Αυγουστίνος ΚαντιώτηςΔΡΑΓΩΝΑ Η ΤΡΟΜΕΡΗ!

date Ιαν 19th, 2010 | filed Filed under: ΑΡΧΙΚΗ

Του Παναγιώτου Τελεβάνδου

ΔΡΑΓΩΝΑ Η ΤΡΟΜΕΡΗ!

==============

ΥΠΟΥΡΓ..Τέλεια συνταγή τρέλλας προσφέρει η κυρία Δραγώνα. Αν αυτή η κυρία δεν μας τρελλάνει δεν θα τρελλαθούμε με τίποτα!

Ο θόρυβος, λέγει, που δημιουργήθηκε για το βιβλίο της είναι «κατασκευασμένος». Σκοπός του, τόνισε, ήταν «να προβάλει πόσο εθνοκεντρικό είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα!» Και όχι μόνον αυτό!

Προσθέτει ότι τα «σχέδιά της στο υπουργείο παιδείας είναι να κάνει ένα ενταξιακό σχολείο από όλο τον κόσμο». Ωραία λοιπόν! Τώρα τα ξέρουμε όλα.

Επομένως ρωτούμε τη μεγαλοκυρία αυτή του υπουργείου «παιδείας (προς Θεού όχι εθνικής), διά βίου μάθησης και θρησκευμάτων»:

Το ενταξιακό σχολείο που επιδιώκει να πραγματοποιήσει θα κινείται μέσα στα πλαίσια του εθνοκεντρικού εκπαιδευτικού συστήματος που ανέλυσε στο βιβλίο της ή θα το αντιστρατεύεται;

Προφανώς το δεύτερο αλλιώς ούτε το όνομα του υπουργείου από «εθνικής παιδείας» σε «παιδείας και διά βίου μάθησης» θα άλλαζε ο πρωθυπουργός που σας διόρισε, ούτε εσείς θα βρισκόσαστε στη θέση που κατέχετε αν είχατε στόχο να εργαστείτε για εθνοκεντρική παιδεία.

Επομένως γιατί είναι «κατασκευασμένος ο θόρυβος που δημιουργήθηκε» αφού εκφράζει τις αληθινές προθέσεις και επιδιώξεις σας;

Με τέτοιου είδους «διαψεύσεις» θα τρελλαθούμε για καλά κυρία Δραγώνα μας.

*****

ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

==============================

imagesΕυχαριστούμε θερμά τον Αγιο Κονίτσης που μας εμψυχώνει με τις ορθές θέσεις που παίρνει για όλα τα θέματα.
Παραθέτω χαρακτηριστική παράγραφο από πρόσφατη δήλωση του Σεβασμιότατου κ. Ανδρέα:

«Πότε καταργώντας τα υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Αιγαίου, πότε αφαιρώντας τον όρο «εθνικός» από τα υπουργεία Παιδείας και Αμύνης, πότε καταργώντας την παρουσία των μηχανοκινήτων τμημάτων από τις παρελάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και πότε επιχειρώντας την νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών προς άγραν ψήφων, φρονώ ότι ξεπουλάμε ουσιαστικά την Πατρίδα μας, στην οποία, όπως πάμε, θα καταντήσουμε να είμαστε ξένοι…»

Είναι τόσο εύγλωττη η θέση του Σεβασμιότατου ώστε τα σχόλια περιττεύουν.
Ολα εκτός από ένα: Ο Κονίτσης Ανδρέας, να πάρει η ευχή, ποιμαίνει μια ακριτική Μητρόπολη και ο Ιερώνυμος Β΄ είναι Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
Σκάζεις για δεν σκάζεις από την πικρία σου!
Αυτή είναι η τραγωδία της Ελλαδικής Εκκλησίας!
Ενώ διαθέτει θαυμάσιο δυναμικό, εκατοντάδες (επαναλαμβάνω εκατοντάδες) άγαμους κληρικούς που έχουν όλα τα πνευματικά, διοικητικά και θεολογικά προσόντα για να χειροτονηθούν επίσκοποι, αντί αυτών επιλέγονται, πλείστες όσες φορές, οι κάθε λογής Ζακύνθου, Μεσσηνίας, Ιωαννίνων, Δημητριάδος, Διδυμοτείχου και λοιποί Μπεζενίτηδες.
Μη μου πείτε, πατέρες και αδελφοί, ότι δεν πικραίνεστε επειδή δεν θα σας πιστέψω.

Να υπάρχουν εκατοντάδες κληρικοί που τιμούν το ράσο και έχουν ορθόδοξο φρόνημα και αντί αυτών να επιλέγονται τόσο συχνά οι χείριστοι είναι ότι πιο απαράδεκτο μπορεί κάποιος να διανοηθεί.

Για πολλές άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και Πατριαρχεία υπάρχει το ελαφρυντικό της τεράστιας λειψανδρίας που αντιμετωπίζουν. Οχι φυσικά ότι υπάρχει δικαιολογία για την προαγωγή ανάξιων επισκόπων αλλά αντιλαμβάνεσαι τη σκληρή πραγματικότητα ότι αυτοί υπάρχουν αυτοί προάγονται.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, όμως, δεν δικαιολογείται καθόλου να επιλέγει ως επισκόπους πολλές φορές ότι χειρότερο υπάρχει μεταξύ των άγαμων κληρικών.

Και όμως!
Σκεφτείτε τι επισκόπους όπως τον Αγιο Κονίτσης και τόσους άγαμους κληρικούς διαμάντια έχει η Ελλαδική Εκκλησία!
Εντούτοις! Οι τρεις τελευταίοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών ήταν παρακαλώ: Ο Σεραφείμ Τίκας, ο Χριστόδουλος Παρασκευαίδης και τώρα ο Ιερώνυμος Λιάπης!!!
Σκάζεις για δεν σκάζεις από την πίκρα σου;

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.