Αυγουστίνος Καντιώτης



«ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ» (ΕΠΕ, ομιλια (Ξ΄) Χρυστοστομου)

date Ιούλ 24th, 2020 | filed Filed under: ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΛΗΣΤΕΣ

«ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ»

(ΕΠΕ, ομιλια (Ξ΄) Χρυστοστόμου)

Ieros Xrus

«Εγώ είμαι ο ποιμήν ο καλός και γνωρίζω τα ιδικά μου πρόβατα και γνωρίζομαι από αυτά. Όπως ακριβώς με γνωρίζει ο πατήρ μου, έτσι και εγώ γνωρίζω τον πατέρα μου και θυσιάζω την ζωήν μου υπέρ των προβάτων.»
1.Είναι μεγάλο πράγμα, αγαπητοί μου, μεγάλο πράγμα η προστασία της Εκκλησίας και έχει ανάγκην πολλής ευσεβείας και τόσον μεγάλης ανδρείας, όσην είπεν ο Χριστός ώστε να θυσιάζη κανείς την ψυχήν του υπέρ των προβάτων, ώστε ποτέ να μη εγκαταλείπη αυτά έρημα και γυμνά, ώστε να ίσταται με γενναιότητα προ του λύκου, διότι ως προς αυτό διαφέρει ο ποιμήν από τον μισθωτόν. καθόσον ο μεν μισθωτός φροντίζει πάντοτε δια την σωτηρίαν του και παραμελεί τα πρόβατα, ενώ ο ποιμήν φροντίζει πάντοτε δια την σωτηρίαν των προβάτων και παραμελεί την ιδικήν του. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΕ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΜΕΝΟΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΔΥΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.

ΕΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΠΤΗΝ, ΠΟΥ ΣΦΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΑΛΛΟΝ ΔΕ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΜΝΕΙ ΜΕΝ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΒΛΕΠΩΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΙΝΩΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΩΣ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ, και δια μεν των κλεπτών υπονοεί τους περί των Θευδάν, δια δε των άλλων, των αδιαφόρων κατηγορεί τους δασκάλους των Ιουδαίων, που δεν προσέχουν ούτε φροντίζουν τα πρόβατα που τους έχουν εμπιστευτεί, πράγμα λοιπόν δια το οποίον παλαιότερον τους κατηγορεί και ο Ιεζεκιήλ, λέγων «Ω ποιμένες του Ιεζεκιήλ! μήπως άραγε βόσκουν τους εαυτούς των οι ποιμένες;».
ΑΛΛ’ ΕΚΕΙΝΟΙ ΕΚΑΜΝΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΝ ΕΙΔΟΣ ΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΚΩΝ. Δια τούτο λοιπόν λέγει «Ούτε το πλανηθέν επέστρεφον, ούτε ανεζήτουν να εύρουν το χαμένον πρόβατον, ούτε του πληγωμένου έδενον τας πληγάς, ούτε τον άρρωστον εθεράπευον», επειδή έβοσκον τους εαυτούς των και όχι τα πρόβατα. Αυτό ακριβώς εδήλωνε και ο Παύλος πάλιν με άλλα λόγια, λέγων:
«Διότι όλοι φροντίζουν δια τα ιδικά των συμφέροντα και όχι δι’αυτά που αρέσουν εις τον Ιησούν Χριστόν», και αλλού πάλιν «κανείς να μη φροντίζη δι’αυτό που αρέσει εις αυτόν, αλλ’ ο καθένας να φροντίζη δια το συμφέρον του πλησίον».

