Αυγουστίνος Καντιώτης



Η καινουρια αιρεση και βλασφημη Θεολογια περι μολυσμου στον Ιερο Ναο. 2) Αμβροσιος σε Συνοδικους: »Ψευδεσθε ασυστολως! Ο αφορισμος ειναι κανονικος»

date Ιούλ 21st, 2020 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ, ΑΞΙΟΙ & ΑΝΑΞΙΟΙ

Η καινουρια αιρεση και βλασφημη Θεολογια περι μολυσμου στον Ιερο Ναο,

Τοῦ αρχιμ. Σαββας Ἁγιορειτης

σ.σ. Επαναλαμβάνεται το μήνυμα διότι τούτη την στιγμή κυοφορείται μία πολύ μεγάλη αίρεση που θα διαλύσει την Πίστη μας εάν δεν αντισταθούμε και δεν κάνουμε ΟΥΤΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ πίσω…

‘Ακοῦστε εδῶ: https://tasthyras.wordpress.com/

9a150f5deb69

Αμβροσιος σε Συνοδικους: ‘Ψευδεσθε ασυστολως!

Ο αφορισμος ειναι κανονικος»

Tον τελευταίο καιρό η αναξιότης μας έχει γίνει στόχος και των πολιτειακών και των εκκλησιαστικών Αρχών!

α) Των Πολιτειακών Αρχών: Η Ελληνική Δικαιοσύνη, ως γνωστόν, με έχει καταδικάσει σε φυλάκιση επτά μηνών με αναστολή, επειδή είπα και έγραψα την φράση «φτύστε τους» προκειμένου για τους οπαδούς ΛΟΑΤΚΙ, που τώρα πια είναι η νέα κατηγορία ανθρώπων, δηλ. τους ομοφυλόφιλους! Είναι. αυτοί που συγκροτούν το νέο φύλο του ανθρωπίνου γένους. Έτσι, λοιπόν, τώρα πια την ανθρώπινη Κοινωνία συγκροτούν 1) ο άνδρας, 2) η γυναίκα και 3) το  τρίτο γένος, ο ομοφυλόφιλος!
Αυτό το τρίτο γένος στις ημέρες μας επεκτείνεται και επισημοποιείται!
Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αποτόλμησε και έστειλε μια συγχαρητήρια επιστολή σε κάποιον άνδρα, που ανήκει στο προσωπικό του Μεγάρου Μαξίμου, δηλ. στο στενό περιβάλλον του κ. Πρωθυπουργού, και «έχει στεφανωθεί» κάποιον άλλον άνδρα!
Η κυρία Μπακογιάννη, λοιπόν, με επιστολή της συγχαίρει τον ομοφυλόφιλο Συνεργάτη του Πρωθυπουργού, διότι «είχε την αξιοπρέπεια και το θάρρος να παντρευτεί….άνδρα» και μάλιστα να παρουσιάσει επισήμως  το άνδρα-σύζυγό του στον Πρωθυπουργό «εν όψει κάποιας επίσημης προοπτικής  να τεθεί και αυτός σε πρωθυπουργική αξιοποίηση, στους ανανεωτικούς  καιρούς που διερχόμεθα….», όπως επί λέξει γράφει ο εκλεκτός Δικηγόρος κ. Δ. Σέργιος σε ανοικτή επιστολή του προς την καν Μπακογιάννη (βλ. εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 08.07.2020, σελ. 25).
Ο άνθρωπος αυτός, δηλ. ο τρίτου γένους,  δεν διστάζει να εμφανίζει δημοσίως τον εαυτό του και να λέγει «Αυτός είμαι….Είμαι ομοφυλόφιλος»!!!
Ως γνωστόν για το μεγάλο έγκλημά μου, το «φτύστε τους», για το οποίο καταδικάστηκα σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή,  προσέφυγα στον Άρειο Πάγο και η προσφυγή μου εκδικάσθηκε την 28ην Ιανουαρίου 2020.
Δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα η Απόφαση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ!’
Παρά ταύτα, προς δόξαν της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία κάποτε ήταν ΤΥΦΛΗ καί ΚΟΥΦΗ, (σήμερα όμως -δυστυχώς- είναι τυφλά υποτεταγμένη στην Πολιτική Εξουσία βλ. σκάνδαλο της Novartis), στα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως διέρρευσε (;;;) η πληροφορία, ότι η προσφυγή μου απορρίφθηκε!
Αυτά, λοιπόν, ως προς την δίωξή μου από τις Πολιτειακές Αρχές.
β) Των Εκκλησιατικών Αρχών:  Ας έλθουμε τώρα και στον εκκλησιαστικό χώρο.
Το Γραφείον Τύπου της Ιεράς Συνόδου με Ανακοίνωσή του, η οποία δημοσιεύθηκε 30΄ λεπτά μετά την ανάγνωση του Αφορισμού στα γνωστά Κυβερνητικά Πρόσωπα την Κυριακή 17ην Μαΐου και περί ώραν 11ην π.μ. (!!!!!! Διερωτώμαι πότε πρόλαβαν και το συνέταξαν; Στις 10.30΄π.μ. έγινε η ανάγνωση του Αφορισμού, στις 11.00΄ π.μ. είχε κυκλοφορήσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου!)
Το Γραφείον Τύπου της Ιεράς Συνόδου, λοιπόν,  με Ανακοίνωσή του, χαρακτήριζε τον επιβληθέντα Αφορισμό ως «ανίσχυρο και ανυπόστατο» μόνον και μόνον για να μη στενοχωρηθούν οι Αφορισθέντες Πολιτικοί, οι Οποίοι παρά ταύτα γκρεμίζουν συνεχώς την Ορθόδοξο Πίστη μας!

