Αυγουστίνος Καντιώτης



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ www.augoustinos-kantiotis.gr

date Φεβ 15th, 2010 | filed Filed under: ΤΑ ΥΠΕΡ & ΤΑ ΚΑΤΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΚΡΙΤΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΟΣ

Η Ανδρονίκη Καπλάνογλου, λέει·
o p. Aug. sto karab. ιστ Μέσα στο πλήθος των σχολίων της ιστοσελίδος «Αποτείχιση», σε άρθρο, που αφορούσε τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο και τον πρωτοσύγκελλό του, διάβασα το εξής σχόλιο·

12 Ιανουαρίου 2010,  5:34 μ.μ. , μεταξύ των άλλων έγραφε:
Γιατί η Ανδρονίκη Καπλάνογλου (με την γνωστή ψευδώνυμη σελίδα ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)…, έχει τόση εμπάθεια προς τον επίσκοπο Φλωρίνης Θεόκλητο;
Εξεπλάγην, αλλά δεν ήθελα στην φωτιά που άναψε, να ρίξω και άλλο εύφλεκτο υλικό, γι’ αυτό δεν απήντησα αμέσως. Είμαι όμως υποχρεωμένη να απαντήσω στα ερωτήματα, που έθεσαν ανώνυμα, τα πρόσωπα της Μητροπόλεως, για την ιστοσελίδα augoustinos-kantiotis.gr

Πρίν όμως απαντήσω, θα ήθελα να ρωτήσω:
Γιατί απευθύνονται σε μένα και δεν απαντούν σ’ αυτούς που τους σχολιάζουν δυσμενώς αλλά μεταφέρουν το πρόβλημά τους αλλού;

Και κάτι ακόμα, πιο σοβαρό·
Οι αλήθειες που λέω πιθανόν να θλίβουν τον επίσκοπο Θεόκλητο, αν και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Σεβασμιώτατε, ειλικρινά σας λέω, όσο και εάν δεν το πιστεύετε, δεν είμαι εχθρός σας· γιατί ξέρω ότι, αν φύγετε εσείς, ο διάδοχός σας θα είναι τρισχειρότερος.

Εσείς και πίστη έχετε, και ανήθικος δεν είστε, όπως κάποιοι άλλοι, που μας έλεγε ο π. Αυγουστίνος, ότι κάτω από τα ράσα τους φορούν φουστάνια, εννοώντας φυσικά τους ομοφυλόφιλους, όπως τουλάχιστον φάνηκε σε κανάλι τον Αθηνών οτι ήτο ο Αττικής Παντελεήμων. Δεν είστε, ούτε σαν τον «μέγα» θεολόγο και «διδάσκαλο», που ηγείται γυναικείας αδελφότητος και έδιωξε μετά από έρευνα ο π. Αυγουστίνος. Δεν έχετε τέτοια κουσούρια. Πρέπει όμως, να παραδεχθείτε ότι κάνατε λάθη. Στην προσπάθειά σας να γίνετε επίσκοπος συνεργαστήκατε με πρόσωπα που αδίκησαν και πίκραναν τον πατέρα Αυγουστίνο.

Αυτά τα λάθη, όταν σας τα υποδεικνύουν και οι κατώτεροί σας, να τα δέχεσθε και να μη θυμώνετε. Θα μ’ ευγνωμονείτε γι’ αυτά που σας λέω τώρα, γιατί μπορείτε να τα τακτοποίησετε σ’ αυτή την ζωή, και να μη σας κρίνει ο Θεός στην άλλη ζωή, την οποία πιστεύετε και δεν αμφισβητείτε.
Ο π. Αυγουστίνος ζει και μπορείτε να τακτοποιήσετε το χρέος. Αυτό περιμένει και δεν φεύγει. Ένα συγγνώμη δεν φτάνει. Χρειάζεται κάτι πιό δυναμικό. Χρειάζεται να γίνεται πραγματικός διάδοχος. Μη αναπαύεστε ότι έχετε αρετές, όπως την πραότητα και την ευγένεια σε μεγαλύτερο βαθμό από τον π. Αυγουστίνο, γιατί όπως βλέπετε, χάνετε τις αρετές αυτές όταν κάποιος σας ενοχλήσει. Όταν προδίδεται η Ορθόδοξη πίστη μας, η πραότητα και η ευγένεια δεν είναι αρετή αλλά προδοσία.

