Αυγουστίνος Καντιώτης



EINAI KAΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ & ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ 2) Σημερα διαλυεται η Ελλαδα πολιτιστικα οικονομικα γεωγραφικα και κυριως πνευματικα Η Ευθυνη των Ελληνων για τον κοσμο και την ιστορια

EINAI KAΙΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ

ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ & ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΣ ΠΙΣΤΙ, ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ & ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

Ἐστάλει ἀπό την συνεργάτιδα μας Ἀννα

Είναι καιρός αδέλφια να ενώσουμε όλοι οι ΄Ελληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι τις προσευχές μας προς τον Τριαδικό Θεό και την Παντάνασσα Παναγία μητέρα μας μαζί με τις πρεσβείες του π. Αυγουστίνου Καντιώτη, εκείνος από τις ουράνιες παραδεισένιες πολιτείες, μὲ τοὺς τίμιους και καθαρούς αγώνας του υπέρ Πίστεως και Πατρίδος ζητᾶ απὸ ἐμᾶς, νὰ συνεχίσουμε τοὺς ἀγῶνες του. Ἐμείς από εδώ, από τα φθαρτά και γήινα μὲ μετάνοια και κάθαρση νὰ ζητήσουμε τὴν Θεία βοήθεια, για να έλθει ο φωτισμός , ἡ ἐλευθερία και να φθάσουμε στην κατά χάρη Θέωση.
Είναι καιρός να μαζευτούν τα «πουλιά, τα αηδόνια, τα χελιδόνια», όπως αποκάλεσε ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης τους καλοπροαίρετους Χριστιανούς Ορθοδόξους και ΄Ελληνες πατριώτες, που ανταποκρίθηκαν στο Ιερό Κάλεσμά του: «Κλείστε τις τηλεοράσεις». Να κλείσουμε τα ώτα μας στὴν μονόπλευρη ἐνημέρωση της τηλεοράσεως, στις εωσφορικές σειρήνες και να τα ανοίξουμε στα Θεία ρήματα μέσα από την Αγία Γραφή του ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ ΙΗΣΟΎ ΧΡΙΣΤΟΥ και Εκείνος τότε θα ανοίξει δρόμους μέσα στις ψυχές μας, που θα τις οδηγήσει στην επίγεια και ουράνια σωτηρία.
Είναι καιρός να κάνουμε την υπέρβαση και οπλισμένοι με τη Θεία Χάρη και Δύναμη να ξανακερδίσουμε την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ιστορική μας συνέχεια, την πατρίδα μας. Είναι καιρός με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού μας, τις μεσιτείες της Παναγίας μας και τις πρεσβείες του αγίου Παππούλη μας και Μεγάλου Πατριώτη π. Αυγουστίνου Καντιώτη να σώσουμε την ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ. Η ανοχή και η μη αντίδραση στη βεβήλωση της πίστης μας και σε κάθε τι ανέντιμο, ανήθικο, εθνικά επιζήμιο, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο καταστροφικό είναι αμαρτία, αποτελεί ειδεχθή πράξη, που θα έχει σαν επακόλουθο την τιμωρία τόσο στα παρόντα όσο και στα…μέλλοντα.
΄Ενας είναι, λοιπόν ο δρόμος, ο δρόμος του ΣΤΑΥΡΟΥ, που θα μας βγάλει όμως στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Ακολουθεί η ομιλία του Καθηγητού Φυσικού και Φιλοσόφου κ. Γεωργίου Παύλου και θα ήταν ωφέλιμο να διαβαστεί από όλους τους ΄Ελληνες Χριστιανούς Ορθοδόξους και η οποία έχει ως εξής:

καθηγ. ΔΠΘ Γεωργ. Παυλου*  *  *

Σημερα διαλυεται η Ελλαδα

πολιτιστικα οικονομικα γεωγραφικα και κυριως πνευματικα

Η Ευθυνη των Ελληνων για τον κοσμο και την ιστορια

TOY ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤOY ΔΠΘ

Όταν κλείνουν οι δουλειές και οι εκκλησίες και όταν εκδιώκεται ο λαός σου από την πατρίδα του και ασκείται γενοκτονία από τις δικές του κυβερνήσεις, δεν μπορείς να μένεις εν σιωπή. Είναι αμαρτία να σιωπάς. Είναι αμαρτία να κρύβεις την αλήθεια.
Και η Αλήθεια είναι πως τα κόμματα, δεξιά η αριστερά είναι θεολογικές εκτροπές και αιρέσεις από το Ελληνικό και το Ορθόδοξο. Σήμερα αυτές οι κομματικές αιρέσεις, της δεξιάς και της αριστεράς, συνεργάζονται στενά και απόλυτα για να εξαφανίσουν από την Ελλάδα ότι ανθρώπινο ότι Ελληνικό και ότι Ορθόδοξο.
Σήμερα διαλύεται η Ελλάδα πολιτιστικά οικονομικά γεωγραφικά και κυρίως πνευματικά.