Σημειώσατε, παρακαλώ, ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα γιορτάσουμε και πάλι με επαναλαμβανόμενα τα γνωστά περιοριστικά μέτρα του Πάσχα! Δηλ. κλεισμένοι στα σπίτια μας! «Μένουμε στο Σπίτι!» θα είναι και πάλι το σύνθημα.

Το ανωτέρω Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου αποτελεί προϊόν ΠΛΑΝΗΣ, διό και συνιστά εγκληματική πράξη της Εκκλησιαστικής Διοικήσεως.

Η αγαθότης του Δικαιοκρίτου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ευδόκησε να μας παράσχει Θεϊκά τινά ΣΗΜΕΙΑ, ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ  και ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ότι  «ο Αφορισμός  του Πρωθυπουργού  και των δύο Υπουργών …έγινε αποδεκτός από τον Ουρανό! Ήταν δίκαιος! Δίκαιος, και ο Ουρανός τον αποδέχθηκε», κατά τήν μαρτυρίαν διορατικού τινός Γέροντος ασκητού!

‘Επειτα ήλθεν η γνωστή ομολογία του Δημοσιογράφου κ. Δημητρίου Βερυκίου, ο οποίος έχει  δοκιμάσει την περιπέτεια  του Αφορισμού, ωμολόγησε δε δημοσίως τις φρικτές συνέπειες, που επιφέρει ούτος στον αφορισθέντα!

Τέλος, ήλθε το περισπούδαστο άρθρο του κ. Κυριάκου Κυριαζόπουλου, Καθηγητού Πανεπιστημίου στην έδρα του Κανονικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίον έχουμε ήδη δημοσιεύσει στο παρόν Blog με την ανάρτησή μας της 15ης Ιουνίου ε.έ. Ο κ. Καθηγητής με ατράνταχτα επιχειρήματα καταδεικνύει,  ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ, ΕΓΚΥΡΟΣ καί ΙΣΧΥΡΟΣ!

Δυστυχώς όμως η Ιερά Σύνοδος εμμένει στην ΠΛΑΝΗ ΤΗΣ! Με το υπ΄αριθμ. Πρωτ.2662/Διεκπ.1243/02.07.2020 Συνοδικό έγγραφό Της επαναλαμβάνει, ότι «πάσα απόφασις περί αφορισμού μέλους της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εξεδόθη υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατος καί ανίσχυρος»!!!!

