Αυγουστίνος Καντιώτης



«Μονο εμεις μπορουμε να αφορισουμε»: Η απαντηση της Ιερας Συνοδου στον Αμβροσιο 2) ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΛΑΝΑΤΑΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ; ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ! ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

«Μονο εμεις μπορουμε να αφορισουμε»: Η απαντηση της Ιερας Συνοδου στον Αμβροσιο

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/219667/mono-emeis-mporoyme-na-aforizoyme-h-apantisi-tis-ieras-synodoy-ston-amvrosio

«ΟΥΚ ΕΞΕΣΤΙ ΣΟΙ»Απάντηση δική μας: Aν μπορειτε να αφορίσετε, αφορίστε τον εαυτό σας, γιατί είστε χειρότεροι από τους αφορισθέντας πολιτικους. Συμπορεύεστε μ’ αυτούς πού προσβάλουν την Πίστη μας, που προδίδουν την Πατρίδα μας και τα ιδανικά μας!!! Με τις δικές σας πλάτες προχώρησαν στο κλείσιμο των ‘εκκλησιων όλη την Μεγάλη Τεσσαρακοστή και το Πάσχα.
Όλα τα μαργαριτάρια, μαζευτήκατε στην Σύνοδο! Και εχετε την απαίτηση να σᾶς σέβονται και να σᾶς υπακοῦν οι πιστοί!!!
Πρόσβαλαν δημόσια το Μεγα Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας οι κυβερνωντες καί ὲσεῖς τους κολακεύετε και τους καθησυχάζετε! Τους λέτε ότι δεν ειναι τίποτε ο αφορισμό τους Μητροπολίτου Αμβροσίου!!!
Προσέξτε μήπως ὰργά ή γρήγορα ο αφορισμός τοῦ Ὰμβροσίου γυρίση και στα κεφάλια σας.

 

d47

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΣΥΝΟΔΟΥ
ΠΛΑΝΑΤΑΙ Ή ΨΕΥΔΕΤΑΙ;

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: ΔΕΝ ΠΛΑΝΑΤΑΙ! ΨΕΥΔΕΤΑΙ!
ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟΝ ΤΟΥ ΑΠΛΩΣ
ΚΟΛΑΚΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ

________Με οδύνη ψυχής αναγνώσαμε την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι μιά «ανυπόστατη και ανίσχυρη» απόφαση!!!!!!
________Η ανάγνωση της ανακοινώσεως ταύτης ώθησε την πέννα μου να γράψει ένα πολύ καυστικό κείμενο προς τους Ιεράρχες-Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, τους οποίους καλώ να σκεφθούν και να διορθώσουν την ψευδέστατη και ανυπόστατη Ανακοίνωση.
________Το κείμενο αυτό απευθύνεται βεβαίως και προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο, με ιδιαίτερο δέ ενδιαφέρον θά αναμένω την «ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΥ» περιεχομένου απάντησή του. Εκ προοιμίου όμως του υπενθυμίζω δημοσίως την παροιμία: «Γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος»
____________Στη συνέχεια λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες, παραθέτω:

Την Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου,
Τα σχόλια του Σεβ. Μεσσηνίας, και
Μια προσωπική επιστολή προς έκαστον από τους Ιεράρχες – Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπου διατυπώνω ερωτήσεις και απορίες θεολογικού περιεχομένου και θα αναμένω την απάντηση ενός εκάστου για τα περαιτέρω.

Αίγιον, 1η Ιουνίου 2020

+ Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

1. Ανακοίνωση για την ποινή του αφορισμού (17/5/2020).

Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος….

Tην συνέχεια: http://mkka.blogspot.com/

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.