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, από εκείνους μεν που έρχονται προς καταστροφήν, δια τον λόγον:
«Δια τούτο ήλθον, δια να έχουν ζωήν και περισσότερον μάλιστα από αυτήν», από αυτούς δε που βλέπουν με αδιαφορίαν να αρπάζονται τα πρόβατα από τους λύκους με το να μη εγκαταλείπη, αλλά και την ζωήν του να θυσιάζη υπέρ αυτών, ώστε να μη αποθάνουν τα πρόβατα. Επειδή δηλαδή ήθελον αυτόν να φονεύσουν, ούτε την διδασκαλίαν διέκοψεν, ούτε επρόδωσε τους πιστεύοντας, αλλ’εστάθη και επροτίμησε ν’ αποθάνη. ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΛΕΓΕΝ «ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ.»(…)
(Ομιλία Ξ’,Ιω.10,14-21) (ΕΠΕ. Σελ.117) -διαβάστε όλη την συγκλονιστική ερμηνεία- του ΙΕΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Ο κηρύττων ΓΥΜΝΗ ΤΗ ΚΕΦΑΛΗ κακοδοξίαν και αίρεση, δηλαδή, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ανατρέποντας την Αλήθεια του Ευαγγελίου,βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος.
Είναι πρόδρομος του ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ. (Ιωάν.)
Κατά τον 15ο ΑΒ’ Κανόνα και 31ο(Αγίων Αποστόλων), είναι ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΣ και ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, ως εκ τούτο ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ άμεση σύγκλιση συνόδου προς απομάκρυνσή του από την θέση που παρανόμως κατέχει και τούτο πρέπει να γίνει άμεσα προς διαφύλαξη του ποιμνίου.
Ο ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ κηρύττει αίρεση; ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;….. Ακατάπαυστα και παρά τις συμβουλές -χρόνια τώρα- (μας) πάει από το κακό στο χειρότερο;
Ας πράξουν λοιπόν, αυτό που πρέπει οι υποκείμενοι εις αυτόν και ας αφήσουν τις προπαγάνδες εναντίον της ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ !
Ας σταματήσουν να σπιλώνουν τη διακοπή μνημοσύνου ,οι νεωτεριστές προσκείμενοι του Βαρθολομαίου και όσοι δεν έχουν αντιληφθεί τη ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ώστε να μην υπάρχει (να μην προκύπτει) ΔΙΓΝΩΜΙΑ ,ο μνημονεύων μη οικουμενιστή που μνημονεύει ΠΑΝοικουμενιστή, που μνημονεύει ΠΑΝαιρεσιάρχη. Με αβάσιμα θεολογικά επιχειρήματα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Επαναλαμβάνω, με άλλα λόγια :
Αφού κατά την άποψή τους είναι ορθό να μνημονεύονται οι μη οικουμενιστές που όμως μνημονεύουν οικουμενιστές, ΑΣ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ.
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ!!!… θέλουν!
Τόσα χρόνια αιρετικών κηρυγμάτων και με τόσα που συνέβησαν και συμβαίνουν (μετά την ΨΕΥΔΟ-σύνοδο Κρήτης), ΤΙΠΟΤΑ δεν κατάλαβαν!!
Ή μάλλον ,για να ακριβολογούμε ,θέλουν να έχουν τα πόδια τους …σε δύο βάρκες.
Επικαλούνται μάλιστα τους νεώτερους Αγίους οι οποίοι ΔΕΝ ΕΖΗΣΑΝ την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (της ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης ,2016).
Υιοθετούν λόγους που οι Άγιοι ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ!
Ο δε κόσμος «Εεεελα, έεεελα …το αεροπλάαααανο …πέφτει!!»
Αυτή είναι η λογική των αγαπούντων την «οικονομία», που ως ΥΠΕΡ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ μας έφερε σε αυτήν την κατάντια!