Οι Έλληνες Χριστιανοί αντικαθίστανται από μετανάστες κυρίως Μουσουλμάνους.
Ενώ ισχύει η απαγόρευση του κορωνοϊού και τα υψηλά πρόστιμα για τους Έλληνες χριστιανούς για τους μουσουλμάνους μετανάστες όχι μόνο δεν ισχύουν πρόστιμα αλλά η Δεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ως συνέχεια της αριστερής κυβέρνησης του Τσιπρα δημιουργεί διαρκώς νέες πόλεις μουσουλμανικές σε όλη την επικράτεια. Συγχρόνως κατεδαφίζει και την οικονομία και την Εκκλησία.
Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού με προεξάρχουσα την Ευθυμιοπούλου και άλλους δηλώνουν ευθαρσώς πως μισεί ότι ελληνικό και κάθε πατρίδα. Επιθυμεί την εξόντωση και της πατρίδας και της εκκλησίας.

Ο κορωνοϊός είναι η μεγάλη απάτη
Μια εποχιακή ίωση έγινε το όχημα να κλείσουν οι εκκλησίες το Πάσχα και τώρα και τα Χριστούγεννα και όλο τον χρόνο ενώ καταργούνται όλες οι εθνικές και χριστιανικές εορτές. Όπως καταργείται ότι ελληνικό και ότι ορθόδοξο στην παιδεία.
Όπως καταργούνται οι Έλληνες επιχειρηματίες
Όπως καταργούνται οι Έλληνες εργαζόμενοι και γίνονται άνεργοι με επιδόματα της πείνας και της γελοιοποίησης.
Και όλα αυτά ως το μη χείρον βέλτιστο

Σήμερα η Δεξιά έχει πλέον ταυτιστεί πλήρως με την αριστερά και καταστρέφει ότι ελληνικό και ότι ορθόδοξο.
Πριν μερικά χρόνια το είχαμε επισημάνει σε πολλούς φίλους από τον χριστιανικό κόσμο
Όμως η φιλία τους ήταν αποσπασματική και μεροληπτική επειδή εμείς κτυπούσαμε τότε την κυβέρνηση Τσίπρα για το Μακεδονικό. Δεν ήταν ειλικρινής και αμερόληπτος χάριν της αλήθειας της Ελληνικής και Ορθόδοξης παράδοσης. Για αυτό χίλιοι περίπου αδερφοί μας που μάλιστα ήσαν οι βασικοί συνιδρυτές του ΔΕ εγκατέλειψαν το ΔΕ.
Τώρα και οι ίδιοι μπορούν να δουν και να κατανοήσουν τις συνέπειες της αρχής των το μη χειρον βέλτιστο, και αυτό που τους λέγαμε πως και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πράξει χειρότερα από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Τι έπρεπε να έχουν πράξει;
Αυτό στο οποίο όλοι είχαμε συμφωνήσει. Ίδρυση από την βάση της ελληνικής κοινωνίας ενός ελληνικού και ορθόδοξου πολιτικού φορέα μη αρχηγικού μη Προσωποκεντρικού και μη κομματικού. Αυτό το είχαμε προτείνει εξ αρχής το 2010 και ακολούθως το 2013 όταν προσκληθήκανε να συμβάλουμε σε μια εθνικη και ορθόδοξη πολιτική προσπάθεια. Όμως και αυτή αποδείχθηκε ανεπαρκής και περιορισμένη και μάλλον προσκολλημένη στο άρμα της αμαρτωλής και αιρετικής δεξιάς που είναι το συμπλήρωμα της αμαρτωλής και αιρετικής αριστεράς. Όχι μόνο,δεν εισακουστήκαμε τότε για την ίδρυση εθνικού συμβουλίου που θα ενώσει όλους τους Έλληνες αλλά επιβεβαιωθήκαμε ακόμη για μια φορά, ότι τα κόμματα και οι ιδεολογίες προκαλούν διάσπαση και διαίρεση.
Και εκείνη η προσπάθεια διαλύθηκε εν τω γεννάσθαι, διότι όλοι ήθελαν να είναι αρχηγοί και εξουσιαστές των άλλων αντί αδερφοί και υπηρέτες ο ένας του άλλου. Έτσι γεννήθηκαν δυο κόμματα που ενώ λένε και διακηρύττουν ακριβώς τα ίδια, δεν μπορούν να συμπράξουν και διαιρούν και τον χριστιανικό και πατριωτικο λαό.
Το ίδιο ισχύει για όλα τα εθνικοπατριωτικά κόμματα. Είναι μικρά μαγαζάκια που αδυνατούν να σταθούν ενώπιον της ευθύνης της ιστορίας. Να ενώσουν δηλαδή τους εαυτούς των και,τους Έλληνες.
Και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω ενός εθνικού συμβουλίου όπου εκ περιτροπής θα προεδρεύει κάποιος επιφανής άνδρας που θα επιλέγεται από τα μέλη του συμβουλίου αυτού.

