Αυγουστίνος Καντιώτης



1) Αντιθετοι σε τυχον κλεισιμο των Εκκλησιων οι κληρικοι της Ι.Μ. Χαλκιδος 2) Ανοιχτη επιστολη Μητροπολιτη Ζαποροζιε Λουκα στον Αρχιεπισκοπο Κυπρου Χρυσοστομο

date Νοέ 6th, 2020 | filed Filed under: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αντιθετοι σε τυχον κλεισιμο

των Εκκλησιων οι κληρικοι της Ι.Μ. Χαλκιδος

Οι Κληρικοί της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, συμμετέχοντες κατ’ αυτάς σε προγραμματισμένες, κατά τόπους και Αρχιερατικές Περιφέρειες, Ιερατικές Συνάξεις και πληροφορηθέντες από τα Μ.Μ.Ε. τα νέα μέτρα, που, όπως είπαν πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα 5-11-2020 για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εκφράζοντες και τις θέσεις των ευσεβών Χριστιανών μας, δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι σε τυχόν κλείσιμο των Εκκλησιών και στην τέλεση ιερών ακολουθιών κεκλεισμένων των θυρών.
Θλιβόμαστε δε βαθύτατα, διότι σε όσα προαναγγέλλονται, δεν φαίνεται να προβλέπεται, μεταξύ των επιτρεπομένων μετακινήσεων για τα αναγκαία προς τη ζωή, ούτε καν η μετάβαση στους Ιερούς Ναούς για προσκύνημα.
Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι η υγεία του ανθρώπου δεν αφορά μόνον την καλή λειτουργία και ευεξία του σώματος, αλλά και την ψυχική του κατάσταση. Και αυτή η δεύτερη πολύ έχει υποτιμηθεί και δοκιμασθεί τελευταία.

Για το Ιερατικό Συνέδριο
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

Ανοιχτη επιστολη Μητροπολιτη Ζαποροζιε Λουκα στον Αρχιεπισκοπο Κυπρου Χρυσοστομο

Η αρχιερατική μου συνείδηση δεν μου επιτρέπει πλέον να σας μιλήσω ως Επίσκοπος, επειδή έχετε πάρει το δρόμο της προδοσίας του Χριστού – του Αρχηγού της Μητέρας Εκκλησίας μας!
Είμαι σίγουρος ότι ο πιστός κλήρος της Κύπρου, δεν μπορεί πλέον να προφέρει το όνομά σας στη θεία υπηρεσία ως Προκαθήμενος.
Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να σας ευχαριστήσω που γίνετε όργανο της πρόνοιας του Θεού, χάρη στο οποίο ο Χριστός παραχωρεί στο ποίμνιο της Ουκρανίας, μαρτυρικά στέφανα.
Με την αναγνώριση υποστηρίξατε βλάσφημους που φορούν ιερατικά άμφια, και συμβάλλεται στο γεγονός να οπλιστούν με πριόνια και σφυριά οι οπαδοί τους, να αρπάξουν τις εκκλησίες μας, ενώ θα τρομοκρατούν και θα χτυπούν κληρικούς και πιστούς.
Θα φέρετε ακόμη περισσότερα δάκρυα, θλίψη και ταλαιπωρία στις οικογένειες των πιστών παιδιών της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι ο κανένας από εμάς δεν θα γογγύσει από αυτές τις θλίψεις, γιατί ξέρουμε ότι “αυτό είναι το πεπρωμένο μας” (Α’ Θεσ. 1, 3), και αν υποφέρουμε μαζί Του (Χριστός), τότε θα δοξαστούμε μαζί Του ( Ρωμ. 8:17).

Προσωπικά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση: “Ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος για την προδοσία αυτή”;

Υπάρχει μόνο ένας Θεός χωρίς αμαρτία, και Αυτός, όπως κανένας άλλος, γνωρίζει όλες τις αδυναμίες και τις αποτυχίες μας. Εάν έχετε αμαρτίες, τότε πραγματικά ο Κύριος δεν θα τις συγχωρήσει σε περίπτωση μετάνοιας;!

Έχω μια ειλικρινή επιθυμία στην καρδιά μου να σας πω: «Ο Χριστός είναι μέσα μας», αλλά μου στερήσατε αυτήν την ευκαιρία.

Το Ευαγγέλιο μάς διδάσκει να μην φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι είμαστε αμαρτωλοί, αλλά επίσης μας λέει ότι δεν υπάρχει χειρότερη πτώση από την προδοσία του Θεού.

Μαρτυρώ ενώπιον του Κυρίου ότι σε περίπτωση μετάνοιας σας είμαι έτοιμος να σας αγκαλιάσω θερμά και να σας αποκαλέσω αδελφό, γιατί ο Χριστός σταυρώθηκε για εσάς και εμένα!

Αλλά αν εσείς, μαζί με τους εχθρούς της Εκκλησίας, σταυρώνετε τον αγαπημένο μας Σωτήρα, τότε τα λόγια μου για εσάς θα είναι: «’Υπαγε οπίσω μου Σατανά», γιατί δεν αναζητάτε αυτό που είναι ευχάριστο στον Θεό, αλλά ό, τι είναι ευεργετικό για τον διάβολο!

Αγαπητέ μου αδελφέ εν Χριστώ, έχε μετάνοια, γιατί η κρίση του Θεού δεν απέχει πολύ, και θα δώσουμε λόγο για όλα…

romfea.gr

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.