Δεν χρειάζεται πτυχίο Harvard (University), για να εννοήσει κάποιος το πνεύμα τους.
Τρίζουν τα κόκκαλα των Αγίων μας που πότισαν και ανέδειξαν την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ με το αίμα Τους.
Η οποιαδήποτε καθυστέρηση των υπευθύνων, τους καθιστά ένοχους της σφαγής των πλανημένων ψυχών, οι οποίες θα ζητηθούν μία προς μία από τους πρώτους και δεύτερους, ονομαζόμενους καταστροφείς, κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!
Αυτό σημαίνει ότι αυτοί ευρίσκονται μακράν ,εις άλλον χώρον και αλλού, εις άλλον χώρον βρίσκεται η θέση του Θεού μας. (Αυτό ας το εννοήσουμε.)
Επειδή είναι γνωστό τοις πάσι ότι η σύνοδος προς καταδίκη τους, έχει καθυστερήσει ΑΔΙΚΑΙΟΓΟΓΗΤΑ !!,μας παραπέμπει σε οργανωμένο σχέδιο του ερχομού του αντίχριστου.
Οι πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που γνωρίζουν τη φωνή του καλού Ποιμένα, έχοντας προσωπική σχέση με Αυτόν, οφείλουν ,είναι υποχρεωμένοι να συνταχθούν εις τη θέση που βρίσκεται ο Κύριος και Θεός μας.
Το να βρίσκονται μεταξύ των δύο καταστροφέων δεν τιμά τα δικά Του πρόβατα που αναγνωρίζουν τη φωνή Του.
Γι’αυτό και ο Κανόνας αναφέρει, ΠΡΟ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΣ, ο χωρισμός από τους αιρετικούς προϊσταμένους προς ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΣΧΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΗ.
Εξ ου και η δέουσα τιμή ΟΡΘΟΔΟΞΩΣ!! που απονέμεται σε αυτούς που ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΚΑΤΕΓΝΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ.
Βεβαίως, λέγοντας «σώζουμε την Εκκλησία από σχίσμα και αίρεση», εννοούμε ότι σώζουμε τα μέλη Της ,τα οποία κινδυνεύουν, γιατί την Εκκλησία, κεφαλή της οποίας είναι ο Κύριος, Την προστατεύει ο Ιδιος. (αυτό το σημείο χρειάζεται σωστή κατανόηση!)
Επομένως, ενδέχεται,( λέω ενδέχεται) να μην γίνει ΠΟΤΕ σύνοδος για να καταδικάσει τους ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, όπως συμβαίνει 100 χρόνια τώρα.
Καμία σύνοδος ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ, Βέκκο, Αθηναγόρα και όσους φανερά δημιούργησαν σχίσματα και διαιρέσεις στην Εκκλησία.
Αυτό το τραγικό αποτέλεσμα είχε η καταχρηστική μέχρι τώρα «οικονομία» η οποία μας έφερε (για να ακριβολογώ, τους αφήσαμε να μας φέρουν), στη σημερινή καταστροφική για την Εκκλησία, κατάσταση.
Τώρα πια, δεν κηρύττεται επί της Εκκλησίας τινά αίρεσις. Τώρα καταλύθηκε όλη η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησιολογία και άλλαξε εντελώς η Πίστη των υποτιθέμενων Ορθοδόξων Χριστιανών, αυτών δηλαδή, που προσκολλώνται στους φέροντες την ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ).
Οι Απόστολοι και οι μετέπειτα Άγιοι Θεόπτες Πατέρες ήξεραν πολύ καλά τί έγραφαν, εμπνεόμενοι από το Άγιο Πνεύμα. ΠΟΙΟΙ ΨΕΥΔΕΠΙΣΚΟΠΟΙ και ΨΕΥΔΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ θα συγκαλέσουν σύνοδο ,να καταδικάσουν τους εαυτούς τους;
Όπερ ..αδύνατον!
Το δε επιχείρημα .. «περιμένουμε να επέμβει ο Θεός» ,καταρρίπτεται διότι δεν γνωρίζουμε πότε και ΑΝ θα επέμβει, καθώς και το πότε θα πεθάνουμε. Συνεπώς αν πεθάνω περιμένοντας, ανάμεσα στους πρώτους και δεύτερους καταστροφείς ,διστάζοντας να ομολογήσω έμπρακτα, χάθηκα μαζί με αυτούς περιμένοντας ματαίως την επέμβασή Του.

