Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΙδου ποιοι ηταν οι συμμαχοι μας! 2) Η αλωση της Πολης: Προσεγγιση στο χθες και στο σημερα. 3) Η Μηχανή του Χρόνου «Αγια Σοφια»

date Μαι 30th, 2020 | filed Filed under: ΕΘΝΙΚΑ - Β. ΗΠΕΙΡΟΣ

Ιδου ποιοι ηταν οι συμμαχοι μας!

Πώς οι Βρετανοί εμπόδισαν να ξαναγίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά

Νικου Χειλαδάκη, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ιδού ποιοι ήταν οι σύμμαχοί μας! Πώς οι Βρετανοί εμπόδισαν να ξαναγίνει εκκλησία η Αγιά Σοφιά»

Διαβαστε εδῶ://yiorgosthalassis.blogspot.com/2020/05/blog-post_515.html#more

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Η αλωση της Πολης: Προσεγγιση στο χθες και στο σημερα

ΣΠΟΥΔΑΙΑ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ του Δημητρίου Νατσιό

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2061&v=23nDjrlOw3U&feature=emb_logo

Έτσι ήταν κάποτε οι Άρχοντες του Γένους μας…

090634b9b49e9b3e4c9bc943

Η Μηχανή του Χρόνου

«Αγια Σοφια»

————-

————-

144K subscribers
Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT Eνα συναρπαστικό ταξίδι στην «Αγία Σοφία», το ναό – σύμβολο της Ορθοδοξίας, που μετά την Άλωση της Πόλης έγινε τέμενος και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Στην εκπομπή ζωντανεύουν οι θρύλοι, οι παραδόσεις της βυζαντινής αυτοκρατορίας, αλλά και η μοναδική ιστορία του κτιρίου που άντεξε λεηλασίες, επιδρομές και φονικούς σεισμούς. Παρουσιάζονται οι βασικότεροι σταθμοί στην ιστορία του περίλαμπρου οικοδομήματος του Ιουστινιανού, που συνδέθηκε με όλες τις χαρές και τις λύπες του ελληνισμού. Η «Μηχανή του χρόνου» ταξιδεύει στην Πόλη σε μια μοναδική περιήγηση στο ναό, και παρουσιάζει με λεπτομέρειες τους χώρους και τα πρόσωπα που έγραψαν ιστορία. Ο μοναδικός τρούλος, η χρυσή Αγία Τράπεζα που λεηλατήθηκε από τους σταυροφόρους, τα ασύγκριτης ομορφιάς ψηφιδωτά που κάλυψαν με σοβά οι Οθωμανοί, αλλά και ο γυναικωνίτης με τις ίντριγκες και τα ατέλειωτα παιχνίδια εξουσίας. Εκεί όπου αυτοκράτορες βαπτίσθηκαν, καρδινάλιοι αναθεματίστηκαν και χριστιανοί σφαγιάστηκαν. Παρουσίαση: Χρίστος Βασιλόπουλος Διεύθυνση εκπομπής: Χρίστος Βασιλόπουλος Αρχισυνταξία: Δημήτρης Πετρόπουλος Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης Official Site: http://www.ert.gr/ Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/ Twitter: https://twitter.com/ErtSocial Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.