Μη έχοντες άλλο τρόπο αντιδράσεως και διαμαρτυρίας παραδίδουμε, λοιπόν, σήμερα την Απόφαση της Δ.Ι.Σ. στην κρίση του Θεού και των ανθρώπων και σας βεβαιώνουμε, ότι η Διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος με την Απόφαση αυτή «ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ», καθ’ όσον δεν υπηρετεί τον Θεόν καί τό Νόμο του Θεού, αλλά αντιθέτως αναιρεί και καταργεί την υπό του Αρχιποίμενος Χριστού δοθείσαν Εξουσίαν προς τούς Μαθητάς Του, και δι΄αυτών προς κάθε Επίσκοπο, «την   του δεσμείν τε και λύειν τας των ανθρώπων αμαρτίας», δηλ. της αφέσεως ή της μη των αμαρτιών  των πιστών.

Ο Χριστός:  «Ενεφύσησε καί λέγει αυτοίς: Λάβετε Πνεύμα Άγιον. Αν τινων αφήτε τας αμαρτίας, αφίενται αυτοίς, αν τινων κρατήτε, κεκράτηνται» (Ιωάνν κ΄, 19-31).

Έπειτα από αυτό το μεγάλο πνευματικό ολίσθημα της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είμεθα αναγκασμένος να απευθυνθούμε δημοσίως πλέον  προς τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. και να τα θέσουμε ενώπιον των ευθυνών τους:

Σεβασμιώτατοι Σύνεδροι και εν Χριστώ Αδελφοί,

Εάν και εφ΄όσον ήσασταν παρόντες στη συγκεκριμένη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. της 26ης Ιουνίου, Σας ερωτώ ευθέως και δημοσίως:

1. Αρνείσθε, λοιπόν, την παρά του Αρχιποίμενος Χριστού δοθείσαν εις ημάς τους Επισκόπους εξουσίαν να επιβάλλουμε τιμωρίες, κανόνες, αφορισμούς κλπ;

Δι΄ Υμάς δεν ισχύουν τα λόγια αυτά: «λάβετε Πνεῦμα Ἅγιον∙ ἄν τινων ἀφῆτε τάς ἁμαρτίας ἀφίενται αὐτοῖς, ἄν τινων κρατῆτε κεκράτηνται»;

 2.  Κατά την χειροτονίαν μου εις Αρχιερέα ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ο μακαριστός Σεραφείμ, μου ενεχείρισε την Αρχιερατικήν ράβδον και μου είπε τα λόγια:

«Λάβε  τήν Ράβδον, ἵνα ποιμαίνῃς τό ἐμπιστευθέν σοι Ποίμνιον τοῦ Χριστοῦ∙ καί τοῖς μεν εὐπειθέσιν, ἔστω αὐτοῖς ὑπό σοῦ βακτηρία, καί ἐπιστηριγμός∙ τοῖς δέ ἀπειθέσι καί εὐτραπέλοις, χρῷ αὐτῇ, ράβδῳ ἐπιστυπτικῇ, ράβδῳ παιδεύσεως»!!!

Σεβασμιώτατοι, Σας ερωτώ:  Υμείς αρνείσθε στον Αρχιερέα την εξουσίαν ταύτην; Δηλ. ο Νόμος της Πολιτείας υπερισχύει του θείου Νόμου;

3.  Στην Καινή Διαθήκη αναγιγνώσκουμε τα εξής λόγια του Κυρίου:

«15 ᾿Εάν δὲ ἁμαρτήσῃ εἰς σὲ ὁ ἀδελφός σου, ὕπαγε καὶ ἔλεγξον αὐτὸν μεταξὺ σοῦ καὶ αὐτοῦ μόνου· ἐάν σου ἀκούσῃ, ἐκέρδησας τὸν ἀδελφόν σου·

16 ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσῃ, παράλαβε μετὰ σοῦ ἔτι ἕνα ἢ δύο, ἵνα ἐπὶ στόματος δύο μαρτύρων ἢ τριῶν σταθῇ πᾶν ρῆμα.

17 ἐὰν δὲ παρακούσῃ αὐτῶν, εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης».  (βλ. Ματθ. ιη΄15-17) .