Η Δεξιά στηριζεται σαφώς στους χριστιανούς και στην Εκκλησία
Όμως η δεξιά όπως και η αριστερά είναι αιρέσεις
Η Εκκλησία είναι το Όλο της Αλήθειας. Δηλαδή ο Χριστός είναι το Όλον της Αλήθειας
Ο Χριστός δεν ανήκεις σε ιδεολογίες και κόμματα
Η μεγαλύτερη φθορά της Ορθόδοξης Αλήθειας έχει προέλθει από την δεξιά που προσποιείται το χριστιανικό και ορθόδοξο και υποτάσσει την εκκλησία και το έθνος σε φθηνά κομματικά συμφέροντα. Η αριστερά είναι πιο ειλικρινής και δεν κρύβει το μίσος και την απέχθεια της προς την Ορθόδοξη Εκκλησία που την ταυτίζει με τον παπισμό.
Διότι οι αριστεροί διανοούμενοι έχουν πάθει σοβαρή βλάβη μυωπίας και πρεσβυωπίας και συχγέουν τον παπισμό και τις ιερές του εξετάσεις με την μαρτυρική Ορθόδοξη Εκκλησία που πάντα ήταν η βάση του λαού και της δημοκρατίας.
Βεβαίως σήμερα κινδυνευει η Ορθόδοξη Εκκλησία να αχρηστευθεί από την υποταγή της στην πολιτεία δεξιά ή αριστερά.
Αυτή είναι η μεγάλη και ιστορική ευθύνη των Ορθοδόξων ιεραρχών.

Εν τέλει τι μας απομένει να πράξουμε;
Εμείς εξ αρχής τα τελευταία δέκα χρόνια όπου μας ζητήθηκε να συμβάλουμε στο πολιτικό ζήτημα της Ελλάδος έχουμε προτείνει σαφώς την λύση.
Ίδρυση εθνικού συμβουλίου και υπερκομματική ενότητα όλων των Ελλήνων
Ίσως χρειαστεί να ζήσουμε ακόμη τραγικότερες στιγμές για να αναγκαστούμε να πράξουμε το ορθό.
Αυτό το εθνικό συμβούλιο μπορεί να δημιουργηθεί από όσους Έλληνες έχουν καθαρή όραση.
Από όσους η Ορθόδοξη πίστη και η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι δεκανίκι των διεφθαρμένων πολιτικών αλλά η ελπίδα του κόσμου. Ναι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Μόνη Αλήθεια και η Μόνη Ελπίδα για τους ανθρώπους.
Και αυτό πρέπει να νοηθεί ορθοδόξως και όχι δυτικοπληκτα . Διότι σήμερα η ορθοδοξία μας είναι κουτσουρεμένη.
Η Εκκλησιαστικη ζωή έχει σε μεγάλο βαθμό τυποποιηθεί σε αντιορθόδοξες δυτικές θρησκευτικές φόρμες.
> Οι ορθόδοξοι χριστιανοί συχνά ως απλοι θρησκευόμενοι νοιάζονται να πάνε οι ίδιοι στον παράδεισο αλλά όχι να εργαστούν για να πάνε πρώτα οι άλλοι στον παράδεισο.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η Ελπίδα για όλη την ιστορία και για όλη την ανθρωπότητα και καθιστά τους ανθρώπους υγιείς πνευματικά και διανοητικά.
Αυτοί οι υγιείς Ορθόδοξοι άνθρωποι οφείλουν να εργαστούν και ως πολιτικοί. Διότι αν επι της τουρκοκρατίας δεν είχαμε Ορθόδοξο ήθος με ασκητές ιεράρχες με μοναστήρια που ήταν το αληθινό παιδευτηριο και σχολειο του λαού μας θα είχαμε όλοι φραγκέψει και τουρκέψει.