Μη μας διαφεύγει επίσης, αυτό που ο ίδιος ο Θεός είπε:
«Ιδού κάνω την τελευταίαν προσπάθειαν να σας σώσω…», βάσει του οποίου ,μάλλον, μας συμφέρει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα!
Αισθάνομαι ότι έχουμε καθυστερήσει να διαχωρίσουμε τη θέση μας από τους παναιρετικούς οικουμενιστές, πρώτους και δεύτερους καταστροφείς, προδρόμους του αντιχρίστου.
Όταν αγαπητοί αδερφοί, έπρεπε μετά την ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΚΡΗΤΗΣ να αδειάσουμε τους ναούς, προς διαμαρτυρία και συμμόρφωση των επισκόπων,(για λίγες μέρες), οι περισσότεροι ούτε γνωρίζαν, ούτε ακόμα γνωρίζουν τί έγκλημα διαπράχθηκε εκεί ,κατά της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ …και άλλοι λένε «εμείς δεν σχίζουμε την εκκκλησία..», τώρα μάλλον είναι…ΑΡΓΑ!!
Το δε κλείσιμο των ναών, από τους προδότες του Χριστού θα γίνεται όποτε αυτοί το επιθυμούν και επί μακρόν χρονικό διάστημα, αφού οι υποτιθέμενοι «ορθόδοξοι» βρίσκονται ακόμα στο καθεύδειν!!
Αποδεικνύεται δε ότι είναι πρόδρομοι του αντιχρίστου με το κατάντημα της «εκκλησίας» των ψευδεπισκόπων, από τη συναγωγή της ληστρικής ψευδοσυνόδου Κρήτης και μετά. Έκτοτε, την κάθε πτώση ακολουθεί μεγαλύτερη και χειρότερη.
*Υπέγραψαν το λαθρο-μεταναστευτικό ,προδίδοντας Πατρίδα και Εκκλησία με τη δικαιολογία της ου κατ’επίγνωσιν αρρωστημένης αγάπης τους.
*Πρόδωσαν Μακεδονία.
*Αποδέχθηκαν τους σχισματικούς της Ουκρανίας, αποστέλλοντας μάλιστα ιεράρχη, προς εδραίωση της ανομίας.
*Με τη νόσο του ιού της ..κοροϊδίας, έκλεισαν τις εκκλησίες και τώρα ετοιμάζονται για την όστια, όπως τους έχει παραγγείλει ο ένας εκ των δύο αντιχρίστων.
*Παρατείνουν την καραντίνα εντός του Αγίου Όρους, προς ΑΣΦΆΛΕΙΑ του ερχομού του ενός εκ των δύο αντιχρίστων.
Το να μην αντιλαμβάνονται οι εκτός εκκλησίας άνθρωποι ,είναι φυσικό επόμενο.
Το καθεύδειν όμως των Ορθοδόξων Χριστιανών είναι εντελώς απαράδεκτο και αδικαιολόγητο.
Επομένως, η δέουσα αντίδραση είναι ΔΥΝΗΤΙΚΗ ή ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για τους Ορθοδόξους χριστιανούς;
Οι νεότεροι Άγιοι, τους οποίους επικαλούνται (οι δεύτεροι καταστροφείς) ότι δεν έκαναν αποτείχιση, δεν έζησαν την ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟΥ ΚΡΗΤΗΣ!!
Ποιος θα μας πει με σιγουριά ότι δεν θα διέκοπταν το μνημόσυνο ,αν ζούσαν σήμερα;
Ο ανάξιος πιστεύω ακράδαντα ότι όχι μόνο θα διέκοπταν το μνημόσυνο, αλλά θα τους κυνηγούσαν και με τον τεμπέλη. Πώς λοιπόν επικαλούνται κάτι που δεν γνωρίζουν;
Είδατε αδερφοί μου, πόσο λανθασμένες δικαιολογίες επικαλούνται προκειμένου να καλύψουν τον φόβο και την ιδιοτέλειά τους;
Άλλο τίποτα δεν μπορεί να συμβαίνει, αφού έχει τακτοποιηθεί και εξακριβωθεί το ποιος σχίζει την Εκκλησία και ποιος την σώζει από σχίσμα και αίρεση!!
Εν κατακλείδι, τους πρώτους καταστροφείς τους αναγνωρίζουμε εύκολα , αφού ΦΑΝΕΡΑ κηρύττουν την παναίρεση.
Αυτοί όμως που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, είναι οι δεύτεροι καταστροφείς, οι οποίοι κρύβονται και κανένας δεν γνωρίζει τι πρεσβεύει το εσωτερικό απόκρυφο βάθος της ψυχής τους, αφού η ομολογία τους περιορίζεται μόνο στην… θεωρία!
(βλέπε: «ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΡΥΦΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ….»
https://www.triklopodia.gr/a%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84/ ).
Γι’αυτό και εμείς οφείλουμε, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ και ΟΧΙ ΔΥΝΗΤΙΚΟ «να ακούμε τον Θεό ,παρά τους ανθρώπους»!
«Και άγγελος να μας πει διαφορετικά του Ευαγγελίου ,να μην τον ακούσουμε.»
ΓΙ’ΑΥΤΟ «ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΛΑΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ» (ΜΑΡΚ.ιγ’5)
«Σεις όμως προσέχετε. Ιδού σας τα έχω προείπει όλα, ώστε να μη χωρή δικαιολογία δια την τυχόν αποπλάνησίν σας»(Μαρκ.ιγ’23)
«Αυτά δε που σας λέγω, τα λέγω δι’ όλους τους μέχρι της δευτέρας Παρουσίας μου Χριστιανούς. Σας επαναλαμβάνω και πάλιν: Γρηγορείτε.»(Μαρκ.ιγ’37)
Είπεν ο Κύριος ο μακρόθυμος και πολυέλεος, στον οποίον ανήκει κάθε Τιμή, Δόξα και Ευχαριστία! ΑΜΗΝ!!

Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον
Γεώργιος Φλώρος

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.