Αυγουστίνος Καντιώτης



Ένταση και διαμαρτυριες εξω απο την Συνοδο 2) Πορεια 10/5/2020 στη Θεσσαλονικη Για την Πατριδα, το Εθνος, την Ορθοδοξια. Σχολιασμος- Φωτογραφιες -Βιντεο 3) EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΙΕΠ) 4) Αντικρουση αποπροσανατολιστικου αρθρου του Σωτηριου Αθ. Μουντζουρη με τιτλο «Κριση πανδημιας -Πολιτεια – Εκκλησια»

date Μαι 13th, 2020 | filed Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένταση και διαμαρτυριες εξω απο την Συνοδο 

Δ

 Ειπώθηκαν συνθήματα όπως·

«Ποιμένες πείτε ποιον υπηρετείτε»

(Να μη ‘εκκλησιαζόμεθα στους ναούς όπου λειτουργουν οι υπευθυνοι για το κλεισιμο των ιερων ναων επίσκοποι. Ας μένουν μονοι τους οι επίσκοποι)
9a150f5deb69

2) Πορεια 10/5/2020 στη Θεσσαλονικη

Για την Πατρίδα, το Έθνος, την Ορθοδοξία. Σχολιασμός- Φωτογραφίες -Βίντεο

«…Μετά τους χαιρετισμούς (της «Ένωσης Ελλήνων Πολιτών για την Μακεδονία», του σωματείου «Δεσμοί Ελλήνων», του ιερέα και του αγιορείτη πατέρα) ακολούθησε η εμπεριστατωμένη και δυναμική ομιλία του Προέδρου του Ιερού Λόχου 2012… Την ομιλία και τους χαιρετισμούς διέκοπταν αγωνιστικά συνθήματα ενάντια στην προδοτική συμπεριφορά της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην πατρίδα και στην ορθοδοξία, ενάντια στη λαθρομετανάστευση-εποικισμό της πατρίδας μας αλλά και ενάντια στην Μασονία, τον Οικουμενισμό, την προδοσία από τους αρχιερείς της Εκκλησίας μας αλλά και υπέρ των υψηλών ιδανικών της πατρίδας και της ορθοδοξίας μας. Ακολούθησε πορεία στην παραλία (κέντρο της Θεσσαλονίκης), στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1500 άτομα, όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο που θα αναρτηθούν

Διαβάστε περισσότερα και δεῖτε πλουσιο φωτογραφ. υλικο ἐδῶ: https://ierosloxos2012.blogspot.com/2020/05/1052020.html

 9a150f5deb69

3) EΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΣΤΙΝΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (ΙΕΠ)

12 Μαΐ 2020

…Για την εξαίρεση από τη μοριοδότηση όσων συμμετείχαν ως εκπονητές, αξιολογητές ή επιμορφωτές στα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου (2011) και (2014), διότι α) τα Προγράμματα αυτά ακυρώθηκαν τετράκις με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ 660 και 926, που δημοσιεύτηκαν το (2018), και 1749 και 1750 που δημοσιεύτηκαν το (2019), ως μη συνταγματικά και μη κατάλληλα για τη διδασκαλία τους σε μαθητές. β) Τα Προγράμματα αυτά επίσης ακυρώθηκαν με τις νέες Υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΑΙΘ: αριθμ. 31585/Δ2 και 31603/Δ2, ΦΕΚ 698 και 699 – 4 Μαρτίου 2020: Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών Δημοτικού– Γυμνασίου και Λυκείου.
Επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)…

Πατηστε τον τιτλο και διαβάστε το ἄρθρο σε pdf

9a150f5deb69

4) Αντικρουση αποπροσανατολιστικου αρθρου

του κ. Σωτηρίου Αθ. Μουντζούρη με τίτλο «Κρίση πανδημίας -Πολιτεία – Εκκλησία»

