τον Χριστό; Το Α και το Ω; Ποιοί είστε; ποιόν αντιπροσωπεύετε;
Αυτά γι’ αυτούς λοιπόν, που ένα γλυκό γαλανόλευκο αεράκι θα στείλει κάποια στιγμή, στο έρημο και μοναχικό σπίτι τους, να αναλογίζονται τα «περασμένα μεγαλεία» τους και ελπίζω, το τί «προσέφεραν» στην πατρίδα τους.
Στα δικά μας τώρα. Εγώ όπως ξέρετε γράφω για το 1821. Σάς έπαιξα και ένα απόσπασμα τον Οκτώβριο στο Ηρώδειο. Γράφω και για να απαντήσω σε όλους αυτούς και πολλούς άλλους, με το μόνο όπλο που διαθέτω. Την μουσική. Κυρίως όμως, για να τιμήσω πραγματικά το 1821. Όπως κάνω χρόνια τώρα για τον Αλέξανδρο, τον Ιωάννη, τον Κων/νο Παλαιολόγο, τον Πλαστήρα, την Πόλη, την Σμύρνη, την Ηλιοποτισμένη, και βέβαια την Δέσποινα και τον Χριστό.
Και με την ματαιοδοξία του καλλιτέχνη, αλλά και την σιγουρία του μουσικού μου παρελθόντος, ελπίζω ότι όταν η σκόνη κατακαθήσει και έκαστος κατεργάρης επιστρέψει στον πάγκο του, αυτή η μουσική θα μείνει στα αυτιά και τις ψυχές σας. Και των παιδιών σας.
Σαν προσευχή, σαν γαλάζια κυματιστή ανεπαίσθητη αύρα, ελληνικού δειλινού.
Πάντα Θεού θέλοντος.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.