Αγωνιστείτε με την ευλογία του Θεού και την ευχή του Γέροντος. Αγωνιστείτε και μη φοβάστε  Υπάρχει κλήρος και λαός στην Φλώρινα, που θα είναι στο πλευρό σας. Υπάρχουν επίσκοποι που έχουν φόβο Θεού και αγωνιούν για τα θέματα της Εκκλησίας, κάντε κάτι και συνταχθείτε μαζί τους.
Η Μητρόπολη της Φλώρινας πρέπει να είναι άστρο του Ουρανού, όπως την άφησε ο π. Αυγουστίνος.

ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

ΣΚΙΤΣ ΠΟΙΜΝΗ ΙΣΤ Ο π. Αυγουστίνος, στα 90 του χρόνια, δεχόταν επιθέσεις άνανδρες και συκοφαντικές από κάποια δήθεν «πνευματικά του παιδιά».
«Ο καημένος ο π. Αυγουστίνος», έλεγαν, «γέρασε και δεν ξέρει τι κάνει». Άλλες φορές πάλι τον παρουσίαζαν να μην επικοινωνεί με το περιβάλλον του, λόγω γήρατος. Έβλεπαν το θαύμα, έβλεπαν την ψυχική του δύναμη, έβλεπαν ότι παρά το προχωρημένο της ηλικίας του είχε νεανική καρδιά, «νεανίσκε Αυγουστίνο», τον έγραφε κάποιος αναγνώστης των περιοδικών του τότε, και αυτοί, αντί να δοξάσουν τον Θεό, προσπαθούσαν να τον φθείρουν. Είναι θαύμα που ζει και δίνει την ευλογία του και στα 103 του χρόνια!
Καποιος ίσως ρωτήσει· Γιατί αυτή η άθλια συμπεριφορά εις βάρος του Γέροντος;
Δεν θέλω τώρα να απαντήσω. Τούτο μόνο λέω· Ήταν βρώμικοι και ήθελαν να καλύψουν τις βρωμιές,  που ανακάλυψε με την έρευνα του ο π. Αυγουστίνος. Όταν κάποιος δεν έχει μετάνοια, προσπαθεί με τέτοιους τρόπους να επιπλεύσει.
επ. 1989.Σε ιδιόχειρη του επιστολή, στις 15-2-1989, ό Γέροντας μεταξύ των άλλων έγραφε·
«Αποσύρομαι οριστικώς από την πνευματική κηδεμονία… Του λοιπού καμμίαν πλέον δεν θα φέρω ευθύνην δι’ ό,τι λέγετε και πράττετε…»
Και στο υστερόγραφο, έλεγε·
«Υ.Γ. Το γράμμα τούτο προς υμάς το έγραψα με πόνο και δάκρυα. Το έγραψα δε ιδιοχείρως, και τούτο διότι και τούτο ελέχθη, ότι άλλος γράφει τα γράμματα και εγώ απλώς τα υπογράφω ως ένα είδος ρομπότ!!!! Θα δυσκολευθήτε να το αναγνώσετε λόγω της κακογραφίας μου, αλλά σεις με ηναγκάσατε! Σας συγχωρώ…».

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Οι συκοφάντες εμφανίζονται και σήμερα σαν πνευματικά παιδιά του Γέροντα, «πλανώντες και πλανώμενοι», κατά την ρήση της Αγίας Γραφής και του Γέροντος.
Το ψέμα, που διέδιδαν τότε, έπιασε τόπο και έγινε πιστευτό, λόγω της ηλικίας του Γέροντος. Λίγα χρόνια αργότερα, τον καιρό της παραιτήσεως το έκαναν σημαία και άλλοι, για τους δικούς τους λόγους.
Έτσι ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού πίστεψε ότι ο π. Αυγουστίνος, ο μεγάλος αυτός μαχητής της Ορθοδοξίας και του Έλληνικού Έθνους, όταν γέρασε τα ‘χασε.
Αυτό είναι όχι μόνο ψέμα, αλλά και βλασφημία κατά του Θεού. Ο Θεός τιμά τα πιστά παιδιά του και δεν επιτρέπει να έχουν τέτοιο τέλος.
Ο Γέροντας ήταν με σοφία και σύνεση, και αυτοί τον παρουσίαζαν πανελληνίως ότι δεν επικοινωνούσε με το περιβάλλον του, λόγω γήρατος! Απόδειξη ότι και σήμερα, 10 και 20 χρόνια αργότερα,  με μικρές βέβαια σωματικές δυνάμεις, στην ηλικία των 103 ετών εκκλησιάζεται μοιράζει αντίδωρο, και ευλογεί τους πιστούς.

