Αυγουστίνος Καντιώτης



Τεκμηρια της υποτελειας της εκκλησιαστικης διοiκησης στον «Καiσαρα». 2) ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ! ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ & ΟΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙ! 3) ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ – ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

date Οκτ 13th, 2020 | filed Filed under: ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΑ

Τεκμηρια της υποτελειας

της εκκλησιαστικης διοiκησης στον «Καiσαρα»

-Ιερωνυμ με αθεουςΤου Βασίλη Κερμενιώτη

Επειδή με το πρόσφατο άρθρο μας μπορεί να σκανδαλίστηκαν κάποιοι με αυτά που γράψαμε περί υποτέλειας της Ιεράς Συνόδου στους εκάστοτε κυβερνώντες, θα αναφέρουμε δύο-τρία γεγονότα για να το τεκμηριώσουμε:

9a150f5deb69

 ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ!

ΕΠΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ ΔΑΚΡΥΖΕΙ Η ΙΕΡΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ!

Διαβάστε στο ιστολόγιο του πρωην Μητροπολίτου Καλαβρύτων Αμβροσίου.

http://mkka.blogspot.com/2020/10/blog-post_12.html

  • (Και μια παρατήρηση δική μας: Σε μια φωτογραφία είδαμε να προσκυνουν την εικόνα της Παναγίας με μασκα και με γάντια!!! Μήπως και η ολιγοπιστία ή απιστία αυτων που την προσκυνουν φέρνει δάκρυα στην Παναγία; Αν φοβουνται ότι θα μολυνθουν αυτοί που προσέρχονται να ασπαστοῦν την εικόνα, να καθίσουν στα σπίτια τους. Η εκκλησία ειναι ιατρείο, ἄν το πιστεύεις πήγαινε στὴν ἐκκλησία καὶ θὰ δῆς θεραπεία, ἅμα δὲν τὸ πιστεύεις μή πατᾶς. Δεν ἔχει ἀνάγκη ἀπό εσένα ὁ Χριστός. Ἐσυ ἕχεις ἀνάγκη ἀπό τὸν Χριστό).

ΜΕ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ

– ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ

– ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ
http://tribonio.blogspot.com/2020/05/blog-post_17.html

  • Ξύπνησα σήμερα το πρωί, και προετοιμάστηκα με κάποια δυσθυμία, προκειμένου να πάω στην Εκκλησία. Και αυτό διότι δεν ήξερα τί ακριβώς θα συναντήσω, μετά τα όσα αποφασίστηκαν συνεπεία του περίφημου ιού. Η διαίσθησή μου δυστυχώς επαληθεύτηκε γρήγορα.
  • Καρέκλες στο περίβολο του ναού τοποθετημένες αραιά, επίτροποι και εκκλησιαζόμενοι (όχι όλοι) με μάσκες και γάντια, κορδέλες κόκκινες – απαγορευτικές στα καθίσματα, καθάρισμα των χεριών με αντισηπτικά. σχολαστικός καθαρισμός μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σου έδιναν την αίσθηση ότι βρίσκεται κανείς σε λεπροκομείο ή κάτι τέτοιο. Η ιερά ακολουθία του όρθρου όπου γίνεται η δοξολογία του Θεού, είχε τελεστεί στον εσπερινό του Σαββάτου.
  • Και ο Χριστός ; Πού βρίσκεται ο Χριστός ; Μολύνει η Εκκλησία ; Όχι αγαπητοί μου. Η Εκκλησία είναι ΙΑΤΡΕΙΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ. Τότε η πίστη μας που βρίσκεται ; Πού είναι ; Διαβάζει ο λειτουργός : «….και πάσαν την ζωήν ημών, Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». Δεν έχουμε εμπιστοσύνη στον Θεό ; Γιατί πάμε τότε στον ναό ; Γιατί, γιατί, γιατί ; στροβιλίζονταν στο νου μου.
  • Θυμήθηκα τότε ένα προφητικό λόγιο του μακαριστού Γέροντος Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη : «Η Ευρώπη θα γίνει η ταφόπλακα της Ελλάδος». Το είχα ακούσει σε νεαρή ηλικία. Τώρα κατανόησα ακριβώς τί σημαίνει. Και δεν αναφέρομαι ασφαλώς στην οικονομική σκλαβιά και κατάντια της Ελληνίδος γης, αλλά κυρίως στη πνευματική υποδούλωση και κατάντια.