Συνημμένως παρατίθεται το αντικρουόμενο επίμαχο άρθρο: που δημοσιεύθηκε:
http://aktines.blogspot.com/2020/05/blog-post_23.html#more
Kai ΕΔΩ: https://imlarisis.gr/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%AF%CE%B1/
Λαμβάνοντας υπόψιν μας το δημοσίευμα του αξιότιμου κ. Σωτηρίου Μουτζούρη με τίτλο «Κρίση πανδημίας -Πολιτεία – Εκκλησία» που δημοσιεύθηκε στις http://aktines.blogspot.com και στο ιστολογιο της Μητροπόλεως Λαρίσης, θεωρήσαμε καθήκον μας να το αντικρούσουμε ένεκα του ότι λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και προπαγανδιστικά από τα πραγματικά γεγονότα της διαμορφωθείσας καταστάσεως λόγω κορωνοϊού.
Το παρόν άρθρο-αντίκρουση απεστάλη στο ιστολόγιο ΕΔΩ που δημοσίευσε το εν λόγω επίμαχον άρθρον του κ Σωτηρίου Αθ. Μουτζούρη για να δημοσιευθεί, αλλά δεν έτυχε της τιμής της δημοσιεύσεως.
Αγαπητέ μας κ. Σωτήρη Αθ. Μουτζούρη, πρόεδρε του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης», που εδρεύει στη Λάρισα, η γνωριμία μας στο χώρο της Εκκλησίας είναι πολύ παλιά, πριν από 40 χρόνια και τυγχάνεις της εκτιμήσεώς μου, όπως και το έργο της Εξωτερικής Ιεραποστολής που επιτελείτε, μάλιστα είμαστε και αρωγοί.
Επίτρεψέ μου όμως, να διαφωνήσω με το εν λόγω άρθρο σου, στο οποίο δυστυχώς παραβλέπεις και δεν εστιάζεις στους υπαίτιους εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ταγούς που έφεραν την Εκκλησία σ΄ αυτή την κατάσταση, μηδέ της στάσεως ημών των λαϊκών εξαιρουμένων. Σαν να είναι αόρατοι, το κείμενό σου αποπνέει πνεύμα «μη μου άπτου», μωρών παρθένων…περιορίζεσαι σε γλαφυρή περιγραφή των γεγονότων, επιρρίπτοντας ουσιαστικά την ευθύνη στην επιδημία του κορωνοϊού. Κατά την λαϊκή ρήση», τα περιγράφεις με προπαγανδιστικό τρόπο ώστε να έχεις «και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη».
Δεν γνωρίζεις ότι ο εναγκαλισμός του δεσπότη σας κ. Ιερωνύμου με τους Ρόταρι, την Μασονία, το άναμμα της επτάφωτης λυχνίας των Εβραίων κ.π.α., θα επέφερε δεινά, όπως και το κλείσιμο των εκκλησιών; Μάλιστα στο άρθρο σου είσαι σχεδόν δεκτικός και ανεκτικός ότι καλώς έγιναν, όσα έγιναν στην Εκκλησία για τον κορωνοιό. Απορώ πώς τα αμνηστεύεις, πώς τα δικαιολογείς αυτά και εσύ και τα σεβαστά μέλη του συλλόγου που εκπροσωπής;;;
Φτάνεις στο σημείο στο εν λόγω δημοσιευμά σου, να αναπαράγεις τα δημαγωγικά αποπροσανατολιστικά κηρύγματα με συναισθηματικό περιτύλιγμα του στρεψόδικου Δεσπότη σου κ. Ιερωνύμου, που χρησιμοποιεί για να φιμώσει το ακροατήριό του, όπως : «Και πράγματι συνέβη αυτό, διότι οι ΄Ελληνες έδειξαν τις αρετές τους και προσαρμόσθηκαν με ευθύνη και υπευθυνότητα…… Οι άνθρωποι που αγαπούν την Εκκλησία στεναχωρέθηκαν, ίσως και πόνεσαν, για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Πικράθηκαν και από την «πυγμή» της Πολιτείας προς την Εκκλησία και τους Πιστούς»
Απόδειξη ότι το άρθρο σου είναι κατευθυνόμενο, αποτελεί το ότι δημοσιεύθηκε κατ’ εξαίρεση από τον δεσπότη κ. Ιερώνυμο στο ιστολόγιο της Μητροπόλεως ΕΔΩ. Αν το άρθρο σου ορθοτομούσε και έθετε προ των ευθυνών των τους επισκόπους, θα το υιοθετούσε προς δημοσίευση ο δεσπότης;;;