Σεβασμιώτατε, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι και εσείς συνεργαστήκατε με τα παραπάνω πρόσωπα και έχετε ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Και σεις πικράνατε τον πνευματικό σας πατέρα, πρέπει να το ομολογήσετε. Ο π. Αυγουστίνος άνθρωπος ήταν και αυτός, και είχε καρδιά όπως και εσείς, δεν ήταν από πέτρα.
Τα δάκρυα του Γέροντας επισκόπου, μας έλεγε, δεν θα τους βγουν σε καλό.
Αλήθειες λέω, γιατί θέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια και δέν είμαι τοσο τέρας, όπως με παρουσιάσατε στους ιερείς σας.
Δείξατε έμπρακτα την αγάπη σας και μη θυμώνετε μαζί μου. Μη θυμώνετε ούτε με τους ιερείς που βρίσκονται σαν άγγελοι κοντά στον Γέροντα. Είναι αδελφοί σας. Μη τους κατηγορείτε συνεχώς για εμπάθεια, γιατί τους αδικείτε. Ποτέ εκείνοι δεν με παρακίνησαν να γράψω την παραμικρή λέξι. Αντιθέτως, πολλές φορές με εμπόδισαν και με πίκραναν, γιατί δέσμευαν την ελευθερία μου, στα θέματα αυτά. Ό,τι έκανα το έκανα παρά την θέλησή τους ή τους το ανακοίνωνα κατόπιν εορτής.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

αγγελλος σαλΘέλω να αποκατασταθεί η αλήθεια, γι’ αυτό τα γράφω αυτά. Αν εσείς δεν θυμώνετε, εγώ θα κάνω ό,τι μου πείτε, για να σας βοηθήσω. Και την ιστοσελίδα θα την θέσω στην υπηρεσία σας, για όποιον αγώνα υπέρ της Ορθοδοξίας κάνετε.
Ο Γέροντας μας παρέδωσε ένα οπλοστάσιο, για να το αξιοποιήσουμε στους έσχατους καιρούς· και εσείς μπορείτε να είστε μέτοχος.

Τα κηρύγματα του σεβαστού μας Γέροντα, που κυκλοφορούν σ’ όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, είτε γραπτά είτε σε κασέττες είτε σε CD είτε σε DVD· τα παλιά, αλλά και τα νέα του βιβλία (μας έδωσε ευλογία, άλλα 100 να τα κάνουμε)· η νέα τώρα τεχνολογία το ΙΝΤΕΡΝΕΤ (όσο φυσικά καιρό θα βρίσκεται στα χέρια των χριστιανών), ο π. Αυγουστίνος θα τα τροφοδοτεί και θα δίδει μάχες. Για όποιον αγώνα θελήσετε, ο π. Αυγουστίνος μπορεί να σας βοηθήσει, όχι μόνο με την ευλογία του αλλά και με τα κηρύγματά του, που μπορούν να μπούν στην υπηρεσία σας.

Γίνετε πραγματικός διάδοχος του π. Αυγουστίνου, αφήστε τις δημόσιες σχέσεις στον Ιουστίνο, που έβαλε σκοπό της ζωή του να γίνει δεσπότης και δεν θα χάσετε.

Με θλίψιν είδα οτι ο χώρος του γραφείου του Γέροντος στην Μητρόπολη έχει αλλάξει. Γκρεμίστηκαν τα εσωτερικά τοιχώματα, για να γίνει ένας ενιαίος χώρος, πιθανόν για σαλόνι. Δεν ξέρω τινος ιδέα ήταν να καταστραφεί αυτός ο χώρος, αλλά τούτο μόνο λέω· είναι ντροπή.