Τι μας έσωσε;
Το ορθόδοξο ήθος στον κλήρο και στον λαό
Αυτό επείγει σήμερα
Να ξαναγίνουμε ορθόδοξοι με ορθόδοξο ήθος και όχι ορθόδοξοι με παπικό προτεσταντικό και δυτικό ήθος.
Διότι άλλο Ορθοδοξος και άλλο θρησκευόμενος
Για εμάς η Ορθόδοξη Πίστη δεν είναι θρησκεία. Η Ορθόδοξη άσκηση δεν είναι γιόγκα. Η Ορθόδοξη πνευματικότητα δεν είναι πνευματικό βουδιστικό νιρβάνα. Για εμάς το Ορθόδοξο είναι ο Χριστός.
Και ο Χριστός μας έδειξε πως να ζούμε και,σε αυτή την ζωή και στην αιωνιότητα. Μας έδειξε να πάσχουμε από αγάπη για τους αδερφούς μας. Να φροντίζουμε για όλα θεοπρεπώς. Όταν μας είπε ο Χριστός τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ δεν εννούσε πως η πολιτική πρέπει να αφεθεί στον διάβολο.
Εννούσε ότι κάνουμε να το κάνουμε ορθώς. Δεν εννούσε η Εκκλησία να υποτάσσεται στον καίσαρα αλλά να μεταμορφώσει η δυνατόν και τον Καίσαρα. Όπως και πράγματι συνέβη με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία που από διώκτης έγινε υπερασπιστής της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Ορθοδοξος δεν κρύβεται από την ιστορία, όπως ο Χριστός ευθαρσώς μίλησε ενώπιον του ιερατείου και ενώπιον του Πιλάτου. Τους αποκάλυψε τον εαυτό του αλλά και τα δυο ιερατεία ήσαν τυφλά και κουφά.

Ο Χριστός ήρθε να σώσει όλους και όλα.
Έτσι και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως φορείς του Χριστού πρέπει να αγωνίζονται θεοπρεπώς σε όλα τα επίπεδα. Να μην χαρίζουν τιποτε στον διαβολο. Ούτε πολιτεία ούτε παιδεία ούτε οικονομία ούτε επιστήμη ούτε τεχνολογία.
Σήμερα μάλιστα οι Ορθόδοξοι καλούνται να δείξουν σε όλη την ιστορία και σε όλη την ανθρωπότητα την Μόνη Αλήθεια της Ζωής που είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός.

Σήμερα είναι στιγμή μαρτυρίας και μαρτυρίου
Σήμερα η ανθρωπότητα έχει όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη από τον Χριστό
Ο κόσμος και η ιστορία δημιουργήθηκαν για τον Χριστό. Ανήκουν στον Χριστό
Η φυγή των ορθοδόξων χριστιανών προς έναν παράδεισο νιρβάνα είναι αμαρτία και απιστία
Ο Χριστός ήρθε για να μας καταστήσει ήρωες και άγιους. Μας έδωσε την δύναμη του πατειν επάνω των οφεων και των σκορπιών. Μας έδωσε την δύναμη να ομιλούμε άφοβα ενώπιον του κόσμου με δικά του λόγια. Να τον μαρτυρούμε ως τον μόνο τέλειο Θεό και Σωτήρα του κόσμου και όχι να κρυβόμαστε και να υποτασσόμαστε σε μια αντίχριστη πολιτεία.
Απαιτούμε να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες
Απαιτούμε να εορτάσουμε και χριστιανικά και Ορθόδοξα και Ελληνικά
Απαιτούμε ελληνική και Ορθοδοξη παιδεία
Απαιτούμε Ελληνική και Ορθόδοξη Ελλάδα
Απαιτούμε να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα.
Και θα μιλάμε ελεύθερα για τον Χριστό και για την Αλήθεια της Εκκλησίας, για την αλήθεια του ανθρώπου
Δεν δεχόμεθα την μετάλλαξη του ανθρώπου σε μεταάνθρωπο και σε ρομπότ των πλουσίων της γης
Δεν δεχόμεθα να υποταχθούμε στον Καίσαρα που αρνείται τον Χριστό και τον άνθρωπο
Για αυτό επείγει οι Έλληνες ως Έλληνες και ως Ορθόδοξοι να σώσουν την Ελλάδα την ιστορία των την πίστη των.
Επείγει οι Έλληνες να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στο κακό και στο ψέμα έχοντας ως όπλο και ασπίδα την πίστη των και την αλήθεια των, Ελληνική και Ορθόδοξη.

Γιώργος Παύλος
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΠΘ

     Add A Comment

You must be logged in to post a comment.