Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΥΠΑΡΧΟΥΝ & ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΟΡΔΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ, ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ – Γαλλος Καθηγητης Ιατρικης: κανενα απο τα στοιχεια επι της θνησιμοτητας & της διαδοσης του ιου δεν δικαιολογει τον παγκοσμιο πανικο

date Μαι 7th, 2020 | filed Filed under: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Γαλλος Καθηγητης Ιατρικης:

Κανενα απο τα στοιχεια επι της θνησιμοτητας

και της διαδοσης του ιου δεν δικαιολογεi τον παγκoσμιο πανικo

Coronavirus, προσοχή κίνδυνος, αλλά όχι αυτός που πιστεύετε.Ένας γιατρός ανησυχεί περισσότερο για τις αντιδράσεις παρά για τον ιό αυτό καθ΄εαυτό. Στο RTL ο καθηγητής Gilbert Deray, επικεφαλής της υπηρεσίας Νεφρολογίας στο Γαλλικό Νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière, φοβάται ότι η επιδημία COVID-19 οδηγεί στην “αντιπαράθεση του ατόμου κατά του συλλογικού συμφέροντος μέσω της αδιαφορίας”.

Η μαρτυρία του καθηγητή Gilbert DERAY, του νοσοκομείου Hôpital Pitié-Salpêtrière, στο Παρίσι: η νοσοκομειακή μου παρατήρηση εδώ και 30 χρόνια όπου εγώ έζησα πολυάριθμες κρίσεις υγειονομικές : HIV,το SRAS (Syndrome Respiratoire Aigu Sévère), τον Ebola, MERS, αναζοπύρωση της φυματίωσης, βακτήρια πολυαντιστεκόμενα (σε φάρμακα). Καμιά δεν έδωσε τόπο σε πανικό όπως το σημερινό.Δεν είδα ποτέ ένα τέτοιο βαθμό ανησυχίας για μια λοιμώδη νόσο και επίσης για καμιά άλλη.

Κι ωστόσο δεν ανησυχώ για τις ιατρικές συνέπειες του coronavirus.Κανένα από τα σημερινά στοιχεία- αριθμούς επί της θνησιμότητας και της διάδοσης του ιού δεν δικαιολογεί τον παγκόσμιο υγειονομικό πανικό και κυρίως οικονομικό.Τα ληφθέντα μέτρα υιοθετήθηκαν και είναι αποτελεσματικά και θα επιτρέψουν τον έλεγχο της επιδημίας.Αυτή είναι ήδη η περίπτωση της Κίνας την αρχική και μακράν τη σημαντικότερη πηγή αυτού του μολυσματικού παράγοντα, όπου η επιδημία εξαλείφεται.

Δεν ανησυχεί δήλωσε τόσο για τις ιατρικές συνέπειες του ιού όσο για ” τις κλοπές των μασκών ή των αντισηπτικών gels μέσα στα νοσοκομεία. Ανησυχώ για τους ασθενείς μας, τους ηλικιωμένους μας ή το υγειονομικό προσωπικό δεν μπορούν πια να τα έχουν(…) Ανησυχώ για τις φιλονικίες για να αγοράσουν χαρτί υγείας ή κουτιά ρυζιού και ζυμαρικών και αυτού του τρόμου που οδηγεί σε αποθέματα,που χαρακτηρίζω ακρότητες τροφίμων (…). ““

Προσθέτει: “φοβάμαι ότι αυτός ο ιός δεν είναι παρά ο καθρέφτης μιας κοινωνίας ολοκληρωτικά κατακερματισμένης που οδηγεί στην σύγκρουση του ατόμου με το συλλογικό καλό μέσω του πνεύματος της αδιαφορίας. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό».”.
“Ανησυχώ για τους προπάτορες μας που είναι ήδη μόνοι”

Ο γιατρός μοιράστηκε επίσης τους φόβους του για τους ηλικιωμένους. “Ανησυχώ για τους προπάτορές μας που είναι ήδη μόνοι και δεν πρέπει ούτε να τους δούμε ούτε να τους αγγίξουμε από τον φόβο ότι θα τους σκοτώσουμε.Θα πεθάνουν πιο γρήγορα αλλά από τη μοναξιά..“

Το εγγύς μέλλον θα πει αν λάθεψα.rtl 11 Mαρτίου.

Στον προσωπικό του λογαριασμό γράφει ο ειδήμονας:” o Coronavirus θα νικηθεί από την αλληλεγγύη και τη ηρεμία. Πανω από το 98% των ατόμων που εκτέθηκαν στον coronavirus θα θεραπευθούν. ”Mια θνησιμότητα της τάξης του 2% που αγγίζει ουσιαστικά τα άτομα τα πιο ευπαθή ”επιμένει ο Γαλλος καθηγητής.

Ο αριθμός των θανάτων είναι σήμερα περίπου 2% στη Γαλλία, 0,7% στη Νότια Κορέα όπου η επιδημία φαίνεται να βρίσκεται υπό έλεγχο και 7% στην Ιταλία.
Το ιταλικό ποσοστό θνησιμότητας είναι σημαντικό, διπλάσιο από αυτό της Κίνας. Ελπίζω ότι θα μειωθεί επίσης, αλλά αντικατοπτρίζει ήδη τις δυσκολίες της νοσοκομειακής περίθαλψης για ασθενείς με αναπνευστική δυσχέρεια λόγω μιας εξαιρετικά ταχείας επιδημίας και ενός ασθενούς νοσοκομειακού συστήματος υγείας.”
https://dimpenews.com/2020/03/14/%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B1/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.