Σεβασμιώτατε, σήμερα αύριο φεύγουμε, τι λόγο θα δώσουμε στον Θεό; Πού είναι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, που είχε τόση δόξα; Έφυγε και περιμένη την Κρίση του Θεού.

Κάντε αγώνα για την πίστι μας, για την Ορθοδοξία, που βάλλεται από πανταχόθεν, και εμείς θα είμαστε στο πλευρό σας. Υπάρχουν υγιείς δυνάμεις στην Ελλάδα, που περιμένουν κάποιον ευλαβή κληρικό και επίσκοπο να τις κινήσει. Δεν σας μισούμε, αλλά σας αγαπούμε εν Κυρίω.
Τι σας ενδιαφέρουν τα σχόλια του ενός και του άλλου μασόνου, αθέου, ή προδότου της Πίστεως και της Πατρίδος; Αγωνιστείτε τώρα και θα έχετε την ευλογία του γέροντος επισκόπου και  όλων των αγωνιζομένων χριστιανών. Δώστε χαρά στον π. Αυγουστίνο με τον αγώνα σας, και θα δείτε πόσα θα επιτύχετε. Αγωνισθείτε· ποτέ δεν είναι αργά. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο συγγνώμη στον Γέροντα, και έτσι θα γίνετε άξιος διάδοχός του.

Μετά απ’ αυτόν τον μεγάλο πρόλογο, απαντώ στο σχόλιο των δικών σας ανθρώπων.

Γιατί η Ανδρονίκη Καπλάνογλου (με την γνωστή ψευδώνυμη σελίδα ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)…, έχει τόση εμπάθεια προς τον επίσκοπο Φλωρίνης Θεόκλητο;

Δεν έχω κανένα ψευδώνυμο και δεν κρύβομαι ποτέ πίσω από ψευδώνυμα. Απόδειξη ότι ξέρετε τ’ όνομά μου.
Έχω το θάρρος να γράφω επώνυμα, σ’ ότι είναι δικό μου. Όμως δεν μου αρέσει να υποκλέπτω λόγια άλλων και να βάζω την δική μου υπογραφή κάτω από αυτά.
Η ιστοσελίδα είναι του π. Αυγουστίνου είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, γιατί από τα 600 αρθρα που έχω δημοσιεύσει τα 550 είναι δικά του. Έχω και μιά κατηγορία, σε ξεχωριστή στήλη, με «μηνύματα που παραλαμβάνω μέσω email και τα προωθώ». Τα στέλνουν φίλοι της ιστοσελίδος και είναι μέσα στο πνεύμα και στους αγώνες του π. Αυγουστίνου. Τελευταία την πρόσθεσα.
Πολύ λίγα λόγια είναι δικά μου και φέρουν το όνομά μου.
Εχω και φωτογραφίες του Γέροντος, των 103 ετών, για να δείξω το θαύμα. Ο π. Αυγουστίνος έπαιξε κορώνα γράμματα την ζωή του, για τον Χριστό και την Ελλάδα, έφτασε πολλές φορές στα πρόθυρα του θανάτου, και όμως ο Θεός τον φύλαξε και σήμερα είναι 103 ετών και παίρνουμε την ευλογία του.