4.  Στην Νεκρώσιμη Ακολουθία ο προεστώς Αρχιερεύς αναγιγνώσκει την ειδική συγχωρητική ευχή, όπου περιέχεται και η πρόταση: «είτε υπό Αρχιερέως βαρυτάτω αφορισμώ περιέπεσε και αμελεία καί ραθυμία χρησάμενος ουκ έτυχε συγχωρήσεως, συγχώρησον αυτώ δι εμού του αμαρτωλού και αναξίου δούλου σου…». Σας ερωτώ, λοιπόν, εφ’ όσον ο Αρχιερεύς δεν δύναται πλέον να επιβάλει Αφορισμόν, ει μη μόνον η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, Υμείς διατί αναγιγνώσκετε τά λόγια αυτά; Ποίον  εμπαίζετε; Τον Θεόν; Τους πιστούς; Τον εαυτόν Σας;

Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι,

Κατά την Συνεδρίαν της 26ης Ιουνίου 2020, κατόπιν ημετέρας οχλήσεως, συνεζητήσατε το ζήτημα του υφ’ Ημών επιβληθέντος Αφορισμού και απεφάνθητε, ότι ο επιβληθείς Αφορισμός τυγχάνει «ανυπόστατος και ανίσχυρος» !!!!!

Λυπούμαι βαθύτατα, αλλά είμαι υποχρεωμένος, επικαλούμενος  και τα πρεσβεία της Αρχιερωσύνης μου (17.08.1976), να Σας επαναλάβω και πάλιν ότι ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ! ΨΕΥΔΕΣΘΕ ΑΣΥΣΤΟΛΩΣ!

Παρακαλώ Υμας να συλλογισθήτε: Με την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ απόφασίν Σας της 26.06.2020 ΜΗΠΩΣ ΘΩΠΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ;

Η ως άνω Γνωμοδότησις-Απόφασις Υμών δεν συνάδει προς τον Νόμον του Θεού! Χαροποιεί μόνον τον Αρχιεργάτην του ψεύδους, τον Διάβολον! Σας παραδίδω, λοιπόν, όχι μόνον στην κρίση του δικαιοκρίτου Θεού, αλλά και στην καταφρόνηση των πιστών της Εκκλησίας τέκνων!

Ως επισφράγιση των ισχυρισμών μου  Σας παραπέμπω στη συμπεριφορά του Αγίου Νικολάου, η οποία επιλύει τελικά και αμετάκλητα το ζήτημα του Αφορισμού!

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Α’ Οικουμενικής Συνόδου, ο Άγιος Νικόλαος, Επίσκοπος Μύρων της Λυκίας, πλησίασε τον Αιρεσιάρχην Άρειον,  ύψωσε το χέρι του και τον ΕΡΑΠΙΣΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ!

Οι Συνοδικοί Σύνεδροι έσπευσαν αμέσως να Του αφαιρέσουν το αρχιερατικόν Ωμοφόριον και Τον έστειλαν στην φυλακή!

Πλήν όμως εκεί,  στη φυλακή, Τον επισκέφθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος και του προσέφερε το Ωμοφόριον και το Ευαγγέλιον!

Δηλ. ο Ουρανός εδικαίωσε τον Άγιον Νικόλαον καί ενέκρινε το ράπισμα προς τον πολέμιον του Χριστού, τον Αιρεσιάρχην Άρειον!

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι και στην αναξιότητά μας ο Ουρανός εφανέρωσεν, ότι ο Αφορισμός έγινε αποδεκτός από τον Νυμφίον Χριστόν!

Είναι Δίκαιος! Είναι Νόμιμος! Είναι Κανονικός! Τα μελλούμενα θα αποδείξουν, λοιπόν, ότι ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΠΛΑΝΗΝ ΟΙΚΤΡΑΝ!

Το Μαστίγιον του Θεού, εάν δεν μετανοήσουν, θα συντρίψει τους Αφορισθέντας, οι οποίοι πολεμούν είτε ευθέως, είτε εμμέσως, την Εκκλησίαν του Χριστού!

 + Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.