Επ’ ευκαιρίας νομίζω ότι το ιεραποστολικό σωματείο σας «Πορεία Αγάπης» της Λάρισας ήταν πάντα συστημικό – υπάκουο στο δεσποτικό κατεστημένο. Δεν το εἴδαμε ποτέ να αντιστέκεται στα κάκιστα εκκλησιαστικά τεκταινόμενα και να διαμαρτύρεται στο κλείσιμο των Εκκλησιών και μάλιστα επί το δυσμενέστερο, σε σχέση με την ΚΥΑ από τον συναφιαζόμενο με τον Οικουμενισμό Δεσπότη σας κ. Ιερώνυμο Νικολόπουλο, που πολλάκις τον προσκαλείτε στον προρρηθέντα σύλλογό σας και τον φιλοφρονείτε εν αγαλλιάσει. Έτσι τον ενθαρρύνετε να κάνει και χειρότερα, και με την εύνοιά σας πιστεύει ότι καλώς πορεύεται, αλλά δίνετε και κακό παράδειγμα στους πιστούς. Άλλωστε βλέπω αυτό το πνεύμα να υφέρπει και στο ομώνυμο περιοδικό σας που λαμβάνω μέσω συγγενούς μου.
Αλλά και για τον προηγηθέντα μοιχεπιβάτη, δυνάστη της Λαρίσης Ιγνάτιο Λάππα, δεν είχατε ενδοιασμούς, καθώς μετά πολλών συναφειακών σχέσεων και ευχών του διηγάγετε φωτογραφιζόμενοι εσύ και επιφανή μέλη του συλλόγου, που ηγείσαι. Τα ίδια κάνετε και τώρα με τον Ιερώνυμο. Διαμαρτυρηθήκατε στο δεσπότη σας για τα Οικουμενιστικά συλλείτουργα και τις συμπροσευχές, το Ουκρανικό που συμμετέχει ο ίδιος και οι συνεπίσκοποί του;
Απ’ ό,τι θυμάμαι απ΄ την παλιά μας γνωριμία, δηλώνεις μαθητής του π. Αθανασίου Μυτιληναίου και τον επικαλείσαι ως «πνευματικό ιδρυτή» του ομώνυμου περιοδικού που εκδίδει ο σύλλογός σας. Τολμώ να πω απ’ όσα γνωρίζω, ότι είναι βέβαιον, αν ζούσε ο άγιος Γέροντας Αθανάσιος, δεν θα σας έδινε την συναίνεσίν του να τον επικαλείστε ως ιδρυτή στο περιοδικό σας, γιατί δεν δεχόταν να χρησιμοποιούν το όνομά του για εντυπώσεις και αυτό δεν είναι μόνο δική μου άποψη.
Όταν όμως, βλέπω στο περιοδικό σας «Πορεία Αγάπης» μεταξύ άλλων οικουμενιστών επισκόπων να προβάλετε τον κεκραγμένο Μπραζαβίλ Παντελεήμονα στο Κογκό, χωρίς να διαμαρτύρεστε και από την άλλη να εθελοτυφλείτε, όχι βέβαια μόνο ο σύλλογός σας, αλλά και μερικοί άλλοι ιεραποστολικοί σύλλογοι, αδιαφορώντας για το κακό που κάνει στη μητρόπολη Μπραζαβίλ, όπως την εκδίωξη και το σφετερισμό του τεραστίου έργου στο Κογκό του άξιου Ιεραποστόλου Αγιορείτου π. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου, συνεργάτη του μακαριστού Κεντρώας Αφρικής Ιγνατίου Μανδελίδη, δεν μου επιτρέπει η συνείδηση να σιωπήσω.
Συναντηθήκαμε και στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που συμμετείχατε και καλώς κάνατε. Για τα ακραιφνώς Εκκλησιαστικά θέματα όμως, τοπικά και μη, δεν συμμετείχατε ποτέ. Αγώνες ανέξοδοι… Δεν τσαλακώνετε την καλή σας εικόνα και σεις και τα λοιπά συνεργαζόμενα Χριστιανικά Σωματεία της Λάρισας. Ρίχνετε και καμμιά φωτοβολίδα εκ του ασφαλούς για εντυπωσιασμό. Αλλά συνεργαζόμενοι αμφότεροι εθελοτυφλείτε και αποσιωπάτε προκλητικά τις φοβερές εκτροπές του νέου Ιερωνύμου σας και επ’ αυτού δεν μπορείτε να αποποιηθείτε τις ευθύνες σας.
Πληροφορούμαι ακόμα από συμπατριώτη Αργιθεάτη αστυνομικό ότι στο σύλλογό σας «στεγάζονται» πολλοί πρώην αστυνομικοί συνάδελφοί σου, εκ των οποίων κάποιοι με αφορμή το εκκλησιαστικό, είχαν βάψει τα χέρια τους με αίμα Χριστιανικό, είχαν σακατέψει τους Θεολογικούς στο ξύλο και τις μηνύσεις, ελπίζω να τους διδάξεις την μετάνοια και να έλθουν εις επίγνωση εξαιτήσεως της συγνώμης…
Την μέθοδο της προπαγάνδας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης που διδάχθηκες στην εκπαίδευσή σου στην σχολή αστυνομίας μιάς και υπηρέτησες στο τμήμα ασφαλείας της αστυνομίας, δεν πρέπει να την μετερχόμαστε στο λαό.
Σωτήρη, συγγνώμη, αν σε στενοχώρησα, αλλά δεν μπορώ να υποκρίνομαι, διάγουμε καιρούς αποκαλυπτικούς που η στάση όλων μας κρίνεται και ζυγίζεται…
Μετά τιμής

Μακρυγιάννης Κ. Ιωάννης
Ταξίαρχος Π. Α.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.