ευλογ. 1999 ist.Αυτή η ευλογία είναι θησαυρός. Αυτή η ευλογία με έκανε συγγραφέα και εκδότη των νέων βιβλίων του Γέροντος, ενώ οι γνώσεις μου δεν είναι σημαντικές. Ένα εξατάξιο Γυμνάσιο τελείωσα και αυτό πρακτικό τμήμα. Στα φιλολογικά δεν ήμουν ποτέ καλή. Πως έφτασα να επιμελούμαι τα νέα βιβλία του Γέροντος, που φέρουν το όνομά του; Να επενδύω με εικόνα τις ηχογραφημένες ομιλίες του στα DVD, έστω και ερασιτεχνικά; Ποιες ήταν οι γνώσεις μου, για να επιμελούμαι σήμερα την ιστοσελίδα του, η οποία ασφαλώς φέρει το όνομά του, αφού δικά του είναι τα πάντα;
Με τις δικές μου δυνάμεις; Λάθος κάνετε. Δεν ήμουν ποτέ τόσο έξυπνη. Η δική του ευλογία κάνει τα πάντα.
Από τις πέτρες ο Θεός εγείρει τέκνα του Αβραάμ. Κάναν μεγάλο λάθος αυτοί που νόμισαν ότι ο Γέροντας ξόφλησε και δεν είχε τίποτε άλλο να τους προσφέρει. Άρπαξαν ό,τι μπορούσαν όταν γέρασε, αλλά έχασαν το μεγαλύτερο αγαθό, έχασαν την ευλογία του. Αυτή η ευλογία είναι θησαυρός.
Αν στον αγώνα αυτό είχα μίσος, όπως είπατε στο ιερατικό συνέδριο, και τώρα προσθέσατε και την εμπάθεια, δέν θα έπαιρνε ο Θεός την χάρη του; Άλλα αμαρτήματα έχω, αλλά αυτά που με κατηγορείτε δεν τα έχω.

Μητρ. Φλ. Αυγ ιστΗ ιστοσελίδα είναι του Γέροντος και θα μείνει σταθερή στην αγωνιστική γραμμή που εχάραξε εκείνος.  Απο τις στήλες της, ο π. Αυγουστίνος  θα συνεχίσει τον αγώνα. Θα είναι ο οδηγός,  θα είναι ο δάσκαλος και ο κατηχητής. Θα είναι το βούκεντρο για τους δειλούς επισκόπους, οι οποίοι βλέπουν πού οδηγεί το σκάφος της Εκκλησίας ο οικουμενιστής και πανθεϊστής πατριάρχης Βαρθολομαίος και δεν μιλούν. Θα είναι ο θούριος του Ρήγα, για κάθε ορθόδοξο χριστιανό.

Ο π. Αυγουστίνος θ’ αστράψει και θα βροντήσει εναντίον των ιεραρχών εκείνων, που νομίζουν ότι θα κάνουν την Ελλάδα επαρχία του Πάπα. Ας περιμένουν λίγο και θα το δουν. Υπάρχει άφθονο υλικό για τον αγώνα αυτό, και με την ευλογία του Γέροντος σύντομα θα μπει στην υπηρεσία των απανταχού της γης αγωνιζομένων ορθοδόξων χριστιανών.

Δεν ξώφλησαν με τον Αυγουστίνο Καντιώτη· Ας το ακούσουν καλά οι πανθεϊσταί, οι οικουμενισταί και οι μασόνοι. Ο π. Αυγουστίνος θα μπεί και πάλι στην μάχη, γιατί ο Χριστός ζει και η φωνή των πατέρων της Εκκλησίας δεν χάνεται.

Ο Γέροντας σε κάποιες ομιλίες του λέει· «Όταν φθάσει η ώρα εκείνη, έχουμε και εμείς το σχέδιό μας…». Και η ώρα, όπως φαίνεται, ήρθε.

Σ’ άλλο κήρυγμα λέει: Να είμεθα επιφυλακή. Έχουμε υποχωρήσει σε πολλά σημεία… Αν αντιληφθούμε αδελφοί μου ότι γίνεται προδοσία, θα κηρύξομε επανάσταση. Και με τους επισκόπους τους πιστούς, τους ολίγους που έχει η Αγία μας Εκκλησία και με τους πρεσβυτέρους και με τους καλογέρους και με τους πτωχούς, θα κηρύξομεν επιστράτευσιν, συναγερμόν. Δεν θα προσκυνήσομε Πάπα, δεν θα υποταχθόμεν ποτέ, αλλά πιστοί εις τον όρκον μας θα αποθάνομεν δια την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ημών, που είναι το καύχημά μας, που είναι ο θρίαμβός μας, είναι η χαρά μας, είναι η αγαλλίασίς μας ειναι η ζωή μας.



Έφτασε η στιγμή που ο π. Αυγουστίνος θα ανάψει την άγια φωτιά στις ψυχές των χριστιανών. Θα ανασυντάξει τις δυνάμεις των ορθοδόξων χριστιανών. Και θα βάλει φρένο στα σχέδια των σκοτεινών δυνάμεων.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.