«Με τηλεσκόπια θα ζητούμε την Ορθοδοξία μας, και δεν θα την διακρίνουμε στον ορίζοντα, γιατί θα γίνει γύρω από την Ορθοδοξία ένα μίγμα και ένα χαρμάνι όλων των ιδεών και όλων των καταστάσεων, ενώ η Ορθοδοξία μας είναι καθαρά, δεν υπάρχει τίποτε κίβδηλο μέσα σ’ αυτήν»*. Βροντοφωνάζει προφητικά ο Ομολογητής μακαριστός Γέροντας Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος και τα λόγια του βρίσκουν την εκπλήρωσή τους σε όσα σκοτεινά και ανίερα δυστυχώς βιώνουμε στις μέρες μας.

Η συμμετοχή μας στην ΕΕ δυστυχώς επέφερε τη πνευματική μας αλλοίωση και άλωση.

Πωλήσαμε το θησαυρό έναντι τριάκοντα αργυρίων. Το εύκολο χρήμα επέφερε το πνευματικό μας εξανδραποδισμό, ο οποίος ενισχύθηκε με την διάβρωση της ορθόδοξης θεολογίας και πίστης μας από μεγαλοκαθηγητάδες σπουδαγμένους στην Εσπερία. Ο λαός, εν μέσω της προσωρινής δαιμονικής ευδαιμονίας, λησμόνησε τις ιερές παραδόσεις του, ξέχασε την αυθεντική πίστη και περιορίστηκε σε μια τυπική εκτέλεση των καθηκόντων του προς το Θεό, όπως η καθημερινή του ρουτίνα, αποστεωμένος παντελώς από το πνεύμα της εν Χριστώ αλήθειας (πλήρως εκκοσμικευμένος) και θαρρώντας ότι πράττει το χρέος του. Σε τούτο τον ξεπεσμό συνέβαλε τα μέγιστα και το Ιερατείο το οποίο αδιαφόρησε για την ουσιαστική κατήχηση του ποιμνίου, πλην εξαιρέσεων.

Έτσι φτάσαμε σε αυτά τα οδυνηρά που βιώνουμε σήμερα. Να μην υπάρχει δηλαδή ουσιαστική πίστη, καμία αντίδραση (πλην εξαιρέσεων) – σε όσα μας επιβάλουν σκοτεινά κέντρα της Εσπερίας. να αποφεύγουμε τη προσκύνηση των εικόνων, να θεωρούμε (μη γένοιτο) ότι η Θεία Κοινωνία – δηλαδή ο Χριστός μας που είναι η Ζωή – μπορεί να μας μολύνει …………… ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ !!!

ΦΥΛΑΞ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ είναι ο ευσεβής Ελληνικός λαός. Όσοι απέμειναν και κρατούν το θησαυρό της Ορθοδοξίας. Το λήμμα. Ήτο πάντοτε μικρό. Κι ο άγιος Μάρκος ο Ευγενικός ένας ήταν, αλλά σήκωσε στους ώμους του την Ορθοδοξία. Ο Μέγας Φώτιος, ο οποίος πρώιμα ξεσκέπασε τις κακοδοξίες του Παπισμού, απέθανε εις την εξορία μέσα σε στερήσεις, ζούσε και ανάπνεε δια την Ορθοδοξία. Ο Ορθόδοξος λαός πρέπει να αφυπνιστεί. Δεν τελείωσαν ακόμη τα σχέδια των μιαρών σκοτεινών δυνάμεων. Θα θελήσουν να ξανακλείσουν τους ναούς μας παραμονές μεγάλων εορτών με το πρόσχημα της ασφάλειας.

Είναι απαραίτητη όσο ποτέ η πνευματική αφύπνιση, προκειμένου να μην θυσιαστεί η εν Χριστώ αλήθεια και πίστη, στο βωμό του ψεύδους και της ψευδώνυμης επιστήμης. Υποτιμήσαμε την αξία της πίστης μας. Όμως τί είναι η πίστη ; Ας αφήσουμε τον Απόστολο Παύλο να μας το θυμίσει : «Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων» (προς Εβραίους 11,1). Ο Χριστός πριν πει το » καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους» (κατά Ιωάννη 13,34, είχε πει : «μετανοεῖτε καὶ πιστεύετε ἐν τῷ εὐαγγελίῳ» (κατά Μάρκον 1,15).

Μη φοβάστε όμως, μας λέγει ο Χριστός. «θαρσεῖτε, ἐγὼ νενίκηκα τὸν κόσμον» (κατά Ιωάννη 16,33). Η νίκη θα είναι του ΕΣΦΑΓΜΕΝΟΥ ΑΡΝΙΟΥ.

*ΠΗΓΗ : ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ Ν. ΚΑΝΤΙΩΤΟΥ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΦΛΩΡΙΝΑ 2005, σ.37.

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.